S-ec K.Chatka-pomoc w ogłoszeniach potrzebna str. 87

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 24, 2010 11:05 Re: Sosnowiec K.Chatka-zapraszamy do VIII części wątku

witam niedzielnie :)
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Nie sty 24, 2010 15:00 Re: Sosnowiec K.Chatka-zapraszamy do VIII części wątku

Kropeczka13 pisze:Obrazek

A to sie Wam ślicznotka trafiła :1luvu:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Nie sty 24, 2010 18:40 Re: Sosnowiec K.Chatka-zapraszamy do VIII części wątku

Teresa przywieź jutro na kociarnię szczepionkę .Prawdopodobnie Peja załapał grzyba .
I oddaj mi kable.Dziś jestem uziemiona akumulator mi zdechł ,prostownika w okolicy nie ma, więc na kable musze spróbować odpalić :roll:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Nie sty 24, 2010 19:39 Re: Sosnowiec K.Chatka-zapraszamy do VIII części wątku

Dziś na kociarnią przytaszczyłam Nową Lokatorkę. Znaleziona na w pół zmarznięta. Nie wiem co będzie dalej, ale liczę ze moze dojdzie do siebie u Nas. Kotka jest bardzo kontaktowa. Szukała pomocy i ją dostała. Kto z Nas przeszedł by obojętnie obok takiej potrzebującej, błagającej o pomoc istotki?
Dodatkowo prawdopodobnie jest cięzarna i ma świerzbowca skórnego :roll:
Kotka nie jest pierwszej młodości. Nie byłam w stanie określić w przyblizeniu jej wieku poniewaz ma zerwaną wargę /prawdopodobnie przymarzła jej do czegoś i zerwała/.

Kotka ma na imię Astra - prosimy o kciuczki dla małej :ok:
MIKUŚ

Post » Nie sty 24, 2010 19:54 Re: Sosnowiec K.Chatka-zapraszamy do VIII części wątku

MIKUŚ pisze:Dziś na kociarnią przytaszczyłam Nową Lokatorkę. Znaleziona na w pół zmarznięta. Nie wiem co będzie dalej, ale liczę ze moze dojdzie do siebie u Nas. Kotka jest bardzo kontaktowa. Szukała pomocy i ją dostała. Kto z Nas przeszedł by obojętnie obok takiej potrzebującej, błagającej o pomoc istotki?
Kotka nie jest pierwszej młodości. Nie byłam w stanie określić w przyblizeniu jej wieku poniewaz ma zerwaną wargę /prawdopodobnie przymarzła jej do czegoś i zerwała/.

Astra :ok: :ok: :ok:

kasiunia773

Od: Nie sty 11, 2009 18:55

Post » Nie sty 24, 2010 20:00 Re: Sosnowiec K.Chatka-zapraszamy do VIII części wątku

Hej!

Melduję, że Pysia się zadomowiła (dla tych, co jeszcze nie wiedzą - moi rodzice ją zaadoptowali :>) ). Daje się głaskać, miziać, przychodzi, gdy się na nią woła (tzn do mojej mamy bez problemu; do brata najpierw nieufnie, ale potem już też przyszła). Je i pije ładnie.

W dzień głównie śpi, a łazi po domu nocą - czyli tryb ma taki, jak u Doroty miała ;>) Przez to jeszcze w zasadzie nie miała bezpośredniego spotkania z dwoma szczeniakami, które też są u moich rodziców - bo szczeniaki w dzień harcują, a w nocy śpią ;>)

Jedynie jest problem z kuwetkowaniem - jak na razie raz załatwiła się tam, gdzie psiaki mają wystawiony dywanik; a drugi raz na jakąś szmatkę. Doradziliśmy mojej mamie, aby tę szmatkę włożyła po prostu do jej kuwetki i przysypała żwirkiem - aby miała tam swój zapach.

No i jak na razie nie znaleziono żadnej kupki - ale wiemy, że u Doroty na pożegnanie zrobiła ;>))

Czy/co można jeszcze poradzić mojej mamie i Pysi?

Pozdrówki! :>)

całek

Od: Czw kwi 23, 2009 22:23

Post » Nie sty 24, 2010 21:36 Re: Sosnowiec K.Chatka-zapraszamy do VIII części wątku

Marcin nie wiem czy z tą kuwetką to u niej jakaś sprawa stresowa, ja ją zabrałam ze schroniska i przez tydzień była u mnie i chyba przez 2 dni taki sam problem i sikanie i kupa niestety nie do kuwetki, a gdzie jej popadło :( nie było rady poszła do klatki na dwa dni i tam wszystko ładnie robiła do kuwetki, potem po wypuszczeniu już było ok. U Dorotk z tego co pamiętam chyba się jej jakieś tego typu wpadki nie zdarzały - jak coś dzwońcie do Dorotki bo ona ma cały przyszły tydzień urlop i nie ma dostępu do neta.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie sty 24, 2010 21:46 Re: Sosnowiec K.Chatka-zapraszamy do VIII części wątku

Hej!

Mama jest właśnie w codziennym kontakcie telefonicznym z Dorotą :>)

U Doroty czasem właśnie nasikała poza kuwetką - ale o tym mama była też ostrzegana ;>)

Skoro po tym, jak została wypuszczona z klatki był ok, to może chodziło właśnie o brak zapachu? Będę dawał znać co i jak :>)

całek

Od: Czw kwi 23, 2009 22:23

Post » Nie sty 24, 2010 21:59 Re: Sosnowiec K.Chatka-zapraszamy do VIII części wątku

mar_tika pisze:Teresa przywieź jutro na kociarnię szczepionkę .Prawdopodobnie Peja załapał grzyba .
I oddaj mi kable.Dziś jestem uziemiona akumulator mi zdechł ,prostownika w okolicy nie ma, więc na kable musze spróbować odpalić :roll:

OK na kociarni będę gdzieś po 18 szczepionkę zpstawie dla Marty :) kurde a kable jeżdżą ze mną w samochodzie, jak pojadę z Melką i Pędzlem do weta to się spotkamy i Ci oddam :oops:

terenia1

Post » Nie sty 24, 2010 23:13 Re: Sosnowiec K.Chatka-zapraszamy do VIII części wątku

Witam
Dzis ta" dzika dzicz" jak ja nazwala Terenia :) wzielismy do domu, rano bylismy u weta bo z kicia cos nie tak, od wtorku nic nie zjadla i nie pila wymiotuje zielono-zolta woda, miala badanie krwi nie sie specjalne wyniki ale tez nie tragiczne oraz test na pp jest minus, dostala kroplowka wzmacniajaco-nawadniajaca jutro znow na wizyte.
Nie bardzo wiadomo co jej jest, dalej nie je i nie pije nie zalatwia sie, napewno jest zarobaczona i ma kule kalowe w jelitach, jak do jutra nie pojdzie to bedzie lewatywa.
To nie taka znowu dzicz tylko smiertelnie przerazona mloda kociczka ok.5 m-cy.
Karmimy ja szczykawka convaleacectem oczywiscie z calkowita ostroznoscia zawinieta w kocyk bo moze podrapac.
Dalej wymiotuje wlasnie teraz poszlam sprzatnac.
Jest w klacie - pozyczylam z kociej chatki innej mozliwosci by nie bylo.
Teraz ma klate na klacie bo ta pieknisia dlugowlosa Stenia tez czasem korzysta z klatki bo absolutnie nie toleruje zadnego kota ani psa startuje do kazdego ale przewaznie rozwala sie na wersalce w pokoiku musi byc tylko sama, wiec szukam dla niej domu bez jakichkolwiek zwierzakow juz sie taki szykuje maja jutro przyjechac ludzie z Katowic na rozmowe przedadopcyjna.
Zobaczymy co z tego wyjdzie :)
Niusia tez moze juz niedlugo znajdzie kochajacy domek pani z Czeladzi jest zdecydowana ja wziasc jako towarzyszke do swojej kotki tez jest umowiona na rozmowe moze bedzie dobrze.
Lesiu ktory wrocil z adopcji jest niesamowity tak sie zakochal we mnie ze nie odstepuje na krok i spi ze mna co tego wczesnie nie robil chyba wkrada sie moje laski zeby go juz nigdzie nie dawac jest kochany zastanowie sie :D
Obecny stan kociastych 11 + 1 pies chyba zwaryjowalam ale ja je wszystkie kocham,i chyba z wzajemnoscia.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Nie sty 24, 2010 23:36 Re: Sosnowiec K.Chatka-zapraszamy do VIII części wątku

O matko Jadzia toż macie cały zwierzyniec 8O no tak może ona nie dzika dzicz ale tylko niesamowicie wystraszona, w piątek na dyżurze chciałam ją dotknąć pogłaskać, ale niestety nawet nie dała się zblizyć do siebie, tylko syczała i warczała na mnie :( może w domku jakoś inaczej będzie reagowała. Trzymam kciuki, a może jej nie służy zamknięcie cały czas była na wolności, no ale dziś takie mrozisko :(
Dziewczyny na 1 stronie uzupełniłam wszystkie kociaki wyadoptowane przez nas w styczniu całe 14 kociaków znalazło domki no z wyjatkiem bezogonka, który po kastracji wrócił na wolność. W styczniu też wspóly domek znalazły dwie biało-czarne koteczki, które latem zostały wyciągnięte ze schroniska przebywały na tymczasie w Katowicach u Pani Ani mamy Jagi.
A i prosiłabym wszystkich o rozliczenia za styczeń zbliża się jego koniec.

terenia1

Post » Nie sty 24, 2010 23:44 Re: Sosnowiec K.Chatka-zapraszamy do VIII części wątku

A to nowi podopieczni Kociej Chatki wszyskie kociaki przyszły do nas w styczniu:
Bolka już znacie .Przyjechał ze schronu 12.01.Narazie w trakcie leczenia .Chory na kk
Obrazek
Dalia piekna, hebanowa ,dostoja kotka.Przyjechała ze schr.12.01.Kwarantanna prawdopodobnie Dalia jest ciężarna
Obrazek
Festi mloda koteczka około 8 mies.Przyjęta 19.01 z ulicy(zagórze mec)Dośc długo błąkała się po osiedlu gdzie 99% okienek jest zamkniętych spała w mróz na balkonach.Kwarantanna
Obrazek
Dziczka przyjęta 19.01 z ulicy(pogoń). w DT u Jadzi i kropeczki
Obrazek
Tara biało-bura niemloda koteczka.Prawdopodobnie sterylizowana(cięte ucho).Przyjechała 18.01 ze schroniska
Obrazek
Dyzio duży ,młody, niekastrowany kocurek.Przyjechał 18.01 ze schroniska Narazie na kwarantannie
Obrazek

To wszystkie kociaki które w ostatnich dniach do nas przybyły.

terenia1

Post » Nie sty 24, 2010 23:50 Re: Sosnowiec K.Chatka-zapraszamy do VIII części wątku

Natomiast Trusię w piatek zawiozłam do Dorotki, Dorotka zakochana w małej a i chyba mała z wzajmnością zakochana w Dorotce, Dorotka pewnie po tygodniowym urlopie zda jakąś relację
Obrazek

terenia1

Post » Pon sty 25, 2010 7:48 Re: Sosnowiec K.Chatka-zapraszamy do VIII części wątku

MIKUŚ pisze:Dziś na kociarnią przytaszczyłam Nową Lokatorkę. Znaleziona na w pół zmarznięta. Nie wiem co będzie dalej, ale liczę ze moze dojdzie do siebie u Nas. Kotka jest bardzo kontaktowa. Szukała pomocy i ją dostała. Kto z Nas przeszedł by obojętnie obok takiej potrzebującej, błagającej o pomoc istotki?

kciuki zaciskam mocno za Astrę :) :ok:
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Pon sty 25, 2010 9:06 Re: Sosnowiec K.Chatka-zapraszamy do VIII części wątku

Witam razem z Nescą, Kamą i Marcysią, którym zima bardzo służy . Są okrąglutkie, futerka lśniące a z charakterku każda inna . Pozdrawiają również moje psy Hektor sznaucer olbrzym i Pipi kundelka ze schroniska. Rybki nie pozdrawiają, bo gdzieś popłynęły Kanarek Pavarotti niedawno opuścił ten świat, więc pozostało mi tylko stado dzikich ptaków, które dożywiam w karmniku ku uciesze Kamy.
Hop kocia chatko w ten mroźny dzień!
Obrazek

Nesca38

Od: Sob lis 01, 2008 20:27

[poprzednia][następna]