devonki i moje dwa i kawałek ogona:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 22, 2010 22:13 Re: Haus vel Biała Glizda devonka na tymczasie. u wodopoju..

zabieram na wystawę:)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata jest wadliwa, taki jest obiektywny stan rzeczy. Jerzy Pilch
wyprzedaż szafy, zapraszam :)

gosikbaum

Od: Pt sty 30, 2009 21:43

Post » Sob sty 23, 2010 8:25 Re: Haus vel Biała Glizda devonka na tymczasie. u wodopoju..

gosikbaum pisze:zabieram na wystawę:)
Obrazek

wow jestem pełna podziwu !!!
Wirka
Obrazek
moje stforki -wytforki hi hi http://wylegarnia.com/artysci/1863,Afrus

Ewa Lutomska

Od: Pon wrz 21, 2009 9:54

Post » Sob sty 23, 2010 10:25 Re: Haus vel Biała Glizda devonka na tymczasie. u wodopoju..

:)) zapraszam, będę częstować;) a przepis chętnie udostępnię, jest prosty i zawsze wychodzi
Obrazek Obrazek Obrazek
Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata jest wadliwa, taki jest obiektywny stan rzeczy. Jerzy Pilch

gosikbaum

Post » Sob sty 23, 2010 11:28 Re: Haus vel Biała Glizda devonka na tymczasie. u wodopoju..

ja się na częstowanie niestety nie załapię, ale o przepis poproszę :)

no proszę, zostaw mi choć trochę :kotek:
Obrazek
pozdrawiam, Agnieszka&Pati

Yoga Kropka Żabcia Gery

yogusia

Od: Pt mar 20, 2009 15:55

Post » Nie sty 24, 2010 9:40 Re: Haus vel Biała Glizda devonka na tymczasie. u wodopoju..

ale Gery to gentleman!!

przepis:) rogaliki z różana marmolada
ciasto po dodaniu mniejszej ilości cukru i odrobiny soli nadaje sie do pasztecików)
10 dkg drożdży rozmieszać z 3 żółtkami, potem dodac 1/2 szklanki oliwy. Dwie szklanki mleka podgrzać z 3,4 szklanki cukru. 1kg mąki wysypać do dużej michy, dodać drożdże wymieszane z oliwą i jajkami oraz mleko z cukrem (nie moze byc za gorące bo sie drożdże zaparzą, musi byc ciepłe 1/2 kostki margaryny rozpuścić w rondelku. wszystkie składniki wymieszać na końcu po trochu dodając ciepłe masło, można podsypać troszkę mąki jak sie klei. Ciasto będzie puchate i tłuste od masła, odstawiamy je w ciepłe miejsce i w tym czasie przygotowujemy sobie marmoladę i papier do pieczenia, ciasto będzie rozło cały czas ale my juz sie do roboty zabieramy, bierzemy mały kawałek ciasta (kulkę wielkości pieści) i rozwałkowujemy na placek jak najbardziej zbliżony do koła, nożem kroimy placek tak jak pizze, na szerszą cześć powstałych trójkątów nakładamy łyżeczkę marmolady, zawijamy trójkąciki od szerszej części tak by marmolada nie wypływała i na końcu wyginamy je w rogalik. cdn nastąpi:) ide do kina:)

trochę spóźniony ciąg dalszy:)
piekarnik na ok 180 stopni i już:) można rozbełtanym białkiem posmarować, można nie smarować. znikają zanim zdąża wystygnąć na dobre:)
i już :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ostatnio edytowano Nie sty 31, 2010 18:02 przez gosikbaum, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek

gosikbaum

Post » Nie sty 24, 2010 12:10 Re: Haus vel Biała Glizda devonka na tymczasie. u wodopoju..

dziękuję za przepis, wypróbuję, tylko muszę marmoladę skombinować

Yoga Kropka Żabcia Gery

yogusia

Post » Nie sty 24, 2010 14:15 Re: Haus vel Biała Glizda devonka na tymczasie. u wodopoju..

można kupić w większych sklepach marmoladę różana, produkują ja bodajże |Stovit??
Obrazek Obrazek Obrazek

gosikbaum

Post » Nie sty 24, 2010 14:18 Re: Haus vel Biała Glizda devonka na tymczasie. u wodopoju..

Dziękuję za rogaliki. Były pyszne Obrazek
1 bryt, 2 dachówki, 3 devonki, 2 orienty, 2 azjaty, 1 kundelka i straszne kudłate MCO

FluszakPluszak

Od: Pt gru 08, 2006 0:28

Post » Nie sty 24, 2010 14:30 Re: Haus vel Biała Glizda devonka na tymczasie. u wodopoju..

FluszakPluszak pisze:Dziękuję za rogaliki. Były pyszne Image

proszę i polecam sie na przyszłość:) może następnym razem wybiorę się bez obstawy i bede miała czas pogadać:)
Obrazek Obrazek Obrazek

gosikbaum

Post » Pon sty 25, 2010 14:53 Re: Haus vel Biała Glizda devonka na tymczasie. u wodopoju..

Gosiu, a Ty mi wysłałaś ten posterylkowy kaftanik czy jeszcze nie? Zeszły mi emocje związane ze szpitalem i mi się o nim przypomniało, a że poczcie nie ufam to wolę zapytać.

Yoga Kropka Żabcia Gery

yogusia

Post » Pon sty 25, 2010 15:08 Re: Haus vel Biała Glizda devonka na tymczasie. u wodopoju..

a kurcze nie wysłałam, zapomniałam:( dobrze że przypominasz, będę na dniach na poczcie to wyślę:)
Obrazek Obrazek Obrazek

gosikbaum

Post » Pon sty 25, 2010 15:17 Re: Haus vel Biała Glizda devonka na tymczasie. u wodopoju..

mnie się nie spieszy, oby jak najdłużej nam kubraczek nie był potrzebny, tylko się zastanawiałam czy może został wysłany, a pocztą gdzieś zagubiła, ale skoro tak to ok, jak kiedyś będziesz na poczcie to wyślij, tylko przypadkiem nie jedź specjalnie :)

Yoga Kropka Żabcia Gery

yogusia

Post » Pon sty 25, 2010 19:33 Re: Haus vel Biała Glizda devonka na tymczasie. u wodopoju..

gosikbaum pisze:
FluszakPluszak pisze:Dziękuję za rogaliki. Były pyszne Image

proszę i polecam sie na przyszłość:) może następnym razem wybiorę się bez obstawy i bede miała czas pogadać:)

Potwierdzam, pycha :D
A na wystawę chyba lepiej bez obstawy 8)
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pt sty 29, 2010 22:01 Re: Haus vel Biała Glizda devonka na tymczasie. u wodopoju..

co słychać u Białej Glizdy? Nadal u Ciebie? Kiedy jedzie do nowego domku?

Yoga Kropka Żabcia Gery

yogusia

Post » Sob sty 30, 2010 21:14 Re: Haus vel Biała Glizda devonka na tymczasie. u wodopoju..

Biała Glizda nadal u mnie, trenuje moją cierpliwość :twisted:
dziś mój Kacper pytał dlaczego nie mamy żadnych zdjęć od Patinki:D więc sie dopraszamy:)
przepraszamy za zimowy brak weny, coś nam nastroje szwankują ostatnio.....
Obrazek Obrazek Obrazek

gosikbaum

[poprzednia][następna]