Srebrna kota będzie wysterylizowana i zaszczepiona, mam nadzieję, że jak załapie kuwetę, to będzie błyskawiczna adopcja.
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
seidhee pisze:No chyba spróbujemy![]()
ASK@ pisze:znam!Sama mam Pikusia dorosłego (ok.4 lat)piwnicznego kota,który zamieszkał u mnie. Nie załatwiał sie do kuwety. Powinien siedziec w klatce, bo tam było w miarę ok.Ale rotacja była wielka i musiał opuścic ją i zamieszkac luzem.Była zamknięty w małym pokoiku i całość ubrudził.We wszelaki sposób. Wszystko było wyłozone podkładami,folia i postawione wszelkie naczynia z różnym żwirkiem.Potem uscislilismy w które miejsce najczęsciej robi i tam stała olbrzymia kuweta(tj na łóżku). Potem Pikuś przeniósł sie sam do szafy(zamieszkał tam na długie tygodnie) i obok była łazienka z kuwetami.Mimo to przy szafie stała dodatkowa. Były wzloty i upadki. Ale w chwili obecnej Pikus załatwia sie tylko do kuwety.Jest u nas od X/09 i od jakiegoś miesiaca nic mu sie nie zdarzyło.
Jak masz klatkę to ja tam umieść.To najlepszy sposób.Do żwirku dosyp trochę z kuwety kociastych.Zapach nakieruje.
Biedna kicia
piotr568 pisze:_kathrin, ja poproszę o zamianę na jakiś mniej proludzki model. Otrzymany egzemplarz wymaga nieustannego dopieszczania 24h, co w mojej sytuacji jest niewykonalne. Obawiam się że może nie przeżyć, pozbawiony pieszczot przez 10 godzinOprócz tego niemiłosiernie ugniata i traktorzy zakłócając ciszę nocną
piotr568 pisze:_kathrin, ja poproszę o zamianę na jakiś mniej proludzki model. Otrzymany egzemplarz wymaga nieustannego dopieszczania 24h, co w mojej sytuacji jest niewykonalne. Obawiam się że może nie przeżyć, pozbawiony pieszczot przez 10 godzinOprócz tego niemiłosiernie ugniata i traktorzy zakłócając ciszę nocną
seidhee pisze:No chyba spróbujemyBalbina wyjeżdża w następny piątek.
Srebrna kota będzie wysterylizowana i zaszczepiona, mam nadzieję, że jak załapie kuwetę, to będzie błyskawiczna adopcja.
_kathrin pisze:Ci jej właściciele nie podejmą już żadnych prób?
Jakby się zgodzili przenieść kuwetę do jakiegoś pokoju, i zamknąć razem z kotką?
Pokombinować z żwirem, czasem wystarczy do kuwety nasypać trochę ziemi, piasku. A jak zrobi gdzieś po za, to kupę zanosić do kuwety, a miejsce odsmradzać np. octem.
Takie załatwianie się po kątach może też sugerować problemy zdrowotne.
Użytkownicy przeglądający ten dział: label3, MruczkiRządzą, puszatek i 108 gości