NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 22, 2010 20:28 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK :(((

do innego nieda rady bo po pierwsze: po wypadku samochodowym nie mamy samochodu. po drugie kot zle znosi podroze w transporterku a teraz juz jak widzi transporter, to ucieka.

ja juz trace sily... placze co 5 minut.. odkad zyje mam problemy.. ja dlugo juz nie pociagne... :cry:

sami powiedzcie... jest szansa? wet powiedzial ze jest, ale jemu cos nie wierze..
31.08.2010 [*] Pituś. Nigdy o Tobie nie zapomnę! Kocham Cię!

DawidKRK

Od: Wto paź 21, 2008 14:37

Post » Pt sty 22, 2010 20:47 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Ojoj, depresja Cię łapie - zasadniczo vet ma od tego dyplom, żeby umieć takie rzeczy ocenić. Zobacz, po pierwszych kroplówkach kot zaczął jeść. Przy nerkach ważna jest dieta. Porozmawiaj jutro spokojnie i rzeczowo, weź wyniki na piśmie, spytaj o dalszy tok leczenia i rokowania. Ludzie i zwierzęta wychodzą z ciężkich stanów, najważniejsze, że leczenie się zaczęło.
No i pomyśl o psychologu dla siebie ... alkoholu lepiej unikać w takim stanie psychicznym, to droga do dalszych problemów ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt sty 22, 2010 21:09 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Oj Dawid, jeśli wet twierdzi ze jest szansa, to tego nalezy sie trzymac.Mnie wet powiedzial ze moja kotka ma kilka tygodni zycia przed sobą.
Nie mysle zeby wet Cię chcial oszukiwac , no chyba ze na kasie im zalezy, bo tez są tacy.
Co powiedzieli na temat ząbków?Czy mają w planie cos z tym zrobić?Czy dostaje coś na ten ropień ?
Przestań sie nad sobą uzalac.Pitus zjadl, chodzi , załatwia się , jest przytomny .
Wyśpij się więc porządnie a jutro szczególowo wypytaj o wszystko w lecznicy.
Mozemy Ci podpowiedziec duzo, ale wpisz dokladnie z jednostkami wyniki wszystkie, napisz jakie lekarstwa dostaje kotek, jaki plan postępowania mają weci, proś o kroplówki dozylne.
Byłes dziś odebrac kotka i nie wziąleś wyników o które pytałam.Musisz byc silny i przytomny, przeciez ratujesz swoja bestię, którą kochasz :D .

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Pt sty 22, 2010 21:19 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

co do zabkow to pani powiedziala ze jak bedzie jakas poprawa po kroplowce, to sie tym zajma. czy to ropien, to dokladnie nie sprawdzili tego, bo moze go niema. no wlasnie jest troche taki wystraszony, ale normalny.. wypil pul miski z tym proszkiem obnizajacym mocznik a wczesniej zjadl troche tej specjalnej karmy. zjadl troche, ale cos jej zjadl. bede prosic o kroplowki dozylne.. nawet bede go pilnowac zeby przyjal wenflon.. boje sie tych paru dni za ktore mi wet powie co dalej.. ja tego nie wytrzymam.. jutro idzie ze mna moja mama, bo ja nie jestem w stanie juz z wetem rozmawiac.. dzis blyme z tym najlepszym kolega to on za mnie mowil, bo w pewnym momencie juz nie moglem mowic...

tak, latwo wam mowic.. ja jak uslyszalem, ze on moze umrzec, to stracilem sily na wszystko... staram sie podniesc na duchu, ale nie potrafie... brat z mama sa dobrej mysli, ale niewiele wiedza na temat tej choroby chyba.. chociaz im powiedzialem wiekszosc waznych informacji..

co do wynikow, to nawet mama mi przypomni tam u weta o wydruku wynikow, lekow jakie zostaly zastosowane.................

boje sie tych kolejnych dni!!!!!!! :cry:

DawidKRK

Post » Pt sty 22, 2010 21:23 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

podskórna kroplówka ma swoje zalety - nie pogłębia anemii , jak kot je to będzie żył. Jeśli po ipakitine wymiotuje, to nie dawaj. Zachęcaj go do picia i jedzenia po dobroci, niech je co lubi, spróbuj też innych karm nerkowych np animonda integra protect nieren, trovet, hills, kattovit - masz blisko krakvet. Proszek RC miesza się dwie łyżki do pół filiżanki ciepłej wody i daje kotu ciepłe 40 st C
JM Qua (*)

JOANNAM

Od: Pon lis 24, 2008 14:54

Post » Pt sty 22, 2010 21:29 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

"jak kot je to bedzie zyl"... ehh.. a co z nerkami? co z mocznikiem?! :cry:
nie wymiotuje po niczym. jedynie raz zmymiotowal po kroplowce w domu jak i w lecznicy a tak, to juz w ogole nie wymiotowal..

DawidKRK

Post » Pt sty 22, 2010 21:42 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

no to bardzo dobrze! Nerki się przepłuczą i wyniki poprawią. Jeśli je i nie wymiotuje to znaczy że organizm nie jest aż tak bardzo zatruty mocznikiem i stąd nadzieja. Miałam 7 lat kota z pnn, odszedł gdy miał 19
JM Qua (*)

JOANNAM

Post » Pt sty 22, 2010 21:48 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

ale niewiele zjadl.. zjadl i wypil jak mu podlozylem pod mordke.. bo do kuchni nawet niema ochoty przychodzic chyba..
naprawde nie jest tak zle? jak powiedzialem wetowi, ze kot ma apetyt.. to az troszke wierzyc nie chcial bo tak spytral "ma apetyt?"...

DawidKRK

Post » Pt sty 22, 2010 21:59 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

co do lekow jakie wczoraj dostal to moge wam napisac bo mam karte informacyjna wizyty...

"Zastosowane leki:
Rękawice diagnostyczne latex M 4 szt.
Royal Fel Renal saszetek 2 szt.
Vetminth 10 4 ml"

DawidKRK

Post » Pt sty 22, 2010 22:09 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

co za wet daje kotu w tym stanie pastę na robale? Na tej liście w istocie nie ma leków - rękawiczki, karma i odrobaczacz
JM Qua (*)

JOANNAM

Post » Sob sty 23, 2010 7:10 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

David, to nie są przecież leki...chyba sam to widzisz ?

KONIECZNIE dopytaj dziewczyn o weta polecanego przy pnn.
Bo wygląda na to że na razie poza kropłowką i Ipakitine Twój kot nie ma ŻADNEGO leczenia. To co dostał to jest za mało.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

Post » Sob sty 23, 2010 8:30 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

to co ja mam robic? dzis na 10:00 mam przyjsc z kotkiem do weta
z lekow mozna zaliczyc ten proszek obnizajacy mocznik. kot dzis wypil cala miske tego

a co tej listy "lekow" to sie tak nie oburzajcie bo to byla karta ifnormacyjna jak kotka przynioslem.. wtedy mu krew tylko pobrali wiec niemogli stweierzic jaki lek mu dadza. pewnie wczoraj cos dostal i dzis dostanie

DawidKRK

Post » Sob sty 23, 2010 8:36 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Zapytaj spokojnie, jakie LEKI, oprócz tego, co wymieniłeś, kot dostała albo dostanie i jak działają. Poproś o czytelny wpis w książeczce zdrowia i wyniki badań. Nawet jak zmienisz veta, to będziesz miała historię choroby. A może vet, kiedy zaczniesz się interesować, weźmie się do konkretnego leczenia?

alix76

Post » Sob sty 23, 2010 8:55 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

dobrze

ale co robic zeby kot nie byl agresywny? ja chce dla niego jak najlepiej.. chce zeby dostal przez wenflon kroplowke...
ehh, za godzine mam isc z nim i z mama do weta i juz mam motylki w brzuchu bo sie cholernie boje...

poprosze dzis ten pania wet zeby podala kotu leki moczopedne.. co prawda sika ale przydaloby sie, zeby wiecej sikal bo wtedy wyplukaja mu sie nerki

DawidKRK

Post » Sob sty 23, 2010 9:03 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Na to niestety chyba nie ma rady - koty nie lubią wizyt u veta, boją się wtedy i walczą ... nie wszystkie, ale większość :? . Twoja obecność moze pomóc na tyle, że pozwoli sobie zrobić zabiegi, ale szczęśliwy nie będzie, licz się z pogryzieniem i podrapaniem ... te do krwi trzeba zdezynfekować :twisted:

alix76

[poprzednia][następna]