70 bezdomnych głodnych kotów..Potrzebne wsparcie na STERYLKI

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 05, 2010 9:59 Re: 25 kotów bez pożywienia PILNIE POTRZEBNY DT DLA MAŁYCH!!

zagłosowałam w Krakwecie :ok:

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Pt lut 05, 2010 10:05 Re: 25 kotów bez pożywienia PILNIE POTRZEBNY DT DLA MAŁYCH!!

Znajomi zabiorą kociaczka w poniedziałek, ale proszą o parę groszy na paliwo. Kociaczek musi być w transporterku. Co do godziny wyjazdu i miejsca przekazania kotka dzwońcie bezpośrednio do nich.
Daniel: 696011201
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Pt lut 05, 2010 11:05 Re: 25 kotów bez pożywienia PILNIE POTRZEBNY DT DLA MAŁYCH!!

Wszystko toczy się tak szybko, że pogubiłam się... musicie mi wybaczyć :oops:
Wszystkie małe chore koty mają jechać do Kociej Doliny, czy część tam, a część (jeden z nich?) gdzie indziej?
Fundacja PRO EQUO Szczecin / Moryń kontakt 798 442 668 proequo@gmail.com

proequo

Od: Wto lut 02, 2010 13:52

Post » Pt lut 05, 2010 11:28 Re: 25 kotów bez pożywienia PILNIE POTRZEBNY DT DLA MAŁYCH!!

Ja zaoferowałam leczenie i opieke temu najmniejszemu i najbardziej biednemu.Tylko do tej pory nie wiem co z tym transportem....tu i ja sie pogubiłam.

ps.Wiem ze za jakies pare groszy znajomi Kareny zawioza go do koszalina z koszalina odbierze go ola z forum fretek.Nie wiem kto podrzuci kociaka do szczecina.

CZEKA NA NIEGO MIEJSCE W LECZNICY.Jak macie na oku inny dt to napiszcie to zwolnie miejsce dla innego potrzebującego.

martaslupsk

Od: Sob paź 17, 2009 16:23

Post » Pt lut 05, 2010 11:50 Re: 25 kotów bez pożywienia PILNIE POTRZEBNY DT DLA MAŁYCH!!

proequo pisze:Wszystko toczy się tak szybko, że pogubiłam się... musicie mi wybaczyć :oops:
Wszystkie małe chore koty mają jechać do Kociej Doliny, czy część tam, a część (jeden z nich?) gdzie indziej?

decyzje pozostawiam Wam ja daje miejsce 4 maluszkom które to będą zdecydujcie same
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Pt lut 05, 2010 13:32 Re: 25 kotów bez pożywienia PILNIE POTRZEBNY DT DLA MAŁYCH!!

Dlaczego to tak wszystko długo trwa...ze Szczecina jedzie bus przez Stepnicę.....co najmniej 4 razy dziennie.Można by wsiąść i podwieźć koty.Tak samo bus jedzie do Szczecina......Na pierwszej stronie zaproponowałam pomoc, ,że mam znajomych w Stepnicy.Może mogli by w czymś pomoc...ale bez echa..
Im dłużej to twa, to gorzej dla kociaków skoro są chore.Proszę was zadziałajcie szybko, Monika 74 oferuje DT dla czterech kociaków,zbliża się weekend ,żeby nie okazało się,że jest nagła interwencja i może okazać się ,ze DT już nie aktualny.
Ze Szczecina bus wyjeżdza o 14 w Stepnicy jest o 14.50 :)
Potem o 18.20 ze Szczecina w Stepnicy jest 19.10 :D
Uważam ,ż e jeśli nie zadziałacie tracicie niesamowitą okazję ,poprawienia kociakom życia..Wybór należy do was./tym bardziej ,ż e są chore./
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Pt lut 05, 2010 14:00 Re: 25 kotów bez pożywienia PILNIE POTRZEBNY DT DLA MAŁYCH!!

cypisek ma racje liczy sie czas zwłaszcza ze maluszki są chore a oferowany dom tymczasowy nie moze być długo blokowany
ten bus który jest o 14.50 w Stepnicy jedzie dalej do Świnoujścia i potem wraca tą samą trasą ja kociaki moge odebrać z pod busa wtedy ktoś kto je przywiezie moze odrazu wracać
Moja ogromna prozba jest taka zeby (jezeli kociaki mają przyjechać do mnie) wszystko odbyło sie w miare szybko zablokowałam dla nich 4" miejscówki "które nie mogą długo czekać bo zgłoszeń o potrzebujących kotach jest sporo ,było by idealnie gdyby wszystko udało sie zorganizować w nadchodzący weekend
Obrazek Obrazek

monika74

Post » Pt lut 05, 2010 14:07 Re: 25 kotów bez pożywienia PILNIE POTRZEBNY DT DLA MAŁYCH!!

I ja prosze o odpowiedz czy trzymać miejsce czy zwolnic .

martaslupsk

Od: Sob paź 17, 2009 16:23

Post » Pt lut 05, 2010 14:09 Re: 25 kotów bez pożywienia PILNIE POTRZEBNY DT DLA MAŁYCH!!

Jeżeli maluszek nadal będzie miał jechać do Słupska, to chyba lepiej, żeby zabrać go już w weekend i przetrzymać w Szczecinie. Z tego co wiem, znajomi będą wyjeżdżać ze Szczecina rano, żeby pozałatwiać sprawy w Koszalinie i wrócić na wieczór do Szczecina.

Karena

Post » Pt lut 05, 2010 14:14 Re: 25 kotów bez pożywienia PILNIE POTRZEBNY DT DLA MAŁYCH!!

Właśnie, przecież są busy i autobusy. Kociaki do transportera i już.
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pt lut 05, 2010 14:24 Re: 25 kotów bez pożywienia PILNIE POTRZEBNY DT DLA MAŁYCH!!

kinia098 pisze:Właśnie, przecież są busy i autobusy. Kociaki do transportera i już.

kursów emilbusa ze Stepnicy do Świnoujścia codziennie jest 6 akurat ten przewoznik zabiera zwierzęta
Obrazek Obrazek

monika74

Post » Pt lut 05, 2010 14:30 Re: 25 kotów bez pożywienia PILNIE POTRZEBNY DT DLA MAŁYCH!!

Można dogadać się z kierowcą ../są sympatyczni/kociaki do transportera.zawinąć transporterek i kociaki dojadą same ..raptem godzinka jazdy...nic się nie stanie....
zaraz bus odjedzie.....
Obrazek

cypisek

Post » Pt lut 05, 2010 15:07 Re: 25 kotów bez pożywienia PILNIE POTRZEBNY DT DLA MAŁYCH!!

cypisek pisze:Na pierwszej stronie zaproponowałam pomoc, ,że mam znajomych w Stepnicy.Może mogli by w czymś pomoc...ale bez echa..

"Echo" masz na 3. stronie, od razu po Twoim poście: "Tak. Zapytaj znajomych, czy nie mają starych szafek, z których można zrobić domki dla kotów :wink:
Na wiosnę będzie też potrzebna pomoc przy wyłapywaniu kotów do sterylek...
Potrzebne też będą tymczasy dla nich na dobę po zabiegu, bo nie będzie można ich od razu wypuścić i ewentualne DT dla małych kotów, żeby je oswoić i pooddawać do adopcji..."

Wtedy jeszcze nie było wiadomo, że maluchy są w tak kiepskim stanie i że trzeba je jak najszybciej zabrać, ale pomoc jak najbardziej się przyda.

Teraz pozostaje nam kwestia transportu najmniejszego do Szczecina na poniedziałek, żeby mógł jechać do martasłupsk. O której dokładnie ma być w Szczecinie?
Cypisku, czy Twoi znajomi mogliby pomóc (w sensie-dostarczyć go do Szczecina)? I czy ewentualnie mają transporterki? Bo na miejscu nie mamy żadnego, a to też problem.

Ja jadę jutro rano do Sz-na, gdyby znalazł się tymczas na te 2 dni, mogłabym go zabrać.

Druga sprawa to transport do Świnoujścia dla pozostałych maluchów. Jest bus.
Potrzebna osoba, która pojedzie i transporterki.

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Pt lut 05, 2010 15:50 Re: 25 kotów bez pożywienia PILNIE POTRZEBNY DT DLA MAŁYCH!!

Cudak1 pisze:Teraz pozostaje nam kwestia transportu najmniejszego do Szczecina na poniedziałek, żeby mógł jechać do martasłupsk. O której dokładnie ma być w Szczecinie?

O której i gdzie go dostarczyć, proszę ustalcie z moimi znajomymi. Telefon podałam w jednym z poprzednich postów.

Karena

Post » Pt lut 05, 2010 16:36 Re: 25 bezdomnych kotów...Potrzebna pomoc w TRANSPORCIE!

Na dzień dzisiejszy znajomi są na feriach.

Może miejscowy weter. ma jakąś klateczkę do pożyczenia.Ewentualnie koty można do kartonika z dziurkami zapakować....okleić .Ostatnio odbierałam takie 2 kotki ,które jechały z Koszalina.Nikt z was/młodych osób./nie może poświecić z 3 godz ,na dostarczenie tych biedactw,gdzie czeka na nich dom i pomoc lekarska??
Popytajcie znajomych może ktoś ma jakąś klatkę, coś co się nadaje na przewiezienie kotków.Naprawdę trzeba działać...nie jesteś sama..

fakt nie doczytałam, jesli będzie potrzebna pomoc myslę ,że znajomi nie zawiodą ,
Obrazek

cypisek

[poprzednia][następna]