NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 04, 2010 19:18 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

http://www.veterynaria.pl/leki.php?cmd=info&id=697

a właściwie ten, bo w tabletkach.
Są tez zastrzyki z enrofloksacyny, które dawałam mojej kotce, tylko moja wetka zawsze wszelkie dawki leku, ze względu na chore nerki ,
zmniejszala o 1/3 niz powinno się podac.
Moim zdaniem zastrzyki sa duzo bardziej skuteczne i zołądka nie draznią.
Ostatnio edytowano Czw lut 04, 2010 19:25 przez gisha, łącznie edytowano 1 raz

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Czw lut 04, 2010 19:23 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Zapytam o zastrzyki :ok:

Właśnie siadłem obok Pitusia i zjadł troszkę paszteciku ze smakiem! :ok: Ważne, że coś wsunął.. dopiero jest 19:20 więc potem znów spróbuję go nakarmić
31.08.2010 [*] Pituś. Nigdy o Tobie nie zapomnę! Kocham Cię!

DawidKRK

Od: Wto paź 21, 2008 14:37

Post » Czw lut 04, 2010 19:30 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Jeszcze jedno, w przypadku infekcji u kotów nerkowych , antybiotyk podaje sie długo, nawet 4-6 tygodni

gisha

Post » Czw lut 04, 2010 19:35 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

karmy, które wymieniłam nie są dla kotów z pnn, ale są dla kotów, które nie jedzą. Karmy gotowe takie jak applaws, schesir, feline porta etc z czystego kurczaka, bez konserwantów, są zalecane w drugiej kolejności dla kotów z pnn, są bowiem gorszym od karm renal, ale lepszym niż zwykłe karmy bytowe wyjściem ze stanu, w którym kot nic nie je. Tylko hills a/d ma specjalnie dużo białka.
JM Qua (*)

JOANNAM

Od: Pon lis 24, 2008 14:54

Post » Pt lut 05, 2010 12:01 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Co u kota?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt lut 05, 2010 13:10 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Kotu zasmakowały ppaszteciki HILL'S PD Feline k/d - puszka (pasztet) 0,156kg i EUKANUBA Renal Formula - puszka 0,170kg !!! Od rana zjadł bardzo dużo jednego z nich - smakuje mu :ok: Kroplówkę mu podałem a potem jeszcze leki muszę podać.

DawidKRK

Post » Pt lut 05, 2010 14:40 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

A famidynę i Alusal dajesz?
Jesli tak , to ile i jak często?
Nic o tym nie piszesz w ostatnim poście, w ktorym wymieniasz leki jakie Pitus dostaje
Ostatnio edytowano Pt lut 05, 2010 14:44 przez gisha, łącznie edytowano 1 raz

gisha

Post » Pt lut 05, 2010 14:44 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Tak, daję. Po 1 tabletce raz dziennie Alusal i Famidynę - tak mi pan gubała zlecił.

DawidKRK

Post » Pt lut 05, 2010 14:55 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Alusal , aby dzialał, musi byc podany z jedzeniem , albo natychmiast po jedzeniu .
Dzielisz ten Alusal na porcje ?
Powinienes , jeśli karmisz 4 razy dziennie, podzielić tabletkę Alusalu na 4 czesci i do jedzenia 1/4 dawac .
To dziwne ze dr Gubala kazal Ci dawac raz dziennie 1 tabletkę 8O
A famidyny ile dajesz?Tez 1 tabletke?Jeśli tak to za duzo zdecydowanie, ona nie jest obojętna dla chorych nerek.
Ale to juz ostatni raz chyba sie wtrącam, bo znając Twoje podejście nie zastosujesz sie do tych rad.
A rady te wynikają z wielokrotnego przegladania stron amerykańskich na temat nerek i wypowiedzi najwybitniejszych specjalistów od PNN.
Ale Ty na pewno bedziesz trzymal się zaleceń dr Gubaly, takjak wczesniej wetów z Fortecznej.
Powtarzam, ja Ci radze tak jak leczy się w USA , a tam są prawdziwi specjaliści , tylko i wyłącznie od nerek.

Kolejny raz zwracilam uwagę, ze brak zębow nie przeszkodził Pitusiowi z apetytem zjesc calkiem sporo karmy, z czego bardzo sie cieszę :D .

Powinienes specjalnie przeprosic Pixi , bo do tej pory tego nie zrobiles.
Ostatnio edytowano Pt lut 05, 2010 15:07 przez gisha, łącznie edytowano 2 razy

gisha

Post » Pt lut 05, 2010 15:03 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Szkoda, że dopiero teraz mi napisałaś, że Alusal musi być z jedzeniem albo natychmiast po jedzeniu podany - wcześniej nic o tym nie pisałaś. Tak dzielę go na porcję - na 4, bo tabletka jest duża. Tak, Famidyny też daję 1 tabletkę.

Leki jakie mu podaję, to:
Famidyna - 1 tabletka dziennie.
Ornitil - 1 tabletka dziennie.
Lotensin - 1/2 tabletki dziennie (Już mu podałem).
Enrobioflox - 1/2 tabletki dziennie.
Alusal - Tabletka dziennie (dzielę na 4 części, bo tabletka jest duża).

Ale to juz ostatni raz chyba sie wtrącam, bo znając Twoje podejście nie zastosujesz sie do tych rad.

JASNE, ŻE SIĘ STOSUJĘ! Przecież po to na tym forum jestem! Ale też wypada się chyba stosować do tego, co Pan Gubała zlecił, prawda?

Ale Ty na pewno bedziesz trzymal się zaleceń dr Gubaly, takjak wczesniej wetów z Fortecznej.

Ale postaw się w mojej sytuacji. Pierw wychwalacie Pana Gubałę, ze Pitek teraz jest w dobrych rękach a teraz oczekujesz, żebym się stosował w 100%-ach Twoich rad! Zastanów się! W ten sposób to mi tylko mętlik w głowie robisz! :roll:

Skoro za dużo mu podaję Famidyny, to proszę napisz raz jeszcze ile mam mu jej podawać - mi też się właśnie wydawało, że to za dużo ...

DawidKRK

Post » Pt lut 05, 2010 15:18 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

gisha pisze:Niech je co chce, byleby jadl.
Ipakitiny nie kupuj,zawiera chitosan, ktory powoduje chudniacie.Alusal bez recepty w aptece tabletki do łykania, nie ssania .
rozdrabniasz na proszek i z jedzeniem dajesz .

Oslonowo na zolądek przy takiej mocznicy daje sie famidyne np. 1/4 tabletki , tez bez recepty dostaniesz w aptece.
A przeczytales chociaz watek o kotach nerkowych , lub moj o Fionie, tam jest o lekarstwach roznych.
A co z badaniem moczu?????????

Dawid pisałam ze Alusal z jedzeniem, a famidyny 1/4 tabletki ale Ty nawet swojego wątku nie czytasz uwaznie :evil:
Ostatnio edytowano Pt lut 05, 2010 15:20 przez gisha, łącznie edytowano 1 raz

gisha

Post » Pt lut 05, 2010 15:20 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

O jezu.. przepraszam bardzo :/ widocznie przoeczyłem to, bo karmiłem kotka strzykawką, ale w papce którą mu podawałem strzykawką, podawałem też alusal więc można powiedzieć, że razem z jedzeniem :ok:

a co do famidyny, to sobie juz zapisalem - 1/4 dziennie :ok:
Ostatnio edytowano Pt lut 05, 2010 15:22 przez DawidKRK, łącznie edytowano 1 raz

DawidKRK

Post » Pt lut 05, 2010 15:21 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

No dobrze, to teraz, skoro idzie ku dobremu (mam nadzieję taką) to może pora pomyśleć jak i gdzie leki kupować.

Leki typu Famidyna mają odpowiedniki na receptę, w tym wypadku Famogast. Famogast na pełnopłatną receptę od weta kosztuje połowę tego co Famidyna bez recepty. Warto każdy lek ludzki zalecony kotu sprawdzić, czy na receptę nie jest dużo taniej.
Recepty realizuje ta apteka

http://www.doz.pl/apteka/p120-Famogast_ ... mg_30_szt#

http://www.doz.pl/apteka/s0-Szukaj

Porównaj ceny które pokazałam. Tabletki można dzielić.

Zamawia sie przez net a odbiera osobiście. Żąeby zamówić, musisz być zarejestrowany. Wtedy pokaże Ci, gdzie w Krakowie możesz leki odebrać. Ceny leków w tej aptece są chyba najniższe w Polsce :)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

Post » Pt lut 05, 2010 15:24 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Dzieki kazia :ok:
A co do rubenalu, to dojdzie w poniedzialek :ok:

DawidKRK

Post » Pt lut 05, 2010 15:26 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Czyli teraz będę podawać tak:
Famidyna - 1/2 tabletki dziennie.
Ornitil - 1 tabletka dziennie.
Lotensin - 1/2 tabletki dziennie.
Enrobioflox - 1/2 tabletki dziennie.
Alusal - 1/4 tabletki 4 razy dziennie.

DawidKRK

[poprzednia][następna]