*Schr.Opole-Justin z połową łapki „Chcem,ale siem bojem”...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lut 04, 2010 20:59 *Schr.Opole-Justin z połową łapki „Chcem,ale siem bojem”...

Co umie kotek mając trzy miesiące?? Kotek umie jeść, ale nie wszystko. Przepada za drobno pokrojonym surowym mięskiem. Mleczko kotek uwielbia, ale mamusine. Po tym z miseczki coś często zdarzają mu się luźne wpadki… :oops:
Taki kotek jest wszechstronnie utalentowany. Kotek potrafi bezbłędnie odnajdywać ciepłe posłanko, miękkie kolanka, kochające pieszczące dłonie. Prawie po omacku odnajduje wabiące kusząco dobrą zabawą stópki śpiących Dużych. A jak oni wtedy krzyczą z radości… :D
Czy to jednak potrafi kotek bez jednej dobrze wykształconej łapki?? Oczywiście, że TAK!

Justin trafił do opolskiego schroniska mając właśnie trzy miesiące. Został przyniesiony z braćmi (Jeremim i Jokerem - oni są już w domkach) gdzieś pod koniec października ub. roku. Justin nie ma dobrze wykształconej lewej przedniej łapki

Kotki trafiły na naprawdę fatalny okres w schronisku. Na kociarni zapanowała panleukopenia i w związku z tym dopiero po miesiącu, kiedy minęły około 3 tygodnie od drugiego szczepienia, zostały przeniesione do pomieszczeń dla młodzieży.
Już na początku Justin, biało czarny kocurek, dał się poznać wszystkim jako niezrównany „Chcem, ale siem bojem” koteczek, któremu ułomność bynajmniej nie przeszkadzała w wyrażaniu i zaspokajaniu swoich potrzeb. Kotek dobrze adaptował się do innych pobratymców. Był też przez nich akceptowany i tolerowany. Wspólne zabawy, wspólne posiłki, nawet banalne kuwetkowanie to dla postronnych obserwatorów źródło nieustannej radości i śmiechu. :)
Jednakże- Justin to też strachulec. Potrzeba było dużo miłości i cierpliwości, aby przekonał się, że nikt go nie chce skrzywdzić. Jest bardzo posłusznym kotkiem. Jako trzymiesięczny maluszek nieco wystraszony, pozwalał się głaskać. Niestety przenosiny do boksu kociarni przytłoczyły Kocurka. Małego straszy czasami cała ta ilość wrażeń, zapachów; inne równie biedne koty. Justin nieco się wycofał. Posmutniał. :(
W kotku nie zanikła na szczęście energia, radość, chęć do zabawy i mizianek. Justin na kolankach, kiedy się na nich znajduje mógłby mruczeć i ugniatkać, ugniatkać i ugniatkać wszystkimi swoimi zdrowymi trzema łapkami…

Justin- rezolutny, wesoły koteczek. Wiele potrafi. Jednak najczęściej w ciszy tęskni za kochającym go domkiem…

Kocurek jest zaszczepiony i odrobaczony.
Prosimy o pomoc w znalezieniu mu domu.
Ostatnio edytowano Sob lut 06, 2010 14:21 przez sygitka21, łącznie edytowano 2 razy

sygitka21

Od: Wto wrz 08, 2009 21:16

Post » Czw lut 04, 2010 21:35 Re: *Schr.Opole- Justin bez łapki „Chcem, ale siem bojem” ...

Oto on - przerażony maluch - Justin.

Podobnie jak kiedyś na Krzysia, teraz na Justina, ktoś kto patrzy - myśli "kaleka". :(
A on doskonale sobie radzi i bardzo, bardzo potrzebuje domu.

Obrazek
Obrazek

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Czw lut 04, 2010 21:54 Re: *Schr.Opole- Justin bez łapki „Chcem, ale siem bojem” ...

Pamiętam Krzysia bez stópki :) poza Otiskiem był jednym z pierwszych kotów, któremu bardzo kibicowałam na Miau :D
Strasznie się ucieszyłam jak Krzyś znalazł domek :)

Witaj śliczne cudeńko tobie też się uda :!: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Czw lut 04, 2010 22:12 Re: *Schr.Opole- Justin bez łapki „Chcem, ale siem bojem” ...

Witaj Justinku :D
Obrazek Obrazek
http://kociarnia.opole.pl
Ryan vel. Ptyś [*] - 16.09.2011r.
Koci wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=94811

DJ

Od: Śro lip 08, 2009 14:20

Post » Czw lut 04, 2010 22:20 Re: *Schr.Opole- Justin bez łapki „Chcem, ale siem bojem” ...

Justinku, oby ktoś spojrzał na ciebie sercem. :!:

myszka007

Od: Sob maja 09, 2009 18:21

Post » Czw lut 04, 2010 22:22 Re: *Schr.Opole- Justin bez łapki „Chcem, ale siem bojem” ...

Nie mam jego fotek :( w którym on jest boksie? :oops:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Czw lut 04, 2010 22:48 Re: *Schr.Opole- Justin bez łapki „Chcem, ale siem bojem” ...

zaznaczę Maluszka
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Czw lut 04, 2010 22:52 Re: *Schr.Opole- Justin bez łapki „Chcem, ale siem bojem” ...

Cameo pisze:Nie mam jego fotek :( w którym on jest boksie? :oops:

W 1L - z Billym-pocztówkiem, czarnym Milkiem i biało-czarnym Jimi'm.
Niestety, uczy się od nich dzikunkowych zachowań. :(

-Buffy-

Post » Czw lut 04, 2010 23:23 Re: *Schr.Opole- Justin bez łapki „Chcem, ale siem bojem” ...

jaki piękny maluszek :D

będę mu kibicować. Świetnie pamiętam Krzysia bez stópki, myślałam swego czasu o wzięciu go na tymczas ale znalazł domek a u mnie pojawił się Fufek :D

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Pt lut 05, 2010 12:14 Re: *Schr.Opole- Justin bez łapki „Chcem, ale siem bojem” ...

Domek dla super kota
Obrazek

http://www.kociarnia.opole.pl
Bazylku,Roberciku[*]Pamiętamy

daga80

Od: Pon paź 05, 2009 19:21

Post » Pt lut 05, 2010 19:04 Re: *Schr.Opole- Justin bez łapki „Chcem, ale siem bojem” ...

Uprzejmie melduję, że Justin ma zrobione ogłoszenia.

Obrazek

-Buffy-

Post » Pt lut 05, 2010 22:36 Re: *Schr.Opole- Justin bez łapki „Chcem, ale siem bojem” ...

Ależ ty jesteś słodki Justinku :1luvu:
Domku no zobacz jakie cudo czeka na Ciebie :!:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Sob lut 06, 2010 10:12 Re: *Schr.Opole- Justin bez łapki „Chcem, ale siem bojem” ...

Słodki, kochany koteczek :1luvu:
"Że nie mam łapki?? I co?? I myślisz, że taka bzdura powdstrzyma mnie przed wdrapanie na najwyższą półeczkę ?? :mrgreen: I że niby co... Że niby nie zdemoluję szafki z kocykami?? :mrgreen: No to siem patrz na Miszcza!!! :mrgreen: :ryk: :1luvu: "

sygitka21

Post » Sob lut 06, 2010 10:53 Re: *Schr.Opole- Justin bez łapki „Chcem, ale siem bojem” ...

Ciociu Sygitko on ma łapeckę ale niedokońconą :)
No i co z tego że niedokońcona to kocurek pełną gębą :!:
A jaki kocur z niego wyrośnie :!: Wszystkie kocie panny będą za nim latały :)
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Sob lut 06, 2010 11:23 Re: *Schr.Opole- Justin bez łapki „Chcem, ale siem bojem” ...

Ciociu phanthasmagorio, no właśnie tego określenia mi brakowało! :1luvu: Serdecznie dziękuję. Poprawiam tytuł wątku :ok:

sygitka21

[następna]