EKSMITKI Z WILCZAKA-szukamy DS,cz.II - PROSZĘ O ZAMKNIĘCIE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 20, 2010 1:12 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

filo pisze:to w ramach głupawki fragment "Straży nocnej" Łukianienki (główny bohater przeniesiony do ciała kobiety):
– На недельку позже – и пришлось бы учить тебя пользоваться прокладками.
– Как любой нормальный мужчина, смотрящий телевизор, я умею это делать в совершенстве. Прокладку надо облить ядовито-синей жидкостью, а потом сильно сжать в кулаке.
Tłumaczyć trzeba?

A Ty myślisz, że wszyscy takie języki dziwne muszą znać :twisted:
Kciuki za Balbi i Ptysia trzymam :ok:
Alba :1luvu:
Malutka, cieszę się :D
Ostatnio edytowano Śro sty 20, 2010 1:17 przez anna57, łącznie edytowano 2 razy
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Śro sty 20, 2010 1:13 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

filo - Niestety, to jest (podobno) ich przypadłość - tzw. pamięć historyczna (u "pierwszej pani", pani M.) nie miały kuwet. może jeszcze Ptyś pamięta. Etka też tak miała z Kropkiem. Nalewała wodę do wanny/zlewu (chyba - trzebaby ją dopytać) i oduczyła.
Teraz idę spać.

anna57 - tam zaraz "dziwne". sąsiadów. :wink:
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Śro sty 20, 2010 1:22 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

zabers pisze:
filo pisze:– На недельку позже – и пришлось бы учить тебя пользоваться прокладками.
– Как любой нормальный мужчина, смотрящий телевизор, я умею это делать в совершенстве. Прокладку надо облить ядовито-синей жидкостью, а потом сильно сжать в кулаке.
y się
To był cudny fragment (na filmie też) kiedy Anton ocknął się w ciele Olgi. :lol:
A cytat? no cóż... w końcu to tylko.... facet. :wink: (bez obrazy)

Noż, zmówiły się rusycystki :twisted:

anna57

Post » Śro sty 20, 2010 1:26 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

zabers pisze:Jezusie Nazareński! :dance: To co, robić na pierwszej stronie Uroczyste Przemeblowanie do DS ? :P

edit: cofnęłam się do I części i przypomniałam sobie jej pierwsze zdjęcie. Niestety, nie mogę go już wkleić (temat zamknięty i nie mogę cytować). Figurowała pod numerem 18. , alemiała już imię, nie była anonimowa. cytat przeklejony: "18. Pingwinek, bardzo chory - Alba - DT Agapeanimali". Tak się cieszę. (ot, starość, wzruszyłam się)

Alba...
Obrazek

anna57

Post » Śro sty 20, 2010 1:45 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

anna57 pisze: A Ty myślisz, że wszyscy takie języki dziwne muszą znać :twisted:

przetłumaczyłam co nie :mrgreen:
dziwny to u mnie był tamilski, z tych, co próbowałam opanować 8)
zabers pisze:filo - Niestety, to jest (podobno) ich przypadłość - tzw. pamięć historyczna (u "pierwszej pani", pani M.) nie miały kuwet. może jeszcze Ptyś pamięta. Etka też tak miała z Kropkiem. Nalewała wodę do wanny/zlewu (chyba - trzebaby ją dopytać) i oduczyła.

wiem, czytałam, jak sobie radziła. Tylko ja nie mogę nalać wody - brak korków :?
Już ładnie trafiał. Po zabiegach w czwartek mu się coś znowu poprzestawiało.

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Śro sty 20, 2010 1:48 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

filo pisze: dziwny to u mnie był tamilski, z tych, co próbowałam opanować 8)

He 8O 8O Jaki 8O
Proszę jaśniej :twisted:

anna57

Post » Śro sty 20, 2010 1:58 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

anna57 pisze:
filo pisze: dziwny to u mnie był tamilski, z tych, co próbowałam opanować 8)

He 8O 8O Jaki 8O
Proszę jaśniej :twisted:

tamilskie tygrysy, herbata cejlońska - te klimaty
bardziej naukowo - drawidyjska rodzina jezykowa, polski to indoeuropejska

filo

Post » Śro sty 20, 2010 1:59 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

anna57 pisze:
zabers pisze:Jezusie Nazareński! :dance: To co, robić na pierwszej stronie Uroczyste Przemeblowanie do DS ? :P

edit: cofnęłam się do I części i przypomniałam sobie jej pierwsze zdjęcie. Niestety, nie mogę go już wkleić (temat zamknięty i nie mogę cytować). Figurowała pod numerem 18. , ale miała już imię, nie była anonimowa. cytat przeklejony: "18. Pingwinek, bardzo chory - Alba - DT Agapeanimali". Tak się cieszę. (ot, starość, wzruszyłam się)

Alba...
Obrazek

To już jest nowsze. W I części jest takie "klatkowe", kiedy była zapuszczoną biedniażką. Bardzo wypiekniała dzięki dziewczynom.
Dzięki, anna57.Dzięki. Jak to dobrze, że się doczekała "własnej kanapy".

filo - nie śpisz?
(zdecydowanie idę teraz spać)
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Śro sty 20, 2010 2:21 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Ola, o to zdjecie Tobie chodziło?

Obrazek

anna57

Post » Śro sty 20, 2010 10:02 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

nooo. O to właśnie. (i w takich właśnie sytuacjach widać jak mało znam "skrótów" :lol: ).

zabers

Post » Śro sty 20, 2010 12:46 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

anna57 pisze:Obrazek

anna57 pisze:Obrazek

8O to ta sama kota :?:

obiecałam Balbinę foty z komóry, koszmarna jakość, ale i tak Wam dam:
Obrazek

Ptyś, jak jeszcze był grzeczny, to spał wczoraj tak:
Obrazek
i w zbliżeniu:
Obrazek

Niestety rano Ptyś rozstał się z pawiem. :( Wielkim i ogromnym, bo zaraz po zjedzeniu śniadanka. Przynajmniej wiem, że nic żywego z brzucha tą drogą nie wylazło :evil: I od razu odpowiadam: nie panikuję, nigdzie nie pojechaliśmy. Zachowanie futrzaka nie wskazuje na jakieś poważniejsze sprawy. Ma tylko głodówkę do mojego powrotu do domu. Chyba że coś ukradnie innym :twisted:

zabers pisze:filo - nie śpisz?
(zdecydowanie idę teraz spać)

Nie spałam. Tylko mi się bateria skończyła w laptoku. :x a nie mogłam wstać po kabel, bo Łasik zasnął mi na ręce.

filo

Post » Śro sty 20, 2010 12:49 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Spokojnie

Paw moze sie zdarzyc po jedzeniu zwlaszcza jak Ptys ma problemy z brzuszkiem jeszcze. Mam taka koteczke ktora se potrafi do miski swojej wlasnej pawia z jedzenia rzucic.
I u niej to norma. Jak kot zwymiotowal jedzeniem to strachu ni ma.
Naje sie na nowo.:)))
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Śro sty 20, 2010 12:51 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Ptych pieknie wyglada:)) wypasiony kotecek sie robi:)
Balbi wyluzuje. Tylko jeszcze troche czasu potrzeba. Ona musi poczuc sie bezpiecznie. :D

Co kupy obok kuwety to nic nie poradze bo sama sobie nie radze juz ponad rok z Liza. Ona wali tylko kolo kuwety niestety:)

:twisted: Sliczna jest ale ma feler:)
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Śro sty 20, 2010 13:06 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

filo pisze: 8O to ta sama kota :?:

Ta sama. One wszystkie tak wygladały na początku.

Balbina prezentuje się "bardzo, a owszem". Wyobrażam sobie Twoje zdziwienie, kiedy ją zobaczyłaś. Ja jednak wierzę, że się oduczy kupiszonić w dziwnych miejscach. Miki od Jagi tak miał, Kropek, jeszcze inne (już nie pamiętam, a nie chcę pokręcić) i jakoś powoli się przekonały do kuwety.

Co do pawia - zgadzam się a z Agą. (u mnie Gluś je łapczywie i jak mu nie poduszę jedzenia - połknie, nie pogryzie i ... paw).

zabers

Post » Śro sty 20, 2010 13:22 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Jak ja bym w panikę wpadała z powodu pawi, to Łasik miałby co najmniej jedną wycieczkę tygodniowo do weta. On niestety jakoś musi się odśluzować, to se pawiami radzi.
A Ptych nie dostał nowej porcji, bo zanim sprzątnęłam pierwszego pawia, podjadł już był Łasikowi i sprezentował drugiego pawia. Nie mogłam dłużej czekać, bo musiałam wyjść.
Kuwetę będziemy trenować :twisted:

Ogólnie to nie wiem, czy to chemia, czy czas. Pewnie jedno i drugie. Generalnie towarzystwo już jest bardziej wyluzowane. Ptych z Łasim potrafią wzajemnie się polizać. Jeszcze trochę z nieśmiałością i zdziwieniem w oczach, ale są na dobrej drodze. Balbiny widać coraz więcej. Ona za to jest idealnie kuwetkowa. Jej kupal na razie mi się nie podoba, trochę za jasny, ale konsystencja ok. Ona też ma rozregulowany przewód pokarmowy, więc na razie odkarmiam.

filo

[poprzednia][następna]