Kocińscy

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 04, 2010 13:42 Re: Kocińscy - ciąg dalszy, zima...

Oj to jak moja Melasia. Pytam ją: kochasz mnie troszkę? A ona patrzy i tak cieniutko skrzypi za każdym razem, a jak sie kładę albo siadam, to nigdy nie wejdzie na mnie spokojnie, tylko wbiega z impetem, jakby chciała powiedziec: no już myślałam, ze się nie doczekam! I wywraca się do góry kołami, z taką energią, że często spada ze mnie :D
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Czw lut 04, 2010 14:23 Re: Kocińscy - ciąg dalszy, zima...

O to, to Afatima :) To wpadanie z impetem też takie ma Zuźka. Czasami po drodze coś przewróci albo ściągnie razem z obrusem, bo to wszystko bardzo gwałtownie i szybko się odbywa :lol:
I też ze mnie spada. Bo tak się wdzieczy i wygina, że w końcu się omsknie :wink:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Czw lut 04, 2010 22:36 Re: Kocińscy - ciąg dalszy, zima...

Witaj Mahob wieczorową porą :wink:
Śliczna ta Twoja szylkretowa panna :1luvu: , żeby choć jedna z moich dziewczyn była taka przytulasta :(

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Pt lut 05, 2010 8:44 Re: Kocińscy - ciąg dalszy, zima...

Dziękuję Bubor :D

bubor pisze: , żeby choć jedna z moich dziewczyn była taka przytulasta :(

No wiem...Twoje panienki są charakterne bardzo...
To kwestia statystyki - im więcej kotów, tym większe prawdopodobieństwo, że trafi sie na miziaka :wink:
Poza tym...przyznam, że ma pewien smaczek sytuacja, kiedy to Czester przychodzi na kolana -baaardzo sporadycznie, bo on jest kotem niedotykalskim i wogóle nie pieszczochem. Ale jak przyjdzie, to naprawdę można się czuć wyróżnionym 8)

mahob

Post » Pt lut 05, 2010 9:42 Re: Kocińscy - ciąg dalszy, zima...

Zaglądam i przywitam się. :lol:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Sob lut 06, 2010 20:25 Re: Kocińscy - ciąg dalszy, zima...

Niewiele osób zagląda do naszego wątku - ale gdyby ktoś z odwiedzających był zainteresowany - zaczęło się głosowanie forumowe na kandydata do krakvetu na luty - ja wspieram Rustie i proszę o głosy dla niej i jej podopiecznych:
tu głosowanie: viewtopic.php?f=1&t=107090
tu wątek Rustie: viewtopic.php?f=1&t=71188 Rustie niewiele pisze o kotach, za to działa na wielką skalę!

Druga sprawa to kłopoty z naszym krakowskim (małopolskim) programem Kundel Bury i Kocury na antenie tvp kraków - program z powodu braku finansów miał być zdjęty z anteny już od stycznia. Ludzie się złożyli i za prywatne pieniądze program będzie realizowany jeszcze do marca. Potem koniec. Bardzo mnie to zasmuca...tak niewiele jest tego rodzaju programów edukacyjno - informacyjno - adopcyjnych o zwierzętach w telewizji. Tak bardzo jest to potrzebne...Tyle dobrego się stało dzięki temu jednemu programowi. Ale kasa rządzi :evil: Nienawidzę czasami tego podłego świata rządzonego przez pieniądz i ludzi posiadających :cry:

link do programu Kundel Bury (można go oglądać w internecie): http://ww6.tvp.pl/6263,20041229145278.strona
Link do wątku na KŁ - a tam petycja-protest w sprawie zdjęcia programu z anteny: viewtopic.php?f=8&t=107115
Jeśli ktoś ma chwilę i trochę chcęci - podpiszcie proszę.

mahob

Post » Sob lut 06, 2010 22:26 Re: Kocińscy - ciąg dalszy, zima...

Witaj wieczorową porą Mahob :wink: .
Oglądałaś może dzisiejszy Teleexpress ? , otóż pokazywali tam miłośnika sikorkowej słoninki imieniem Czester który śmiga do niej niczym Twoja panna :lol: ,
jak widać jest więcej kociastych lubiących ten "sport " :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Pon lut 08, 2010 8:31 Re: Kocińscy - ciąg dalszy, zima...

bubor pisze:Witaj wieczorową porą Mahob :wink: .
Oglądałaś może dzisiejszy Teleexpress ? , otóż pokazywali tam miłośnika sikorkowej słoninki imieniem Czester który śmiga do niej niczym Twoja panna :lol: ,
jak widać jest więcej kociastych lubiących ten "sport " :wink:

A to dobre :D
Nie oglądałam - ale zobaczę - może są archiwalne teleekspresy w internecie. Jeśli tak - to sobie zobaczę.
Widocznie słoninka kusi różne stworzenia :wink:
Te nasze "sikoreczki" to koty od sąsiadów - dwa przynajmniej włażą do karmnika. Na szczęście nie upolowały jak dotąd żadnego ptaszka... :roll:

mahob

Post » Pon lut 08, 2010 12:31 Re: Kocińscy - ciąg dalszy, zima...

Ja też widziałam tę sikoreczkę ;) I też od razu o Mahob sobie pomyślałam :)
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Pon lut 08, 2010 13:56 Re: Kocińscy - ciąg dalszy, zima...

Znalazłam ten teleexpress ale za nic mi się nie chce odtworzyć :| Nie wiem o co chodzi...
Spróbuję jeszcze w domu. Może się uda.

mahob

Post » Pon lut 08, 2010 19:15 Re: Kocińscy - ciąg dalszy, zima...

Bardzo dziękuję za wczorajszy świetny dzień i za zawiezienie Adasia do domku. :1luvu:
Adaś to bardzo dzielny kotek, a z waszym wsparciem to już w ogóle... I nie ukrywam, że mi łatwiej tak było oddać Adasia, tego słodziaka.
Żeby tylko rezydent go polubił, bo na razie... :|

Dziękujemy też za prezenty. Podział ogolnie dziś był taki: Milusia przejęła białą mysz, pawie pióra Tomcio, drugą wędkę reszta kotów na zmianę. Szał.

Dziękujemy!! :1luvu:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Pon lut 08, 2010 21:58 Re: Kocińscy - ciąg dalszy, zima...

anita5 pisze: Podział ogolnie dziś był taki: Milusia przejęła białą mysz, pawie pióra Tomcio, drugą wędkę reszta kotów na zmianę. Szał.

To cieszę się, że zabawki miały wzięcie :wink: :ok:

I kciuki mocne dla Adasia - żeby się rezydent pogodził z losem...

Edit: Oglądałam teleekspress :lol: Faktycznie - zupełnie jak u mnie w karmniku :mrgreen: I na dodatek ten kot miał na imię Czester. Mój Czester pewnie też by się chętnie poczęstował słoniną, tyle, że biedak nie ma możliwości :wink:

mahob

Post » Śro lut 10, 2010 13:01 Re: Kocińscy - ciąg dalszy, zima...

Czester mi coś znowu niedomaga z pęcherzem... :?
Na razie nie ma tragedii - ale wylizuje się i trochę za małe kulki zostawia w kuwecie.
Wprowadziłam od razu urinary i urosept; daję mu też cystaid, który mi jeszcze został po ostatniej kuracji Pyzy. Może to coś da...wolałabym nie ładować w niego znowu antybiotyku.
No i trzeba siki zbadać.
Ech, te koty...
Ja tak do nich mówię - Oj, koty, koty - z wami to są same kłopoty :wink:

mahob

Post » Śro lut 10, 2010 14:57 Re: Kocińscy - ciąg dalszy, zima...

Biedny Czesterek...

A Malutki wypatruje z okna cioci Mahob...
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Śro lut 10, 2010 21:54 Re: Kocińscy - ciąg dalszy, zima...

:ok: :ok: :ok: :ok: za Czesterka.

Witam się serdecznie i gorąco.
Kocham zimę, ale nawet ja zaczynam mieć jej dosyć. :evil:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

[poprzednia][następna]