BASAŁYKU?? W-wa ok.Metro Stare Bielany - ZNALAZŁ SIĘ DRAŃ!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 02, 2010 8:42 BASAŁYKU?? W-wa ok.Metro Stare Bielany - ZNALAZŁ SIĘ DRAŃ!

Szukamy kota z naszego dokarmianego "stada" :cry:

Kot został w najgorsze mrozy zabrany przez jedną z karmicielek do piwnicy, wraz z 2 innymi kotami, to było wieczorem 24 stycznia.
I ślad po Basałyczku zaginął...
Nie ma go w piwnicy; szukano, czy gdzieś nie utknął, nie wpadł, nie miauczy. Nie ma go. Trutek na szczury tam nie ma - dawno polikwidowane, jak tylko dozorca przekonał się do kotów.
Nie przychodzi na wołanie, nie przychodzi na karmienie...
Nie widzieliśmy nawet ew. ciałka np. rozjechanego przez auto...

Basałyk był wykastrowany, zdrowy, kilkuletni, uwielbiał jeść. Jego największą przyjemnością życia było jedzenie, więc tym bardziej dziwi, że nie przychodzi na karmienie. :roll:

Rozwiesiłyśmy ogłoszenia, dziś rozwiesimy kolejną partię.

Jeśli ktoś widział Basałyka, może w innym stadzie - gdzieś dalej,
może trafił do jakiejś lecznicy (połamany?)
może trafił do schroniska, bo ktoś go złapał
- proszę o informację.

To jeden z ulubieńców Mamy, ocierał się, gadał. Taka podwórkowa przylepa. I lubił inne koty, nie był agresywny.
:(

Do tej pory przebywał z kotami z ulicy Kasprowicza, w okolicach ulicy Barcickiej oraz Al. Zjednoczenia (niedaleko stacji Metro Bielany)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Pt lut 05, 2010 0:07 przez joshua_ada, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Wto lut 02, 2010 8:44 Re: BASAŁYKU????? W-wa ok.Metro Stare Bielany - SZUKAMY KOTA!

Może ktoś wziął go do domu?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Wto lut 02, 2010 8:46 Re: BASAŁYKU????? W-wa ok.Metro Stare Bielany - SZUKAMY KOTA!

I to jest najbardziej optymistyczna wersja. Oby.

Na ogłoszeniu napisałyśmy, że "szukamy informacji" i mam nadzieję, że ktoś się odezwie.
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Wto lut 02, 2010 9:03 Re: BASAŁYKU????? W-wa ok.Metro Stare Bielany - SZUKAMY KOTA!

Trzymam kciuki, żeby się odnalazł!
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Wto lut 02, 2010 11:40 Re: BASAŁYKU????? W-wa ok.Metro Stare Bielany - SZUKAMY KOTA!

Bardzo podobny kot przychodzi do mnie na jedzenie (Fort Bema) z tym ze robi to juz od jakiegos czasu, ok 1-2 miesiecy) i jest bardzo plochliwy. Przyjrze sie jemu blizej, cuda przeciez sie zdarzaja.
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

Post » Wto lut 02, 2010 11:44 Re: BASAŁYKU????? W-wa ok.Metro Stare Bielany - SZUKAMY KOTA!

A czy te zabrane koty ,mogły wyjśc z tej piwnicy ,czy były zamknięte i karmione w środku?
Obrazek

Henia

Od: Pt mar 10, 2006 14:29

Post » Wto lut 02, 2010 11:45 Re: BASAŁYKU????? W-wa ok.Metro Stare Bielany - SZUKAMY KOTA!

Basałyk pojawiał się codziennie na karmieniu ok. godz. 11.00-12.00. Zniknął dopiero po tej nocy w piwnicy, 24 stycznia.
Nie wiem czy przeszedłby taką trasę w jeden dzień i wracał na karmienie następnego dnia? Bardzo lubił żarcie i za żarcie to on by zrobił wszystko, ale nie wiem czy tej grubej doopci chciałoby się tyle wedrować :twisted:

W każdym razie - jakby co czekam na info. Ma charakterystyczną plamkę na nosku, duże oczy i ogólnie taka dość pospolita, nie grzesząca olśniewającym urokiem, krówka.
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Wto lut 02, 2010 11:47 Re: BASAŁYKU????? W-wa ok.Metro Stare Bielany - SZUKAMY KOTA!

Henia pisze:A czy te zabrane koty ,mogły wyjśc z tej piwnicy ,czy były zamknięte i karmione w środku?

Zamknięte na noc z 24/25 stycznia. Za dnia wypuszczane i dodatkowo wołane na karmienie. Wtedy z tych 3 przyszły na karmienie tylko 2, a Basałyk już się nie pojawił.
Na michę na pewno by wyszedł.
I już to było niepokojące. Więc piwnica obszukana, przez karmicielki, sąsiadów. Dozorca, który tam często przebywa, bo ma narzędzia, też nie widział i nie słyszał.
Nie znaleźliśmy nawet... ciałka, gdyby coś się stało...
Jak kamień w wodę :roll:
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Śro lut 03, 2010 10:25 Re: BASAŁYKU????? W-wa ok.Metro Stare Bielany - SZUKAMY KOTA!

podrzucę :( może ktoś się zgłosi...
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Śro lut 03, 2010 10:33 Re: BASAŁYKU????? W-wa ok.Metro Stare Bielany - SZUKAMY KOTA!

Przyjrzalem sie kotkowi co u mnie podjada z misek. Z pysia jest bardzo podobny ale nie ma takich fajnych łat na grzbiecie :( Trzymam kciuki w kazdym badz razie :ok:
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Post » Śro lut 03, 2010 11:14 Re: BASAŁYKU????? W-wa ok.Metro Stare Bielany - SZUKAMY KOTA!

Czy jest możliwe aby zawędrował do mnie na Duracza?
Przez parę dni pojawiał się przed blokiem obcy krówek. Parę dni temu widziałam go w okolicy przyblokowego parkingu.
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Śro lut 03, 2010 13:03 Re: BASAŁYKU????? W-wa ok.Metro Stare Bielany - SZUKAMY KOTA!

podrzucę...
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Śro lut 03, 2010 13:39 Re: BASAŁYKU????? W-wa ok.Metro Stare Bielany - SZUKAMY KOTA!

Duracza to rzut beretem szczerze mówiąc...
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Post » Śro lut 03, 2010 13:41 Re: BASAŁYKU????? W-wa ok.Metro Stare Bielany - SZUKAMY KOTA!

hop :!:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Śro lut 03, 2010 23:40 Re: BASAŁYKU????? W-wa ok.Metro Stare Bielany - SZUKAMY KOTA!

LimLim pisze:Czy jest możliwe aby zawędrował do mnie na Duracza?
Przez parę dni pojawiał się przed blokiem obcy krówek. Parę dni temu widziałam go w okolicy przyblokowego parkingu.

To bardzo niedaleko. Moze to on? :D Piszę do Ciebie PW.
Obrazek Obrazek

joshua_ada

[następna]