Modrzewiowy fotoreportaż.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto sty 26, 2010 20:41 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

Femka pisze:Ale ja tak amatorsko, odgrzebując w pamięci czasy, gdy Platona dobrze rozumiałam.

To podobnie jak ja, tylko że ja Platona nigdy dobrze nie rozumiałem. ;-)

Modrzew kontra choinka 0,2 : 0. Modrzew zrzucił jeszcze jedno origami. ;-) Ale to już koniec meczu, wczoraj choinka została rozebrana. ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

Post » Śro sty 27, 2010 10:24 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

nie dałeś szans Modrzewiowi :evil:
na pewno do Wielkanocy miałby liczne osiągnięcia :D
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Śro sty 27, 2010 10:41 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

Femka pisze:nie dałeś szans Modrzewiowi :evil:
na pewno do Wielkanocy miałby liczne osiągnięcia :D

Chyba jednak wolę się o tym nie przekonywać empirycznie. ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Sob sty 30, 2010 17:25 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

Femka pisze:Fotki wszystkie jak zwykle niezwykle pysiowe :D

Naprawdę pysiowe fotki będą dopiero teraz. ;-)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

I filmik: Modrzew udaje, że ćwierka.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Sob sty 30, 2010 17:29 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

słodziak :1luvu:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Sob sty 30, 2010 17:37 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

charm pisze:słodziak :1luvu:

Raczej łamaga - właśnie trzeci raz wpadł za tapczan, bo śpi przy krawędzi. :roll: ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Sob sty 30, 2010 18:02 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

siriwan pisze:
charm pisze:słodziak :1luvu:

Raczej łamaga - właśnie trzeci raz wpadł za tapczan, bo śpi przy krawędzi. :roll: ;-)

No jak możesz?! Zmęczony kotek chce odpocząć, kładzie się na krawędzi żeby ci zrobić miejsce, potem spada (albo i jest zrzucany... :P), i jeszcze twierdzisz, że jest łamaga? tu trzeba docenić jego dobre serce :twisted:
:ryk:

charm

Post » Sob sty 30, 2010 18:30 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

charm pisze:No jak możesz?! Zmęczony kotek chce odpocząć, kładzie się na krawędzi żeby ci zrobić miejsce, potem spada (albo i jest zrzucany... :P), i jeszcze twierdzisz, że jest łamaga? tu trzeba docenić jego dobre serce :twisted:

Tylko że on sam leży, ja siedzę przy biurku... ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Sob sty 30, 2010 18:47 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

siriwan pisze:
charm pisze:No jak możesz?! Zmęczony kotek chce odpocząć, kładzie się na krawędzi żeby ci zrobić miejsce, potem spada (albo i jest zrzucany... :P), i jeszcze twierdzisz, że jest łamaga? tu trzeba docenić jego dobre serce :twisted:

Tylko że on sam leży, ja siedzę przy biurku... ;-)

Nie doceniasz dobrego serca :P :twisted:
bure jak się rozkładają, to mam ciężko się zmieścić... (gdy siedzę przy kompie to najczęściej rozkładają się na biurku/klawiaturze...)

charm

Post » Sob sty 30, 2010 19:09 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

charm pisze:Nie doceniasz dobrego serca :P :twisted:
bure jak się rozkładają, to mam ciężko się zmieścić... (gdy siedzę przy kompie to najczęściej rozkładają się na biurku/klawiaturze...)

Tak, jasne, to wszystko z dobrego serca, a nie dlatego, że na tapczanie kot może grzać dupsko o kaloryfer. :P
Na klawiaturze też mu się zdarza spać, ale raczej nie w zimie. ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Nie sty 31, 2010 21:07 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

Na ostatnich fotkach Modrzew wygląda, jakby był aksamitnym koteczkiem. Śliczny.
Spada z oparcia? może zasypia i traci kontrolę :ryk:
Obrazek

Femka

Post » Nie sty 31, 2010 22:44 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

Femka pisze:Na ostatnich fotkach Modrzew wygląda, jakby był aksamitnym koteczkiem. Śliczny.

Zawsze mnie bawi, jak patrzy się do góry - zawsze wtedy wystają mu zęby spod... hm... warg? ;-) Im wyżej podnosi łebek tym więcej zębów widać. :lol: Wasze koty też tak mają?

Femka pisze:Spada z oparcia? może zasypia i traci kontrolę :ryk:

Gwoli ścisłości - nie z oparcia, a z samego tapczanu. Tapczan ma specyficzną budowę, to taka rozsuwana leżanka w sumie, jak ją rozłożyć to oparcie nie sięga do końca materaca, między materacem i kaloryferem robi się luka i tam kot wpada jak zaśnie i przeniesie ciężar ciała nie na ten bok co trzeba. ;-) Jezu, ale wywód... chyba już późno, że się tak wdaję w szczegóły bez sensu... ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Wto lut 02, 2010 12:57 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

na wystające zęby nigdy nie zwróciłam uwagi
ale zwrócę, bo to ciekawostka
u Korala kły zawsze widać, bo to czarnuch wampirkowaty :D
Modrzew ma pięknie umaszczony pyszczek
:lol:
Obrazek

Femka

Post » Wto lut 02, 2010 20:58 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

Femka pisze:na wystające zęby nigdy nie zwróciłam uwagi
ale zwrócę, bo to ciekawostka

To zdjęcie jest trochę lepsze. Zębów nie widać, ale "warga" nie jest tak nisko jak powinna być i pyszczek wygląda jakby był otwarty.
Obrazek

Femka pisze:u Korala kły zawsze widać, bo to czarnuch wampirkowaty :D

U Modrzewia często widać, a jeszcze częściej czuć, bo jak się położy na ręce to się wbijają nie gorzej niż pazury. ;-)
Widać taka po prostu uroda tych kotów, ale zdziwiło mnie to kiedyś, bo nigdy nie zauważyłem u kota, żeby miał wystające zęby. ;-) Ale może to kwestia tylko tego, że się nigdy specjalnie temu nie przyglądałem. ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---

siriwan

Post » Śro lut 03, 2010 10:53 Re: Modrzewiowy fotoreportaż - nowe zdjęcia w każdy weekend. ;-)

A mnie się zdaje, że jak kot patrzy do góry, to mu się obniża dolna warga, stąd wrażenie, że pycholek otwarty.

W kwestii wystających zębów, to zrobiłam przegląd czwórce moich Szczypiorków. Jest 2:2 :) U Korala i Milusi kły wystają, u Femci i Zosi są całkowicie schowane. To chyba uroda taka.
Obrazek

Femka

[poprzednia][następna]