Tequila już w DT. Zaczynamy wypatrywać cudownego DS :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sty 20, 2010 22:17 Re: Tequila ma szansę na DT - trzymamy kciuki :)

no to kotka bezpieczna
AnielkaG

Post » Śro sty 20, 2010 23:22 Re: Tequila ma szansę na DT - trzymamy kciuki :)

Tequila jest już bezpieczna w swoim domku tymczasowym :ryk:

Jednak zachowanie właścicieli bardzo mnie zdenerwowało :evil:

Kotka została przywieziona w kartonie, biedna ze strachu aż się posiusiała :cry:
Właściciele nawet nie chcieli wejść do klatki, myśleli, że zejdę z transporterem do auta i przepakuję kotkę.
Wymusiłam, żeby przynieśli ją mieszkania.
Kotka jest przepiękna, pręgowana z rudymi pasemkami, zwłaszcza na pysiu.
Gdy wyciągnęłam ją z kartonu bardzo się bała, ale jest kontaktowa, wydaje mi się, że będzie pieszczoszkiem i tzw. kotkiem kolankowym.
Właściciele nawet się z nią nie pożegnali, czmychnęli gdy ją wyciągałam z kartonu :cry: Biedna...
Na spokojnie zwiedziła u mnie duży pokój, ale każdy szelest ją stresował. Duży problem był z włożeniem kotki do transportera.
W drodze do DT kicia cichutko pomiaukiwała.
Gdy przyjechałyśmy kotka wyszła z transportera, zwiedziła swój pokój i schowała się pod komodą. Pokoik jak w hotelu 5-gwiazdkowym :lol: Duże okno, szeroki parapet, pod nim cieplutki kaloryfer, wszędzie kocyki, miseczki już czekały :)
Przed moim wyjściem kicia skubnęła trochę puszeczki i wróciła pod komodę, rozłożono jej tam kocyk, który z nią przyjechał. Podobno to jej kocyk.
Pierwsze dni będą dla niej ciężkie, musi się zaklimatyzować, ale kto wie co do tej pory przeszła :(

Pozostaje nam trzymać kciuki za dobry domek, bo koteczka na niego bardzo zasługuje.
Za kilka dni kotka zostanie odrobaczona, a później zaszczepiona. Przed nami również sterylka, ale najważniejsze jest zdrowie i dobre samopoczucie koteczki :)

:ok: będzie dobrze Tequilko, wierzę w to :) dobrze, że jesteś już z nami.

chotesia

Od: Pon lut 04, 2008 22:47

Post » Śro sty 20, 2010 23:58 Re: Tequila ma szansę na DT - trzymamy kciuki :)

Cieszę się przeogromnie, miałam niefajne przeczucia co do tych ludzi..
Mam nadzieję, że koteczka zazna teraz ciepła od ludzi kochających futra
Biedusia :oops:

Chotesia, dzięki :1luvu: - to było pewnie traumatyczne dla Ciebie.
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Czw sty 21, 2010 8:23 Re: Tequila ma szansę na DT - trzymamy kciuki :)

:1luvu:

Kamień (a raczej wieeeeeeeelki głaz z serca) mi spadł :!:
cieszę się przeogromnie, dobrze, że kociulka już bezpieczna :D
Obrazek

aksara

Od: Nie paź 04, 2009 11:27

Post » Czw sty 21, 2010 13:00 Re: Tequila już w DT. Zaczynamy wypatrywać cudownego DS :)

Boze, co to za ludzie... bez serca... :x

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Czw sty 21, 2010 21:56 Re: Tequila już w DT. Zaczynamy wypatrywać cudownego DS :)

Ciekawe jak tam kicia w nowym domku?
pewnie bardzo przestraszona, to musiało być dla niej straszne przeżycie -
podróż w kartonie :evil: , nowy dom, nowa opiekunka...

Teraz już będzie tylko lepiej :)

Choteśka jak będziecie sterylizować pannę, daj znać na forum. Będziemy skrobać :)

Chotesiu, teraz takie pytanko z "innej beczki" :) nie wiem jak długo jesteś wolontariuszką CK, ale może pamiętasz takie psiątko sprzed ok. 2 lat - mały, starutki kundelek bez dolnej szczęki, miał poharataną żuchwę i na imię Gumiś ?
Obrazek

aksara

Post » Pt sty 22, 2010 19:35 Re: Tequila już w DT. Zaczynamy wypatrywać cudownego DS :)

cio u kici ?
Obrazek

aksara

Post » Pt sty 22, 2010 20:39 Re: Tequila już w DT. Zaczynamy wypatrywać cudownego DS :)

Super że kotka już jest bezpieczna :1luvu: teraz tylko niech się oswoi :)
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek

Majka_Cz

Od: Nie sty 25, 2004 21:04

Post » Sob sty 23, 2010 0:56 Re: Tequila już w DT. Zaczynamy wypatrywać cudownego DS :)

dużo cieplych mysli za rekonwalescencje psych. koci :ok:
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Sob sty 23, 2010 15:02 Re: Tequila już w DT. Zaczynamy wypatrywać cudownego DS :)

Pierwszą noc koteczka spędziła pod komodą :( trudno się dziwić, nowe miejsce, nowe zapachy, nowa Pani...

Jednak w ciągu dnia zaczęło być jej już nudno pod tą szafką, łapki zesztywniały, no i dobrze byłoby też kuwetkę odwiedzić.
Kotka postanowiła powolutku i z wielką dokładnością obwąchać każdy mebel, każdy kącik.
Skubnęła trochę jedzonka, zaliczyła kuwetkę i znalazła coś takiego jak kaloryfer.
Długo nie trwało i kotka wybrała sobie nowe łóżeczko pod tym cudownym urządzeniem :ryk:

Obecna opiekunka postanowiła się nie narzucać i dać koteczce tyle czasu ile potrzeba, jednak kotka pierwsza wyciągnęła łapkę i poprosiła o głaski :)
Powolutku kotka staje się coraz bardziej ufna, pozwala na więcej głasków, uwielbia, gdy na obiad Pani serwuje jej gotowane mięsko.
Dzisiaj do pokoju Tequili wjechał ogromny fotel, Pani postanowiła urządzić tam sobie kącik do czytania.
Koteczka będzie miała w tym czasie zagwarantowany masaż całego ciałka i drapanie za uszkiem :mrgreen:
No o czym tu więcej marzyć, zwłaszcza gdy za oknem taki mrózzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz... :)

Kotka ma dziwną dolną wargę, być może to taka uroda. Trzeba będzie to poobserwować, weterynarz to zobaczy, gdy kotka pojedzie na szczepienie. Jutro kicia zostanie odrobaczona.

:ok: za DS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aksarko, pamiętam Gumisia, został adoptowany :)

chotesia

Od: Pon lut 04, 2008 22:47

Post » Pon sty 25, 2010 15:38 Re: Tequila już w DT. Zaczynamy wypatrywać cudownego DS :)

oby kocia dziewczynka szybko zapomniała o przeszłości :ok:
i za zdrówko :ok:
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Sob sty 30, 2010 19:45 Re: Tequila już w DT. Zaczynamy wypatrywać cudownego DS :)

oby wizyta u wet przebiegła ok, a kotka się zaaklimatyzowała na nowym terenie :)
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek

Majka_Cz

Od: Nie sty 25, 2004 21:04

Post » Sob sty 30, 2010 20:30 Re: Tequila już w DT. Zaczynamy wypatrywać cudownego DS :)

Przepraszam za OT.

Potrzebna pomoc (głównie sucha karma) dla 25 bezdomnych kotów!
Zapraszam na wątek: viewtopic.php?f=13&t=106896

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Czw lut 04, 2010 23:39 Re: Tequila już w DT. Zaczynamy wypatrywać cudownego DS :)

co u Tequi?
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Pt lut 05, 2010 17:33 Re: Tequila już w DT. Zaczynamy wypatrywać cudownego DS :)

Dawno mnie nie było :) witajcie - prawie dwa tygodnie bez netu - koszmar ;)

Co u koteńki???
Obrazek

aksara

[poprzednia][następna]