Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw gru 17, 2009 10:25 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

Efcia1 pisze:Kurteczka, Święta tuż tuż, a ja nadal z pięcioma tymczasami. Adopcje zupełnie stanęły :roll:

to taka pora, ze nawet lepiej nie oddawac
coby nie byly na prezent
krotkotrwaly

ps. ja mam 9 tymczasow a z depozytami 13
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Śro gru 23, 2009 16:11 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

Wszystkim kociarzom życzę, aby w okresie Świąt Bożego Narodzenia udało się znaleźć czas na refleksję, rozmowę i bliskość. Żeby pojawił się wewnętrzny spokój i uśmiech.
Życzę wysokiej, prawdziwej choinki, wspaniałych potraw przy wigilijnym stole i oryginalnych prezentów.
Niech Nowy Rok przyniesie Wam dużo zdrowia, miłości i radości, a każdemu z Was, z osobna, to, o czym marzycie w głębi serca.
I oby wszystkim naszym tymczasowym futerkom los zesłał najlepsze domki na świecie :D
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Pon sty 11, 2010 13:45 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

Ubyło mi tymczasów. 3 stycznia do adopcji poszedł Rudolf (to było do przewidzenia, że pójdzie najszybciej, siedział tak długo tylko ze względu na chorobę), a przedwczoraj Mała-Czarna. Została trójka z kajetańskich kociaków a kolejny, mały gamoniowaty burasek czeka aż go zabiorę po szczepieniu, pewnie ok. piątku. Jak tylko się obrobię to wstawię jakieś aktualne fotki, koty rosną jak na drożdżach :D W oczekiwaniu na super domki :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Efcia1

Post » Pon sty 11, 2010 14:11 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

:ok:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pon sty 11, 2010 17:07 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

5 kociaków z Kajetan wciąż nie ma domu, sa dzikie lub półdzikie, w tym miesiącu zostaną wysterylizowane (3 kotki) i wykastrowane (2 kocurki) i niestety szukamy im miejsca na wypuszczenie :(
AnielkaG

Post » Śro sty 13, 2010 9:59 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

AnielkaG pisze:5 kociaków z Kajetan wciąż nie ma domu, sa dzikie lub półdzikie, w tym miesiącu zostaną wysterylizowane (3 kotki) i wykastrowane (2 kocurki) i niestety szukamy im miejsca na wypuszczenie :(

Jeśli ktokolwiek by słyszał o jakiejś stajni, o domu na wsi, gdzie można by oddać takie półdzikawe stworki, pamiętajcie o kociakach z Kajetan.
Moja dwójka czarnuszków też nie do końca oswojona, jedzą z ręki, przychodzą do michy, ale dotknąć się nie dadzą :? Też będzie ciężko z ich adopcją. Ludzie chcą zdrowe, zaszczepione i nakolankowe koty, a najlepiej jeszcze żeby wszystkie były rude albo co najmniej oryginalnie umaszczone :?
Wczoraj moja Mała-Czarna wróciła z adopcji :( Nie spełniła oczekiwań...
Obrazek Obrazek

Efcia1

Post » Śro sty 13, 2010 18:12 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

Wczoraj moja Mała-Czarna wróciła z adopcji :( Nie spełniła oczekiwań...

Bardzo mi przykro Ewa :( A jakie to były oczekiwania? Widocznie to nie ten dom.

Ja muszę powiedzieć, że uwielbiam patrzeć na moją dwójeczkę. Nie myślałam, że zwierzaki mogą być tak zżyte ze sobą, zwłaszcza biorąc pod uwagę trudny początek.

kalla

Od: Pon wrz 19, 2005 12:34

Post » Czw sty 14, 2010 10:20 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

kalla pisze:Wczoraj moja Mała-Czarna wróciła z adopcji :( Nie spełniła oczekiwań...

Bardzo mi przykro Ewa :( A jakie to były oczekiwania? Widocznie to nie ten dom.

Ja muszę powiedzieć, że uwielbiam patrzeć na moją dwójeczkę. Nie myślałam, że zwierzaki mogą być tak zżyte ze sobą, zwłaszcza biorąc pod uwagę trudny początek.

Tak Kasiu, masz rację, to nie był ten dom. Ale fakt, Mała-Czarna trochę przegięła. Pomijając to, że przeraźliwie darła się dwa dni (to rozumiem, tęskniła za swoim rodzeństwem) to: pierwszej nocy, mówiąc brutalnie, zasrała "wyjściowe" spodnie nowego opiekuna, a następnej poszła na całość i perfidnie obsikała i zapaskudziła całą kołdrę. Czara goryczy się przelała kiedy potwór, na oczach właśnie obudzonego opiekuna, patrząc muw oczy, narobiła na niego 8O
Wieczorem chłopak przywiózł ją do mnie. I wyobraźcie sobie, wyszła z transportera, po przywitaniu się z całą ferajną,na naszych oczach, pierwsze kroki skierowała do kuwety :ryk:
Obrazek Obrazek

Efcia1

Post » Czw sty 14, 2010 17:55 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

Widocznie tam jej się nie spodobało i cwaniara robiła wszystko, żeby wrócić do Ciebie :ryk:

kalla

Od: Pon wrz 19, 2005 12:34

Post » Śro sty 20, 2010 3:34 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

kalla pisze:Widocznie tam jej się nie spodobało i cwaniara robiła wszystko, żeby wrócić do Ciebie :ryk:

też tak myślę, całkiem poważnie. Jej zachowanie było albo wyrazem protestu przeciwko zmianie miejsca, albo coś jej się nie spodobało...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto sty 26, 2010 6:44 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

Efciu, a jak tam adopcje? Udało się dom znaleźć dla któregoś kotka?
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Wto sty 26, 2010 12:37 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

Niestety, adopcje znów stanęły... Z kajetańskich kociaków mam nadal trójkę no i jest jeszcze ta dzika piątka u Moguncji...
Moje dwie czarne dziewczyny wróciły z 1-dniowej adopcji tydzień temu (Mała-czarna już drugi raz), Rysiek nadal ma grzyba a lada chwila będę musiała go wykastrować 8O
No i mam kolejnego tymczasika, przeuroczego małego buraska, tyle że chory, rzuca glutami (dosłownie), harczy. Jest na kuracji antybiotykowej, mam nadzieję, że za tydzień dojdzie do siebie. Nie mam czasu obfocić kociastych :oops:
Obrazek Obrazek

Efcia1

Post » Wto sty 26, 2010 13:19 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

Może przyjechać do ciebie w celu obfocenia?
Ewuś, a ten burasek to jakiś trudno wyleczalny przypadek?

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Wto sty 26, 2010 16:00 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

A masz czas dawać ogłoszenia? Może pomóc?
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Wto sty 26, 2010 18:02 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

Dziewczyny, kochane jesteście :1luvu:
Nie mam czasu obfocić, ogłoszeń nie robię w ogóle. Do tej pory wyręczała mnie wejaga ale ostatnio też nie mam czasu się z nią porozumieć :oops:
Obrazek Obrazek

Efcia1

[poprzednia][następna]