Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sty 20, 2010 14:31 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

Ty sie dziwisz ze Twoja nie miauczy, a moja tak się drze, że nawet sąsiedzi na mnie dziwnie patrzą :roll:
że niby kota maltretuje :?
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Od: Pon wrz 10, 2007 17:35

Post » Śro sty 20, 2010 14:31 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

Miauczała jak chciała wyjść z łazienki :twisted:
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Śro sty 20, 2010 14:41 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

Mysza pisze:Miauczała jak chciała wyjść z łazienki :twisted:

Może ona jest chora? Zamknę ją po powrocie do domu w kibelku i zobaczę, co będzie...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro sty 20, 2010 14:53 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

Zofia&Sasza pisze:

Może ona jest chora? Zamknę ją po powrocie do domu w kibelku i zobaczę, co będzie...

sorry ale :ryk: :ryk:
Obrazek

Mysza

Post » Śro sty 20, 2010 14:57 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

Mysza pisze:
Zofia&Sasza pisze:

sorry ale :ryk: :ryk:

Nie w kibelku? No to może uszczypnę, albo co? :twisted:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro sty 20, 2010 20:46 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

Bella przebadana gruntownie, bo mi nagle zagorączkowała. Testy ujemne, wysokie leukocyty 29 tys, anemia, biochemia (kreatynina, transaminazy, białko) w normie, ma jeszcze białko w moczu. Dostała na wszelki wypadek Caniserin. Generalnie humor ma dobry, trochę się zrobiła spokojniejsza, pije i je bez specjalnej zmiany- czyli mało i często. Oczka też w miarę. Nie wiadomo do końca co jej jest, w badaniu ma powiększone nerki i nic poza tym.

Tylko ja mało z nerwów nie umarłam od poniedziałku rano :evil: Wet powiedział ze mi się nie trafiają proste przypadki :)
AnielkaG

Post » Śro sty 20, 2010 21:01 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

Ufff, to trochę odetchłam. Bo martwiłam się o Was.
Swoją drogą te przypadki wiedzą gdzie trafiać, skoro lądują u Ciebie :ryk:
Trzymajcie się.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Śro sty 20, 2010 21:50 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

Zofia&Sasza pisze:Jeszcze jedno - ona WCALE nie miauczy. Nadal. Ani jednego, maleńkiego "miau". Po Banshee, która darła pyszczka non stop to lekki szok. Kaprys twierdzi, że ona po prostu nie ma nic do powiedzenia :wink: Dla mnie przy devonie, gadatliwym jak na devona przystało i FIV-kach drących się unisono takie milczenie jest dość niepokojące. Jak myślicie? Czy ta druga czarnulka miauczy?

Zofiu, czy Ty, jak nie masz poważnych problemów, do których możesz się czepić, to musisz se powymyślać? :mrgreen:
Są koty, które z założenia nie gadają. Mój Dyd nie gada. A jak się odezwie to mam odruch, żeby go do Doc zabrać. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Śro sty 20, 2010 22:42 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

Ruda jest O K R O P N A. Nic nie daje przy sobie zrobić! NIC! Tylko smarowanie uszu poszło mi jako tako. Zakraplanie oczu - tragedia. Interferon tylko w żarciu, nie ma mowy żeby podać za strzykawki i mieć pewność, że wszystko zjadła. W żarciu niepewne, bo Księżniczka już zaczyna kręcić nosem :twisted: Dzisiaj musiałam się wykosztować na tacki, bo wczorajszej porcji w Bozicie nie dojadła :roll:

Ruda jest za to bardzo spokojnym i nienachalnym kotem. Wita się, jak się ją zaczepi, to przyjdzie się pomiziać. Na kolana nie wchodzi, może tak ma, a może to kwestia czasu. Na ręce nie lubi, więc do małych dzieci się nie nadaje. Nie rozrabia, załatwia się do kuwety.

Za to Dymek jest żywiołem. Nie ma mowy o izolacji Dymka, gdy jesteśmy w domu (a takie były zalecenia, bo kicha). Ma już swój sposób na natychmiastowe wydostanie się z łazienki. Oblatuje całe mieszkanie niczym pocisk. Reszta kotów jest wtedy w totalnym szoku. Dymek skacze z kąta w kąt, bawi się wszystkim co napotka na drodze, wskakuje na drapak. Po jakimś czasie koty ogarniają się, przegrupowują szeregi i syczą na Dymka ze z góry upatrzonych pozycji. Dymek obsyczany kładzie się na boczku z miną "No co? Przecież ja się tylko bawię".
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Śro sty 20, 2010 22:55 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

Świat jest bardzo mały - dziś dostałam alarmującego maila od Osoby nie związanej z żadnym z naszych forum z prośbą o poszukiwanie DT dla "Naszej " Amstafki z Józefowa żeby nie trafiła do schroniska :twisted:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Czw sty 21, 2010 9:37 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

ja też dostałam takiego maila
moja Bella tez jest okropna, ze zacytuję mojego weta; tak źle wygląda a taka zywotna jest (trzeba ją trzymać w 3 osoby zeby pobrac krew albo poadac kroplówkę)
humorek ma dziś normalny- to znaczy cały czas udeptuje i chce na ręce, a wtedy liże i gryzie po twarzy :)
dostała Caniserin więc wypuścilam ją na pokój, bardzo była zadowolona, ale szybko się zmeczyła zwiedzaniem i poszła spac na dywanie
AnielkaG

Post » Czw sty 21, 2010 9:57 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

kussad pisze:Świat jest bardzo mały - dziś dostałam alarmującego maila od Osoby nie związanej z żadnym z naszych forum z prośbą o poszukiwanie DT dla "Naszej " Amstafki z Józefowa żeby nie trafiła do schroniska :twisted:

a w mailu było napisane, ze czas do zeszłego piątku :roll: Tak ludzie te maile czytają...
Obrazek

Mysza

Post » Czw sty 21, 2010 11:30 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

oo, a ja maila nie dostałam 8O
ale dobrze, że jest łańcuch ludzi dobrej woli, którzy chociaż rozprowadzają wieści

Cieszę się, że suni się udało, teraz niech się uda z maluchami z kartonu... Można podjechać jeszcze raz do schronu przed wysypem kociąt wiosennym, ale to znów będzie trzeba jakąś akcję większą zorganizować

Na razie szukamy domków tym,które są uratowane :) za co bardzo dziękuję w imieniu kotów i pani dyrektor, która na prawdę ucieszyła się z pomocy!

Czy ktoś ma jakieś rachunki? Pamiętajcie o wpisywaniu danych na schronisko, mamy obiecaną pomoc finansową od dyrekcji!
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Czw sty 21, 2010 11:45 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

ja nie brałam na Mrówcię żadnych rachunków, bo coś nie wierzę w ten zwrot od p. Dyrektor...

ale jak przyszły DS Mrówci będzie płacił za sterylkę to może wziąć fakturę na schronisko? czy to już niestety będzie kosztem DS? czasami przyszłych właścicieli łatwiej przekonać do tego zabiegu, jeśli za niego nie muszą płacić... :?

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Czw sty 21, 2010 11:46 Re: Koty w schronisku w Józefowie nowe koty str 37!DT pilnie!!!

Jezuniu, wiosenny wysyp kociąt to już niedługo 8O

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

[poprzednia][następna]