Paluch2- smutny początek kolejnej cześci PROSZĘ O ZAMKNIĘCIE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 25, 2010 19:08 Re: Paluch 2- zostało 'tylko' 3 skazańców - str 24

IKA 6 pisze:Słuchajcie mam fanty na bazarek ale jeszce nigdy go nie wystawiałam. Wysle zdjecia i opisy. Wysyłke biore na siebie, kto wystawi - oczywiscie na koty z Palucha :ryk: :ryk: :ryk:

ojoj, szukamy chętnych.

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Pon sty 25, 2010 19:13 Re: Paluch 2- zostało 'tylko' 3 skazańców - str 24

KocieAdopcje w osobie ja i Poddasze postarają się choć trochę pomóc Zofii&Saszy w opiece nad koteczką Bibi. Na razie worek Bibiowy mamy pusty, ale na pewno coś uzbieramy :ok:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pon sty 25, 2010 19:19 Re: Paluch 2- zostało 'tylko' 3 skazańców - str 24

potwierdzam :D I kciuki za kolejne paluszki trzymamy!
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Pon sty 25, 2010 19:36 Re: Paluch 2- zostało 'tylko' 3 skazańców - str 24

A ja się bardzo cieszę, bo ta kotka jest w naprawdę złym stanie. jak tylko wydobędę się z długów = lecznica + atrophy, pieniądze z bazarków będą szły na Zosię. Dzisiaj mial sie pojawic bazarek z fantów, ktore przekazałam + z rzeczy od atrophy, ja jeszcze coś do niego dorzucę, musi się udać!

Never

Post » Pon sty 25, 2010 19:37 Re: Paluch 2- zostało 'tylko' 3 skazańców - str 24

Never pisze:
IKA 6 pisze:Słuchajcie mam fanty na bazarek ale jeszce nigdy go nie wystawiałam. Wysle zdjecia i opisy. Wysyłke biore na siebie, kto wystawi - oczywiscie na koty z Palucha :ryk: :ryk: :ryk:

ojoj, szukamy chętnych.

hejhej, Ika stawia wysyłkę i daje fanty, czy ktoś wystawi bazarek? pls......

Never

Post » Pon sty 25, 2010 21:57 Re: Paluch 2- potrzebna pomoc !!!

Zofia&Sasza pisze:Na swoje usprawiedliwienie dodam, że kot ma ujemne testy, sterylkę, szczepione wirusówki i nie stanowi biohazardu dla rezydentów (zresztą - siedzi w kibelku).
Okoliczności obciążające to to, że kocisko ma z 10 lat, wyniki krwi wskazują na pnn (mocznik 84,60, kreatynina 2,26). Kocisko jest pci żeńskiej. Oto ono:

Obrazek

Zofia&Sasza :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Never odnośnie listy kotów, jakie są dzieje kocura, który miał jechać do Przemyśla?

Ika, prześlij mi zdjęcia, opisy, ceny - wystawię bazarek
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Pon sty 25, 2010 22:00 Re: Paluch 2- zostało 'tylko' 3 skazańców - str 24

Proszę podaj mi na pw swój meil :ryk: :ryk: :ryk:
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Wto sty 26, 2010 10:28 Re: Paluch 2- potrzebna pomoc !!!

dellfin612 pisze:Czy w schronie są teraz jakieś małe kociaki? Miałabym chętną na na dwupaczek.

Jeśli w schronie się nie znajdzie, to ja mam bardzo urodziwy dwupaczek, już oswojony :D
.:: Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji ::.

Obrazek

avild

Od: Wto lis 17, 2009 23:28

Post » Wto sty 26, 2010 12:56 Re: Paluch 2 - kotka FIP ['], kot FIV+ czeka na cud...

KOTY WEEKEND 2-3.01

Obrazek
:arrow: KOCUR Z OBŁĘDNYM SPOJRZENIEM. TEJ TWARZY NIGDY SIĘ NIE ZAPOMINA ;) CUDO! MIŁY, TOWARZYSKI, MIZIASTY, ZABAWOWY I POGADAĆ LUBI. WYGLĄDA NA JAKIEŚ 2-3 LATA. W BARDZO DOBRYM STANIE, JESZCZE NIEWYKASTROWANY. BYŁ W POKOJU ADOPCYJNYM. NR 660/09

Obrazek
:arrow: ŚLICZNA TRI. DOROSŁA. W BARDZO DOBRYM STANIE FIZYCZNYM, ALE CHYBA PSYCHICZNIE SIADŁA. WYSRASZONA, PRACOWNIKA OFUCZAŁA, JAK CHCIAŁ JĄ DOTKNĄĆ (zresztą się nie dziwie, też bym fuczała). CHYBA NIE BARDZO ODNAJDUJE SIĘ W TAKIEJ DUŻEJ GRUPIE KOTÓW. BYŁA W POKOJU ADOPCYJNYM. NR 677/09

Obrazek
:arrow: DYMNY KOCUR. DOŚĆ CHUDZIUTKI - TZN. MA NIEPROPORCJONALNIE DUŻĄ GŁOWĘ DO CIAŁKA, ALE WYGLĄDA DOBRZE. JESZCZE NIEWYKASTROWANY. PIERWSZY SIĘ PCHAŁ DO GŁASKANIA, ROZGADANY, LUBI MYSZKI DO ZABAWY. MA NIESAMOWITY KOLOR OCZU... TAKI MIÓD PITNY WYSOKIEJ JAKOŚCI ;) BYŁ W POKOJU ADOPCYJNYM. NR.678/09

Obrazek
:arrow: ROCZNA CZARNA KOTKA Z KILKOMA BIAŁYMI KŁACZKAMI NA PIERSI. W DOBRYM STANIE FIZYCZNYM. PODCZAS MOJEJ WIZYTY AKURAT SPAŁA. JEŚLI DOBRZE JĄ KOJARZE, TO WIDZIAŁAM JĄ JUŻ WCZEŚNIEJ, BYŁA SPOKOJNA, MILUTKA I KONTAKTOWA. BYŁA W POKOJU ADOPCYJNYM. NR 635/09

Obrazek
:arrow: JEDEN Z "RECYDYWISTÓW" Z AZYLU, O KTÓRYM NIKT WCZEŚNIEJ NIE WSPOMINAŁ - "DZIKUS". CIĄGLĘ NA NAWROCIE K.K.. NIGDY NIE UDAŁO MU SIĘ PRZEJŚĆ DO POKOJU ADOPCYJNEGO, BO ZAWSZE KICHNIE PRZY WECIE. JEST NA PALUCHU OD 2007 ROKU :!: "DZIKUS", BO TRAFIŁ NIBY DZIKI, ALE TO BARDZO MIŁY, PROLUDZKI KOCUR. JEST NA KOCIARNI. NR. 627/07

Obrazek
:arrow: W TYM PRZYPADKU POTRZEBUJE WSPARCIA. WYDAJE MI SIĘ, ŻE KOT W KOŁNIERZU Z POKOJU ADOPCYJNEGO TO WŁAŚNIE TA KOTKA. JUŻ O NIEJ PISAŁAM, KOTKA MA KOŁNIERZ I JAKIEŚ POWAŻNE PROBLEMY Z ODBYTEM (- W pokoiku jest biały kot w grafitowe łaty w kołnierzu. 3 tygodnie temu był fatalny, wydawało mi się, że rzuca go goraczka, 2 tygodnie temu nie widziałam, bo nie wchodziłam do pokoiku. Ale teraz widać było, że jest lepszy. Nadal ma jakieś problemy z odbytem i kk, ale patrzył na mnie przytomnie z koszyka, wtedy nie kontaktował. Mało to pocieszające, ale mimo wszystko...). JAK JĄ WIDZIAŁM PIERWSZY RAZ TO BYŁA W FATALNYM STANIE, ALE WIDAĆ, ŻE MA SIĘ CORAZ LEPIEJ. W TEN WEEKEND NAWET WYSZŁA Z WILKINOWEGO KOSZYKA, JAK POTRZĄSAŁAM MYSZKĄ. WIDAĆ, ŻE MA OGROMNĄ WOLĘ ŻYCIA. STAN SIĘ POPRAWIŁ, ALE NADAL JEST... NAPISZĘ WPROST OBFAJDANA :( KOTKA Z KARTOTEKI MA NR 345/09 CZY KTOŚ MÓGŁBY SIĘ DOWIEDZIEĆ, CZY KOTKA W KOŁNIERZU MA WŁAŚNIE TEN NUMER?

KOTY WEEKEND 19-20.12

Obrazek
:arrow: SREBRNY PERS. DOROSŁY KOCUR, CUDO! NAJPIERW SIEDZIAŁ W KUWECIE, ALE NA MYSZKĘ SIĘ RUSZYŁ. WIDAĆ, ŻE PRZERAŻONY. WYGLĄDA NIENAJGORZEJ, CHOĆ TYŁ JUŻ MOCNO SKOŁTUNIONY. JEST NA KWARANTANNIE DO 24.12. NR 690/09 2-3.01 - NADAL W SCHRONIE. W LEPSZYM STANIE PSYCHICZNYM, ALE STRASZNIE SIĘ SKOŁTUNIŁ

Obrazek foto z 6.12 :arrow: ObrazekObrazekObrazek
:arrow: CZARNO-BIAŁA CHYBA KOTKA Z OSTATNIEGO BOKSU (OD WEJŚCIA) NA AZYLU. WYDAJE MI SIĘ, ŻE BYŁA NA FOTACH SPRZED 2 TYGODNI. JEŚLI TAK, TO BARDZO SIĘ POGORSZYŁA. :arrow: CZARNO-BIAŁE COŚ. NIE WIEM CZY KOTKA CZY KOCUR. DŁUGI, POCIĄGŁY PYSZCZEK, NA WYSOKICH NOGACH, BUDOWA RASOWCA. PEWNIE LECZONY NA K.K., JESZCZE W DOBRYM STANIE. BYŁ/A W OSTATNIM BOKSIE KOCIARNI. 2-3.01 - CHYBA SIĘ MYLIŁAM, BO CHYBA TĘ KOTKĘ TERAZ WIDZIAŁAM. WYGLĄDA NA MŁODZIUTKĄ, KILKUMIESIĘCZNĄ. JEST W DOBRYM STANIE

KOTY Z WEEKENDU 6.12

ObrazekObrazekObrazek foto 2-3.01 :arrow: ObrazekObrazek
:arrow: BIAŁO-RUDY, CHYBA NIEKASTROWANY. JEST W TRAKCIE ANTYBIOTYKU NA KK. SUPERKOT. MIZIASTY, ROZKRZYCZANY. JEST TEŻ OBECNIE NA STRONIE PALUCHA MA KWARANTANNIE. NR 667/09
19-20.12 - NIE WIDZIAŁAM, ALE W KSIĄŻCE Z KOTAMI JEST. 2-3.01 - NADAL JEST W PIERWSZYM BOKSIE OD KOŃCA! NIE BARDZO ZROZUMIAŁAM, CZY SKOŃCZYŁ ANTYBIOTYK, CZY MA NAWRÓT KK, ALE CHYBA CHODZIŁO O TO, ŻE TEŻ KICHNĄŁ PRZY WECIE I PRZEZ TO NIE DOSTAŁ SIĘ DO POKOJU ADOPCYJNEGO :evil: TO KOSZMAR, BO KOT JEST ZAJ@#%#$^ :!: PIĘKNY, MA TAKIE KRÓLICZE, PUCHATE FUTERKO. MIMO MROZU, WYSZEDŁ NA WYBIEG I DARŁ SIĘ DO MNIE. BARDZO LGNIE DO CZŁOWIEKA, MANIACTWO GŁASKANIA. WYGLĄDA DOBRZE, A "LECZY SIĘ" NA KOCIARNI :evil:

ObrazekObrazekObrazek
:arrow: UROCZA, BIAŁO-SREBRNA KOTKA. BARDZO MIZIASTA. MA URWANY OGON W POŁOWIE! CHYBA CZEKA NA PLASTYKĘ. BYŁA W OSTATNIM BOKSIE KOCIARNI. NUMER NA OBROŻY BYŁ CAŁKOWICIE ROZMAZANY.
19-20.12 - NIE WIDZIAŁAM. 2-3.01 - KOTKA JEST PO PLASTYCE OGONKA I PO STERYLCE. PODOBNO DOCHODZI DO SIEBIE...

Obrazek
:arrow: CZARNA KOTKA Z KILKOMA BIAŁYMI KŁACZKAMI NA SZYI. NARDZO SMUTNA, "NIERUCHOMA". NA NOSIE GRZYB? BYŁA W OSTATNIM BOKSIE KOCIARNI.
19-20.12 - NADAL JEST W OSTATNIM BOKSIE. 2-3.01 - NIE WIDZIAŁAM

ObrazekObrazek
:arrow: BIAŁO-BURY KOCUR Z CHARAKTERYSTYCZNYM CIAPATYM NOSKIEM. MIZIASTY, SMUTNY, CHORY. NR 439/09
19-20.12 - NIE WIDZIAŁAM. 2-3.01 - NIE WIDZIAŁAM

Obrazek
:arrow: BIAŁA KOTKA Z BURYM OGONEM I ŁATKAMI NA GŁOWIE. TYLKO MI MIGNĘŁA W JEDNYM Z PIERWSZYCH BOKSÓW KOCIARNI ZA PSAMI (CHYBA W DRUGIM). ŚLICZNA!
19-20.12 - NIE WIDZIAŁAM. 2-3.01 - NIE WIDZIAŁAM

ObrazekObrazek
:arrow: RUDY Z BIAŁYM KRAWATEM, ŚWIERZN NA NOSIE. TEN KOCUREK BYŁ TYDZIEŃ TEMU W 2 BOKSIE OD RECEPCJI ZA PSAMI, W TYM TYGODNIU BYŁ W OSTATNIM BOKSIE KOCIARNI. MAM ZAPISAMY NUMER 109/355, ALE PEWNIE CHODZI O NR 355/09
19-20.12 - NADAL JEST W OSTATNIM BOKSIE, STAN SIĘ CHYBA NIE ZMIENIŁ, NOS W ŚWIERZBIE. 2-3.01 - NIE WIDZIAŁAM

TE KOTY NA PEWNO WYSZŁY :ok: :ok: I kilka innych, których fotek nie posiadam

Obrazek
MIESZKA W DOMKU FORUMOWYM.
Obrazek
JEST W DRODZE
Obrazek
Ten wyjdzie we wtorek - idzie do rodziny z dziećmi poznanej na przystanku, tej, której w zeszłym tygodniu któryś z pracowników powiedział, że nie ma ani jednego kota do adopcji, bo mu się nie chciało już adoptujących obsługiwać o 15:00 :!: :evil: "KING"("NIKO") JUŻ JEST U SIEBIE W DOMKU. LUDZIE ZACHWYCENI, ON TEŻ :D
ObrazekObrazekObrazekObrazek
MIESZKA W DOMKU FORUMOWYM.
Obrazek
:arrow: CZARNA KOTKA Z DŁUŻSZYM WŁOSEM Z MINIGWIAZDKĄ NA SZYI (KIEDYŚ JUŻ CHYBA BYŁA NA FOTACH MARIUSZA). NA FOTACH WYDAJE SIĘ DUŻA, ALE TO 5 MIESIĘCZNY, DROBNIUTKI KOCIAK, JEST DO ADOPCJI. ZADZIWIA MNIE, ŻE JESZCZE NIKT JEJ NIE WZIĄŁ, BO KOTKA JEST ZJAWISKOWA - PODSZORSTEK MA SZARY, NA WIERZCHU CZARNA (TO BARDZO RZADKA MAŚĆ), DELIKATNIE DŁUŻSZE FUTRO, JEDWABISTE W DOTYKU. SPAŁA, ALE WZIĘTA NA RĘCE, CHĘTNIE SIĘ PRZYTULAŁA. JEST PODEJRZANIE CHUDA, SZYJĘ MOŹNA OBJĄĆ PALCAMI... MOŹE MA JAKIEŚ PROBLEMY Z JEDZENIEM W GRUPIE... ALE GENERALNIE W STOSUNKU DO STANU 3 TYGODNIE TEMU I 2 TYGODNIE TEMU BARDZO SIĘ POPRAWIŁA, MIAŁA KK, ALE TERAZ BUZIA WYGLĄDA ŁADNIE. NR 430/09[/quote] ADOPTOWANA PRZY JEDNEJ Z FORUMOWICZEK.
ObrazekObrazekObrazek
:arrow: JUŻ U SIEBIE
ObrazekObrazek
:arrow: MNIEJSZY BURY TO CHŁOPAK - "SETKA". CHŁOPAK JEST WSPANIAŁY. KOCHA KOTY, LUDZI I PSY... KOCHA WSZYSTKO CO SIĘ RUSZA! MIZIASTY, WYGADANY. NIEMAL CAŁE ŻYCIE SPEDZIŁ NA PALUCHU.

[']

Obrazek
:arrow: KOT Z DUŻĄ NADWAGĄ, PEWNIE PO JAKIEJŚ ZMARŁEJ, STARSZEJ OSOBIE. W ZESZŁYM TYGODNIU WYCOFANY, LEŻAŁ NA PIACHU I PRAKTYCZNIE CAŁY CZAS PATRZYŁ W JEDNĄ STRONĘ. NIE REAGOWAŁ SPECJALNIE NA WOŁANIE. W TYM TYGODNIU O TEJ SAMEJ PORZE, W TYM SAMYM MIEJSCU, ROBIŁ TO SAMO :( NA WOŁANIE PATRZYŁ NA MNIE I NIUCHAŁ Z DALEKA. ON NA KOGOŚ CZEKA :cry:
19-20.12 - KOCUR MA NADWAGĘ, ALE JEST ZDROWY. NIESTETY MA BUJNĄ KARTOTEKĘ - WYKAZUJE AGRESJĘ, NA POCZĄTKU KOGOŚ POGRYZŁ. SYCZY, FUCZY, CHOĆ OPIEKUN MÓWI, ŻE Z TYGODNIA NA TYDZIEŃ JEST CO RAZ LEPIEJ (NA NIEGO/NIĄ JUŻ NIE SIĘ NIE WŚCIEKA). PRAWDOPODOBNIE TO WYKARMIONY NA CIELĘCINIE JEDYNAK STARUSZKI. MIAŁ NUMER 636/09...
ObrazekObrazek
:arrow: JEDEN Z RECYDYWISTÓW. BIAŁO-BURY Z CZERWONĄ OBROŻĄ.

Never a z tego towarzystwa coś widziałaś?
Czy to oznacza, że buro-biały "z lewym oczkiem" nie żyje? :(
Ostatnio edytowano Wto sty 26, 2010 14:14 przez alareipan, łącznie edytowano 1 raz

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Wto sty 26, 2010 13:08 Re: Paluch 2- zostało 'tylko' 3 skazańców - str 24

Przed chwilą Never wysłałam Ci na konto 22 zeta od Tululi za bazarek. I dziękuję Tululi :1luvu:

Zatem ostatnie wpływy u mnie to:

22 pln - Tulula za bazarek alareipan
50 pln - Krakusik8 za bazarek alareipan
36 pln - 111111kkk za bazarek alareipan
14 pln - alareipan (bo 2 ostatnie wysłałam zaokrąglone do 100pln)
Całość trafiła do Never

Z tą kwotą w lecznicy Never, to moze być nieuaktualnione... Jak odbierałam Tygrysa nr 1, to właśnie dług był 400pare, ale 200pare było za Tygrysa (oprócz tych 200, które założyłam, gdy Ty spłacałaś 350). I te 200pare za niego dopłaciłam, wiec długu Paluszków powinno być w dniu odebrania Tygrysa 200 z kawałkiem, a potem przecież kotów do tego weekendu nie było. Może pani doktor nie zmieniła w bazie...

Ja sobie wyobrażam jaka ta "Setka" jest - luźno zaproponuje, że jeżeli Tygrys nr 1 został Fidel Castro, to jego przyjaciel "Setka", czyli Tygrys nr 2 mógłby być Che Guevara :mrgreen:

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Wto sty 26, 2010 13:23 Re: Paluch 2- zostało 'tylko' 3 skazańców - str 24

A nie masz ochoty na małego Che? :mrgreen: Bury kot był z boksu dla przewlekle chorych, prawda? jesli był stamtąd, to nie żyje.... Bo on był raczej na pewno kocurem, prawda? Tam został szkielecik - Dzikusek, Biało-czarna kotka i roczny tygrysek.

Never

Post » Wto sty 26, 2010 13:26 Re: Paluch 2- zostało 'tylko' 3 skazańców - str 24

Z towarzystwa na zdjęciach nie widziałam nic, i myślę, ze to są zdjęcia nieaktualne :(
W pokoju przy recepcji było 12 kotów, cały pawilon kociarni - w części dla 'zdrowych' kotów był zamieszkany przez psy....
Tam jest przepełnienie, jest więcej psów niż schron jest w stanie przyjąć, więc na koty nie ma miejsca....
Patrzyłam na czarną nerkową i nie wierzyłam ,ze kot moze byc w takim stanie - nie przyjechała tam na dniach, spędziła prawie rok....

Never

Post » Wto sty 26, 2010 13:43 Re: Paluch 2- zostało 'tylko' 3 skazańców - str 24

Od wczoraj ze strony kwarantanny zniknęła 1 tri (nr 31/10).
Przed czasem zakończyła kwarantannę :?:
Odebrał ją właściciel :?:
Przybyły 4 nowe koty na kwarantannę: 52/10, 53/10, 54/10, 55/10.
Na stronie zwierząt do adopcji jest tylko 1 kot - czarno-biały Filomen (Filemon?)

-Anula-

Od: Pt kwi 20, 2007 14:58

Post » Wto sty 26, 2010 13:46 Re: Paluch 2- zostało 'tylko' 3 skazańców - str 24

Na stronie zwierząt do adopcji kotów nigdy nie bylo. No, może jeden - dwa.
Ta Twoja strona Anula toświetny pomysł. Pozwoli monitorować koty, zapewnia dostęp do ich numerów.
Jeśli tri przed czasem zeszła z kwarantanny to rzeczywiście mogł ją odebrać właściciel.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

[poprzednia][następna]