NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 26, 2010 20:24 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

wjwj1

Od: Pt wrz 07, 2007 10:08

Post » Wto sty 26, 2010 20:28 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

tak, to ta karma. dziękuje bardzo
31.08.2010 [*] Pituś. Nigdy o Tobie nie zapomnę! Kocham Cię!

DawidKRK

Od: Wto paź 21, 2008 14:37

Post » Wto sty 26, 2010 20:44 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Dawid, a masz zdjęcie Pitusia zeby tu wkleic?
Jak on po wizycie u weta i kroplowce sie czuje, bo Fionusia moja po kroplówce natychmiast szła do jedzonka , próbowales teraz mu coś dawać?
Dajesz famidynę?Alusal z jedzeniem?

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Wto sty 26, 2010 20:52 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

gisha pisze:Dawid, a masz zdjęcie Pitusia zeby tu wkleic?
Jak on po wizycie u weta i kroplowce sie czuje, bo Fionusia moja po kroplówce natychmiast szła do jedzonka , próbowales teraz mu coś dawać?

Jeszcze może napisz, u kogo leczysz kota.
Kaśka, moderator tego forum, też leczyła w Krakowie kota z pnn. może Tobie doradzi dobrego weta :roll:
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Wto sty 26, 2010 20:55 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Anno, Dawid juz pisal i Kaska tez .On ma za daleko do dr Gubaly
Dawid, spróbuj koniecznie surowe mięsko z piersi kurczaka, przemrozone i potem sparzone wrzącą wodą , bardzo drobniutko pokrojone mu dać z Alusalem,
Jedna piers pojedyncza kosztuje 3-4 zl a wystarczy Ci na 2 dni ,Tylko proszę przeczytaj uwaznie wszystko co piszę i napisz czy tak zrobiles

gisha

Post » Wto sty 26, 2010 20:58 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

gisha pisze:Dawid, a masz zdjęcie Pitusia zeby tu wkleic?

A powiem Ci, że bardzo dobrze. Uwielbiam moment, jak wypuszczam pitusia z transporterka.
Dziś od razu poleciał do kuchni i sporo się napił wody. Teraz leniuchuje pod stołem.

A oto pituś (Do tej pory najładniejsze zdjęcie jakie kiedykolwiek mu zrobiłem!):
http://img25.imageshack.us/img25/562/sdc10150z.jpg

Dobrze, zrobię tak z tym kurczaczkiem. Napiszę czy zjadł. Tylko jak poznać kiedy on jest głodny? On to okazuje ostatnio tylko wtedy jak mama wraca z pracy. Wtedy leci za mamą do kuchni a mama wraca o 17:00. Będę próbował mu podstawić pod pyszczek tego kurczaka.

Idę spać za chwilkę. Jutro o 11:00 mam być u weta i będziemy próbowali mu założyć wenflon.

DawidKRK

Post » Wto sty 26, 2010 21:02 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

piękny kot.. :)

annette88

Od: Nie lis 25, 2007 20:52

Post » Wto sty 26, 2010 21:13 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

gisha pisze:Anno, Dawid juz pisal i Kaska tez .On ma za daleko do dr Gubaly

dopiero doczytuję wątek...
A konsultowałeś u dr. Gubały wyniki i sposób leczenia, może warto spróbować..
Ciągle pytam o antybiotyk, jest podawany? To ważne.
Weci często to ignorują, a stan zapalny powoduje pogorszenie stanu nerek.

anna57

Post » Wto sty 26, 2010 21:16 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Sliczny Pituś :D
A aktualne zdjecie mozesz mu zrobic?
A kotkowi musisz kilka razy dziennie probowac podsuwac jedzonko, RÓZNE jedzonko , nie czekac na mamę a namoczone suche ma stac caly czas dostępne, zwlaszcza w nocy, niektore kotki lubia w nocy pojadac.
A jak wrocil z lecznicy napic sie wody, to stalo dostępne jedzonko jakies czy tylko woda?
Czy wczesniej , przed chorobą Twoj Pitus dostawal jedzenie tylko wtedy gdy sygnalizowal?
Kot musi miec miec dostepne jedzenie caly czas, bo koty jedza malo ale czesto.
Ostatnio edytowano Wto sty 26, 2010 21:20 przez gisha, łącznie edytowano 1 raz

gisha

Post » Wto sty 26, 2010 21:20 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

To zdjęcie jest z przed miesiąca, ale zrobię mu jutro nowe.
Słuchajcie! Podsunąłem pitkowi tą suchą, rozmiękczoną karmę i ją wcina!

Jak wrócił z lecznicy, to tak - jedzonko było. Widocznie pić mu się tylko chciało.

Nie, nie. Pitek miał cały czas dostępne jedzonko przed chorobą i po prostu jak chciał świeże jedzenie, albo już mu brakło, to sygnalizował.
Ostatnio edytowano Wto sty 26, 2010 21:23 przez DawidKRK, łącznie edytowano 1 raz

DawidKRK

Post » Wto sty 26, 2010 21:22 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Super ze je :D :D :D
A posypales Alusalem?

gisha

Post » Wto sty 26, 2010 21:24 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

tak

ide spac teraz bo jestem zmeczony bardzo

pozdrawiam

DawidKRK

Post » Wto sty 26, 2010 21:35 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

gisha pisze:Super ze je :D :D :D
A posypales Alusalem?

Alusal nie podaje się z jedzeniem nerkowym :roll:

anna57

Post » Wto sty 26, 2010 21:46 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

anna57 pisze:
A posypales Alusalem?

Bzdura, a kto Ci to powiedzial Anno?Jakis niedouczony wet?
Alusal podaje się z jedzeniem nerkowym takze, bo nawet jedzenie nerkowe ma fosfor, tylko troszke obnizony a chodzi o to, zeby radykalnie obnizyc fosfor u kota nerkowego do dolnej granicy normy.
Czytalam na ten temat wiele na amerykańskich stronach.
Musisz sie wiecej dokształcic i nie wprowadzaj zamętu chłopakowi w glowie:wink:

gisha

Post » Wto sty 26, 2010 23:20 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

gisha pisze:
anna57 pisze:
A posypales Alusalem?

Bzdura, a kto Ci to powiedzial Anno?Jakis niedouczony wet?
Alusal podaje się z jedzeniem nerkowym takze, bo nawet jedzenie nerkowe ma fosfor, tylko troszke obnizony a chodzi o to, zeby radykalnie obnizyc fosfor u kota nerkowego do dolnej granicy normy.
Czytalam na ten temat wiele na amerykańskich stronach.
Musisz sie wiecej dokształcic i nie wprowadzaj zamętu chłopakowi w glowie:wink:

Widocznie jesteś mądrzejsza i ja się już nie wtrącam :wink:
Przepraszam za sugestie.
Już mnie tutaj nie ma.

anna57

[poprzednia][następna]