S-ec K.Chatka-pomoc w ogłoszeniach potrzebna str. 87

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 01, 2010 23:46 Re: Sosnowiec K.Chatka-POMOC w ogłoszeniach potrzebna

Oki. Dopilnuję tej Festi :lol:
Tylko powiedz dlaczego Tusi chcą amputować ogon 8O 8O 8O
MIKUŚ

Post » Pon lut 01, 2010 23:57 Re: Sosnowiec K.Chatka-POMOC w ogłoszeniach potrzebna

MIKUŚ pisze:Oki. Dopilnuję tej Festi :lol:
Tylko powiedz dlaczego Tusi chcą amputować ogon 8O 8O 8O

No Basiu mam nadzieję że dopilnujesz Festi :) nie po to dygam z nią od 5 dni dzień w dzień do weta, żeby się potem rozłożyła :?
A co do Tuski pewnie Dorotka coś więcej napisze, Tuśka ma faktycznie baaradzo długi ogonek, końcówka zaczyna obumierać, w środku jest spuchnięta, może ten biedny ogone ktoś czymś przytrzasnął :(

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto lut 02, 2010 8:06 Re: Sosnowiec K.Chatka-POMOC w ogłoszeniach potrzebna

Witam z rana ...
Dobre wieści o waszych podopiecznych ... dobrze że trafiły do fajnych domków :) :ok:
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Wto lut 02, 2010 8:29 Re: Sosnowiec K.Chatka-POMOC w ogłoszeniach potrzebna

No witam wszystkich.
Skrobne chociaz parę słówek(zanim nie przykryja mnie papiery wyciągnięte z szafy :D) co tam u mnie i moich tymczasów.
No więc jak wiecie w piątek tj. 22 stycznia do domku pojechała Pysia (ażem się popłakała- chyba ze szczęścia :lol: )
Pysia trafiła do super domku i na początku były problemy z kuwetką- o czym pisano juz na wątku. Teraz już się unormowało i jest ok.
W poniedziałek tj.25 stycznia do nowego domku trafił ALFIK :1luvu: Będzie facetem dwóch fajnych dziewczyn-mamy i 2,5 letniej Milenki.
Alfik po mału się przyzwyczaja do nowych warunków i nie jest źle bo od początku przychodził do nowej Dużej na każde zawołanie, chociaż aktywność większą ma w nocy.

Natomiast TUNIA (triczka jak ją zwie Terenia).
To kupka nieszczęścia. Chudzielec żeby nie powiedzieć szkieletor :? jak do mnie trafiła 22.01 była karmiona tylko szczykawką. Słabinka cały czas tylko leżała mi na kolankach lub na mnie :evil:
Ponieważ miałam wolne to praktycznie cały czas Tunie miałam przy tzw "cycku" w polarku i przy szyji
Obrazek
W sobotę 23.01 założony został wenflon i nawadnianie zaczeło się co dziennie bo była na niej sama skórka :(
Tynia w tej chwili je juz sama (nie za dużo) cały czas jednak nie pije. Waży cały czas 1600.
Obrazek
I o zgrozo jadła na początku tylko rybki :evil: teraz doszedł kurczaczek na maśle no ale za to z marchewką :ryk:
Poza tym oczywiście mała ma zawalone gardełko i nic jej nie chce przechodzić. Gulgota w krtani i nic nie odkrztusza :cry: już ma kolejny antybiotyk. Tunia 10 dni była cały czas ze mną w domku, a wczoraj była taka nieszczęśliwa jak poszlam do pracy :( buuuuuuu.

Obrazek
A ogonek- no cóż ja zauważyłam że ma go w połowie tak jakby spuchnięty(grubszy niż u nasady) okłady troszkę to wyrównaly ale teraz po 1,5 tygodnia na końcu zaczeły jej się robić jakieś takie strupy i purchawy suche.
Wczoraj pania doktor skubneła sierść i ta odeszła, więc podejżewa martwicę :(
Alem się nacierpiała z Tunią która żywcem miała darty ogonek (tą część chorą)
Powiem tak - chyba ten ogonek jej doskwiera bo wczoraj po tym zabiegu wieczorem było jej chyba lepiej - dostała wilczego apetytu, ale niestety świszczenie nie przechodzi i dalej woda cieknie z noska.
Taką oto Tunie mam bidulkę. :1luvu:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto lut 02, 2010 8:42 Re: Sosnowiec K.Chatka-POMOC w ogłoszeniach potrzebna

A jeszce porzypomne wam moją Elzunię (vel Lalę) która ma się wspaniale, Pani ją kocha i rozpieszcze niemilosiernie.
Tadam oto Elzunia

Obrazek

Nawet Tapczan kolorystycznie dopasowany i pani nie przeszkadza że Elza na nim ostrzy pazurki. Pani mówi że Elza teraz robi bukle :ryk:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto lut 02, 2010 9:03 Re: Sosnowiec K.Chatka-POMOC w ogłoszeniach potrzebna

Ale wyrozumiała Pani Elzuni, po prostu robi bukle :lol: i tak trzymać :ok: Jak moje paskudy zaczna drapać a TŻ krzyczeć to mu powiem, ze teraz bedziemy mieli tapicerke w typie "bukla" :lol:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Wto lut 02, 2010 16:40 Re: Sosnowiec K.Chatka-POMOC w ogłoszeniach potrzebna

Proponuję w tych pierwszych postach wkleić aktualne banerki ,bo tamte przekierowują do starego wątku :wink:

Podlinkowałam banerki do nowego wątku :

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hmp66][img]http://fotozrzut.pl/zdjecia/c69f5be316.gif[/img][/url]

Obrazek

[url=http://tiny.pl/hmp66][img]http://fotozrzut.pl/zdjecia/4d639f6f0c.gif[/img][/url]

i coś nowego dla odmiany :wink:

Obrazek

[url=http://tiny.pl/hmp66][img]http://fotozrzut.pl/zdjecia/af7714c482.gif[/img][/url]

Obrazek

[url=http://tiny.pl/hmp66][img]http://fotozrzut.pl/zdjecia/d1b089f625.gif[/img][/url]

:ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Wto lut 02, 2010 17:27 Re: Sosnowiec K.Chatka-POMOC w ogłoszeniach potrzebna

:D
Obrazek

Nesca38

Od: Sob lis 01, 2008 20:27

Post » Wto lut 02, 2010 17:42 Re: Sosnowiec K.Chatka-POMOC w ogłoszeniach potrzebna

Dorota Wojciechowska pisze: Taką oto Tunie mam bidulkę.

No to teraz obie mamy Tunie :D Tylko, że ja na stałe :D A Tunie, jak samo imię wskazuje, uwielbiają rybki, zwłaszcza tuńczyki :D
Moja Tunia trzyma wszystkie łapki za zdrówko sosnowieckiej Tuni :ok: :ok:

ewaci

Od: Sob wrz 20, 2008 16:32

Post » Wto lut 02, 2010 18:13 Re: Sosnowiec K.Chatka-POMOC w ogłoszeniach potrzebna

Amyszko, ale śliczne :ok: a na tym jednym to mój piernikowy domek jest? :lol:
Chyba musze sobie zamówic jakis nowy banerek dla siebie, juz bez Igi i Igorka :wink:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Wto lut 02, 2010 18:55 Re: Sosnowiec K.Chatka-POMOC w ogłoszeniach potrzebna

biedna Tunia
dużo zdrówka i miziaków dla Tunieczki
może faktycznie jak ogonek amputują zrobi jej się lepiej
Obrazek

Madziula

Post » Wto lut 02, 2010 19:33 Re: Sosnowiec K.Chatka-POMOC w ogłoszeniach potrzebna

amyszko bardzo dziękuję :1luvu: Z racji tego że jestem beztalenciem, to od czasu do czasu pomarudzę Ci w sprawie nowego banerka :wink:

A to nasza nowa "zdobycz".Wczoraj w nocy złapal ją mój tata.Mała juz kilka dni pojawiała się w okolicy spała w stosie desek.Koteczka domowa na 100%.Rozmruczana i bardzo spokojna.
Stan zdrowia ogólnie dobry.Ma popękane od mrozu podusie,świerzba w uszkach i lekko podkichuje
Obrazek
Obrazek
Malutka, króciutka,puchata ok 6 mies Nuka trafiła na tymczas do Mikusia :1luvu:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto lut 02, 2010 19:37 Re: Sosnowiec K.Chatka-POMOC w ogłoszeniach potrzebna

A tu jeszcze kilka fotek małej Nuki
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto lut 02, 2010 19:45 Re: Sosnowiec K.Chatka-POMOC w ogłoszeniach potrzebna

mar_tika pisze:A tu jeszcze kilka fotek małej Nuki

śliczności
Obrazek

Madziula

Post » Wto lut 02, 2010 19:48 Re: Sosnowiec K.Chatka-POMOC w ogłoszeniach potrzebna

Madziula pisze:
mar_tika pisze:A tu jeszcze kilka fotek małej Nuki

śliczności

To samo miałem napisać , te oczy , nosek :1luvu:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

[poprzednia][następna]