"Kocham Człowieki! Weź mnie ze sobą do domu" Barney już w DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 21, 2010 11:50 Re: "Kocham Człowieki! Weź mnie ze sobą do domu.." DT/DS Konin

Gibutkowa pisze:
Ja-Ba pisze:Kociaki są u mnie na tymczasowym tymczasie, w sobotę mam je zawozić do Poznania do Karotki na tymczasowy domek.

Bettinkę energia po prostu roznosi, niczego się nie boi, gania z kotami.

Barney jest spokojniejszy, najlepiej żeby człowiek siedział a kotek na nim, drapany i głaskany. Ma nieco mniej energii do zabawy, ale katarek mu troszkę dokucza, musi też nadrobić braki z wagą ciała bo jest chudy.

Czekam co powie Karotka, a czy domek w Warszawie ktoś wcześniej sprawdzi? Przepraszam, ale po przygodzie Mikitki żaden kot od nas nie pojedzie w ciemno, co wierzę, zostanie przyjęte z należytym zrozumieniem.

Mój tel. 609 674 442

Kaprysiku dasz rade domek sprawdzić? A może to znajoma jakaś Twoja?

Poznałam tę Panią, bo miała adoptować moją Juleczkę. Od prawie miesiąca mamy kontakt, stosunkowo częsty. Pani przyjechała nawet z drugiego końca Warszawy do lecznicy, w której poznała Julkę. Mała była zdenerwowana lecznicą, więc zobaczyłyśmy się również u mnie w domu, na rodzinnym gruncie Juli. Niestety, ta wizyta przekonała Panią, że Jula woli być u mnie w domu niż w nowym. No i dlatego szukamy dalej..

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Czw sty 21, 2010 11:55 Re: "Kocham Człowieki! Weź mnie ze sobą do domu.." DT/DS Konin

A nasze kociaki przyjechały do mnie całkiem bezstresowo :D pewnie i w domu pani by się szybko zaaklimatyzowały.
Jesli pani bedzie zainteresowana, będę czekała na telefon.
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Czw sty 21, 2010 12:00 Re: "Kocham Człowieki! Weź mnie ze sobą do domu.." DT/DS Konin

Jula w czerwcu jako trzymiesięczne kocię też zmieniła dom kompletnie bezstresowo. Zostawiłam ją na rączkach 9-letniej nowej opiekunki, a za tydzień odebrałam równie zadowoloną z tych samych rączek. Podejrzenie o chłoniaka sprawiło, że znalazła się znowu u mnie. Podejrzenie było na szczęście tylko podejrzeniem. Teraz Juleczka ma już 9 miesięcy i nie jest już takim beztroskim brzdącem.. :roll:

Pani już ma Twój numer. Prosiłam, żeby najpierw jednaj zajrzała do wątku i poczytała, bo proponujecie Betisię. Niech sobie najpierw popatrzy i pomyśli :D

Kaprys2004

Post » Czw sty 21, 2010 12:03 Re: "Kocham Człowieki! Weź mnie ze sobą do domu.." DT/DS Konin

Gibutkowa pisze:Towarzysz zabaw to raczej Betti bo Barneyek spokojny. A może obydwa by Pani wzięła ;)

Edzia, Ty to jesteś pomysłowa kobitka!! Pomysł świetny, ale pewnie nie przejdzie..

Mnie teraz przy kilkunastu kotach jeszcze jeden nie sprawi różnicy :lol: , ale pamiętam czas (nie tak dawny zresztą!), kiedy sen z powiek spędzała mi wizja wzięcia drugiego kota.. Trzeci poszedł już prościej, a czwarty... :ryk:

Pani Z. jest dopiero na etapie drugiego :D

Kaprys2004

Post » Czw sty 21, 2010 12:21 Re: "Kocham Człowieki! Weź mnie ze sobą do domu.." DT/DS Konin

I Betti chyba zdrowa całkiem z tego co wiem a Barneyek do leczenia - nic poważnego ale trzeba to mieć na uwadze też i dobrze aby Pani o tym wiedziała. A ja cały czas proponuję od razu 2 ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw sty 21, 2010 12:32 Re: "Kocham Człowieki! Weź mnie ze sobą do domu.." DT/DS Konin

Wiem, że dobrze chcesz..

Pani Z. przyjechała do mnie z TZ-tem. Jemu spodobała się bura mała Słomeczka.. Też zaproponowałam dwa kotki, ale jakoś nie przeszło.. :wink:

Kaprys2004

Post » Czw sty 21, 2010 12:49 Re: "Kocham Człowieki! Weź mnie ze sobą do domu.." DT/DS Konin

Kaprys2004 pisze:Wiem, że dobrze chcesz..

Pani Z. przyjechała do mnie z TZ-tem. Jemu spodobała się bura mała Słomeczka.. Też zaproponowałam dwa kotki, ale jakoś nie przeszło.. :wink:

Nie no nic na siłę, ja tak tylko... :roll: Wiem doskonale że to jest poważna decyzja i są różne przyczyny tego że ktoś w danej chwili decyduje się na taką a nie inną ilość kotków. Cieszę się że Pani przygarnie kotka - bez względu na to czy będzie to Barney, Betty, Słomka czy jakikolwiek inny kociak. Ja zawsze pisze że "Wszystkie kotki nasze są".

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw sty 21, 2010 12:54 Re: "Kocham Człowieki! Weź mnie ze sobą do domu.." DT/DS Konin

Bo to prawda, wszystkie one nasze są :D

Kaprys2004

Post » Czw sty 21, 2010 13:03 Re: "Kocham Człowieki! Weź mnie ze sobą do domu.." DT/DS Konin

Jestem zawze za adopcj a2 kociaków,a zaprzyjaźnionych szczególnie.DS jakos nie moga zrozumieć,że kot potzrebuje towarzystwa a szczególnie gdy domownicy całe dnie poza.
Własnie miałam smutny tel.od DS w sprawie wyadoptowanej w XI/09 Fokusi!Małą źle znosi samotność,bardzo źle.I pani zdaje sobie z tego sprawę.Żałuje,że Bombelka nie zabrała razem z mała.Oboje bardzo siebie lubili.martwię sie :cry:
Kciuki za szybki i fajny domek!Domku rozważ podwójną adopcje.WARTO!!!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw sty 21, 2010 13:21 Re: "Kocham Człowieki! Weź mnie ze sobą do domu.." DT/DS Konin

ASK@ pisze:Jestem zawze za adopcj a2 kociaków,a zaprzyjaźnionych szczególnie.DS jakos nie moga zrozumieć,że kot potzrebuje towarzystwa a szczególnie gdy domownicy całe dnie poza.
Własnie miałam smutny tel.od DS w sprawie wyadoptowanej w XI/09 Fokusi!Małą źle znosi samotność,bardzo źle.I pani zdaje sobie z tego sprawę.Żałuje,że Bombelka nie zabrała razem z mała.Oboje bardzo siebie lubili.martwię sie :cry:
Kciuki za szybki i fajny domek!Domku rozważ podwójną adopcje.WARTO!!!

Ale Pani ma już koteczkę.. To miałby być drugi kotek.. Choć rozumiem Wasze intencje. Dwa czy trzy są prawie bez różnicy, a dla duetu który się lubi byłoby lepiej..

Kaprys2004

Post » Czw sty 21, 2010 14:28 Re: "Kocham Człowieki! Weź mnie ze sobą do domu.." DT/DS Konin

:oops:
Nie doczytałam dokładnie jak to blondyna.Sorki :lol:
Wszędzie wyłazi ,jak widać,"tymczasowa dusza" w adopcjach :lol:
Ale 2-3 co za różnica.Przestałam liczyć :mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Czw sty 21, 2010 14:36 Re: "Kocham Człowieki! Weź mnie ze sobą do domu.." DT/DS Konin

Nie ma sprawy :lol: Ja też dzisiaj nie doczytałam w innym wątku :oops:

A wiem, że obie Panie: Pani Z. i Pani Barneykowa :wink: już są po słowie, tj. czytaj: po rozmowie. Kciuki potrzebne.. Może Ja-Ba coś nam szepnie..

Kaprys2004

Post » Czw sty 21, 2010 14:38 Re: "Kocham Człowieki! Weź mnie ze sobą do domu.." DT/DS Konin

:ok:
Niech nie szepcze tylko wrzeszczy cobym słyszała u siebie :!:
Obrazek

ASK@

Post » Czw sty 21, 2010 14:38 Re: "Kocham Człowieki! Weź mnie ze sobą do domu.." DT/DS Konin

:ok: :ok: :ok: :ok:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw sty 21, 2010 14:40 Re: "Kocham Człowieki! Weź mnie ze sobą do domu.." DT/DS Konin

Pani Z. usiłowała się zarejestrować na Forum, ale nie przychodzi do niej link aktywacyjny.. Pamiętacie jak to długo trwa? Miałam wrażenie, że błyskiem..

Kaprys2004

[poprzednia][następna]