Mruczuś [*] Choco i Mikuś

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 02, 2010 11:36 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Jestem żyję i wszyscy są cali i zdrowi, bardzo Wam dziękuję za wizyty :) – nie ma mnie bo –

Codziennie Moi Panowie mają Gości a ja w przerwach mam zapewnić wyżywienie albo podać posiłki więc jadłospis jest prawie na bieżąco modyfikowany...

W pracy w dalszym ciągu mam szaleństwo – na to co robię cały czas nałożyła się analiza i przygotowanie pracy na kolejnych kilka miesięcy czyli jeszcze ściślejsza współpraca z Kierownikiem.

Do tego wszystkiego trwają ferie i chętnie wzięłabym kilka dni urlopu...

Czasem gdzieś na momencik zaglądnę podczas przerwy na herbatkę , dopilnować głosowanie albo w nocy...

Przy okazji często zastanawiam się co znaczą i skąd wzięły się Wasze nicki...

Pozdrawiam Wszystkich serdecznie i tradycyjnie znikam... :)
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto lut 02, 2010 11:43 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

O, setka! Kussad - nowy wątek zakładaj, sypko-sypko-jus!

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto lut 02, 2010 12:00 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

moj nick? bohaterka Sagi o Ludziach Lodu, w ktorej sie zaczytywalam namietnie z przyjaciolkami... taka jedna wiedzma o dobrym sercu ;)

seteczka - no to chlup! dobra setka nie jest zla ;)
woda wraca do mojego kranu nad wanna! alez jestem szczesliwa :)
dobrego dnia! nie daj sie... kierownikowi i innym okolicznosciom przyrody ;)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Wto lut 02, 2010 12:36 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Piję herbatkę i :)

Pamiętacie może wątek, w którym w ubiegłym tygodniu szukaliśmy domek dla suczki ON.... zmienił się tytuł wątka na ten:
http://www.dogomania.pl/threads/178732- ... o-7-m-cach
Dziś przeczytałam:

Hura!!!! Hura!!!! Hura!!!! Szczęśliwe zakończenie! Lepszego nie mogliśmy sobie wymarzyć!

Dzisiaj zgłosił się do mnie Pan, który zobaczył zdjęcia suni na jednym z ogłoszeń, zamieszczonych przeze mnie w internecie. W czerwcu ub.r.!!! w Serocku!!!!! zaginęła mu taka właśnie suczka - podał cechy charakterystyczne psiaka - i okazało się, że to ona!!!!!!!!!!
Właściciele natychmiast przyjechali po suczkę do Józefowa (koło Otwocka, nie koło Legionowa!) - nie wiadomo, jak sunia przebyła tak daleką odległość, kto ją przewiózł, kto przez tyle miesięcy przetrzymywał. Ale najważniejsze, że odnalazła swój dom!!!

Właściciele przez tych 7 miesięcy uparcie szukali Diany - bo tak ma na imię. Sprawdzali schroniska, szukali w gazetach, w internecie - i nareszcie trafili! Dzieci podobno bardzo za Dianą tęskniły...

Dziękuję bardzo wszystkim za wsparcie i za kciuki! akcja zakończona szczęśliwie!!!

Przyznacie że można się wzruszyć... i poczułam się śmiesznie bo znowu o niczym nie wiem...
Nie mam pojęcia kiedy to się okazało... Dogomania mi prawie wcale nie działa nawet nie mogę nic napisać na własnym wątku...Przyznam jedynie że Koleżanka, Która zajmowała się Tą Suczką ma dobrą rękę do ogłaszania...
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Wto lut 02, 2010 13:47 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Seteczka :D gratulacje :piwa:
Ja w poniedziałek wyjeżdzam z Młodym na tydzień :mrgreen:
a moj nick: kiedyś, dawno dawno temu był taki serial "Szaleństwa Majki Skowron", miałam wtedy z 12 lat może i ktoś u mnie na podwórku stwierdził ze ja też taka wariatka i tak zostałam Majka (swojego imienia na M nie lubie i nie uzywam praktycznie, uważam ze za poważne dla mnie, w dokumentach sobie jest tylko) , a parę lat później moj brat przerobił Majke na Mayke i tak zostało do dziś :mrgreen:

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Wto lut 02, 2010 16:15 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Już znam historię dwu nicków hurra :1luvu:

Nadszedł czas na założenie kolejnej części. Serdecznie zapraszamy :)
Oto ona: viewtopic.php?f=1&t=107167&p=5544201#p5544201
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Wto lut 02, 2010 16:30 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

kussad pisze:Piję herbatkę i :)

Pamiętacie może wątek, w którym w ubiegłym tygodniu szukaliśmy domek dla suczki ON.... zmienił się tytuł wątka na ten:
http://www.dogomania.pl/threads/178732- ... o-7-m-cach
Dziś przeczytałam:

Hura!!!! Hura!!!! Hura!!!! Szczęśliwe zakończenie! Lepszego nie mogliśmy sobie wymarzyć!

Dzisiaj zgłosił się do mnie Pan, który zobaczył zdjęcia suni na jednym z ogłoszeń, zamieszczonych przeze mnie w internecie. W czerwcu ub.r.!!! w Serocku!!!!! zaginęła mu taka właśnie suczka - podał cechy charakterystyczne psiaka - i okazało się, że to ona!!!!!!!!!!
Właściciele natychmiast przyjechali po suczkę do Józefowa (koło Otwocka, nie koło Legionowa!) - nie wiadomo, jak sunia przebyła tak daleką odległość, kto ją przewiózł, kto przez tyle miesięcy przetrzymywał. Ale najważniejsze, że odnalazła swój dom!!!

Właściciele przez tych 7 miesięcy uparcie szukali Diany - bo tak ma na imię. Sprawdzali schroniska, szukali w gazetach, w internecie - i nareszcie trafili! Dzieci podobno bardzo za Dianą tęskniły...

Dziękuję bardzo wszystkim za wsparcie i za kciuki! akcja zakończona szczęśliwie!!!

Przyznacie że można się wzruszyć... i poczułam się śmiesznie bo znowu o niczym nie wiem...
Nie mam pojęcia kiedy to się okazało... Dogomania mi prawie wcale nie działa nawet nie mogę nic napisać na własnym wątku...Przyznam jedynie że Koleżanka, Która zajmowała się Tą Suczką ma dobrą rękę do ogłaszania...

Czoko moja kochana (czyli kussad w innym wcieleniu dla niewtajemniczonych... :wink: ) - dziękuję za dobre słowo! ale to żadna moja zasługa - po prostu kupa szczęścia - i dla mnie i dla suni!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

trzymam kciuki za Twoją wytrzymałość gościnną :ok: :ok: :ok: i całuję :love: (aha - a mój nick to skrót imienia i nazwiska bez polskich liter... - mało oryginalnie :roll: )

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Wto lut 02, 2010 17:14 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

joluka pisze:Czoko moja kochana (czyli kussad w innym wcieleniu dla niewtajemniczonych... :wink: )

Hmmm To nasza Kussad ma alterego....Czoko....hmmmm :)
a ja sie głowiłam dlaczego sunia ON to nie napiszecie ze psiak :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Wto lut 02, 2010 17:20 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Mój nick początkowo brzmiał gem_set (nawiązanie do tenisa ziemnego, który kiedyś bardzo mnie interesował), a na Miau skróciłem go do Gem. Tym skrótem posługiwałem się zresztą w czasach przedinternetowych - tak podpisywałem krótkie notki w lokalnej prasie.

Kussad, na Miau istnieje zwyczaj, że gdy jakiś wątek osiągnie sto stron, zakłada się nowy. No to czekamy na nowy wąt ;)
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Wto lut 02, 2010 17:52 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

a to chyba nawet nie jest świecka tradycja tylko wymóg forumowego regulaminu :ryk:
nooo ja sie dzis nameczyła i otworzyla nowy wąt
Kussad do roboty do roboty
hmmmm schowała sie :)
Obrazek

dune

Post » Wto lut 02, 2010 18:36 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

dune pisze:a to chyba nawet nie jest świecka tradycja tylko wymóg forumowego regulaminu :ryk:

A ja myślałem, że świecka tradycja ;) Masz może link do tego regulaminu? Bo w tym faq.php# nie widzę takiego wymogu.
Obrazek

Gem

Post » Wto lut 02, 2010 19:33 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Gem pisze:
dune pisze:a to chyba nawet nie jest świecka tradycja tylko wymóg forumowego regulaminu :ryk:

A ja myślałem, że świecka tradycja ;) Masz może link do tego regulaminu? Bo w tym faq.php# nie widzę takiego wymogu.

nie mam
a co wiecej nie mam potrzeby miec :ryk: :ryk:
A ty to czytałeś? Ale przysięgnij sie... 8O :)
tu są takie fajne wymogi ze ja tego nie czytam bo mnie potem brzucho boli :)
tak mi napisały kolezanki mundre forumowo
ze ci zamkną powyzej 100str
no sie tego trzymam :)
ale na wlasne oczy widziałam działajacy
wątek 120 str :) ale straszyli na nim modami :)
Obrazek

dune

Post » Wto lut 02, 2010 20:56 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Seteczka! :D I następna część wątku :D

To ja też zaspokoję ciekawość skąd mój nick :D Jako że mam na imię Aneta to zdrobniale (n)anetka, a "n" z przodu to pierwsza litera nazwiska :D

solangelica pisze:moj nick? bohaterka Sagi o Ludziach Lodu, w ktorej sie zaczytywalam namietnie z przyjaciolkami... taka jedna wiedzma o dobrym sercu ;)

A taki znajomy mi się wydawał nick :D Teraz już wiem skąd. Moja mama i ciocia zaczytywały się Sagą o Ludziach Lodu :D

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Wto lut 02, 2010 21:28 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

dune pisze:
Gem pisze:

nie mam
a co wiecej nie mam potrzeby miec :ryk: :ryk:
A ty to czytałeś? Ale przysięgnij sie... 8O :)
tu są takie fajne wymogi ze ja tego nie czytam bo mnie potem brzucho boli :)
tak mi napisały kolezanki mundre forumowo
ze ci zamkną powyzej 100str
no sie tego trzymam :)
ale na wlasne oczy widziałam działajacy
wątek 120 str :) ale straszyli na nim modami :)

Przejrzałem - zarówno "naocznie", jak i przy użyciu wyszukiwarki. I nie znalazłem nic o tym, że wątek trzeba zamknąć, gdy osiągnie sto stron. Powodów technicznych też nie znajduję, bo dwa wątki stustronicowe zajmują tyle samo miejsca na serwerze, co jeden dwustustronicowy. Tak więc wydaje mi się, że to jednak forumowa tradycja ;)

No ale tradycje warto kultywować :mrgreen:
Obrazek

Gem

Post » Wto lut 02, 2010 21:34 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Wątek już został założony i podany został link kilak wpisów wyżej :wink:
viewtopic.php?f=1&t=107167&start=0 :ok:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

[poprzednia]