Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lut 04, 2010 9:49 Re: Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE!!

Czy ktoś mógłby w sobotę podjechać do schroniska, po kotkę dla której Anielka ma TDT???
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Czw lut 04, 2010 10:44 Re: Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE!!

Witam,
Jestem nowa na wątku i na MIAU.pl w ogóle. Czy ktoś mógłby mi w skrócie przybliżyć temat kotów z Józefowa? 51 stron nie dam rady teraz czytać :/

Kociabanda2

Od: Czw lut 04, 2010 10:17

Post » Czw lut 04, 2010 10:52 Re: Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE! 9stycznia jedziemy!

W Józefowie są koty, których tam nie powinno być, bo to miało być tylko psie schronisko. Zakatarzone z zerową szansą na adopcję, nie leczone. Po raz n-ty robimy akcję wyciągania stamtąd kotów, szukania im domu.
Udało nam się wyciągnąc 13 sztuk.

Mysza pisze:KOTY ZABRANE

1. Obrazek tri z chorymi oczami, ma DT u Anielki, chora na FIP
2. Obrazek Ruda kotka, DT u genowefy
3. Obrazek mała czarna dziewczynka- DT u Zofia&Sasza
4. Obrazek bura panienka- DT na Gocławiu
5. Obrazek buro-białą koteczka- DT na Gocławiu
6. ObrazekObrazek krówka z wrzodem na oku, DT u szept
7. Obrazek - bardzo chuda kotenia z kk, DT u szept
8. Obrazek krówka bardzo chuda i zakatarzona DT u joulki- MA DOM
9. Obrazek namolny Dymek, TDT u genowefy
10. Obrazek Obrazek Dymno-biała miziasta panienka, 4-5 m-cy z wrzodem na oku, DT u Myszy
11. Obrazek czarna przestraszona panienka, 2,5 m-ca, mały kk- MA DOM
12. ObrazekObrazek buro-biały kocurek, chudy z puchatą sierścią, bardzo miły, DT w Legionowie
13. Obrazek- piękna tricolorka, MA DOM
Obrazek

Mysza

Post » Czw lut 04, 2010 10:54 Re: Koty w schronisku w Józefowie jedziemy w niedziele DT PILNIE

Te koty sa w schronisku i szukają domów
Pingwinki są zakatarzone, ale oswojone. Dla dziewczynki (oczywiście nie sterylizowanej) DT ma Anielka, trzeba ją wyciągnąć i zawieźć jej na Mokotów.
Reszta tez szuka domu, stałego lub tymczasogo na leczenie, kastrację
tajdzi pisze:ok foty

Koteczka
Obrazek

Bardzo miziasty kocurek ZDROWY, co za kilka dni już nie będzie takie oczywiste... Przytulasny i kochany...
Obrazek
Obrazek

Dwa kocurki
Obrazek
Z daleka wygląda ok ale zobaczcie na zbliżeniu oczy
PILNIE SZUKA DT DO WYLECZENIA OCZU PÓKI JESZCZE MAŁO DO WYLECZENIA JEST
Obrazek
Obrazek

Buro-białe, plochliwe, choć chciało sie pomiziać. Nie znam płci
Obrazek
Obrazek

Mysza

Post » Czw lut 04, 2010 10:57 Re: Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE!!

Dzięki Mysza!! Rozumiem, że wyciąganie ich stamtąd polega na szukaniu im DT i DS?

Mysza pisze:Czy ktoś mógłby w sobotę podjechać do schroniska, po kotkę dla której Anielka ma TDT???

Ja mieszkam blisko Józefowa i jestem zmotoryzowana - tyle, że tylko mój TZ ma prawko (ja dopiero będę robić). Wiele zależy więc od niego, ale myślę, że moglibyśmy przewieść koteczkę z Józefowa na Mokotów. Tylko, że nie mamy transporterka dla kotów :/ Swoje wozimy na smyczkach.
Zaraz zapytam męża czy nie ma jakiś nieodwołalnych planów na sobotę :)
Ostatnio edytowano Czw lut 04, 2010 11:05 przez Kociabanda2, łącznie edytowano 2 razy

Kociabanda2

Post » Czw lut 04, 2010 10:59 Re: Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE!!

Nie mam samochodu, nie dam rady pojechać do Józefowa, moge kotke odebrac w Warszawie, mieszkam na Mokotowie, ale moge podjechać w inne miejsce.
AnielkaG

Post » Czw lut 04, 2010 11:14 Re: Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE!!

W sobotę od godziny 13tej jesteśmy wolni i możemy podjechać po kotkę do Józefowa, jeśli oczywiście się zgodzicie :)

Mysza, z tego co widzę Ty jesteś z Tarchomina. My codziennie wracając z pracy jeździmy Modlińską. Może masz transporterek dla kotków, który mogłabyś pożyczyć na czas przewożenia kotki???

Kociabanda2

Post » Czw lut 04, 2010 11:39 Re: Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE!!

Dzięki :)
Dogadaj sie z Anielką co do godziny i daj mi znać, powiadomię dyrektorkę, że to ktoś od nas będzie.
Ubierz ciuchy mogące się pobrudzić, bo tam część psów lata luzem i może się oprzeć łapkami o Ciebie zostawiając piękne ślady :twisted:
Zapamiętaj jak ta kotka wygląda, bo będziesz musiała sama ją znaleźć i wziąć.
Obrazek
Biała V-ka na pyszczku i biała broda (kocurek ma czarną. No i nie ma jajek pod ogonem ;) ) Może się troszkę bać zamieszania, więc spokojnie, w razie czego chwyć za kark.
No i zerknij na zdjęcia powyżej- jakie koty są w baraczku. Powinny być trzy pingwiny, miziasty buro-biały, przestraszony biało-bury duży i mały dziki buras (on sie moze schować, ostatnio tez od razu zwiał za kanapę). Jakby było coś nowego to zrób plis choć komórką zdjęcie.
A jak dojść do baraczku, to Ci zaraz na PW napisze :)
Obrazek

Mysza

Post » Czw lut 04, 2010 11:49 Re: Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE!!

Woj! Widzę, że to będzie trudniejsze niż myślałam, ale mam nadzieję, że sobie poradzę. Obym tylko kotków nie pomyliła 8O

Zdjęć komórką to nie porobię, bo mi komórkę w piątek tydzień temu ukradli :x i się teraz męczę z jakąś cegłą bez aparatu, ale mogę wziąć ze sobą normalny aparat :)

A co z transporterkiem? Można od Ciebie jakiś pożyczyć? Nie wiem czy ona zmieści się w szelki moich kotów, bo te moje to jeszcze w kociakowe się mieszczą... a nie chciałabym wieść jej takiej nie zabezpieczonej.

Kociabanda2

Post » Czw lut 04, 2010 11:51 Re: Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE!!

Mysza, dam Ci dzis kontenerek dla kotki, ok? W sobote każda godzina mi odpowiada, jestem w domu od 10.
Aha, to Józefów koło Legionowa!
AnielkaG

Post » Czw lut 04, 2010 11:59 Re: Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE!!

AnielkaG pisze:Mysza, dam Ci dzis kontenerek dla kotki, ok? W sobote każda godzina mi odpowiada, jestem w domu od 10.
Aha, to Józefów koło Legionowa!

Ja wiem wiem, że koło Legionowa :D Jabłonna (gdzie mieszkam) też koło Legionowa i Trachomina zresztą też :)
Zatem co do godziny się jeszcze odezwę, ale na pewno nie wcześniej niż o 14tej, ok? Podaj mi proszę na pw numer telefonu do siebie i adres pod który mamy kotkę zawieść.

Kociabanda2

Post » Czw lut 04, 2010 12:12 Re: Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE!!

Moze ktoś dałby szanse kocurkom? Choć buremu, zdrowemu? Albo dwóm pingwinkom? Ja nie mam miejsca, mogę zasponsorowac weta, leki, krople do oczu, nie mam GDZIE ich upchnac, mam kwarantannę po panleuko, kotka na razie jedzie do TDT (dzięki, Ania :1luvu: )
Po leczeniu i szczepieniu moge je zabrac
AnielkaG

Post » Czw lut 04, 2010 12:13 Re: Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE!!

Napisałam instrukcję na PW i zobaczcie jaka mapke zrobiłam :lol:
Obrazek
Obrazek

Mysza

Post » Czw lut 04, 2010 12:15 Re: Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE!!

oczywiście jakby co zawsze możesz się zapytać gdzie jest kociarnia, ale to tak na wszelki wypadek :lol: :wink:
Obrazek

Mysza

Post » Czw lut 04, 2010 12:25 Re: Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE!!

Mysza, a może zabrac kocury na kastrację? kotek iecej nie ma? Może się okazać że jescze jakis kocur jest kotką :? mogę załatwić miejsca...
AnielkaG

[poprzednia][następna]