Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sty 26, 2010 23:05 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

Mysza pisze:
AnielkaG pisze:
i inny wet by spojrzał świeżym okiem, może na coś innego wpadnie.

4 wetów myślało, każdy podejrzewa FIP, sorry ale na Białobrzeskiej ja nie mam zaufanych wetów

jak kazdy podejrzewa FIPa to ja bym się do Czerwieckiego przejechała. Na plac Hallera lub al.Wilanowską do Lux-vetu.
on jest znany z "fipowej specalizacji", nigdy nie podejrzewa FIPa "bo nie wiadomo co kotu jest" W takiej sytuacji poszła bym do niego przedkładając jego opinię nawet nad opinię naszej wetki, której tak poza tym ufam w każdym przypadku.

joluka- o gagarina - omijać szerokim łukiem ;) Ale być może jest tam dobry wet i trzymając się go można zwierzaka dobrze leczyc. Natomiast jest tam taka rotacja, takie naciagactwo, ze absolutnie nie polecam nikomu iść w ciemno.

popieram... na Wilanowskiej mniejszy ruch i lepszy sprzęt
.:: Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji ::.

Obrazek

avild

Od: Wto lis 17, 2009 23:28

Post » Śro sty 27, 2010 8:44 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

genowefa pisze:Szprota jest coraz bardziej wredna :evil: Do tej pory tylko syczała i trzymała się na dystans. Ewentualnie przywalała jak któryś za blisko podchodził. Wczoraj wieczorem zaczęła regularnie gonić inne koty :evil: Dziś rano była powtórka z rozrywki. Dlatego Szprota ma karny kibel w małym pokoju nawet gdy jesteśmy w domu. Teraz trochę ją wypuściliśmy i oboje czuwamy.
Nie będę płakać jeśli Szprota zostanie jedynaczką :twisted:
Muszę też napisać, że Szprota jest pierwszym i mam nadzieję ostatnim znanym mi kotem, który na złapanie za kark reaguje natychmiastowym wiatrakiem i wyrywaniem się z całą siłą :roll:

Natomiast Dymek-głupolek szuka domu zdecydowanie z kotem/kotami :1luvu: :1luvu:
No rude baby ponoć nie sa miłe, przynajmniej u ludzi, moze to i kotów dotyczy :twisted: ;)
Szkoda że Szprota nie docenia co ma :roll:
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Śro sty 27, 2010 15:35 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

nigdy nie podejrzewa FIPa "bo nie wiadomo co kotu jest

niestety, to nie tak że mój wet nie ma pomysłu, wszystkie objawy i badania wskazują na FIP-a , to ja się czepiam nadziei że może jednak nie. Pobraliśmy dziś płyn z brzuszka do badania, jutro będzie wynik.
Bella w dobrej formie, właśnie się integruje z kotami, znaczy one z nią :)
AnielkaG

Post » Śro sty 27, 2010 15:40 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

Anielko, można by prosić o zdjęcie Belli?
Teraz już jest pewnie cała prześliczna...
Proszę...

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Śro sty 27, 2010 15:54 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

Bella - śliczności!!!! :1luvu: trzymamy za Ciebie :ok: :ok: :ok: :ok: cały czas - zdrowiej szybko :love:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Śro sty 27, 2010 16:05 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

Anielko, dzięki!
Bella jest prześliczna, zjawisko nie kot.
Zdrowiej, piekna! :1luvu:

magaaaa

Post » Śro sty 27, 2010 19:50 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

UWAGA WSZYSTKIE DT!!!

bardzo proszę o maila na adres: tajdzi@tlen.pl

Z: imieniem kota
opisem krótkim kota
kontaktem do was (mail+ telefon)
zdjęciem kota

Umieszczę zdjęcia na stronie Józefowskich wolonariuszy
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Śro sty 27, 2010 20:11 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

AnielkaG pisze:Obrazek

Trzymam bardzo mocne kciuki za Belcie , podobna do Cytrysi. :)
Musi być dobrze :ok: :ok: :ok:
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Śro sty 27, 2010 22:31 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

AnielkaG pisze:niestety, to nie tak że mój wet nie ma pomysłu, wszystkie objawy i badania wskazują na FIP-a , to ja się czepiam nadziei że może jednak nie. Pobraliśmy dziś płyn z brzuszka do badania, jutro będzie wynik.

Ja na szczęście, tfu,tfu przez lewe ramię, kota z FIPem nie miałam i mam nadzieję nigdy mieć nie będę. Ale z tego co się na forum naczytałam, to często jest tak, że lekarz jak nie wie co kotu jest to mówi, że to FIP.
Pamiętam wątek kociaka, który przez większość wątku umierał na FIP wysiękowy. Dopiero pod koniec okazało się, że to hemobartonella, ale na leczenie było już za późno :( Niestety nie pamiętam ani autora, ani tytułu, więc nie podam linka.

Trzymam kciuki, że to było jednak to :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Czw sty 28, 2010 19:58 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

jeszcze jedna józefowska bieda w nowym domku! nasza cudna Mrówcia pojechała dzisiaj z p. Dominiką do Myślenic (szczegóły na wątku Mrówci viewtopic.php?f=13&t=106181)

Dziewczyny - dziękujemy za pomoc!!!!!

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Czw sty 28, 2010 22:45 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

Super!!!!!!!!!!! :ok: :ok: :ok: oby pozostałe tak szybko domki znalazły!!! :ok:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pt sty 29, 2010 10:13 Re: Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE! 9stycznia jedziemy!

Zbliża się czas (próby) rozliczenia ze schroniskiem, jak tajdzi uda się dodzwonić do dyrektorki, to w ten weekend.
Przy okazji można by coś zabrać....

I CZY KTOŚ MA NIP?? Bo przeglądam watek, mam wrażenie, że było podany...

Mysza pisze:KOTY KTÓRE ZOSTAŁY

14. Obrazek płeć nieznana, raczej kocur bo duże, przestraszone
15. ObrazekObrazek wielki kocur, bał się, nie agresywny
16. Obrazek bura kotka
17. Obrazek czarna, gruba kotka, raczej domowa kiedyś -MAM DLA NIEJ DT
18. Obrazek mały bury kocurek, dziczył, ale nie drapał
19. Obrazek młody kocurek, trochę się nas bał
20.Obrazek bardzo miła kotka, podlotek
21. Obrazek kocurek, bardzo miły, podlotek

szukamy dalej DT choć dla miłych podlotków, szkoda ich :(
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pt sty 29, 2010 10:23 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

NIP zanotowałam taki, ale może warto spróbowac to sprawdzić:
536-17-03-398

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Pt sty 29, 2010 10:54 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

Ja podawałam, dokładnie taki.

magaaaa

[poprzednia][następna]