KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO- POMOCY- ALBO KOTY NA BRUK..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 29, 2010 20:52 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

Ja też czytam posty z wątków ,które są wysoko a jak mnie któryś zainteresuje wtedy czytam cały .Ale to już wy specjalistki od ogłaszania ustalcie czy podnosić wątki czy nie . Ja tylko jestem kibicem i osobą ,którą ujął Maciuś . :1luvu: :1luvu:

szirra

Od: Pt sie 17, 2007 22:15

Post » Pt sty 29, 2010 21:03 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

kociamysza, słusznie! niestety większość ogłaszających się "poszukiwaczy" chce darmowego rasowca. Ja też czekam na odpowiedź z takiego ogłoszenia, osoba z Katowic - na razie cisza :( Generalnie takich ogłoszeń jak na lekarstwo, bo kto chce kota ten go łatwo znajdzie.

szirra, tu nie chodzi o ustalanie czegokolwiek. Każdy robi co może i jak uważa. Ja wyraziłam swoją opinię i tyle. Ja czytam wątki prowadzone z pasją. W których można się czegoś dowiedzieć o kocie, o działaniach jakie dla niego podjęto, takie wątkiprzkonują mnie o sensowności włączania się w nie.
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Pt sty 29, 2010 21:07 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

szirra nie możesz byc tylko kibicem... jestes bardzo aktywnym czlonkiem watku KAN i innych radomszczaków...

wiecie, ja mysle, żeby naprawdę zrobic "tabelkę" potrzeb i niech każdy chetny sie wpisze...do konkretnego działania... tylko jeszcze tryb przesyłania wieści... bo jak tu probowałam zamieścic tabelke, to poszła w diably... no i kto zrobi te tabelkę???

propozycje i kto je znierze i przesle na maile?? ale realne, nie forumowe, bo dla mnie sa do d....

ja tez czytam koty przygarne i miotam sie, jak znaleźć zdjęcie z któtkim opisem,.... musi byc taki materiał... probowałam podzielic te koteczki wg maści.. ale kto chce czytać całe watki? nik? a nawet pierwsze posty? nie za wielu.. najlepiej zdjątko + wiek, sterylka/kastracja/szczepienia/odrobaczenie/kuwetkowy? - 2-3 linijki.... zdjęc kilka, ale o malym rozmiarze... ja tak mysle....

:1luvu: :piwa:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pt sty 29, 2010 21:15 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

powtarzam: ktos musi się podjąć koordynowania naszych działań.. inaczej prowizorka i dooopa!!!!! oczywiście wg mnie!

slapcio... jaki mamy cel... jesli o mnie chodzi wyadoptowac max koteczków do jak najlepszych domków pod slońcem....
musimy koordynowac swoje działania... bo będziemy sie miotac, jak to tej pory...każdy robi cos tam... dopytujemy sie, nie ma planu.... no dobra... nie całkiem bezeskutecznie... kilka koteczków znalazło swoje domki... ale przy monitorungu działań ja uważam, że mogloby ich znaleźć więcej..

slapcio... pomonitorujesz???

co robimy?? jakie zadania?? kto odpowiedzialny za co???? i na kiedy?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pt sty 29, 2010 22:01 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

Hanulka pisze:powtarzam: ktos musi się podjąć koordynowania naszych działań.. inaczej prowizorka i dooopa!!!!! oczywiście wg mnie!

slapcio... jaki mamy cel... jesli o mnie chodzi wyadoptowac max koteczków do jak najlepszych domków pod slońcem....
musimy koordynowac swoje działania... bo będziemy sie miotac, jak to tej pory...każdy robi cos tam... dopytujemy sie, nie ma planu.... no dobra... nie całkiem bezeskutecznie... kilka koteczków znalazło swoje domki... ale przy monitorungu działań ja uważam, że mogloby ich znaleźć więcej..

slapcio... pomonitorujesz???

co robimy?? jakie zadania?? kto odpowiedzialny za co???? i na kiedy?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Czemu mnie się pytasz o cel? To chyba oczywiste, a to że nasze poglady jak go osiagnąć się nieco różnią jest chyba naturalne.

Co do uporządkowania działań - Hanulka... od jak dawna to postulowałam? Jeszcze w starym wątku, jesienią. Z odzewem marnym. Próbowałam zebrać wszystko do tzw.kupy (tzn własnie zrobic taki wykaz co-ktokidyjeszcze miałam taką możliwość) i poległam :roll: :oops: Dobrze, że udało się usystematyzować wszystkie wątki i odgrzebać te zapomniane, o których nikt nawet nie wiedział.

Wtedy też wyjaśniałam, dlaczego nie jestem w stanie zająć się długofalową koordynacją - są okresy że nie mam tygodniami dostępu do netu. Choć ten sezon jest wyjątkowo "biurowy" 8O . Teraz znowu wyjeżdżam w środę i do końca tygodnia mnie nie ma. Od wiosny sezon na badania kopytnych mi sie kończy, za to robię monitoring lasów na Dolnym Śląsku - znowu poza netem, więc to doo*** pa a nie koordynacja by była :oops: .

Dlatego też szukałam pomocy na zewnątrz i cieszę się, że do grona sympatyków KA dołączyło kilka osób które robią super robotę. Bo mamy sukcesy. Kilka dobrych adopcji, pomoc finansowa dla Andżeliki, grono osób które pomagają ogłoszeniowo, bazarkami i bannerkami. Adopcje są najważniejsze - ale nie ma się co łudzić, że wszystkie koty znajdą domy w 2 miesiące!

To co ja na dzień dzisiejszy mogę zadeklarować - dokończę wstawiać kociambry na fotoforum i forum gazetowe. Chciałabym uzupełnić materiał zdjęciowy - jeśli pojadę w czwartek w delegację to po drodze będzie okazja. Oczywiście jesli Andżelika będzie miała czas mnie wpuścić do kociarni.

BTW, znalazłam 2 zdjęcia w tym co Ci wczoraj wysłałam, które nie były zmniejszone 8O Chyba jedynym wytłumaczeniem jest fakt że robiłam to nocami :oops: Hanulka, zmniejszysz je sama czy chcesz je w poprawionej wersji? Kto jeszcze potrzebuje pakiet z dotychczasowych fot?

No i prośba do Andżeliki - spróbuj napisać listę WSZYSTKICH kotów do adopcji, też tych których na miau jeszcze nie ma. Na pewno wiem o jednym - ten piękny czarny kocurro.
Obrazek

slapcio

Post » Sob sty 30, 2010 0:14 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

Apropo porządkowania, już to pisałam kilka razy i w różnych wątkach KAN, bardzo chętnie pomogę w ogłoszeniach, nie mam z tym żadnego problemu. Ze zdjęciami sobie radzę bez problemu więc nie muszę miec gotowych, zmniejszonych itp, ze skleceniem paru zdań również. Z mojego punktu widzenia słuszny byłby podział ogłaszających wg jakiegoś kryterium - płci kotów, kolorów, wieku, albo portalami i każdy ogłasza wg tego. Jak dla mnie wystarczy dokładne info (szczepienia, kastracja itp.) + opis charakteru kotka na pierwszej stronie wątku + info na temat każdego nowego wątku na wątku głównym KAN. Ja sobie z tego sklecę ogłoszenie, a gotowe teksty mnie się nie sprawdzają, za duże zróżnicowanie warunków na portalach, jak przyjdzie co do czego, to zawsze coś trzeba przerobić, poza kilkoma portalami gdzie nie ma ograniczeń do długości tekstu. Ale wtedy za to można bardziej poszaleć 8)

No i banerki :lol: :lol: :lol:
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Sob sty 30, 2010 0:34 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

My robimy cegielke 1% i plakat.

Wysylamy pisma o KAN gdzie sie da.

Haniu, petycje do urzedu na Twoje barki mozna zlozyc?

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Sob sty 30, 2010 16:41 Re: KOCIA ARKA NOEGO - RADOMSKO -PILNE DS !!

Dziewczyny na wątku się nie odzywam, ale cały czas swoją działkę pielę ;) Do dzisiaj wieczorem trwa allegro podwieszane na koncie Bianco Nero dla Kiki, Kubusi i Balbinki.

Kilka dni temu skończyły się podwieszane na moim koncie dla

http://www.allegro.pl/item881016627_tol ... y_kat.html Tola i Lenka

http://www.allegro.pl/item881017258_maj ... a_dom.html Panie M.

http://www.allegro.pl/item881017786_pus ... baske.html Pusia

http://www.allegro.pl/item881018090_kuk ... dachu.html Kuki

Nie mam czsu przekopać się przez ostatnie strony, wesprzyjcie więc proszę... CZY KTOŚ Z TYCH KOCIAKÓW ZNALAZŁ DOM? Dobrze widziałam, że Kuki jedzie do Warszawy... czy Kubuś? Moźna by za niego wrzucić innego kotecka na ogłoszenie...

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Sob sty 30, 2010 17:46 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

Kika ma dom, a jutro Kuki ma jechać do Warszawy :kotek: :kotek:
Chętni na Kubusia niestety wycofali się z adopcji.
Ania, daj mi nr konta, chcę zapłacić za wyróżnioną aukcję. Tobie lub Kasi, dowolnie :)

acha, jeśli chcesz uaktualnić fotki na aukcjach to większości kotów pstryknęłam świeżynki :wink:
Obrazek

slapcio

Post » Sob sty 30, 2010 19:20 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

Rozliczenie kilku bazarków na dzień 30.01.2010 r. godz. 19.00
Bazarek Kupujący Przedmiot Wartość Wpłata Przesyłka Konto
Pocztówki z Chile
Milka Kup teraz pocztówka 25,- 5,-

gosikbaum 30,- 5,- 25,-
dagmara_olga 30,- 5,- 25,-
taizu x5 125,- 0,- 125,-
Afatima 30,- 5,- 25,-
napdon 60,- 5,- 55,-
Hanulka 30,- 5,- 25,-
Licytacja 10,- 5,-
PearlRain x2 20,- 0,- 20,-
Razem 300,-
Filiżanki Sheba na KAN
OKI Filiżanka sheba 2x25,- 65,- 9,50 55,50
agiag Filiżanka sheba 25,- 40,- 9,50 30,50
Brzózka Filiżanka sheba 3x25,- 88,50 13,50 75,-
Razem 161,-

Pingwinek
na KAN PearlRain pingwinek 250,- 250,- 0,- 250,-
Razem 711,-

przelew wysłany :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Sob sty 30, 2010 21:29 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

Ostatnio dom znalazła Balbinka , Kika , Kleksik , Mikuś i Kuki. Można ich wycofać z ogłoszeń ,jeśli je miały :1luvu: Dziękuję alareipan. :1luvu:

Bardzo dziękuję Hanulce za bazarki oraz wszystkim kupującym :1luvu:
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Sob sty 30, 2010 22:43 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO - BŁAGAMY O D/S

Haniu, masz maila
Slapcio, powoli mozesz do mnie tez slac zdjecia. Tylko opisz kochana, kto jest kto.

kociamysza

Post » Sob sty 30, 2010 22:45 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO - BŁAGAMY O D/S

numer konta za allegro tez poprosze

kociamysza

Post » Sob sty 30, 2010 23:18 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO - BŁAGAMY O D/S

Oszsz kurka! Kociamysza to mi będą nowe ogłoszenia potrzebne! :roll: Bez Balbinki i Kiki (na konto Bianco nero zostanie tylko Kubuś), bez Kleksika i Mikusia (ale ich nie wystawiałam) i bez Kukiego (ale on był mojej produkcji).

Andzelika a był jakiś odzaw z allegro... Pytam, bo Kukiego np. obserwowało zawsze kilka osób :roll:

Slapcio Ty zrzuć się do Kasi.

Jak Kociamysza się dorzuci do mnie, to mogę więcej ogłoszeń włożyć... Część będzie na mój koszt, część na Kociamysza :wink:

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Sob sty 30, 2010 23:21 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO - BŁAGAMY O D/S

Obrazek

Oto piękna i miziasta KORA w całej krasie. Kto ją pokocha?
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

[poprzednia][następna]