Majka- kózka. W DT. Stan krytyczny. Eutanazja :((( [*]

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro sty 20, 2010 21:37 Re: Biała, 1.5 roczna kózka szuka odpowiedzialnego opiekuna.

A gdzie to dokładnie jest?? Bo mam kogoś chętnego pod Słupskiem, ale właśnie tez nie ma transportu. :|
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Czw sty 21, 2010 8:44 Re: Biała, 1.5 roczna kózka szuka odpowiedzialnego opiekuna.

Ni czekaj na moich znajomych, zwierze wazniejsze - jak sie trafia domek to siup. Oni maja bardzo daleko i krecą nosem moze sie namysla a mozę nie. Jak gdzieś bedzie miała Majeczka dobrze do do domku nowego ja i już :ok:
Obrazek

bibuś

Od: Nie sty 03, 2010 18:49

Post » Sob sty 23, 2010 23:07 Re: Biała, 1.5 roczna kózka szuka odpowiedzialnego opiekuna.

Koza musi mieć młode, żeby dawać mleko i jeśli się nie chce w nieskończoność powiększać stada, albo uszczęśliwiać kózkami coraz to dalszych krewnych i znajomych, to większość z nich i tak będzie musiała skończyć na talerzu :-(.
Tym bardziej, że one nie mogą się mnożyć między sobą. Nie mówiąc już o tym, że ani małych, ani mleka nie będzie bez kozła....

Mysia

Od: Wto lip 06, 2004 20:19

Post » Pon sty 25, 2010 18:44 Re: Biała, 1.5 roczna kózka szuka odpowiedzialnego opiekuna.

No to hopsamy ! Może ktoś z okolic Szczecina się znajdzie?
Obrazek

kinia098

Post » Czw sty 28, 2010 8:20 Re: Biała, 1.5 roczna kózka szuka odpowiedzialnego opiekuna.

Nikt? :(
Obrazek

kinia098

Post » Czw sty 28, 2010 12:28 Re: Biała, 1.5 roczna kózka szuka odpowiedzialnego opiekuna.

Spróbuj poprosić o pomoc poniższą fundację. Działają w okolicach Szczecina. Może akurat ...

http://www.proequo.pl/rubrique.php3?id_rubrique=2

Kawon5

Od: Śro sty 30, 2008 13:02

Post » Czw sty 28, 2010 17:19 Re: Biała, 1.5 roczna kózka szuka odpowiedzialnego opiekuna.

Znam ta fundację. Ostatnio Sandra mi pomagała. Nie wiem,c zy warto wciskac im kózkę, skoro śmierć jej nie grozi. Na spokojnie będę szukać czegoś dla kózki, aż tak bardzo się nie spieszy ;) A może akurat ktoś ze Szczecina będzie chciał kózkę, np. jako ozdobę :D
Obrazek

kinia098

Post » Czw sty 28, 2010 18:31 Re: Biała, 1.5 roczna kózka szuka odpowiedzialnego opiekuna.

kinia098 pisze:Znam ta fundację. Ostatnio Sandra mi pomagała. Nie wiem,c zy warto wciskac im kózkę, skoro śmierć jej nie grozi. Na spokojnie będę szukać czegoś dla kózki, aż tak bardzo się nie spieszy ;) A może akurat ktoś ze Szczecina będzie chciał kózkę, np. jako ozdobę :D

Przepraszam Cię, kinia, za to, co napiszę. Kózka nie jest ozdobą. To żywe zwierzę, podobnie jak kot czy pies. Oddałabyś kota "jako ozdobę" kanapy? A kózka według Ciebie może być "ozdobą"? Nie mówiąc o tym, że kózka nie będzie jadła kociej karmy i wbrew temu, co się obiegowo sądzi, musi dostawać do jedzenia konkretną paszę, a nie trawę z podmiejskiego czy miejskiego trawnika i co się jej uda "ukraść". Nie wmawiaj nikomu, proszę, że koza może być "ozdobą", czy maskotką, bo ona musi jeść, robi kupy, hałasuje i niszczy. Podejrzewam,że być może właśnie dlatego znudziła się dotychczasowej właścicielce - bo to inteligentne stworzenie, które ma swoje wymagania i umie sobie zorganizować czas, nie koniecznie zgodnie z naszymi życzeniami.

Mysia

Post » Nie sty 31, 2010 20:58 Re: Biała, 1.5 roczna kózka szuka odpowiedzialnego opiekuna.

Może źle to ujęłam. Chodziło mi, że jako ozdoba w sensie, że nie będzie rodzić maleństw, nie będzie zarabiać na człowikea, tylko będzie sobie chodzić w koło domku i kosić trawkę.
Nie, nie znudzila jej sie z tego powodu.
Obrazek

kinia098

Post » Nie sty 31, 2010 22:17 Re: Biała, 1.5 roczna kózka szuka odpowiedzialnego opiekuna.

kinia098 pisze:Może źle to ujęłam. Chodziło mi, że jako ozdoba w sensie, że nie będzie rodzić maleństw, nie będzie zarabiać na człowikea, tylko będzie sobie chodzić w koło domku i kosić trawkę.

Tylko, że na samej trawce koza długo nie pożyje, a na pewno nie pożyje zdrowo - wbrew pozorom ma całkiem spore wymagania pokarmowe. A co z nią będzie, gdy zrobi się zimno? Gdzie będzie mieszkać? Co wtedy będzie jeść? Także o tym musisz pomyśleć, jeśli szukasz jej domu...

Mysia

Post » Pon lut 01, 2010 9:22 Re: Biała, 1.5 roczna kózka szuka odpowiedzialnego opiekuna.

Mysia pisze:
kinia098 pisze:Może źle to ujęłam. Chodziło mi, że jako ozdoba w sensie, że nie będzie rodzić maleństw, nie będzie zarabiać na człowikea, tylko będzie sobie chodzić w koło domku i kosić trawkę.

Tylko, że na samej trawce koza długo nie pożyje, a na pewno nie pożyje zdrowo - wbrew pozorom ma całkiem spore wymagania pokarmowe. A co z nią będzie, gdy zrobi się zimno? Gdzie będzie mieszkać? Co wtedy będzie jeść? Także o tym musisz pomyśleć, jeśli szukasz jej domu...

Słuchaj, ja to tylko tak ujęłam, że będzie kosić trawkę.... :roll:
Przecież wiem, że na samej trawie nie wyżyje, z resztą w zimę jej nie ma. To jasne, że jeżeli będę jej szukać domu, to ze wspaniałymi warunkami i takiego, gdzie będę mieć pewność, że nie zostanie zagłodzona, zabita, zamęczona. To chyba logiczne, że jeśli chcę ją oddać, to tylko w dobre ręce. Nie chcę dla niej źle.
Obrazek

kinia098

Post » Nie lut 21, 2010 9:40 Re: Biała, 1.5 roczna kózka szuka odpowiedzialnego opiekuna.

Komu kózkę, komu ? :)
Obrazek

kinia098

Post » Nie lut 21, 2010 21:45 Re: Biała, 1.5 roczna kózka szuka odpowiedzialnego opiekuna.

No coś pięknego , nawet kózka na forum miau.... :lol: :lol:
Do gopodarstwa agro by pasowała...
ale takiego sympatycznego...
co by jej nie zjedli...
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Wto lut 23, 2010 18:03 Re: Biała, 1.5 roczna kózka szuka odpowiedzialnego opiekuna.

kristinbb pisze:No coś pięknego , nawet kózka na forum miau.... :lol: :lol:
Do gopodarstwa agro by pasowała...
ale takiego sympatycznego...
co by jej nie zjedli...

Takie właśnie coś mam na myśli :D
Obrazek

kinia098

Post » Sob lut 27, 2010 10:09 Re: Biała, 1.5 roczna kózka szuka odpowiedzialnego opiekuna.

No to w górę w celu dalszego poszukiwania domku :D
Obrazek

kinia098

[poprzednia][następna]