"Kocham Człowieki! Weź mnie ze sobą do domu" Barney już w DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 01, 2010 16:28 Re: "Kocham Człowieki! Weź mnie ze sobą do domu" Barney szuka DS

Teraz dopiero tu dotarłam.

Szkoda wielka..

Zu_ jestem PEWNA NA MILION PROCENT, że byłoby dobrze. Szkoda, że się przestraszyłaś, ale to oczywiste, bo ją kochasz i dbasz jak o najbliższego członka rodziny. Nie trza się było jednak aż tak bać, a wydzwaniać i pytać.. Strzałeczka nie jest przyzwyczajona do kociego towarzystwa i to oczywiste, że wystraszyła się nowego przybysza. Jest jednak tak młodziusieńka jak Barneyek i na pewno jutro-pojutrze - tak jak któraś dziewczyna napisała - spaliby w objęciach, biegali po chacie, a Wy bylibyście szczęśliwi patrząc na ich radość.. Ale mleko się już wylało i dziecko wyleciało z kąpieli.. :cry:

Trudno..

Kciuki za domeczek dla Barneyka :ok:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Pon lut 01, 2010 16:36 Re: "Kocham Człowieki! Weź mnie ze sobą do domu" Barney szuka DS

No tak, jestem trochę panikarą. Strzałka faktycznie jest moją księżniczką i oczkiem w głowie. Jestem pewna, że Barneyek szybko znajdzie dom, nie da się go nie polubić. Szkoda, że nie znalazł go u mnie :(

Zu_

Od: Czw sty 21, 2010 19:39

Post » Pon lut 01, 2010 16:53 Re: "Kocham Człowieki! Weź mnie ze sobą do domu" Barney szuka DS

Napisałam takie ogłoszenie całkowicie pomijające historię schroniskową. Tak jak napisała Ja-Ba w rozmowie z konkretnymi ludźmi i tak trzeba będzie to wyjaśnić. Chciałam wykorzystać tekst Gibutkowej, bo taki serdceszczipajuścij. Ja tak nie potrafię pisać. Gibutkowa, jesli Ci coś ładniejszego do głowy przyjdzie, to napisz lub popraw.

Jesli chodzi o zdjęcia, to muszę raczej dostac pliki ze zdjęciami na maila. Chyba, że ktoś mi podpowie, jak je ściągnąć ze strony. Według mnie, ze strony, to tylko można linki do zdjęć mieć.

Uroczy biało-czarny kocurek Barney szuka kochającego domu.
Barney to ok 7 miesięczny koteczek, kochający ludzi całym swym maleńkim kocim serduszkiem. Bardzo lubi przytulanie, głaskanie, a z wdzięczności prześlicznie mruczy. Jest to kotek gadający, wystarczy, że sie do niego mówi, a on pięknie odpowiada: miauuuu. W stosunku do innych kotów Barneyek zachowuje się przyjaźnie. Wesoło bawi się ze swoim kolegą Szarym, z którym mieszka w domu tymczasowym.
Barney był odrobaczany i odpchlany. Niedługo zostanie zaszczepiony i wykastrowany. Ma bardzo dobry apetyt, nie jest wybredny przy jedzeniu. Jest typowym domowym miziakiem, uwielbia przytulać się do człowieka i być brany na rączki. Barneyek szuka swojego domu i swojego Człowieka, którego mógłby pokochać z całego serca i na zawsze.
Gdyby Barneyek umiał mówić, to na pewno powiedziałby: „Ja tak kocham Człowieki! Człowieki są takie fajne! Daj mi dom... proooszęęę... No daj... Nie zajmę Ci dużo miejsca, bo jestem malutki. To jak? Mogę iść z Tobą do domu?"

Barney przebywa w domu tymczasowym w Koninie: tel......
Możliwy jest dowóz kocurka do innego miasta po wcześniejszej wizycie przedadopcyjnej.
Ostatnio edytowano Pon lut 01, 2010 17:43 przez mimbla64, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pon lut 01, 2010 16:55 Re: "Kocham Człowieki! Weź mnie ze sobą do domu" Barney szuka DS

Ja też mam małą "księżniczkę" rozpuszczona jak dziadowski bicz, która właśnie ostrzy sobie pazuki i pokazuje jaka to jest ważna ;) Pewnie też bym się wystraszyła takiej reakcji dlatego zanim zaczęliśmy w ogóle myśleć o dokacaniu pierwsze co to zabrałam ją właśnie do domu do drugiej kotki (która tak na marginesie jest typem jedynaczki - choć jak pokazało kilka dni spędzonych z moja kotką jakoś dałoby się ją przyzwyczaić do drugiego kota, choć byłoby to dość ciężkie). Dlatego polecam wizyty u znajomych ze Strzałką - zakoconych znajomych lub zapraszanie ich do siebie. Strzałka przyzwyczai się do kotów. Poza tym - koty jako jedne z niewielu zwierząt wiedzą że nie są ludźmi, że są innym gatunkiem nawet jeśli żyją od maluch tylko z ludźmi - mają świadomość siebie i swojego gatunku (nawet test z lusterkiem to pokazuje ;) ). Dlatego myślę że dla niej "kot" to nie jest jakiś kosmita.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon lut 01, 2010 16:57 Re: "Kocham Człowieki! Weź mnie ze sobą do domu" Barney szuka DS

mimbla64 pisze:Napisałam takie ogłoszenie całkowicie pomijające historię schroniskową. Tak jak napisała Ja-Ba w rozmowie z konkretnymi ludźmi i tak trzeba będzie to wyjaśnić. Chciałam wykorzystać tekst Gibutkowej, bo taki serdceszczipajuścij. Ja tak nie potrafię pisać. Gibutkowa, jesli Ci coś ładniejszego do głowy przyjdzie, to napisz lub popraw.

Jesli chodzi o zdjęcia, to muszę raczej dostac pliki ze zdjęciami na maila. Chyba, że ktoś mi podpowie, jak je ściągnąć ze strony. Według mnie, ze strony, to tylko można linki do zdjęć mieć.

Uroczy biało-czarny kocurek Barney szuka kochającego domu.
Barney to ok 7 miesięczny koteczek, kochający ludzi całym swym maleńkim kocim serduszkiem. Bardzo lubi przytulanie, głaskanie, a z wdzięczności prześlicznie mruczy. Jest to kotek gadający, wystarczy, że sie do niego mówi, a on pięknie odpowiada: miauuuu. W stosunku do innych kotów Barneyek zachowuje się przyjaźnie. Wesoło bawi się ze swoim kolegą Szarym, z którym mieszka w domu tymczasowym.
Barney był odrobaczany i odpchlany. Niedługo zostanie zaszczepiony i wykastrowany. Ma bardzo dobry apetyt, nie jest wybredny przy jedzeniu. Jest typowym domowym miziakiem, uwielbia przytulać się do człowieka i być brany na rączki. Barneyek szuka swojego domu i swojego Człowieka, którego mógłby pokochać z całego serca i na zawsze.
Gdyby Barneyek umiał mówić, to na pewno powiedziałby: „Ja tak kocham Człowieki! Człowieki są takie fajne! Daj mi dom... proooszęęę... No daj... Nie zajmę Ci dużo miejsca, bo jestem malutki. To jak? Mogę iść z Tobą do domu?"

:ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon lut 01, 2010 17:03 Re: "Kocham Człowieki! Weź mnie ze sobą do domu" Barney szuka DS

Zu_ pisze:No tak, jestem trochę panikarą. Strzałka faktycznie jest moją księżniczką i oczkiem w głowie. Jestem pewna, że Barneyek szybko znajdzie dom, nie da się go nie polubić. Szkoda, że nie znalazł go u mnie :(

Ale zfundowałs mu krajoznawczą przjażdżke i troche nerwów.Kawałek Polski przejechał,choć dzieciak z kontenerka mało zobaczył.
Szkoda,że nie zasiegnęłś porady i nie dałaś sobie i kotom szansy.
Trudno!Twoja strata!
Mnie w tym wszystkim szkoda Barneyka bo to dla niego i jego dobra była akcja.No i ku uciesze Twojej kotki. jestem pewna,że za kilka dni byliby najlepszymi przyjaciółmi.Koty sa zwierzem towarzyskim i po pierwszej fazie buntu z radocha przyjmuja towarzystwo.
Kciuki za Domek najlepszy na świecie.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon lut 01, 2010 17:22 Re: "Kocham Człowieki! Weź mnie ze sobą do domu" Barney szuka DS

mimbla64 - mam dwa zdjęcia Barneyka stosunkowo dobrej jakości, zaraz wstawię na forum.

Zu_

Post » Pon lut 01, 2010 17:27 Re: "Kocham Człowieki! Weź mnie ze sobą do domu" Barney szuka DS

Obrazek

Obrazek

Zu_

Post » Pon lut 01, 2010 17:27 Re: "Kocham Człowieki! Weź mnie ze sobą do domu" Barney szuka DS

Więcej się nie udało - strasznie się kręcił :D

Zu_

Post » Pon lut 01, 2010 17:40 Re: "Kocham Człowieki! Weź mnie ze sobą do domu" Barney szuka DS

Już się naumiałam, jak ściągnąć zdjęcie ze strony, więc wszystkie zdjęcia Barneyka z wątku mogę wykorzystać.
Obrazek

mimbla64

Post » Pon lut 01, 2010 18:22 Re: "Kocham Człowieki! Weź mnie ze sobą do domu" Barney szuka DS

To są wszystkie zdjęcia Barneya, które zgromadziłam. Mysle, że jest z czego wybrać.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

mimbla64

Post » Pon lut 01, 2010 18:25 Re: "Kocham Człowieki! Weź mnie ze sobą do domu" Barney szuka DS

I dalej:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

mimbla64

Post » Pon lut 01, 2010 18:29 Re: "Kocham Człowieki! Weź mnie ze sobą do domu" Barney szuka DS

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

mimbla64

Post » Pon lut 01, 2010 18:40 Re: "Kocham Człowieki! Weź mnie ze sobą do domu" Barney szuka DS

mimbla64 pisze:Gdyby Barneyek umiał mówić, to na pewno powiedziałby: „Ja tak kocham Człowieki! Człowieki są takie fajne! Daj mi dom... proooszęęę... No daj... Nie zajmę Ci dużo miejsca, bo jestem malutki. To jak? Mogę iść z Tobą do domu?"

Zaraz mi serce pęknie..

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Pon lut 01, 2010 18:45 Re: "Kocham Człowieki! Weź mnie ze sobą do domu" Barney szuka DS

No mi też. Ten tekst Gibutkowej sprawił, że tak śledziłam ten wątek.
Obrazek

mimbla64

[poprzednia][następna]