K-ów, życie toczy się dalej ....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 28, 2010 9:35 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

Patka_ pisze:
Tweety pisze:

Patka, jesteś w stanie określić który kot od Miuti jak się nazywa?

Nie bardzo:(
Koty ktore maja czerwony plaszcz w tle to koty od miuti (trzymalam je na kolanach)
Reszta to koty od Sol.

Miuti, Sol - dostalyscie fotki? Moze dorobicie opisy i przeslecie oglaszarkom, bo ja niestety nie rozrozniam tak dobrze waszych futrzakow:)

ps. czy do wszytskich oglaszajacych dotarly fotki?

Nie, do mnie nie dotarly. Opisy juz zrobilam :)
jak sie czujesz?
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Czw sty 28, 2010 9:46 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

Patka_ pisze:ps. czy do wszytskich oglaszajacych dotarly fotki?

Fotki są :)
Od Tweety Wacek i Hela też.
Opisy od Sol też. Przynjamniej do mnie dotarły :wink:
Jeszcze brakuje opisów do kotów od Miuti.

:ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Czw sty 28, 2010 9:49 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

Patka_ pisze:
Tweety pisze:

Patka, jesteś w stanie określić który kot od Miuti jak się nazywa?

Nie bardzo:(
Koty ktore maja czerwony plaszcz w tle to koty od miuti (trzymalam je na kolanach)
Reszta to koty od Sol.

Miuti, Sol - dostalyscie fotki? Moze dorobicie opisy i przeslecie oglaszarkom, bo ja niestety nie rozrozniam tak dobrze waszych futrzakow:)

ps. czy do wszytskich oglaszajacych dotarly fotki?

Do mnie dotarły, chociaż nie ogłaszam :wink: Fotki b. ładne! Kotki też.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw sty 28, 2010 10:00 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

Fotki nie dotarły.
:twisted:
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Czw sty 28, 2010 11:59 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

http://www.gazetakrakowska.pl/fakty24/214845,krakow-trzymali-dwa-konie-w-piwnicy,id,t.html

TOZ - "konie są w stanie przeciętnym". KAzałabym im siedzieć w tej piwnicy kilka dni i na koniec bym powiedziała - posiedzcie jeszcze kilka tygodni bo jesteście w stanie przeciętnym. Czy ta organizacja robi cokolwiek ?
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Czw sty 28, 2010 13:27 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

Fotki doszły. Co dalej?
W sobotę przychodzi pani oglądać Szari.
Może panienka znajdzie domek?

Miuti

Post » Czw sty 28, 2010 14:27 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

Miuti pisze:Fotki doszły. Co dalej?
W sobotę przychodzi pani oglądać Szari.
Może panienka znajdzie domek?

o której?, bo nie wiem co z GK

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw sty 28, 2010 15:41 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

Mam dyżur w niedzielę.

Miuti

Post » Czw sty 28, 2010 19:13 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

...pozwole sobie wrzucic spam
kolezanka jasdor zrobila dla nas bazarek - na nasze zmarzniete doopki i inne kocie potrzeby. a cos mi sie zdaje ze potrzeby beda spore, bo dwa koty juz wydaja sie byc kichajace... czuje ze jutro zmodyfikuje swoja trase powrotna z pracy do domu i pojade do weta :(

...niech ta zima sie juz w koncu skonczy... to przestaje byc zabawne na dluzsza mete. wody w lazience nie ma od wczoraj, w kuchni jeszcze kapie ale czekam tylko az drugi pion zamarznie. bojler padl, dobrze ze jutro wegiel przyjedzie przynajmniej bedzie cieplo w pokojach.
nienawidze zimy. nienawidze.

viewtopic.php?f=20&t=106932 - jesli ktos moze/chce nas wesprzec, zapraszam... jesli nie - prosze o podrzucanie.
z gory dziekuje :1luvu:

solangelica

Post » Czw sty 28, 2010 20:14 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

Seldżuk-Emanuel w domu własnym!
Bardzo mili Państwo, pani jest nauczycielką w szkole podstawowej i chciałaby urządzić dla dzieci coś w rodzaju Dnia Kota z udziałem przedstawiciela Fundacji, który opowiedziałby dzieciakom, jak opiekować się kotami, jak im pomagać, że kot to nie zabawka itp.

Rozmawiałam z Tweety, ona proponuje Sol jako wielkiego specjalistę od dzieci. Sola, mogę podać namiary na Ciebie?
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw sty 28, 2010 20:28 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

miszelina pisze:Seldżuk-Emanuel w domu własnym!
Bardzo mili Państwo, pani jest nauczycielką w szkole podstawowej i chciałaby urządzić dla dzieci coś w rodzaju Dnia Kota z udziałem przedstawiciela Fundacji, który opowiedziałby dzieciakom, jak opiekować się kotami, jak im pomagać, że kot to nie zabawka itp.

Rozmawiałam z Tweety, ona proponuje Sol jako wielkiego specjalistę od dzieci. Sola, mogę podać namiary na Ciebie?

Wielki to moze naduzycie bo mam raptem 159 wzrostu... ale jakas tam licencje na zabijanie (yy, pardon, na wychowanie) mam wiec podaj ;)

Neska w drodze do domu gdzie rezyduje Alf z Planety Melmak w zwiazku z czym zostanie pewnie potraktowana godziwie. Jakby przeczuwala ze jedize bo siedziala na moich kolanach jak nigdy... Juz mi jej brak, tej łobuziary...

Ja jutro moge sie spoznic na spotkanie poniewaz po pracy jade do kuzynki na kawe i prysznic. I pranie zrobic. Bo cudowni fantastyczni panowie hydraulicy oznajmili mi ze moga przyjsc nawet w sobote odmrazac moje rury stad koniecznosc zrobienia prania i wyszorowania sie.

A to dla wszystkich, ktorzy czekaja na wiosne:ze specjalna dedykacja ;)

Obrazek

solangelica

Post » Czw sty 28, 2010 21:25 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=901162601
i tu można powiedzieć
tak brzydki że aż piękny
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Czw sty 28, 2010 21:29 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

- Do domu poszły Spoti i seldźuk, Vincent i Neska :1luvu:

- od dr Komendy zadzwonili dzisiaj, że ktoś przyniósł kociaczka z wypadku, opatrzyli go tam wstępnie, dali leki ale ma złamaną łapkę i ogonek u nasady, prosili o wzięcie w opiekę, bo inaczej musieliby oddać do schronu. Wislackikot odstawił go do Krakvetu do złożenia. Nazywa się Melvin, ma ok 5 m-cy, jest buro-biały

- byłyśmy z Tunisią u tej chorej pani z Lubelskiej. Byłoby nieźle gdyby to była tylko opieka nad kotami ale pani ma się przeprowadzić do córki na Śląsk z racji choroby i konieczności opieki. Na pewno pójdzie z nią kotka Tango, 20-letnia panna w całkiem dobrej formie, o ile dożyje przeprowadzki, która odbędzie się w bliżej nieokreślonym terminie ale raczej w tym roku. Dom będzie raczej też miał olbrzymi kocur Persik, nasz Iwan przy nim to chucherko :wink: Zostaje kotka Beatka, czarna z uciętą w paluszkach łapką i Agatka, buro-biało-ruda koteczka wiek ok 6-8 lat oraz kocice po zmarłej mamie tej pani 10-letnia kotka, której nie da się złapać i trzy 9-letnie bure córki. Tunisi udało się z nimi nawiązać nić porozumienia. Koty są bardzo dorodne, okrąglutkie. Tunisia jest umówiona na fotki

- dzwoniła pani od Shreczynki (siostry Fionki i Śnieżka), odeszła dzisiaj w KV na FIP albo coś bardzo podobnego, bo i płyn nietypowy i wynik na koronawirus ujemny :( :( :( najpierw wymęczyli ją weci z Żabińca i Miłkowskiego (opinia opiekunów ale ja na temat Żabińca same niepochlebne opinie słyszałam), wysłałam ich do naszego ulubieńca Romana, skorzystali z pomocy, dziękowali za ten namiar. Jak skończą opłakiwać dziewczynkę, która zawojowała ich serca, zgłoszą się po innego kotka

- Akima, możesz podjeść jutro do GK zerknąć jakie są możliwości naszego kwestowania? Mają promocję i muszą trzymać 15-kilowe worki RC na wejściu, tam gdzie stały nasze rzeczy. Nie wiem czy nie prościej będzie wykupić te worki, bo dopóki stoją to nie ma dla nas za bardzo miejsca :twisted: Pani kierownik mówiła, że coś pomyśli ale za wiele tam się nie da zdziałać, bo ciasno :(

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw sty 28, 2010 21:37 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

Shreczynka bidusia :( ja tez o Zabincu slyszalam zle opinie. Milkowskiego to na Ruczaju?

Kiedy jest Dzien Kota w GK? Bo probuje odgrzebac ta informacje i mi umknelo...

Boze kiedy sie ta zima skonczy :roll:

solangelica

Post » Czw sty 28, 2010 22:29 Re: K-ów, życie toczy się dalej ....

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Bagheera zaczyna mnie wygryzać z łóżka
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

[poprzednia][następna]