Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 26, 2010 0:20 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Idę spać. Myślę, że nie doczekamy się odpowiedzi na proste pytania, choćby takie gdzie jest odnotowane zgłoszenie Izy. Według oficjalnych informacji takiego zgłoszenia w ogóle nie było, a wiadomo, ze to nieprawda.
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Wto sty 26, 2010 11:09 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Izo, Serafin pozostaje Serafinem... :ok:

Dziś rano dobiegł mnie chór kocio-anielski znad pustych misek w wykonaniu Bruna... :ryk:
Pięknie śpiewał... :ryk:

aglo

Od: Wto gru 02, 2008 7:42

Post » Wto sty 26, 2010 11:25 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Odpowiedzi rzetelnej i prostej na pewno nie uzyskamy :evil: Takie instytucje nie mają w zwyczaju tłumaczyć się, a powinni...

Najlepiej powiedzieć "My nic nie możemy" Normalnie ciekawa jestem czy instytucje finansujące TOZ wiedzą, że oni nic nie mogą. Jak przyszło do interwencji u Izy to od razu znalazły się osoby, zgłoszenie odnotowane na stronach i interwencja. Ale kiedy trzeba iść do trudnego terenu, poszukać psów czy choćby pokierować dalej tą sprawę to już nieeeee no bo kto by się babrał w śniegu po pas :evil:

Przecież wszyscy wiemy ile Inspektorów szczecińskiego tozu jest na forum. Potrafią się zebrać i zrobić naprawdę wiele, widać to ale w tak ważnej sprawie jak to że giną koty, że zginęło już ponad 25 kotów, nie można.... jest to strasznie przykre, bo są oni powołąni własnie do pomocy zwierzętą - wszystkim - w statucie nie ma podziału nawet słowa na ten temat.

A wogóle nadal czekam na odpowiedz w sprawie zadań statutowych, gdzie TOZ Szczeciński ma napisane że nie zajmuje się bezdomnymi zwierzętami, a za takowe uważam koty wiadomo i te psy co tam latają, bo są bez właściciela. Pytania o uchwałę i statut były dla jednej Pani Inspektor retoryczne 8O

Jeszcze raz wkleję ze strony http://www.toz.szczecin.pl z Interwencji

"Inspektorat szczecińskiego oddziału Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Polsce realizuje interwencje z zakresu niehumanitarnego traktowania zwierząt, znęcania się nad nimi, złych warunków utrzymania itp. Jeżeli jesteście Państwo świadkami niepokojących sytuacji zwierzęcych zgłoście nam potrzebę interwencji a my podejmiemy się jej realizacji sami lub we współpracy z takimi służbami jak Straż Miejska lub Policja. W przypadkach o charakterze przestępstw lub wykroczeń zgłosimy udokumentowaną interwencję organom ścigania. W swoich działaniach opieramy się przede wszystkim na zapisach Ustawy o ochronie zwierząt.
Obrazek--
Rysiu 15.08.2004 - 16.04.2016 Kocham Cię koteczku!! [*]

nifredil

Od: Pt lut 15, 2008 18:25

Post » Wto sty 26, 2010 11:27 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

aglo ja też tak miałam dzisiaj rano, rudo-białe pysio Ryśka darło się niemiłosiernie, że chce śniadania, a to że sucha karma w misce stoi to już nie istotne :D
Obrazek--

nifredil

Post » Wto sty 26, 2010 12:01 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Moje tylko suche wcinają, czasem dostają mokre.

Raz jak dałam im dobrą puchę z super sosikiem, to sosik wylizały, a mięcho wylądowało w koszu 8O

Wybredne... :evil:

aglo

Od: Wto gru 02, 2008 7:42

Post » Wto sty 26, 2010 13:58 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Kochani bardzo martwie sie o koty. Jest masakrycznie zimno w nocy. Kiedy wracam z działek prawie noca, rece w rekawiczkach marzną okrutnie. Kiedy myślę o kociakach na Tęczy.....Ze sa zagrozone i nie moga sie schronic do budek styropianowych, to mnie normalnie paralizuje.Samą też mnie paralizuje zimno tak okrutnie, ze cieżko mi oddychać i pewnie jestem jeszcze przeziębiona do tego.Rano gadać nie moge tak mnie gardło boli.Koszmarna ta zima. Koszmarna.

Załatwiam na gwałt kocyki z Hurtowni. Dziś dzwoniłam i prosiłam o cokolwiek. Musze do budek podokładać bo nam koty zamarzna.Zamarzł im samochód ale mamy obiecane że jak tylko odpali to coś powinno do nas dojechać dzisiaj albo jutro.

Dzisiaj wszystkie kociaki dostaną cieply posiłek, oraz choć po trochę suchej karmy dzięki wplacie Megany. :D

Megana Pięknie Dziękujemy za przetrwanie kolejnego cięzkiego dnia. :1luvu:

Nadal prosze z Całego Serca Opiekunów wirtualnych o wplaty.Bardzo prosimy tych Opiekunów ktorzy jeszcze nie dokonali wplat w miesiacu styczniu. Pomóżcie przetrwać kociakom.
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Wto sty 26, 2010 14:09 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Zapomniałam Wam wczoraj napisać, a to dosć wazne. Oprócz tego ze psy stanowia niewatpliwe zagrozenie, jeden z nich jest prawdopodobnie ranny. Znalazłam ślady krwi w poblizu miejsca karmienia Dominika.Psy nie mają żadnej budy ani schronienia przed mrozem. Nie sa przez nikogo karmione. Bazuja na resztkach kociego zarcia.I morduja koty, bo pewnie je szlag trafia z zimna i głodu.

czy zatem mamy czekać aż psy wygina śmiercią naturalną? Umra z głodu i wyziębienia???

Czy nie powinny dostać choć michy i dachu nad głowa? Pomimo wszystko?
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Wto sty 26, 2010 15:32 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

no wiec wlasnie chyba te psy pomimo wszystko zasluguja na to aby ktos sie wkoncu ich losem zainteresowal :!:
one w tych warunkach sobie napewno nie poradza-nie ma szans
dlatego tym bardziej nie rozumiem braku odzewu w tym temacie :roll:

(tak sobie podsumuje
'Dziwny jest ten świat...')

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Wto sty 26, 2010 19:55 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Pogoda jest paskudna to prawda, a psy w takich warunkach raczej mogą nie przeżyć tej zimy, tylko nie wiem za bardzo czy mam się cieszyć z tego faktu czy płakać. W końcu one też zostały same, a psy są bardziej uzależnione od człowieka niż koty. To jest jakaś paranoja!!

Jeżeli jest tak jak mówi Toz że nie zajmuje się łapankami to Iza musi zadzwonić do schroniska tamten nr pogotowia i powiedzieć o wałęsających się psach bezpańskich no i oni jeszcze muszą wykazać się chęcią :roll: My osoby niemieszkające w Szczecinie raczej w tej sprawie dzwonić nie możemy, nie jesteśmy w stanie wytłumaczyć przez tel gdzie te psy biegają i po jakim terenie. Szlag mnie trafia że to tak wygląda.

Ale pogoda teraz ma nam się zmienić, ma być troszkę cieplej ale za to czekają nas podobno potężne śnieżyce 8O 8O Ja już nie wiem co jest gorsze
Obrazek--

nifredil

Post » Wto sty 26, 2010 21:16 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

ja tez nie wiem
mam tylko nadzieje ze jednak tych sniezyc nie bedzie a temp troche wkoncu wynormuja :roll:

co do panstwowych sluzb /organizacji (i tym podobnych) to w naszym kraju sie nigdy nic nie zmieni, bynajmniej ja juz stracilam w to wiare :?
tak bylo ,jest i zapewne bedzie :roll:
jak nie rozkladanie rak, niby z niemocy,
to zwalanie obowiazkow jeden na drugiego i spowrotem -ot takie bezcelowe koleczka- a ty czlowiecze sie odchrzan i sam se zrob,napraw, zlap, zalatw ,wylecz itd... itd...

dola lapie jak o tym/takich sytuacjach rozmyslam...hmy...

Izuniu wplata za moja Franie i mamy Miłka powinna byc juz u Ciebie na koncie :wink:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Wto sty 26, 2010 21:29 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Ręce opadają. A co jeśli zgłaszam, że tu i tu wałęsają sie bezdomne psy? Też mam sama ustalić, że na pewno nie maja własciciela, złapać na sznurek i zaprowadzić do schroniska? To jakiś kiepski żart jest.
Obrazek

Afatima

Post » Wto sty 26, 2010 22:33 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

smutne....
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Śro sty 27, 2010 11:46 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Dziewczyny dzisiaj kociaki dostana ciepły posiłek dzieki wplacie Panikoty i Corrado. :D Dziekujemy Pięknie z Całego serca. :1luvu: Suche niestety musiałam znow ubłagac na kredyt.

W zwiazku z tym ze sytuacja jest naprawde dramatyczna i na dzień dzisiejszy nie ma realnych widoków na karmę, która mamy zakupic dzieki Waszym zbiorkom, zdecydowaliśmy sie na zakup dwóch worków Puriny z tej kwoty. Nie mamy wyjscia Kochani. Nie mamy srodków na zakup suchego.Kociaki musza jeść. W zwiazku z powyzszym Ola obiecała sie zajać zamowieniem, a ja w miare mozliwosci postaram sie, jeśli oczekiwanie mialoby sie przedłuzyc u Iwetki na dosłanie Jej po 10 tym brakującej kwoty, tak abyśmy mogli zrealizować całe zamowienie.

Poniewaz ma dojść wpłata od Mamy Wiory prawdopodobnie jutro kociaki beda miały srodki na zakup korpusow i makaronu. Niestety przed nami jeszcze duzo dni.Boję sie bo idzie wekend.Musze zakupić od razu na dwa dni. Nadal Bardzo Prosimy o Wsparcie i Pomoc Wirtualnych Opiekunów, którzy jeszcze w tym miesiacu nie wpłacili pieniazkow. Prosimy Kochani z Całego Serca.Jest bardzo cieżko i do tego bardzo zimno.One musza sie ogrzac.Musza dostać ciepły posiłek bo nie wytrwaja.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Śro sty 27, 2010 12:07 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Zamówienie już zostało przekazane do realizacji w firmie Allezoo. Będę na bieżąco śledzić przesyłkę, trzymajmy kciuki za sprawny transport.
Obrazek

Afatima

Post » Śro sty 27, 2010 12:47 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

No to trzymamy Ola :1luvu: :ok: :ok: :ok:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

[poprzednia][następna]