Aslan ['] u Ellza1 - biegaj za TM, Rudzielcu...

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto sty 26, 2010 14:29 Re: Aslan - rudy syberyjczyk z problemami. Potrzebne finanse!

Zastanawiam się tylko, czy zbyt długie przebywanie Aslana w obecnym domu nie spowoduje że on się przyzwyczai. I zmiana będzie dla niego dużym stresem. Tak było z Torilem. U Bettysolo był już całkiem wyluzowany, chodził po domu, bawił się z kotami. Po przyjeździe do mnie na prawie dwa miesiące zamelinował się pod łóżkiem. Zaczął posikiwać.Musiałam poświęcić mu dużo czasu, by odważył się wyjść na mieszkanie. To był dla niego bardzo trudny okres. Wydaje mi się, że należy jak najszybciej przenieść Aslana do DS. By socjalizacja odbywała się tylko raz. Dla jego dobra.
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Wto sty 26, 2010 14:37 Re: Aslan - rudy syberyjczyk z problemami. Potrzebne finanse!

tosiula pisze:Zastanawiam się tylko, czy zbyt długie przebywanie Aslana w obecnym domu nie spowoduje że on się przyzwyczai. I zmiana będzie dla niego dużym stresem. Tak było z Torilem. U Bettysolo był już całkiem wyluzowany, chodził po domu, bawił się z kotami. Po przyjeździe do mnie na prawie dwa miesiące zamelinował się pod łóżkiem. Zaczął posikiwać.Musiałam poświęcić mu dużo czasu, by odważył się wyjść na mieszkanie. To był dla niego bardzo trudny okres. Wydaje mi się, że należy jak najszybciej przenieść Aslana do DS. By socjalizacja odbywała się tylko raz. Dla jego dobra.

tak dokładnie tego samego się boję
chciałabym, żeby jak najszybciej był w SWOIM DOMU
boję się, że każda zmiana dla niego to stres i regres
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto sty 26, 2010 14:50 Re: Aslan - rudy syberyjczyk z problemami. Potrzebne finanse!

tosiula pisze:
Femka pisze:Oto link do wątku kotów tosiuli, historia choroby Fila zaczyna się jedenastym postem od góry.
viewtopic.php?f=1&t=105422&start=390
Kotek umarł sam, ani razu w czasie trzech dni choroby nie był badany przez weta.

Widzę, że dotrzymujesz słowa. I tak jak obiecałaś będziesz mnie prześladować i szkalować. Szkoda, że nie potrafisz przeczytać i zrozumieć tego wszystkiego co w wątku moim jest napisane. Naprawdę zastanawiam się się jakim prawem mnie oceniasz. I jeszcze jedno. Może dla równowagi podasz linki do miejsc, w których jest pisane o chorobach Tosi, przeziębieniu Racia czy ostatniej dolegliwości Torila. Dla samej uczciwości twojej. Bo nie wydaje mi się by ktokolwiek uwierzył w to, że zostawiłam bez opieki kociaka, którego kupiłam za bardzo duże pieniądze. Może ty jesteś tak głupia, ale nie trakttuj tak innych.

Nie widzę tu szkalowania czy prześladowania. Raczej suche podanie faktów. Ciągle jest podkreślana cena kociaka, jakby to był jakiś wyznacznik troskliwości. A chyba tak nie jest? Pytałam - nie dostałam od Tosiuli odpowiedzi, mnie dziwią pewne rzeczy więc pytam, w odpowiedzi spotykam się z traktowaniem pachnącym agresją. Tak jak Femka -została obrażona. A przecież tylko zrobiła to, co zapowiedziała. Pewnie mnie teraz zlinczują, bo ponownie wypowiedziałm się w wątku Tosiuli, ale co tam. Los Aslana leży mi na sercu. I uważam że mam prawo pytać - i otrzymać odpowiedzi na zadane pytania.

Jek

Od: Czw paź 23, 2008 19:18

Post » Wto sty 26, 2010 14:57 Re: Aslan - rudy syberyjczyk z problemami. Potrzebne finanse!

Dziewczyny, ale spokojnie....
po co nam kolejna awantura? Oczywiście fakty są ważne i kot powinien trafić do najlepszego domu, ale wyjaśnijcie sobie na spokojnie ok? :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto sty 26, 2010 15:00 Re: Aslan - rudy syberyjczyk z problemami. Potrzebne finanse!

Czy poza postem Tosiuli pozostałe nie są spokojne? Jak można wyjaśnić jeszcze bardziej pokojowo? :wink:

Jek

Post » Wto sty 26, 2010 15:13 Re: Aslan - rudy syberyjczyk z problemami. Potrzebne finanse!

ja tylko uprzedzam fakty ;)
:ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto sty 26, 2010 15:17 Re: Aslan - rudy syberyjczyk z problemami. Potrzebne finanse!

Kiciulek jest śliczniulek, znajdzie szybko dobry domulek :D
Ale mi się na rymowanki zebrało :mrgreen:
Hop cudo do góry

ellza1

Od: Pt kwi 18, 2008 9:14

Post » Wto sty 26, 2010 15:21 Re: Aslan - rudy syberyjczyk z problemami. Potrzebne finanse!

Jek pisze:Czy poza postem Tosiuli pozostałe nie są spokojne? Jak można wyjaśnić jeszcze bardziej pokojowo? :wink:

A co było agresywnego w moim poście o tym, że nie jest dobrze by Aslan przyzwyczajał się do obecnego miejsca.
Czego wy ode mnie chcecie? Zachowujecie się jakbym celowo doprowadziła do śmierci kota. Femka nie została obrażona, tylko jej powiedziałam co myślę. Dlaczego mam się tłumaczyć przed kimś, kto nigdy mi nie pomógł, kogo nie obchodził los moich kotów. Gdzie byłyście ze swoją madrością jak napisałam że Fil zwymiotował? Wtedy nie było sensacji. teraz można sobie na kimś poużywać. Spytałam Femkę, gdzie są linki do opieki nad pozostałymi moimi kotami. jakoś nie odpowiedziała. A czemu wyjeżdzam z ceną Filka? Bo jeśli nie wierzycie w moje uczucia do kotów, to może uwierzycie w mój snobizm!
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Wto sty 26, 2010 15:56 Re: Aslan - rudy syberyjczyk z problemami. Potrzebne finanse!

a ja mam takie pytanie
czy profendera sie powtarza
czy on ma przedłużone działanie?
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Wto sty 26, 2010 15:57 Re: Aslan - rudy syberyjczyk z problemami. Potrzebne finanse!

ruru pisze:a ja mam takie pytanie

nie powtarza się :) no chyba, że robale górą i dołem lecą, ale to też nie tak hop!siup! tylko dużo, dużo później, miesiąc chyba, nie pamietam dokładnie :oops:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto sty 26, 2010 16:00 Re: Aslan - rudy syberyjczyk z problemami. Potrzebne finanse!

Georg-inia pisze:

nie powtarza się :) no chyba, że robale górą i dołem lecą, ale to też nie tak hop!siup! tylko dużo, dużo później, miesiąc chyba, nie pamietam dokładnie :oops:

na razie był jeden robal na 2 dzień
ładnie utuczony
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Wto sty 26, 2010 16:04 Re: Aslan - rudy syberyjczyk z problemami. Potrzebne finanse!

ruru pisze:
Georg-inia pisze:

na razie był jeden robal na 2 dzień
ładnie utuczony

Jeden robal Profendera nie czyni ;) jeszcze kilka dni mogą wyłazić, a resztę rudy wykupka w częściach. :ok:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto sty 26, 2010 16:11 Re: Aslan - rudy syberyjczyk z problemami. Potrzebne finanse!

wypatrujemy 8) 8)
a kupki ma książkowe, bardzo piękne :1luvu: :wink:
i 100% do kuwetki

Aslanus Rex
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Wto sty 26, 2010 16:14 Re: Aslan - rudy syberyjczyk z problemami. Potrzebne finanse!

ruru pisze:wypatrujemy 8) 8)
a kupki ma książkowe, bardzo piękne :1luvu: :wink:
i 100% do kuwetki

Aslanus Rex
Obrazek

I znowu piłem mleczko :D

Dama Ya

Od: Pt sty 30, 2009 21:44

Post » Wto sty 26, 2010 17:06 Re: Aslan - rudy syberyjczyk z problemami. Potrzebne finanse!

tosiula pisze:(...) Może ty jesteś tak głupia, ale nie trakttuj tak innych.

To bylo agresywne i niegrzeczne. Tak samo za niegrzeczne uważam pozostawianie pytań bez odpowiedzi. Konkretnie - moich. Bo na inne odpowiedzi są. Tylko że ja nie wspieram emocjonalnie i nie głaszczę ppo głowie. Po prostu pytam.

Jek

[poprzednia][następna]