EKSMITKI Z WILCZAKA-szukamy DS,cz.II - PROSZĘ O ZAMKNIĘCIE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 02, 2010 14:31 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Podszerstek ma prawo wylazic.
Spoko. Mojej Misi musze wyczesywac bo jej klaki stoja deba prawie. Jak ostanio sie czesalysmy, a na szczescie uwilebia te zabiegi ,to normalnie w szoku bylam tyle klaka wyczesalam. Takiej waty. Poduszke moglam sobie zrobic. :twisted:

u mnie paste odklaczajaca uwielbia Bibi i z tubki zre. Reszta pluje i strzykawa podaje do pyskow.
Dodatkowo dodaje do karmy te poduszeczki wiskasa. To uwielbiaja i jakos pawi nie ma. :mrgreen:
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Wto lut 02, 2010 22:24 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Balbi dawno by wylazła, gdyby nie to, że ile razy wyjdzie, tyle razy ktoś się nią interesuje. Najłatwiej ją wyciągnąć na zapach kurczaka. Muszę dokupić ptactwo, bo prawie wszystko futra zdżarły. Wszystkim smakuje.
Inteligentny maup, znany powszechnie jako Ptyś, naśladuje w wielu sprawach większego kolegę. Jedno bardzo mi się podoba. Kolega ma dużą kuwetę? To ja też tam będę wchodził! Oczywiście we właściwym celu, a konkretnie w celach płynnych, bo od plastelinek jest kuweta z budką. :ok:
Trzymajcie kciuki, bo dostałam maila, że drapak i wałówka z zooplusa do nas zmierza. Żeby tylko kurierowi chciało się dotrzeć o właściwej porze...

I jeszcze jedno: ja chcieć fotę Parówki vel Baleronu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Wto lut 02, 2010 22:44 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

filo pisze:Balbi dawno by wylazła, gdyby nie to, że ile razy wyjdzie, tyle razy ktoś się nią interesuje. Najłatwiej ją wyciągnąć na zapach kurczaka. Muszę dokupić ptactwo, bo prawie wszystko futra zdżarły. Wszystkim smakuje.

Kochana Balbina. :1luvu: Ja cały czas wierzę, że (olewając towarzystwo, bo olewając) będzie sobie chodziła gdzie i kiedy jej się podoba.
filo pisze:Inteligentny maup, znany powszechnie jako Ptyś, naśladuje w wielu sprawach większego kolegę. Jedno bardzo mi się podoba. Kolega ma dużą kuwetę? To ja też tam będę wchodził! Oczywiście we właściwym celu, a konkretnie w celach płynnych, bo od plastelinek jest kuweta z budką. :ok:

Jak powie "akcelerator" - od razu pisz. :mrgreen: (fajnie, że chłopak taki chetny do podpatrywania kolegi :ok: Będą z niego ludzie. :P )
filo pisze:Trzymajcie kciuki, bo dostałam maila, że drapak i wałówka z zooplusa do nas zmierza. Żeby tylko kurierowi chciało się dotrzeć o właściwej porze...

Kciuki są - mocne i nieustające. :ok:
filo pisze:I jeszcze jedno: ja chcieć fotę Parówki vel Baleronu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:?: Coś mi umknęło, czy za długo siedzę na targu?
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Wto lut 02, 2010 22:48 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

zabers pisze:
filo pisze:
filo pisze:I jeszcze jedno: ja chcieć fotę Parówki vel Baleronu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:?: Coś mi umknęło, czy za długo siedzę na targu?

E... no nie umknęło, bo to z reala na net przeniosłam... :oops:
Pewna kota miała kilka dni temu sterylkę i w kubraczku paraduje. Doprosić się foty w realu nie udało, to w necie wołam. Tzn. małą fotę widziałam, ale ja chcem jeszcze. :oops:

filo

Post » Wto lut 02, 2010 22:59 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Uff, palec Boży. A już myślałam, ze do cna strupieszałam. :wink:
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Śro lut 03, 2010 7:19 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Chciałam powiedzieć, że Parówka vel Jadwiga miała wczoraj sesje zdjęciową :) dzisiaj popracy wkleje na forum.... :D

Marcelina31

Od: Czw paź 01, 2009 17:02

Post » Śro lut 03, 2010 11:17 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Podpatrywactwo przynosi następne skutki. Spałam dzisiaj z dwoma facetami :roll:
Łasik śpi ze mną od zawsze. Ptysiek od tygodnia właził na łóżko, robił dziwne miny, pare kroków, po czym wynosił się spać gdzie indziej. Dwa dni temu wydawało mi się w nocy, że mam coś na nodze, ale nie sprawdziłam, co. Wczoraj Ptyś zameldował się wieczorem w nogach łóżka i ułożył do spania. Jeszcze się zmieściliśmy...

Balbina wyłazi coraz bardziej. Powiesiłam jej zabawki na brzegu łóżka. Nie dała rady ich zignorować :mrgreen: Ptyś też nie... mamy więc zabawy integracyjne :mrgreen:

filo

Post » Śro lut 03, 2010 11:20 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

:ok: :ok:
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Śro lut 03, 2010 13:07 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

To jeszcze małe sprawozdanie z podawania pasty odkłaczającej.

Łasik: daj, daj mi jeszcze, ja jeszcze chcę

Balbina: co to jest? ja tego nie znam, nie będę próbować Zjadła pomazane chrupki.

Ptyś: co to jest? nie będę tego jadł, nie chcę, co mi tu dajesz, idę sobie. Co mnie łapiesz, i tak zwieję. No co ty mi robisz! Weź ten paluch! Ja nie chcę!!! Wymazałaś mi cały pyszczek, teraz muszę się umyć! Wobec Ptycholca zastosowano siłę. Wymazano mu pyszczek od wewnątrz. Przy dobrym rozmazaniu nie daje się tego wypluć :twisted:

filo

Post » Śro lut 03, 2010 16:26 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

filo pisze:Podpatrywactwo przynosi następne skutki. Spałam dzisiaj z dwoma facetami :roll:

No, z tej strony Cię nie znałam. 8)

filo pisze:Balbina wyłazi coraz bardziej. Powiesiłam jej zabawki na brzegu łóżka. Nie dała rady ich zignorować :mrgreen: Ptyś też nie... mamy więc zabawy integracyjne :mrgreen:

W takim razie nie pozostaje mi nic innego, jak tylko kibicować tym zabawom integracyjnym. :ok:

Balbina jest boska - "ja tego nie znam, nie będę próbować". Cudne (jakbym Kulkę widziała. Czy wszystkie panny tak mają?) :ryk:

zabers

Post » Pt lut 05, 2010 19:44 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Obrazek

to jest Jadwiga vel Parówka vel Baleron.....na życzenie

ale to już nie aktualne gdyż kota została rozebrana z kubraka :) :) dzisiaj :ryk:

Marcelina31

Od: Czw paź 01, 2009 17:02

Post » Pt lut 05, 2010 21:00 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Marcelina31 pisze:Obrazek

to jest Jadwiga vel Parówka vel Baleron.....na życzenie

ale to już nie aktualne gdyż kota została rozebrana z kubraka :) :) dzisiaj :ryk:

Zabrali jej kubraczek? :( A na taką zadowoloną wygląda... i co teraz? z gołym brzuchem ma łazić?

filo

Post » Pt lut 05, 2010 21:02 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Aktualne,czy nie - re-we-la-cyj-ne!
Śliczna, uśmiechnięta, zadowolona "stworka".
Dzięki, Marcelina31.

A teraz proszę trzymać za Tośkę. Jutro zabieg. :ok:

zabers

Post » Pt lut 05, 2010 21:12 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Dowieźli nam drapak. I wiedziałam, wiedziałam, że będą problemy... Jedno zamówienie zostało podzielone na 3 paczki. Jedna już u nas, jedna w centrum DHL w Niemczech, a ostatnia jeszcze u nadawcy. Tyle wyczytałam na podstawie numerów listów przewozowych. Żeby było weselej, to info jest tylko na niemieckiej stronie DHL, bo oczywiście po polskiej stronie przekazali to poczcie :evil: Całe szczęście, że panowie od paczek przyjechali do mnie po 20, bo nie wyobrażam sobie, jakbym miała to odebrać z poczty. Dwóch facetów ledwo wniosło paczkę pod drzwi. Drapaczek w kartonie to drobne 26,6 kg 8) Niby jak miałabym do odebrać z poczty? Pozostała część zamówienia, czyli wałówka, w drodze. Dobrze, że futrom kurczaka nakupowałam, bo co im powiem?
Chłopaki wariują z opakowaniem drapaka. Podoba się im domek. Balbina przypatruje się na odległość. Ona się robi coraz bardziej widzialna. Wychodzi na korytarz, albo sobie siedzi na progu pokoju. Wczoraj bawiłyśmy się razem piłką. Normalnie ja do niej kulałam, a ona do mnie. Z perfekcyjną precyzją. :D Gadamy też co jakiś czas. Ptycholcowi zaokrągla się brzuszek... a może ja mam tylko złudzenia... Chociaż przy jego postawie życiowej: wszystkie miski moje, to wszystko możliwe. :wink:
Czy są jacyś chętni do pomocy w skręcaniu drapaka?

filo

Post » Pt lut 05, 2010 21:28 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

To jak to jest? Masz ten drapak cały, czy nie? (bo w końcu nie zrozumiałam). Cały, tak? Tylko jedzenie jeszcze nie dojechało, tak?
To jakiś super-drapak, że taki cięzki (albo się nie znam).

Tak sie ciesze z postępów Balbinki. Jejku, tak mi żal tej małej. Nieźle musiała dostać w kość, skoro tak powoli się otwiera. Ale jest dobrze, no i sportsmenka nam rośnie - "kulanie piłki do celu z prędkością światła".
Wielkie podziękowania dla Ciebie, filo. Za serce, wytrwałość, wyrozumiałość. Obrazek

Dopiero wróciliśmy do domu. Zakupy, kocie zakupy, po drodze zahaczyliśmy jeszcze o Pawła. Mam wymieszane.

zabers

[poprzednia][następna]