Alfik-szuka DS i nowy tymczasik Dorotki mała tri Trusia

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sty 28, 2010 8:54 Re: Alfik-szuka DS i nowy tymczasik Dorotki mała tri Trusia

Czyli Dorotka ma teraz tylko małego wampira :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Pt sty 29, 2010 12:19 Re: Alfik-szuka DS i nowy tymczasik Dorotki mała tri Trusia

Hej!

Melduję, że Pysia się zadomowiła i zalatwia się tam, gdzie trzeba - już drugi dzień :>)

Pomogło albo zamknięcie, albo wymiana żwirku (mama kupiła jakiś drewniany na początku i to mogło Pysię zmylić).. albo obydwie rzeczy jednocześnie. W każdym razie sprawa kuwetkowania opanowana.

Pysia opanowała górę, a psiaki dół - są jeszcze małe, więc na górę nie wchodzą... ale zaraz zaczną się odwiedziny, bo rosną szybko. Pysi natomiast jakoś nie spieszno na dół i ogólnie na razie średnio ma ochotę na zapoznanie się bliższe z psiakami. Co innego jeśli chodzi o miski psie - z nimi oczywiście się zaprzyjaźniłą i coś czasem psiakom podjada, jak te śpią :>D

Dziś w nocy Pysia spała z mym najmłodszym bratem... więc chyba już czuje się jak u siebie :>))

Pozdrówki!

całek

Od: Czw kwi 23, 2009 22:23

Post » Pt sty 29, 2010 17:39 Re: Alfik-szuka DS i nowy tymczasik Dorotki mała tri Trusia

całek pisze:Hej!

Melduję, że Pysia się zadomowiła i zalatwia się tam, gdzie trzeba - już drugi dzień :>)

Pomogło albo zamknięcie, albo wymiana żwirku (mama kupiła jakiś drewniany na początku i to mogło Pysię zmylić).. albo obydwie rzeczy jednocześnie. W każdym razie sprawa kuwetkowania opanowana.

Pysia opanowała górę, a psiaki dół - są jeszcze małe, więc na górę nie wchodzą... ale zaraz zaczną się odwiedziny, bo rosną szybko. Pysi natomiast jakoś nie spieszno na dół i ogólnie na razie średnio ma ochotę na zapoznanie się bliższe z psiakami. Co innego jeśli chodzi o miski psie - z nimi oczywiście się zaprzyjaźniłą i coś czasem psiakom podjada, jak te śpią :>D

Dziś w nocy Pysia spała z mym najmłodszym bratem... więc chyba już czuje się jak u siebie :>))

Pozdrówki!

:ok: super

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon lut 01, 2010 9:42 Re: Alfik-szuka DS i nowy tymczasik Dorotki mała tri Trusia

Ciekawe co tam u dziewczyn słychać. Czas najwyzszy coby Dorotka miała kompa w domu :twisted:
MIKUŚ

Post » Śro lut 03, 2010 8:12 Re: Alfik-szuka DS i nowy tymczasik Dorotki mała tri Trusia

Na 1 moje byłe zaniedbane tymczasiki :D
Skrobne chociaz parę słówek(zanim nie przykryja mnie papiery wyciągnięte z szafy :D) co tam u mnie i moich tymczasów.

No więc jak wiecie w piątek tj. 22 stycznia do domku pojechała Pysia (ażem się popłakała- chyba ze szczęścia :lol: )
Pysia trafiła do super domku i na początku były problemy z kuwetką- o czym pisano juz na wątku. Teraz już się unormowało i jest ok.

W poniedziałek tj.25 stycznia do nowego domku trafił ALFIK :1luvu: Będzie facetem dwóch fajnych dziewczyn-mamy i 2,5 letniej Milenki.
Alfik po mału się przyzwyczaja do nowych warunków i nie jest źle bo od początku przychodził do nowej Dużej na każde zawołanie, chociaż aktywność większą ma w nocy.

Narazie tylko tyle - bo pracaaaaaaaaaaaaaa - buuuuuuuuuu
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro lut 03, 2010 9:05 Re: Alfik-szuka DS i nowy tymczasik Dorotki mała tri Trusia

A My chcemy więcej info :lol: Kciuki dla Tuni :ok:
MIKUŚ

Post » Pon lut 08, 2010 11:53 Re: Alfik-szuka DS i nowy tymczasik Dorotki mała tri Trusia

MIKUŚ pisze:A My chcemy więcej info :lol: Kciuki dla Tuni :ok:

Oj nie wyrabiam sie i brak informacji niestety dłuzszy.
Z Tunią lepiej juz sama je a nawet żre jak dziecko chce co 3 godzinki michę.
Ale i tyłeczek jej odżył i rozrabia.
To taki kot z ADHD - Basia w sam raz do twojego gangu.
Wspina sie po ubraniach , poluje na moje nogi i gryzie moją rękę jak najlepszego kumpla :evil:
RATUNKU ja nie chcę takiego wampira 8O
Więcej info wieczorkiem bo do 19-tej jestem w pracy, a teraz sio do papierów :twisted:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Pon lut 08, 2010 13:41 Re: Alfik-szuka DS i nowy tymczasik Dorotki mała tri Trusia

A my wczoraj wreszcie poznaliśmy osobiście Pysię :>D

Widać, że jest zadomowiona i czuje się jak u siebie. Jeszcze trochę bywa czasem spięta, ale ogólnie jest miziasta, śpi z dużymi, schodzi na dół (ale to jak psiaki śpią). Jednak bywa czasem goniona przez Milkę - psina chce się z nią pobawić, ale nie ma szans dogonić Pysi ;>)

A psiaki to wariaty - cały czas się bawią.. albo śpią. Więc Pysia się trzyma od nich z daleka (zwłaszcza od Milki, bo Baton jest spokojniejszy i raz nawet się powąchali ;>) ).

Problemów z kuwetką nie ma żadnych, Pysia ogólnie jest grzeczna. Jedynie mama teraz musi się nauczyć, że kot to nie pies i poziom jego zasięgu nie kończy się na wysokości kolan - tj. koniec z zostawianiem sobie na później jedzenia na stole, czy inne takie ;>)

Tak więc i mali, i duzi mają się dobrze :>)

Pozdrówki!

całek

Od: Czw kwi 23, 2009 22:23

Post » Pon lut 08, 2010 15:01 Re: Alfik-szuka DS i nowy tymczasik Dorotki mała tri Trusia

całek pisze:A my wczoraj wreszcie poznaliśmy osobiście Pysię :>D

Widać, że jest zadomowiona i czuje się jak u siebie. Jeszcze trochę bywa czasem spięta, ale ogólnie jest miziasta, śpi z dużymi, schodzi na dół (ale to jak psiaki śpią). Jednak bywa czasem goniona przez Milkę - psina chce się z nią pobawić, ale nie ma szans dogonić Pysi ;>)

A psiaki to wariaty - cały czas się bawią.. albo śpią. Więc Pysia się trzyma od nich z daleka (zwłaszcza od Milki, bo Baton jest spokojniejszy i raz nawet się powąchali ;>) ).

Problemów z kuwetką nie ma żadnych, Pysia ogólnie jest grzeczna. Jedynie mama teraz musi się nauczyć, że kot to nie pies i poziom jego zasięgu nie kończy się na wysokości kolan - tj. koniec z zostawianiem sobie na później jedzenia na stole, czy inne takie ;>)

Tak więc i mali, i duzi mają się dobrze :>)

Pozdrówki!

:D O wielkie dzieki Marcin za wiadomośći.
Miód na serce i niech tak już zostanie.
A Pysia śliczna no nie :1luvu:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pon lut 08, 2010 15:53 Re: Alfik-szuka DS i nowy tymczasik Dorotki mała tri Trusia

Dorotka czekam na fotki Triśki .Porobimy ogłoszenia i pozbędziemy się cholery :mrgreen:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto lut 09, 2010 11:51 Re: Alfik-szuka DS i nowy tymczasik Dorotki mała tri Trusia

Oj Marta chyba nie wyrabiam sie ze zdjęciami bo wpracy kupka papierów coś nie maleje :cry:
A mala mnie wykończy.
Tak rozrabia że dzisiaj nawet przewrócila kwiatka (1,5 m) w doniczce glinianej którą ja ledwo przenoszę ale ona po niej skaka jak wiewióra.
Ja jestem za malo w domu ona chce się ciągle bawić i rozwala ją energia.
Jak się z nią nie bawię to ona zlośliwie mnie kąsa i robi na zlosć.
Doskonale już wie czego nie może i w odwecie robi wlaśnie to.
Efekt jest taki że sąsiedzi ciągle slyszą Tuńcia ........ Tuńcia ...........Tuńcia
I tak w kolo macieju.
Może ktoś ma rękę i podejście do maluchów bo ja nie :evil: .
Chętnie zamienię na dwa starsze i staeczne koty :twisted:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Wto lut 09, 2010 15:40 Re: Alfik-szuka DS i nowy tymczasik Dorotki mała tri Trusia

mar_tika pisze:Dorotka czekam na fotki Triśki .Porobimy ogłoszenia i pozbędziemy się cholery :mrgreen:

Chcesz to masz zdjęcia "rudej małpy" :D

Tunia udaje niewiniatko :D
Obrazek

O może juz czas coś pobroić
Obrazek

Pójdę jednak coś zjesć może. No gdzie micha ja czekam, ale pamiętaj musi być cieple :twisted:
Obrazek

Jedzonko było dobreeeee
Obrazek

Teraz wybiorę się do SPA :kotek:
Obrazek

Ale nudaaaaaaa
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Wto lut 09, 2010 15:43 Re: Alfik-szuka DS i nowy tymczasik Dorotki mała tri Trusia

Dorota wstawaj idziemy do pracy
Obrazek

No nie może jednak pośpie trochę, za zimno na spacery
Obrazek

Zdjeć brykającej Tuni niestety nie ma bo ja nie mam jeszcze takiego aparatu co reaguje na biegające torpedy :evil:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Wto lut 09, 2010 23:23 Re: Alfik-szuka DS i nowy tymczasik Dorotki mała tri Trusia

Fajnie by się wkomponowała ruda małpa do mego Gangu, ale wiesz.......Ja i trikolor - w moim pokoju :roll: U mnie czarno - biało - a rudego nie cierpie :mrgreen:
MIKUŚ

[poprzednia][następna]