NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 05, 2010 16:56 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Dawid, ale czy Ty go ważyłeś?
ja przedtem ZAŁOŻYŁAM, że on waży 3,5 kg. Ale on przecież od 2 tygodni bardzo mało je. Może on waży mniej ? albo więcej, a ja przesadziłam z chudnięciem?
A "pani na pw" to nie ja żeby nie było wątpliwości
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

Post » Pt lut 05, 2010 17:07 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

wazylem. wazy prawie 3,5kg
31.08.2010 [*] Pituś. Nigdy o Tobie nie zapomnę! Kocham Cię!

DawidKRK

Od: Wto paź 21, 2008 14:37

Post » Pt lut 05, 2010 17:11 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

No to już jakiś konkret jest :ok:

Kazia

Post » Pt lut 05, 2010 17:12 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Jesli nie chcesz mieć mętliku , to juz się nie odzywam .
Wydawało mi się, ze skoro moja kotka miała na poczatku choroby podobne wyniki jak Pitus (i nie oszukujmy się, sa one tragicznie wysokie) a ja poświęciłam wiele tygodni na szukanie wszelkiej pomocy , to moim obowiązkiem jest podzielić sie tą wiedzą, jak ją wykorzystasz , to juz Twoja sprawa .

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Pt lut 05, 2010 17:27 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Dawid, jakby mnie ktoś chciał pomagać tak jak Tobie gisha, to bym go na rękach nosiła i pięknie dziękowała...to są bezcenne rady i doświadczenie.

Kazia

Post » Pt lut 05, 2010 17:31 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

A weterynarz to co? Nie zna się? Postawcie się w mojej sytuacji!!! Ja naprawdę nie wiem kogo z Was słuchać :(
Tak czy siak podałem dziś leki według zlecenia gishy :ok:

przperaszam gisha za swoje zachowanie... po prostu musze sie z tym przespac, pomyslec bo kolejne problemy rodzinne mamy... kolejny raz chyba bedziemy sie przeprowadzac, bo chca nas wyrzucic z mieszkania.. za duzo problemow ostatnio ehh :(

i dziekuje za rady!!!!

nie wiem co sie ze mna dzieje.. nawet nie podziekowalem ci za rady, to ja zamiast tego nudzilem cie..

wzialem proszki na uspokojenie.. :roll:

DawidKRK

Post » Pt lut 05, 2010 19:30 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Weterynarz, jeśli jest sprawdzony, jak dr. Gubała, to można mu zaufać w ogromnym stopniu.
Ale pomyśl.
Wśród wetów są też specjalizacje.
Czy dr. Gubała jest specjalistą-nefrologiem ? pewnie nie...zapewne jest po prostu bardzo dobrym wetem z dużym doświadczeniem. Ogólnym.

Jeśli jakas osoba ma chorego kota i szuka dla niego pomocy, jest w stanie wynaleźć najlepszego weta specjalizującego się w danej chorobie. Jest w stanie przeszukać źródła zagraniczne na ten temat. Dotrzeć do najświeższych badań w danej chorobie.
Poszukać doświadczonych opiekunów i skorzystać z ich doświadczenia.

I jeśli ktoś kto to wszystko zgłębił dla siebie, z dobrym dla kota skutkiem, że kot żyl bez cierpienia i w dobrym samopoczuciu, to ma teraz ogromną wiedzę, większą niż może najlepszy wet. Bo to jest wiedza w jednym wybranym temacie, za to gruntowna.
Jeśli taka osoba chce się swoją wiedzą i doświadczeniem podzielić...no ja bym skorzystała z wdzięcznością.

Kazia

Post » Sob lut 06, 2010 9:40 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Masz racja Kazia :ok:

Słuchajcie. Skończyło mi się NaCl i została tylko Glukoza. Teraz chciałem zadzwonić do Pana Gubały po receptę i okazało się, że gabinet dziś jest nieczynny! Podawać mu samą Glukozę do poniedziałku?!

DawidKRK

Post » Sob lut 06, 2010 9:42 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

nacl napewno kupisz bez recepty

kasia m.

Od: Pon gru 03, 2007 22:06

Post » Sob lut 06, 2010 10:02 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Zgadza się...NaCl bez recepty. Tylko nie w każdej aptece jest...przynajmniej w Warszawie.
Ja bym nie podawała samej glukozy...ale może ktoś inny coś powie, kto lepiej się orientuje.

Jak będziesz kupował NaCl, zrób sobie zapas. To nie są drogie plyny, warto mieć zapas na kilka tygodni.
Ostatnio edytowano Sob lut 06, 2010 10:05 przez Kazia, łącznie edytowano 1 raz

Kazia

Post » Sob lut 06, 2010 10:04 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Bez recepty? No to super. Jeśli rzeczywiście są bez recepty, to zaraz pojadę do płyny :ok:

DawidKRK

Post » Sob lut 06, 2010 10:06 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Może najpierw podzwoń po aptekach, upewnij się w której Ci sprzedadzą.

Kazia

Post » Sob lut 06, 2010 10:13 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Jest w aptece do której autobusem sobie podjadę :ok:
O 10:28 mam autobus :ok:

DawidKRK

Post » Sob lut 06, 2010 15:42 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Właśnie podałem leki według zaleceń Gishy :ok: W poniedziałek zamawiam 4 puszki:
:arrow: HILL'S PD Feline k/d - puszka (pasztet) 0,156kg - bo ten pasztecik bardzo Pitusiowi smakuje i przed chwilą zjadł jego sporo. Jeszcze mam pasztecik EUKANUBA Renal Formula - puszka 0,170kg, ale ten zaś mniej Pitusiowi smakuje, ale też go zjadł trochę. Z racji, że jest weekend, a mam po jednej puszce tych pasztecików muszę jakoś je zaoszczędzić do poniedziałku i go podkarmić innymi karmami dla kotów z chorymi nerkami (np. renala których nie lubi...). Ważne, że Pitkowi chyba wraca apetyt :ok:

Kolejny raz zauważyłem, że Pitkowi wylatuje czasem jedzonko z pyszczka przez co szybko się wcześniej zniechęcał do jedzenia. teraz już wcina, ale nadal mu czasem wypada jedzonko z pyszczka, ale mam nadzieję, że to minie :ok:

DawidKRK

Post » Sob lut 06, 2010 16:12 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

No i dobrze...jak je to znaczy że zdrowieje :ok:
Popatrz w regulamin sklepu, żebyś nie przepłacał za transport. Kazdy sklep ma sumę powyżej której nie płaci sie za dostawę, Krakvet to chyba 100 zł ? warto robić jednorazowo większe zamówienia.

Kazia

[poprzednia][następna]