Kardamon i przyjaciele (od s. 50) Zojka w DS (od 93)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 19, 2010 8:42 Re: BP: Rudy Kardamon i smutny bury Duszek czekają na swój dom!

hanelka ma kota ze zdolościami do robótek recznych,a to nie trafia sie każdemu :mrgreen: Pozazdrościc tylko :lol:
jak tam Kardamonkowe sprawy adopcyjne się miewają?
I Duszkowe przystosowawcze także mnie interesują :!:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto sty 19, 2010 14:16 Re: BP: Rudy Kardamon i smutny bury Duszek czekają na swój dom!

ASK@ pisze:szkoda,ze nie wiedziałam :cry:
subskrybuj sobie newsletter. Oni mają czaesem fajne promocje. a niektóre artykuły są stale tańsze niż w Polsce.

ASK@ pisze:hanelka ma kota ze zdolościami do robótek recznych,a to nie trafia sie każdemu :mrgreen: Pozazdrościc tylko :lol:
do tego jeszcze radziecki motorek w pakiecie :wink:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Śro sty 20, 2010 16:33 Re: BP: Rudy Kardamon i smutny bury Duszek czekają na swój dom!

witam, ponownie

znajoma dzwoniła dzisiaj do Bezpiecznej Przystani i niestety z adopcji Kardamona nic nie będzie :(
Pani z którą rozmawiała nie chce wydać kotka do Poznania, tylko Warszawa i okolice wchodzi w grę. No i podobno Hanelka nie chce już oddawać Kardamonka.

strasznie mi szkoda znajomych, bo jest im przykro, że tak ich potraktowano, wysłali zapytanie mailem o Kardamonka do BP w niedzielę i nikt nawet słówka do nich nie napisał z BP, że kotek nie może byc adoptowany, a oni już tak się nastawili :(
Pani z którą rozmawiali przez telefon powiedziała, że przeczytała malia, czy to taki trud odpisać, chociaż kilka słów - ludzie też mają uczucia :(
Nie jest przyjemnie słuchać przez telefon płaczu koleżanki :(
Przykro mi, że tak się stało :(

Oni nie mają zabezpieczonych okien, ale w tym tygodniu przyjeżdża z Anglii właścicielka od której wynajmują mieszkanie i bardzo chcieli ją namówić na zabiezpieczenie okien. Ale nawet po zabezpieczeniu okien Bezpieczna Przystań nie chce wydać kotka dalej niż Warszawa i okolice :(

Wiem,że jest to napisane na stronie internetowej, ale przecież wiele osób wydaje kotki nawet na drugi koniec Polski. Oni by się zgodzili za wszyskie wizyty przed i po adopcyjne.

Smutno mi jakoś, no cóż szukamy dalej :(

A Kardamonkowi życzę samych szczęśliwych dni

Jaskółka

Od: Nie lis 22, 2009 13:38

Post » Śro sty 20, 2010 20:07 Re: BP: Rudy Kardamon i smutny bury Duszek czekają na swój dom!

:cry:
Przykro mi :oops:
Musi być rudy?
Obrazek

ASK@

Post » Śro sty 20, 2010 20:09 Re: BP: Rudy Kardamon i smutny bury Duszek czekają na swój dom!

no cóż, czasem tak bywa, ale może chociaż Hanelka będzie miała pociechę z Kardamonka :)

Jaskółka

Post » Śro sty 20, 2010 20:23 Re: BP: Rudy Kardamon i smutny bury Duszek czekają na swój dom!

czy musi być rudy? to nigdy nie było kryterium, zainteresowałam się Kardamonem jak zobaczyłam banerek o "wielbicielu człowieka" bo znajomym zależy na kocie proludzkim, nie ograniczali koloru futerka do rudego
jedyne co mówili, to żeby raczej nie był biały lub z przewagą białego, ale taki typu jak np. Duszek myślę że jest ok, bo ta biel dodaje mu uroku :)

kot którego szukają jest opisany tutaj POZNAŃ (ale nie tylko) szukam towarzysza/ki dla kocurka

Jaskółka

Post » Śro sty 20, 2010 20:53 Re: BP: Rudy Kardamon i smutny bury Duszek czekają na swój dom!

Zaproponowałam Jaskółce Duszka, ale serce nie sługa.
Co zresztą dobrze świadczy o niedoszłym domu.
Obrazek

hanelka

Post » Śro sty 20, 2010 21:04 Re: BP: Rudy Kardamon i smutny bury Duszek czekają na swój dom!

ASK@ pisze:Musi być rudy?
Jaskółka napisała, że jej znajomi pokochali Kardamona pomimo jego rudości, bo to nie jest ich ulubiony kolor futra.
Obrazek

hanelka

Post » Czw sty 21, 2010 8:27 Re: BP: Rudy Kardamon i smutny bury Duszek czekają na swój dom!

Jaskółka pisze: No i podobno Hanelka nie chce już oddawać Kardamonka.

czyżby to była prawda :?: i sprawdzi się to, o czy mówiłam od dawna :?: :D
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Sob sty 30, 2010 19:22 Re: BP: Rudy Kardamon i smutny bury Duszek czekają na swój dom!

Duszek ma ogłoszeniana 13 portalach (i to jest szczęsliwa liczba :lol: ) :!:
Trzymam kciuki za małego i za szybki,kochajacy dom!
Obrazek

ASK@

Post » Sob sty 30, 2010 20:31 Re: BP: Rudy Kardamon i smutny bury Duszek czekają na swój dom!

Przepraszam za OT.

Potrzebna pomoc (głównie sucha karma) dla 25 bezdomnych kotów!
Zapraszam na wątek: viewtopic.php?f=13&t=106896

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Nie sty 31, 2010 0:43 Re: BP: Rudy Kardamon i smutny bury Duszek czekają na swój dom!

ASK@ pisze:Duszek ma ogłoszeniana 13 portalach (i to jest szczęsliwa liczba :lol: ) :!:

Szalona Kobieto! :1luvu:
Podlinkowałabyś mi? :oops:
Też lubię 13, a Ty masz jeszcze szczęśliwą łapkę :D
Obrazek

hanelka

Post » Nie sty 31, 2010 6:58 Re: BP: Rudy Kardamon i smutny bury Duszek czekają na swój dom!

hanelka pisze:
ASK@ pisze:Duszek ma ogłoszeniana 13 portalach (i to jest szczęsliwa liczba :lol: ) :!:

Szalona Kobieto! :1luvu:
Podlinkowałabyś mi? :oops:
Też lubię 13, a Ty masz jeszcze szczęśliwą łapkę :D

Nie kracz bo zapeszysz!
Nie jetem mocna w linkowaniach,a na tym kompie zajmuj mi duzo czasu(często zawiesza sie). Jak przyjda potwierdzenia z niektórych to przerzuce.Na miau jeszcze sie nie ukazało.Masz ten sam problem co ja,na niektórych portalach jest limit zanków za mały na nasze wypracowania.
Jak by coś sie zmieniło w zachowaniu małego to pisz,przeslij i foty.Przy odnawianiu dodam nowe wieści i dopisze.Bo mam nadzieję,ze tekst trzymasz w jakiś zasobach!
A jak tam chłopaki?
(lece wziełam prace do domu i musze posiezieć bo sprawozdanie mi nie wyjdzie na czas)
mniej więcej wygląda to tak z mniejszą ilościa fot(czasem wchodzi 1 lub 3)
http://www.morusek.pl/ogloszenie/13877/ ... ego-domu!/
a tak z pełnymi fotami
http://www.eoferty.com.pl/duszek_smutny ... 66704.html
Obrazek

ASK@

Post » Nie sty 31, 2010 22:59 Re: BP: Rudy Kardamon i smutny bury Duszek czekają na swój dom!

U nas niedzielaaaa...

Obrazek

Przynajmniej dla futer, bo dwunogi zaganiane dosyć.

Duszek, jak widać już trochę mniej spięty, ale nie jest szczęśliwy z tą moją czeredą. Jemu potrzeba spokojnego, wyrozumiałego domku, w którym będzie ważnym przyjacielem. Wtedy będzie taaaki właśnie jak na zdjęciu.
Obrazek

hanelka

Post » Pon lut 01, 2010 7:44 Re: BP: Rudy Kardamon i smutny bury Duszek czekają na swój dom!

http://koty.sos.pl/futro.php?id=534
Jest cudny i piekny zarazem!
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]