Pakt Czarownic XII - SABAT w lutym!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 31, 2010 17:48 Re: Pakt Czarownic XII - SABAT w lutym!!!

Ja przerobiłam już kilka sklepów i teraz, od dłuższego czasu, kupuję w Markecie zoologicznym. Krakvet mnie wnerwiał, bo ciągle czegoś nie było i nie można było na forum nic napisać, bo szurnięty informatyk-egocentryk brał to od razu do siebie i groził banami :roll: Z kolei w Zwierzakowie jest fajna babeczka, ale firma kurierska - totalna porażka - kiedyś paczka przez tydzień krążyła po Polsce, aż odesłali ją do nadawcy. Oczywiście każda próba interwencji kończyła się totalną zlewką albo chamskimi tekstami: w taki sposób nie będziemy rozmawiać :twisted:

Czasami robię też zakupy w Tele karmie, ale zawsze piszę w komentarzu, że zamówiłam to i to, bo paczki przychodzą następnego dnia, ale już kilka razy przysłali nie to, co trzeba - a to puszki dla seniorów, zamiast dla kociąt, a to 7,5-kilowy worek karmy dla psów, zamiast dla kotów :roll: Plus za to, że ceny przystępne, firma kurierska OK (tfu tfu tfu) i wysyłają szybko.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie sty 31, 2010 17:56 Re: Pakt Czarownic XII - SABAT w lutym!!!

Ja kupuję w zooplusie i zakupy tam mają jedną jedyną wadę, serce mnie boli, że nabijam kabzę niemcom, w sensie, że wolałabym wesprzeć lokalną inicjatywę. Ale odkąd tam kupuję nigdy nie było żadnych kłopotów z jednym wyjątkiem. Należy pamiętać przy wyborze dostawcy, żeby nie wybierać DHL, bo oni dowożą tylko do granicy a z granicy zabiera Poczta Polska. No właśnie, ten jeden raz to byl problem, bo paczka utknęła na punkcie celnym w Warszawie i byla tam otwierana w tajemniczych celach. Po czym jak juz dojechala do Będzina to dostałam do skrzynki awizo i musiałam sama to targać z poczty. Ale jak dostarcza GLS to jest super!
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Nie sty 31, 2010 18:30 Re: Pakt Czarownic XII - SABAT w lutym!!!

A płacisz w euro?

bo polski plus też jest.... ale ceny takie sobie :)

A tu zdjęcia 2 moich pozostałych koteczek :)
http://www.koty.org.pl/pupile/basti.htm

nie wiem jak je tu wkleić :(
Iwona
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Grzeczne koty idą do nieba, a niegrzeczne chodzą tam gdzie chcą .

iwona.synoradzka

Od: Pon sty 11, 2010 8:36

Post » Nie sty 31, 2010 18:38 Re: Pakt Czarownic XII - SABAT w lutym!!!

To jest ten sam sklep, tylko ma strony w różnych językach bo sprzedaje w całej Europie. Płacę w złotówkach. Przekonało mnie to, że przesyłka darmowa jest od 100zł, wcześniej kupowałam w Animalli i tam było od 300zł.
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Post » Nie sty 31, 2010 18:47 Re: Pakt Czarownic XII - SABAT w lutym!!!

Kupuję głównie przez internet. Jak coś potrzebuję to przeglądam aktualne oferty w: zooplusie, krakvecie, animalii, zwierzakowie, telekarmie i wybieram najtańszą ofertę :wink:

Mnie dzisiaj mocne przeziębienie z rana dopadło :twisted: Ale wygrzałam badziajstwo i sobie polazło przecz 8)

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Nie sty 31, 2010 18:50 Re: Pakt Czarownic XII - SABAT w lutym!!!

Uwaga, będę narzekać!

nic mi się nie chce... kompletnie nic... nadal mam gorączkę, katar, kompletną przeczulicę - skóra mnie boli, nawet łańcuszek z ukochanym motylkiem zdjęłam... najgorsze, że oskrzela nadal bolą, i kaszel jak u gruźlika... :( w łóżku też leżeć mi się nie chce... poza tym gdy leżę, to gorzej mi się oddycha, i bardziej zapycha nos... więc snuję się po domu....
ma ktoś jakiś sposób na wzięcie się w garść...?
jutro pójdę na kontrolę do lekarza - może jakieś inne antybiotyki... :roll:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Nie sty 31, 2010 19:31 Re: Pakt Czarownic XII - SABAT w lutym!!!

Charm - bardzo współczuję, trzymaj się kochana :ok: :ok: :ok: :ok:

Na kaszel polecam syrop z cebuli na miodzie, nawet przy zaatakowanych oskrzelach pomaga :ok: I proszę się nie snuć po domu, tylko poduszkę prawie na pionowo ustawić i wygrzewać się, popijając dużo ciepłych napitków - z malinką w roli głównej :ok:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Nie sty 31, 2010 19:41 Re: Pakt Czarownic XII - SABAT w lutym!!!

charm pisze:Uwaga, będę narzekać!

nic mi się nie chce... kompletnie nic... nadal mam gorączkę, katar, kompletną przeczulicę - skóra mnie boli, nawet łańcuszek z ukochanym motylkiem zdjęłam... najgorsze, że oskrzela nadal bolą, i kaszel jak u gruźlika... :( w łóżku też leżeć mi się nie chce... poza tym gdy leżę, to gorzej mi się oddycha, i bardziej zapycha nos... więc snuję się po domu....
ma ktoś jakiś sposób na wzięcie się w garść...?
jutro pójdę na kontrolę do lekarza - może jakieś inne antybiotyki... :roll:

Kupujesz len mielony w sklepie albo aptece,
zalewasz łyżeczkę wrzącą wodą (tak do 1/3 szklanki) mieszasz chwilkę, aż trochę zgęstnieje, dolewasz mleka ile chcesz - :piwa:
Ja to aktualnie stosuje. Jest na prawdę super, a jeszcze lepiej siemię lniane pogotować, ale to takie gluty wychodzą.
Kośka - rutinoscorbin, a Malutka - tran :P

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Nie sty 31, 2010 19:44 Re: Pakt Czarownic XII - SABAT w lutym!!!

http://www.koty.org.pl/pupile/basti.htm
Iwonka - SIKU baaardzo mi sie podoba !
U moich jeden sr..... a drugi czeka i zakopuje - też fajnie - muszę sfotografować ! 8)

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Nie sty 31, 2010 20:35 Re: Pakt Czarownic XII - SABAT w lutym!!!

jasdor pisze:http://www.koty.org.pl/pupile/basti.htm

U moich jeden sr..... a drugi czeka i zakopuje - też fajnie - muszę sfotografować ! 8)

Czekam w takim razie na zdjątka:)

U mnie młoda ciągle się jeszcze uczy - trudnej sztuki korzystania z toalety ale robi postępy :)
A na przeziębienie ta gripeks max podwójna dawka + NA DZIEŃ flegamina

A może to wirus?? W takim razie antybiotyk na nic Tamiflu albo interferon byłby lepszy ,,,,
Iwona
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Grzeczne koty idą do nieba, a niegrzeczne chodzą tam gdzie chcą .

iwona.synoradzka

Od: Pon sty 11, 2010 8:36

Post » Nie sty 31, 2010 22:08 Re: Pakt Czarownic XII - SABAT w lutym!!!

Witam Czarowne :)

Widze ze porownujecie sklepy... powiem tak.
Z marketu zoologicznego jestem zadowolona, dobry kontakt i przesylka tak jak trzeba.
Z zooplusa - tez mialam akcje z DHLem jak mi przyslali mendy jedne 18 kg paczke i kazali mi po nia na poczte isc... I jeszcze bylo komisyjne otwieranie paczki bo sie pudelko przerwalo :evil:
Dobrze ze kolega autem posluzyl.
GLS ok, ale jezdzi taki buc z przeproszeniem co rzuci paczke przed drzwiami - mnie nie wolno dzwigac - jak prosze go zeby wniosl do mieszkania i polozyl na pralce w przedpokoju to zawsze ma taka mine jakbym mu kazala jeża rodzic ustawionego pod wlos :roll:
Krakvet... nie lubie pan z KV, zawsze cos przekreca. Ale zamowienie ktore do mnie przyszlo ostatnio bylo ok.
Z animalii nie zamawialam nic, bo jak zobaczylam te 300 zl za bezplatny wysyl to mnie wgielo. I jakos do mnie nie docieraja tlumaczenia ze tak naprawde to inne sklepy drozej robia... jak kupuje wiecej dla kotow to licze na darmowa wysylke a az tyle pieniedzy nie mam zeby robic zakupy powyzej 300 zl... Dlatego mnie odpowiadaja sklepy ktore daja darmowy dosyl od 99-120 zl.
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Nie sty 31, 2010 22:18 Re: Pakt Czarownic XII - SABAT w lutym!!!

solangelica pisze:GLS ok, ale jezdzi taki buc z przeproszeniem co rzuci paczke przed drzwiami - mnie nie wolno dzwigac - jak prosze go zeby wniosl do mieszkania i polozyl na pralce w przedpokoju to zawsze ma taka mine jakbym mu kazala jeża rodzic ustawionego pod wlos :roll:

To chyba zależy od okolicy - mnie wnosi i pyta, gdzie postawić (choć ostatnio pytał, czy ja cegły zamawiałam... poszło w 2 paczkach, ~30kg...) ;-)

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Nie sty 31, 2010 22:29 Re: Pakt Czarownic XII - SABAT w lutym!!!

U nas z GLS jeden facet jet ok, drugi to jakiś palant, co chce paczki w monopolowym zostawiać :roll:
Dotąd kupowałam w Animalii, bo po wątku na forum jakoś obawiam się Krakvetu (może niepotrzebnie, nie wiem..). Generalnie potrzebuję sklepu, który będzie miał jak najszerszy wybór karm dla alergików (bez kurczaka!). A z tym marnie :?
Jakoś nabrałam dziś energii po tym kuligu ;) Czasem dobrze jest wywlec zad z mieszkania, nawet mimo najpaskudniejszej pory roku :P
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Nie sty 31, 2010 22:30 Re: Pakt Czarownic XII - SABAT w lutym!!!

charm pisze:
solangelica pisze:GLS ok, ale jezdzi taki buc z przeproszeniem co rzuci paczke przed drzwiami - mnie nie wolno dzwigac - jak prosze go zeby wniosl do mieszkania i polozyl na pralce w przedpokoju to zawsze ma taka mine jakbym mu kazala jeża rodzic ustawionego pod wlos :roll:

To chyba zależy od okolicy - mnie wnosi i pyta, gdzie postawić (choć ostatnio pytał, czy ja cegły zamawiałam... poszło w 2 paczkach, ~30kg...) ;-)

Pewnie tak... No coz, z mojego doswiadczenia wiem, ze Hanysy sa jakies takie bardziej kulturalne... Kiedys nam pomogl jeden facet z Chorzowa (nomen omen ;)) dotrzec na dworzec w Katosach jak mielismy mase nadbagazu, malo tego - wniosl nam wszystko na peron, do lawki i nawet na piwo nie chcial... Swietny facet. Opowiadal jak budowal bloki na tauzenie, o tym co bylo w Chorzowie przed jakims osiedlem... uwielbiam Hanysow :)

...moj TŻ ze Ślonska a ja w polowie wiec ani gorol ani Hanys ino - miszung/krojcel jak kto woli ;)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Nie sty 31, 2010 22:34 Re: Pakt Czarownic XII - SABAT w lutym!!!

Mój kurier z GLS zazwyczaj przychodzi kiedy mnie nie ma, więc zostawia mi paczki u różnych sąsiadów a potem dzwoni mi powiedzieć gdzie zostawił :roll:
Obrazek

babajaga

[poprzednia][następna]