SchronWro zdj.94, DT dla Maćka i DS dla Grey i Silver pilne!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 28, 2010 19:08 Re: SchronWro zdj.94, DT dla Maćka i DS dla Grey i Silver pilne!

Też jestem za adopcjami prosto ze schronu. Domy tymczasowe to rozwiązanie tylko dla pilnych przypadków wymagających domowej opieki. Szkoda, że w tym roku nie udało się zorganizować takiej akcji jak Lodziowce rok temu. Wystarczyłoby sie umawiać z domkami w niedzielę, kiedy i tak ktos z nas tam jest.
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Czw sty 28, 2010 19:33 Re: SchronWro zdj.94, DT dla Maćka i DS dla Grey i Silver pilne!

Lodziowce mogą ruszyć w każdej chwili. Czekam tylko na opis dokładniejszy jakiegoś kota z tyłu i więcej zdjęć. Bez tego nie ruszę, a do schronu nie chodzę, więc jestem zależna od Was dziewczyny...
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Czw sty 28, 2010 21:34 Re: SchronWro zdj.94, DT dla Maćka i DS dla Grey i Silver pilne!

myślę, że stosowna dodatkowa informacja w umowie (oprócz wpisu w książeczce) dotycząca tego kto diagnozował i ewentualnie leczył kota pozwoli częściowo uniknąć takie zarzuty wobec nas, pani jak najbardziej może mieć zarzuty do lekarza, który niewłaściwie zdiagnozował kota i nie rozpoznał chorób

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Czw sty 28, 2010 21:39 Re: SchronWro zdj.94, DT dla Maćka i DS dla Grey i Silver pilne!

jessi74 pisze:myślę, że stosowna dodatkowa informacja w umowie (oprócz wpisu w książeczce) dotycząca tego kto diagnozował i ewentualnie leczył kota pozwoli częściowo uniknąć takie zarzuty wobec nas, pani jak najbardziej może mieć zarzuty do lekarza, który niewłaściwie zdiagnozował kota i nie rozpoznał chorób

dobry pomysł :-)

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pt sty 29, 2010 11:20 Re: SchronWro zdj.94, DT dla Maćka i DS dla Grey i Silver pilne!

Kicia_ pisze:Też jestem za adopcjami prosto ze schronu. Domy tymczasowe to rozwiązanie tylko dla pilnych przypadków wymagających domowej opieki. Szkoda, że w tym roku nie udało się zorganizować takiej akcji jak Lodziowce rok temu. Wystarczyłoby sie umawiać z domkami w niedzielę, kiedy i tak ktos z nas tam jest.

Jak to nie było... a Strzałka do niby skąd domek znalazła :wink: :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pt sty 29, 2010 12:40 Re: SchronWro zdj.94, DT dla Maćka i DS dla Grey i Silver pilne!

Zajrzałam na forum, bo bazarki wspieram....moim zdaniem najwazniejsze sa testy na FIV I FELV i szczepienia rezydentów od białaczki....niestety...Niestety moi2 rezydenci zachorowali po Kaji....musiałam je uspic...ze wzgledów na ciezkie powikłania.Teraz po raz 3 testuje na kredycie całe stado i musze zaszczepic-szczepienie dla Antonia moze okazac sie ostatnim...nigdy nie przyjme kota nieprzebadanego, ....majac jakiegokolwiek nie zaszczepionego.Niestety ludzie nie testuja kotów i nieswiadomie"załatwiaja sobie'piekiełko na własne życzenie...i wyrok dla kotów...A i weci nie wszyscy spiesza z informacja...I teraz tak-Kotka 2 letnia miała FIV jak ja znalazłam , czy Kaja zaraziła..Testy miały prawie wszystkie(oprócz własnie tych 2, bo sie nie dały zbadac)...horror jakis zaczał sie na nowo...czekam na testy dodatkowe dla 6 kotów..i szczepionki...do wtorku.I do wtorku znowu ze swiadomoscia, któremu sie cos wykluło przez te kilka dni...W tym tygodniu przebadałam połowe moich kotów-(razem z bezdomniaczkami)jest ich 15...zbadanych 7-2 uspione...reszta zdrowa .Uspione z powodu ciezkich powikłań i stanu chorobowego jaki sie wykluł od października....szlag by to trafił....ostrzegam kazdego....teraz....kazdego,ze slicznie wygladajacy grubasek moze miec w sobie niestety białaczke zakaxna i przed długio czas nic nie wykryjesz, bo ma dobre wyniki ..Dodatkowo weszły koszty RTG I USG dla wielu kotów, okazało sie ,ze Peja ma Lamblie i całe stado musze odrobaczac przez tydzień...niestety ...Niech sobie ktos mysli co chce,ale sama bym na niektórych nieźle nabluzgała(mysle o zarzadzajacych schronami ogólnie),ze sa bezmyslni....w schronie jest cioagła rotacja, miseczki sa te same-wyparzanie -guzik pomaga,wirus przelezie...jak ma przeleźc...Testy to podstawa wydawania do domów...niestety...chyba,ze kot to jedynak i nigdy kontaktu z innym nie bedzie miał...Pozdrawiam
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt sty 29, 2010 13:03 Re: SchronWro zdj.94, DT dla Maćka i DS dla Grey i Silver pilne!

Dokładnie... :roll: Tak było u moich znajomych... !0 dni mieli swojego pierwszego kota... A w schronie 2 kotki z tego samego boksu odeszły "nagle".
A swoją drogą - testy paskowe mają 20% przekłamań. Czy lepiej je zrobić i mieć pozorny spokój, że kot jest "zdrowy"? Zdarzyło się kilka razy, że po 2 testach paskowych kot jednak miał białaczkę... Trzeba je minimum 2 razy zrobić, a i to nie jest pewne. Można zrobić testy w labie na specjalnym sprzęcie (90 parę % pewności). Według mnie bardziej się opłaca.

Są schroniska (znam osobiście), gdzie mimo b. ciężkiej sytuacji finansowej testy przed wydaniem kota nawet do DT są robione! Da się? Da się!
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt sty 29, 2010 13:04 Re: SchronWro zdj.94, DT dla Maćka i DS dla Grey i Silver pilne!

A tak z innej beczki: kto będzie mógł pojawić się w schronie w niedzielę? Ja niestety pracuję :(
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Pt sty 29, 2010 13:06 Re: SchronWro zdj.94, DT dla Maćka i DS dla Grey i Silver pilne!

Co do testów to do 6mż testy u kociaków mogą wyjść pozytywnie bo mają przeciwciała od matki. Według mnie ważniejsze są szczepienia! Ale takie na prawdę a nie "na niby" :roll: Jeśli "szkoda kasy" to zawsze można pobierać opłatę za kota w wysokości kosztów szczepionki (to jest chyba 30 zł czy ile.. nie pamiętam).

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt sty 29, 2010 14:42 Re: SchronWro zdj.94, DT dla Maćka i DS dla Grey i Silver pilne!

Kruszyna pisze:A tak z innej beczki: kto będzie mógł pojawić się w schronie w niedzielę? Ja niestety pracuję :(

Ja bede szła, ale to bedzie szybcior bo bede miała mało czsu, wiec kto idzie ze mna?

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

Post » Pt sty 29, 2010 14:42 Re: SchronWro zdj.94, DT dla Maćka i DS dla Grey i Silver pilne!

wrrr dubel...
Ostatnio edytowano Pt sty 29, 2010 14:56 przez molly88, łącznie edytowano 1 raz

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

Post » Pt sty 29, 2010 16:09 Re: SchronWro zdj.94, DT dla Maćka i DS dla Grey i Silver pilne!

8O
Ostatnio edytowano Pt sty 29, 2010 16:29 przez PearlRain, łącznie edytowano 1 raz

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Pt sty 29, 2010 16:10 Re: SchronWro zdj.94, DT dla Maćka i DS dla Grey i Silver pilne!

:roll:
Ostatnio edytowano Pt sty 29, 2010 16:32 przez Gibutkowa, łącznie edytowano 1 raz

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt sty 29, 2010 16:11 Re: SchronWro zdj.94, DT dla Maćka i DS dla Grey i Silver pilne!

:evil: też prosze :!:
krynia08

[poprzednia][następna]