Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
cynamon i wanilia pisze:fatalne wiadomości.
nie wiem jak to jest z FIV, ale w przypadku FIP test z Niemiec też tylko stwierdza obecność wirusa, przy czym zakłada się że powyżej 100 to FIP. tak zakładają lekarze, szczególnie jeśli są jakieś FIPowe objawy. w samym wyniku natomiast jest wyraźnie napisane że wynik nie świadczy o FIPie lecz o obecności koronawirusa, mogą to też być przeciwciała.
w lecznicy schroniskowej nie można zrobić badania stosunku białka do albumin bo nie badają albumin, może w jakiejś innej lecznicy.
pamiętajmy, że niestety FIP może być też bezwysiękowy, z objawami trudnymi do zdiagnozowania.
nic nie wiem o FIVie bo nie doświadczyłam, mało czytałam. FIPa doświadczyłam boleśnie.
straszne to i smutne.
tym bardziej że pani, która jako pierwsza zainteresowała się kotkami przez allegro, nadal jest zainteresowana i to nawet adopcją podwójną...
najlepszym wyjściem dla kociaków byłby dom tymczasowy bez kotów ale jak taki znaleźćna dodatek musiałby być przygotowany na najgorsze.
musimy zebrać pieniądze na te testy.
allegro cegiełkowe, ja wystawię też aukcję (albo bazarek?) z książkami, może jakimiś płytami - rozejrzę się po mieszkaniu, co mogłybyśmy sprzedać.
niestety dopiero w niedzielę wieczorem, mam weekend wyjazdowy.
Gibutkowa pisze:cynamon i wanilia pisze:fatalne wiadomości.
nie wiem jak to jest z FIV, ale w przypadku FIP test z Niemiec też tylko stwierdza obecność wirusa, przy czym zakłada się że powyżej 100 to FIP. tak zakładają lekarze, szczególnie jeśli są jakieś FIPowe objawy. w samym wyniku natomiast jest wyraźnie napisane że wynik nie świadczy o FIPie lecz o obecności koronawirusa, mogą to też być przeciwciała.
w lecznicy schroniskowej nie można zrobić badania stosunku białka do albumin bo nie badają albumin, może w jakiejś innej lecznicy.
pamiętajmy, że niestety FIP może być też bezwysiękowy, z objawami trudnymi do zdiagnozowania.
nic nie wiem o FIVie bo nie doświadczyłam, mało czytałam. FIPa doświadczyłam boleśnie.
straszne to i smutne.
tym bardziej że pani, która jako pierwsza zainteresowała się kotkami przez allegro, nadal jest zainteresowana i to nawet adopcją podwójną...
najlepszym wyjściem dla kociaków byłby dom tymczasowy bez kotów ale jak taki znaleźćna dodatek musiałby być przygotowany na najgorsze.
musimy zebrać pieniądze na te testy.
allegro cegiełkowe, ja wystawię też aukcję (albo bazarek?) z książkami, może jakimiś płytami - rozejrzę się po mieszkaniu, co mogłybyśmy sprzedać.
niestety dopiero w niedzielę wieczorem, mam weekend wyjazdowy.
Cynamonku - przy bezwysiękowym FIPie kociaka nie będzie w przeciągu 3 dni
Ja-Ba pisze:Ja też się zastanawiam nad sensem testów paskowych, szczególnie że zaleca się trzy w pewnych odstępach czasu.
Z FIP jest przynajmniej to szczęście w nieszczęściu, że nie przenosi się go na inne koty w domu. Gorzej z białaczką i FIV
Też myślę czy słabo dodatni FIV u dziewczynki nie jest wynikiem przejść zdrowotnych..
Gibutkowa - przy badaniach i testach za te dwa kociaki powiedziałam jej że zapłacimy z pieniędzy właśnie zebranych na ten cel - na testy, a wpłacanych bezpośrednio na konto schroniska / cegiełki i wpłaty dokonane na nasz apel o zbiórkę pieniędzy na testy/. Mam nadzieje że nie wyszłam przed szereg.
cynamon i wanilia pisze:przedmiotem aukcji jest
zdjęcie-cegiełka
przedstawiające koty z konińskiego schroniska
wpłaty z cegiełek zostaną przeznaczone na badania i leczenie
kociego rodzeństwa
ANDZI I ANDRZEJA
uroczych 4-miesięcznych burasków
które mają realną szansę na dobre domy
lecz niestety są również realnie zagrożone śmiertelnymi chorobami.
Kotki muszą przejść miarodajne testy,
od których wyników zależy ich dalszy los.
Oba wiele już przeszły, zostały uratowane od głodowej śmierci na mrozie,
a teraz mają szansę na wyrwanie się ze schroniska
i rozpoczęcie nowego życia
i tylko jedno stoi na przeszkodzie - brak pieniędzy by zdobyć pewność
że nie potrzebują specjalistycznego leczenia
że nie stanowią zagrożenia dla innych kotów
że przed nimi długie szczęśliwe życie
Każda złotówka to nowa karta w ich życiu
Każdy darczyńca otrzyma zdjęcia umieszczone poniżej w pełnym rozmiarze na adres e-mail.
wstępna wersja tekstu aukcji. cegiełki za piątkę? dziesiątkę?
jeśli macie jeszcze siły, przeczytajcie proszę i zweryfikujcie
pomoc w wyborze/obrobieniu zdjęć też bardzo wskazana
jutro przed wyjazdem zrobię aukcję, uwzględniając wasze sugestie
Ja-Ba, trzymam kciuki za jutrzejszą wyprawę
cynamon i wanilia pisze:poszła aukcja
jeśli jesteście online i macie jakieś uwago, to proszę o nie - za dwie godziny wyjeżdżam i nie będzie mnie przy kompie
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=905346576
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości