Nasz Pięciokot. cz. 13 Fotokoty? Kotofoty? Łysokot!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 29, 2010 10:48 Re: Nasz Pięciokot... cz. 13

Ściekające krople to tzw. "koci telewizor" - moje też lubią, zwłaszcza Miyuki kocha gapić się na kran, ale moczyć dupsko?? Agatko, czy ja dobrze rozumiem że Szelka próbuje się kąpać na własną rękę?
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Pt sty 29, 2010 10:49 Re: Nasz Pięciokot... cz. 13

...jak mozna bic kota...&(*$#^TR*&##*^* i tyle w tym temacie.... :evil:
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pt sty 29, 2010 10:53 Re: Nasz Pięciokot... cz. 13

kinga w. pisze:Hino była bita.

Nigdy nie umiem pojąć, jak można uderzyć żywe zwierzę.. Przecież taki kot, nie ma praktycznie żadnych szans na ucieczkę, na obronę..
Kiedyś właśnie znajoma, widziała jak trójka "chłopców" w wieku ok 9 lat maltretowali kotka. Wkładali mu coś przez pupę. Kiedy podbiegła, żeby ich złapać.. było za późno.. Kotek nie przeżył mimo bardzo szybkiej interwencji chirurgów.. Rodzice chłopców dostali mandat! Tylko... mandat..
:cry: :cry: :cry:

KAsia Amy

Od: Nie sty 03, 2010 21:17

Post » Pt sty 29, 2010 12:00 Re: Nasz Pięciokot... cz. 13

Moje koty narazie zaliczaja kapiel na brzegu wanny :lol: .znaczy sie podglądaja mnie :mrgreen: .Tylko patrzeć , ciekawam ,ktoremu pierwszemu podwinie sie nózka ,coby sie ze mna wykąpać :mrgreen:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Pt sty 29, 2010 12:16 Re: Nasz Pięciokot... cz. 13

solangelica pisze:...jak mozna bic kota...&(*$#^TR*&##*^* i tyle w tym temacie.... :evil:

Normalnie. Z buta, mopem, ścierką... No czym sie nawinie. Zważywszy że @@ boją się mopa to tym obrywały na pewno. Historia @@ jest... mało budująca. Zostały przejęte od chorej psychicznie kobiety, która ma obsesję posiadania bodaj 10 kotów. Kupuje więc takie mieszańce z pseudo hodowli jak @@ (one robiły za persy akurat), coś ew. przygarnia i sobie hoduje. Otwarcie mówiła że Hino nie lubi więc się czasem kotu oberwie, ale generalnie zakłada że "koty jak dzieci, słuchać muszą" więc jak ona im każe "do kąta" to mają iść. Ciekawe... Zwłaszcza Miyuki która nawet nie usłyszy polecenia. A jak nie słuchają to wojna. Pani sobie tak te koty hoduje i wychowuje, leczy po swojemu, karmi... szkoda gadać, aż dotrze do niej że tego nie ogarnia i wtedy wydaje po prostu koty z mniejszym lub większym oporem. Koty bywają w stanie różnym, @@ były w niezłym. Hino zamknięta cokolwiek, bojaźliwa, Miyuki pod skorupą sfilcowanej sierści miała odparzone rany. Przy okazji sterylki okazało się że ma guzy, więc w samą porę. Pamiętam ze razem z @@ wydała też kobita kocurka mocno persowatego z pojechanymi nerkami i totalnie podmeblową dachóweczkę. Najgorsze jest to, że za jakiś czas, jak baba złapie ciąg, to odnowi kolekcję...
Obrazek

kinga w.

Post » Pt sty 29, 2010 12:38 Re: Nasz Pięciokot... cz. 13 Stresa mam...

Cholera... W nocy ktoś mi nalał na dywanik przed kuwetą. Nieusprawiedliwione bo w kuwetach nie było po nocy jakoś specjalnie narobione.
Chwilę temu zastałam Kłaczka zagrzebującego pracowicie małą kałużkę w przedpokoju...
Cholera, nie żeby panika, ale spietrałam się. Zaliczył Uropet dopyszcznie natychmiast, tak na wszelki wypadek i jeszcze wieczorkiem dostanie... Kurna, żeby to nie był nawrót...
Obrazek

kinga w.

Post » Pt sty 29, 2010 12:53 Re: Nasz Pięciokot... cz. 13 Stresa mam...

Osz cholera... moze odreagowuje Twoj wyjazd i powrot? Oby to nie bylo nic z nerkami... Kłaku, ja Cie prosze.... do not stress your Duza!

historia kotow...eszszszsz....najgorzej ze to jest choroba,bo jakby to byla socjopatia to mozna bez wyrzutow sumienia skrzyknac chlopakow i lomot spuscic. a tu? cokolwiek sie zrobi to i tak nic nie da bo czlowiek zaburzony nie zrozumie, nie przyjmie do siebie takiej opcji, nie odpusci...
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pt sty 29, 2010 12:56 Re: Nasz Pięciokot... cz. 13 Stresa mam...

Kłaczku weż się chłopie nie wygłupiaj!Już dosyć napędziłeś ciotkom stracha,no wystarczy już!
Za Kłaczka :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Pt sty 29, 2010 13:09 Re: Nasz Pięciokot... cz. 13 Stresa mam...

Kurde, cykor... Najchętniej gnałabym z Kłakiem do weta, nich go trochę spuści i zbada mocz, ale... Nasz wet ma tylko paski do dyspozycji, pada śnieg i pogoda na takie wypady trochę dupiana. Boję się nawrotu zapalenia pęcherza, kryształów i całej tej jazdy. Dałam Uropet "na ślepo", obserwuję drania łażąc za nim krok w krok. Jeśli się gdzieś przymierzy, będę widziała.
Obrazek

kinga w.

Post » Pt sty 29, 2010 13:39 Re: Nasz Pięciokot... cz. 13 Stresa mam...

o kurcze... Klaczku nie choruj.
Monika & Ruda i Kropek. Za TM Bursztyn, Kocinka, Cykoria, Wodzik, Dyś i Zuzia..
Nasz wątek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10850216

Monika

Od: Pt lut 22, 2002 12:49

Post » Pt sty 29, 2010 13:50 Re: Nasz Pięciokot... cz. 13 Stresa mam...

Zachowuje się normalnie - je, bawi się... Może panikuję niepotrzebnie. Kurcze, nie wiem... Z drugiej strony on zwykle nie sika byle gdzie.
Obrazek

kinga w.

Post » Pt sty 29, 2010 14:39 Re: Nasz Pięciokot... cz. 13 Stresa mam...

Kinga - Kłak dostał Uropet, a gdzie meliska dla Ciebie? Też panikuję jak Mura zaczyna bardziej brudzić i wydzwaniam do wetki. Ona też była bita i to raczej mocno, własnie za brudzenie. Jak przypadkiem wodę rozlała to prawie na zawał zeszła ze strachu. Przestała sie bać jak zobaczyła (tak myślę :twisted: ) że Młody za zbyt mocne przytulanie kota i próby polowania na zwierza zebrał po uszach od TZta. Jakoś tak od tamtej pory nie boi się podniesionej ręki czy szybkich ruchów. Koty mądre są!

Jek

Od: Czw paź 23, 2008 19:18

Post » Pt sty 29, 2010 15:28 Re: Nasz Pięciokot... cz. 13

kinga w. pisze:Ściekające krople to tzw. "koci telewizor" - moje też lubią, zwłaszcza Miyuki kocha gapić się na kran, ale moczyć dupsko?? Agatko, czy ja dobrze rozumiem że Szelka próbuje się kąpać na własną rękę?

Ona kocha wodę, gdy tylko któreś z nas idzie pod prysznic, ona już jest w łazience i siedzi na wannie 8O
Nie ma opcji pójścia do łazienki bez Szelki, włazi do mokrej wanny siada w niej :mrgreen:. Wodny kot :ryk:
A za Kłaka mocne :ok:
Obrazek

Agata&Alex

Od: Śro lut 11, 2009 10:14

Post » Pt sty 29, 2010 15:41 Re: Nasz Pięciokot... cz. 13 Stresa mam...

kinga w. pisze:Cholera... W nocy ktoś mi nalał na dywanik przed kuwetą. Nieusprawiedliwione bo w kuwetach nie było po nocy jakoś specjalnie narobione.
Chwilę temu zastałam Kłaczka zagrzebującego pracowicie małą kałużkę w przedpokoju...
Cholera, nie żeby panika, ale spietrałam się. Zaliczył Uropet dopyszcznie natychmiast, tak na wszelki wypadek i jeszcze wieczorkiem dostanie... Kurna, żeby to nie był nawrót...

Moze to wcale nie Kłaczek :roll: . ja mialam podobną sytuacje , gdy Bazyl zakopywał zmoczony kocyk kocyk w pudełku , gdzie sypia Bajcia, myślałam ,ze to jego sprawka. Zdarzylo sie trzy razy. I udało mi sie namierzyc , to Maniek był.A Bazyl tylko po nim sprzatał.
No ,ale jednak tak ,czy owak któreś leje :( :( :(
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Pt sty 29, 2010 16:28 Re: Nasz Pięciokot... cz. 13 Stresa mam...

No i jak tam na froncie? Mam nadzieję, że bez mokrych wpadek? :ok:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

[poprzednia][następna]