NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 24, 2010 15:32 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Porozmawiam jutro z wetem o Ipakitine lub o Alusal. A co do ciśnienia, to chyba ma normalne, ale spytam jutro. Na 10:40 mam być. A czy kurczak nie zaszkodzi pitusiowi? Czytałem, że białko źle wpływa na nerki.
31.08.2010 [*] Pituś. Nigdy o Tobie nie zapomnę! Kocham Cię!

DawidKRK

Od: Wto paź 21, 2008 14:37

Post » Nie sty 24, 2010 15:48 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Niech je co chce, byleby jadl.
Ipakitiny nie kupuj,zawiera chitosan, ktory powoduje chudniacie.Alusal bez recepty w aptece tabletki do łykania, nie ssania .
rozdrabniasz na proszek i z jedzeniem dajesz .

Oslonowo na zolądek przy takiej mocznicy daje sie famidyne np. 1/4 tabletki , tez bez recepty dostaniesz w aptece.
A przeczytales chociaz watek o kotach nerkowych , lub moj o Fionie, tam jest o lekarstwach roznych.
A co z badaniem moczu?????????

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Nie sty 24, 2010 15:53 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Jak to niech je co chce? Przecież musi jeść karmę dla nerkowców?

Femidyna: http://www.i-apteka.pl/product-pol-306- ... letek.html
Alusal: http://www.i-apteka.pl/product-pol-1249 ... letek.html
O te leki chodzi? Przecież to dla ludzi! Mam o tym poinformować weta?

Ja muszę coś zrobić, żeby mocznik się obniżył inaczej nie będą mogli mu wyleczyć ząbków!!! Pomóżcie!! :cry:

A co do badania moczu, to wczorajszy mocz dziś się nie nadawal do badania. Jutro rano wstanę i będe łapać mocz pitusia

DawidKRK

Post » Nie sty 24, 2010 16:07 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

tak , to ten lek, kotom ludzkie leki tez sie daje.Jesli nie chce jesc nerkowego jedzonka to dawaj mu cokolwiek co je.
A miales dzis rano łapac powtórnie mocz.
Nic nie doksztalciles się na watkach, ktore Ci podalam przez ten czas.

Musisz to zrobic a nie uzalac sie nad sobą!
Wszystkie te zawarte tam informacje pomogą CI rozmawiac z wetami.
Ja jak moja Fiona zachorowala , to caly czas siedzialam w internecie i sie uczylam.
Plakalam i czytalam, dzieki temu moja kotka zyla jeszcze 2,5 roku!!!!!!!!

gisha

Post » Nie sty 24, 2010 16:15 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Ale czy np. ten kurczak mu nie zaszkodzi? Przecież po coś są karmy nerkowe!
No miałem dziś rano łapać mocz, ale pituś nic nie sikał. Jutro będę rano czatować na niego.
Przeczytałem wszystkie wątki w tym temacie co mi podałaś, ale przeczytam teraz jeszcze raz.

DawidKRK

Post » Nie sty 24, 2010 16:30 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

DawidKRK pisze:Pomóżcie!! :cry:

Zeby ktos Ci mogl pomoc to Ty musisz na to pozwolic i tego chciec. Zadano Ci mase pytan o leki jakie kot dostaje, o rodzaj kroplowki, o ten proszek, ktory kotu podajasz. Na zadne nie odpowiedziels. Twoje posty to "kot dostal jakies lekatrstwo, dostal zastrzyk, dostal proszek do jedzenia, dostal kroplowke". Zadnych konkretow, zadnej odpowiedzi na pytania.
Wyglada na to, ze Ty nie chcesz pomocy w leczeniu kota, ale raczej wspolczucia z powodu nieszczescie jakie Cie spotkalo.
Ten watek jest bez sensu tak dlugo jak Ty powaznie nie zainteresujesz sie choroba swojego kota i nie wezmiesz sie w garsc.
Wez dlugopis, kartke papieru idz do weta i spisz dokladnie i absolutnie wszystko co kot dostal od weta do tej pory.
A ten proszek, ktory podajesz to co to jest i w jakiej ilosci.?
Jak ktos moze Ci pomoc jak odmawiadz podania konkretow?

AlkaM

Od: Nie sty 04, 2004 6:14

Post » Nie sty 24, 2010 16:37 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Nieprawda. Napisałem kilka Waszych pytań (widać, że nie czytasz uważnie). Co do zastrzyków, to się dowiem, bo sama mama mi dziś mówiła, żebym dał spokój panu wtowi, bo on wie co robi.. no i odpuściłem :cry: przepraszam.. Proszek do jedzenia to jest "CONVALESCENCE SUPPORT Royal Canin". Mieszkam ją z mlekiem i kotek chętnie to piję. 2 łyżki na 1/4 szklanki mleczka. Drugi raz napiszę, że kotek dostał dziś lek Ornitil. Z tego co przeczytałem w internecie i z tego co mi powiedział pan wet, to jest lek na osłonę wątroby. Co ro kroplówki, to się pytałem nawet pani wet od której więcej się dowiedziałem, ze w kroplówce jest lek moczo-pędny i coś jeszcze. Jutro idę z kolegą lub sam, to się wszystkiego dowiem tylko mi napiszcie jeszcze raz o co się spytać! Przepraszam Was... spisze już wszystko dokładnie na kartce!!!

i nie prawda ze chce wsploczucia!! ja naprawde chce mu pomoc!!!

DawidKRK

Post » Nie sty 24, 2010 16:41 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Kot nerkowy musi jeść bialko, tylko w mniejszej ilości niż zdrowy. Musi ono być najwyższej jakości i mieć najmniej fosforu. Jeśli nie chce jeść karm nerkowych to najlepsza jest pod tym względem wołowina. Fosfor zbija się własnie przy pomocy Ipakitine lub alusalu. Mocznik wypłukuje się kroplówkami. Kot w ogóle musi dużo pić.
Co do zębów, to są teraz krótko działające narkozy nadające się też dla nerkowców. Gdzieś to jest na wątkach.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Nie sty 24, 2010 16:52 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

No to od czasu do czasu jak mu się da kurczaka, to mu nie zaszkodzi, tak? Kurczak był gotowany.
Właśnie zjadł troszkę karmy nerkowej wymieszanej z malutką ilością kitiketa (chodziło mi o poprawę zapachu).
Kotek piję dużo. Raz mu daję mleko a raz wodę. A co do zębów, to właśnie wet powiedział, że gdyby go uśpili, to nerki mogłyby mu stanąć.

Co do Alusalu, to mam poinformować o tym weterynarza jak i o Alusalu?

DawidKRK

Post » Nie sty 24, 2010 16:53 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Jezeli kot je mieso to czemu mu podajesz CONVALESCENCE SUPPORT Royal Canin ? I w jakiej ilosci on dostaje ten proszek? Wedlug wskazan producenta? Ile dokladnie dziennie?
Ten proszek podaje sie kotom, ktore nie chca nic innego. Zawiera sporo fosforu i nie powinien byc podawany kotom z PNN jezeli same jedza inne jedzenie.
Twoj wrog to fosfor.
Kitekat jak ktos wczesniej pisal ma malo bialka, ale jest jedna z najgorszych karm dla kota z PNN. Zawiera ogromna ilosc fosforu.
Wyniki Twojego kota podaja 6.2 fosforu, wyglada to na duzo.Jaka jest gorna granica wedlug labu?

AlkaM

Post » Nie sty 24, 2010 16:59 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Jaka ilosc plynow podanych kroplowka kot dostaje dziennie i jakie to plyny? Jaka ilosc srodka moczopednego kot dostaje? Dlaczego wet zadecydowal o podaniu tego srodka? Co wet sadzi na temat poziomu fosforu we krwi Twojego kota? Czy wet wysyla kota na USG nerek? Ile kalorii dziennie Twoj kot powinnien zjadac wedlug weta i ile w rzeczywistosci Twoj kot zjada?

AlkaM

Post » Nie sty 24, 2010 17:00 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Ornityl dostal, a spytales dlaczego?Czy wątrobę ma chorą?
Pisalyśmy o lekach oslonowych na sluzówkę zołądka , którą wysoki mocznik uszkadza.
Masz wziać od weta rozpiskę wszystkich zastosowanych leków !!!!!!!Wyniki badań krwi i moczu z normami (wartosci referencyjne)

Kot nie chcący jesc karmy nerkowej (ten proszek co dajesz do mleka to nie jest karma nerkowa!!!!)
moze jesc karme dla seniorów, zreszta wiek Twojego Pitusia tez na to by wskazywal.

gisha

Post » Nie sty 24, 2010 17:00 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Rzadko widzę, żeby chciał coś jeść. To co zjadł, to są wyjątki, bo bolą go ząbki :cry: Wyżej napisałem, że daje mu 2 łyżeczki na 1/4 szklanki mleka. Ile dziennie, to mi chyba nie mówił wet ale jutro go o to mogę spytać. Raz-dwa razy dziennie mu daję ten proszek z mlekiem. Wiem, że kitikat jest najgorszą karmą, ale jak już pisałem dodałem mu dosłownie TROSZKĘ dla zapachu i smaku wymieszaną z karmą nerkową i pituś zjadł. Nie całą porcję, ale zjadł.

Górna granica fosforu to 6.900.

DawidKRK

Post » Nie sty 24, 2010 17:03 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

AlkaM pisze:Jaka ilosc plynow podanych kroplowka kot dostaje dziennie i jakie to plyny? Jaka ilosc srodka moczopednego kot dostaje? Dlaczego wet zadecydowal o podaniu tego srodka? Co wet sadzi na temat poziomu fosforu we krwi Twojego kota? Czy wet wysyla kota na USG nerek? Ile kalorii dziennie Twoj kot powinnien zjadac wedlug weta i ile w rzeczywistosci Twoj kot zjada?

Ok wypytam o wszystko ale co do nerek, to mieliśmy mu robić USG nerek, ale nie robiliśmy tego, bo kot jest nerwowy bardzo.

DawidKRK

Post » Nie sty 24, 2010 17:05 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

gisha pisze:Ornityl dostal, a spytales dlaczego?Czy wątrobę ma chorą?
Pisalyśmy o lekach oslonowych na sluzówkę zołądka , którą wysoki mocznik uszkadza.
Masz wziać od weta rozpiskę wszystkich zastosowanych leków !!!!!!!Wyniki badań krwi i moczu z normami (wartosci referencyjne)

Kot nie chcący jesc karmy nerkowej (ten proszek co dajesz do mleka to nie jest karma nerkowa!!!!)
moze jesc karme dla seniorów, zreszta wiek Twojego Pitusia tez na to by wskazywal.

Ornitil dostał chyba dlatego, żeby ochronić wątrobę, bo ktoś mi wyżej napisał, że ma dobry wynik wątroby.
Dobrze, wezmę rozpiskę... Wiem, że ten proszek to nie jest karma nerkowa, ale dzięki niej kot coś niby zje.

DawidKRK

[poprzednia][następna]