Kefir & Morfeusz - rozmawiamy o fizjologii :-)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 20, 2010 10:36 Re: Kefir & Morfeusz - cooolkobranie!

ale macie fajne zajęcia, ja już się nie mogę doczekać praktycznych, ale u nas dopiero w drugim semestrze... w niedzielę zakładaliśmy szwy podartym poszewkom i bananom :mrgreen:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro sty 20, 2010 10:40 Re: Kefir & Morfeusz - cooolkobranie!

Hej Georg-inia
o rany!!! zazdroszczę!!! też bym chciała....za mało mi praktyki.
U nas jest jeszcze wymóg odbicia takiej dłuższej praktyki ale to po pierwszym roku na pewno. Nie wiem, czy to te praktyzne zajęcia , o których mówisz.

illuvies - witaj :-)
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro sty 20, 2010 10:41 Re: Kefir & Morfeusz - cooolkobranie!

Georg-inia pisze:w niedzielę zakładaliśmy szwy podartym poszewkom i bananom :mrgreen:

Wiem, że to poważne sprawy, ale wyobraziłam to sobie i :lol: :lol: :lol:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro sty 20, 2010 10:44 Re: Kefir & Morfeusz - cooolkobranie!

a my mieszaliśmy w kupie :twisted: :twisted: :twisted: i rysowaliśmy to, co znaleźliśmy w niej :twisted: :twisted: :twisted:
Obrazek

czarno-czarni

Post » Śro sty 20, 2010 10:48 Re: Kefir & Morfeusz - cooolkobranie!

dagmara-olga pisze:a my mieszaliśmy w kupie :twisted: :twisted: :twisted: i rysowaliśmy to, co znaleźliśmy w niej :twisted: :twisted: :twisted:

Tego wolę sobie nie wyobrażać :roll:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro sty 20, 2010 10:52 Re: Kefir & Morfeusz - cooolkobranie!

dagmara-olga pisze:Hej Georg-inia
o rany!!! zazdroszczę!!! też bym chciała....za mało mi praktyki.
U nas jest jeszcze wymóg odbicia takiej dłuższej praktyki ale to po pierwszym roku na pewno. Nie wiem, czy to te praktyzne zajęcia , o których mówisz.

nie, u nas to zupełnie dwie różne rzeczy :) jedno to "zajęcia praktyczne", czyli z wykładowcą idzie się do labu, rzeźni czy gdzieś tam popatrzeć i pouczestniczyć.
A druga rzecz to "praktyki" indywidualne, pod okiem lekarza-opiekuna - szkoła może Cię sprawdzać, czy rzeczywiście odbywasz praktykę, bo określasz dni i godziny, kiedy będziesz np. w określonej lecznicy.

Najfajniej to ma Puchacz - ona ma już normalnie 1/2 etatu tam, gdzie odbywa praktyki, taka jest dobra. Szyją, operują, intubują... a my co? książki i książki... 30/31 mam egzaminy semestralne, chyba sobie strzelę w głowę :strach: aaa, mam prezentacje z II części diagnostyki ukł krążenia + EKG, przesłać? :)

Bazyliszkowa, nie Ty jedna się śmiejesz. Mieliśmy mieć ramki z naciągniętą tkaniną do szycia, ale na tym materiale cienko szło szycie ściegiem ciągłym, więc któraś wyjęła banana i dawaj go zszywać. Wpadła sekretarka szkoły, chciała zrobić zdjęcia z zajęć. Stanęła nad nami i tłumaczy, że zdjęcia, że na stronę szkoły, że zgodę czy wyrażamy... Nagle zamilkła. Odwracamy się, a ona ma oczka 8O i się przygląda jak koleżanka tego nieszczęsnego banana ceruje :mrgreen:

a wracając do tematu watku :oops: jak Morfi? szczelny?

Georg-inia

Post » Śro sty 20, 2010 11:06 Re: Kefir & Morfeusz - cooolkobranie!

aahaaa..już jarzę, ja też tak mam. praktyka - to jedno a zajęcia praktyczne - to drugie. Czyli tak jak Ty.
egzaminy tyż jakoweś mam :roll: strach myśleć.

i już zapowiedziane następne kolokwium z anatomii na luty.
wymęczyłam pracę z higieny oraz coś o tym pasożycie com go znalazła w niedzielę :-)
no i próbuję wcisnąć do głowy zasady badania przed- i poubojowego mięsa....
Puchacz ma fajnie faktycznie! Ja ją poznałam na kursie w zeszłym roku w Warszawie.

A Morfi szczelny i zadowolony, leki co trzeci dzień bierze i jakoś dajemy radę, dieta nadal ścisła.
Obrazek

czarno-czarni

Post » Śro sty 20, 2010 11:24 Re: Kefir & Morfeusz - cooolkobranie!

dagmara-olga pisze:... coś o tym pasożycie com go znalazła w niedzielę :-)
..

a z czystej ciekawości, coś znalazła w tej kupie? :mrgreen:

Georg-inia

Post » Śro sty 20, 2010 11:28 Re: Kefir & Morfeusz - cooolkobranie!

Rany dziewczyny ale macie zajęcia :-) No i sporo nauki. Jestem pod wrażeniem. Do takich zajęć praktycznych trzeba mieć mocne nerwy. Do teoretycznych chyba zresztą też :-)

Dagmaro trzymam kciuki za nerwy. Oby trochę choć wszystko się uspokoiło. Dobrze że są koty, one zawsze radość wnoszą i umilają życie :)

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Śro sty 20, 2010 11:32 Re: Kefir & Morfeusz - cooolkobranie!

Jak ja wam zazdroszczę.
Też bym chciała się po uczyć i może czegoś nowego dowiedzieć...może nie koniecznie w temacie co znaleziono w kupie, ale gdzieś bym pochodziła mądrych ludzi posłuchać.
Z kasą ostatnio jednak krucho i na szkoły, ani kursy nie mogę sobie teraz pozwolić.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Śro sty 20, 2010 11:32 Re: Kefir & Morfeusz - cooolkobranie!

Georg-inia, znalazłam włosogłówkę :twisted:
Obrazek

czarno-czarni

Post » Śro sty 20, 2010 11:40 Re: Kefir & Morfeusz - cooolkobranie!

dagmara-olga pisze:Georg-inia, znalazłam włosogłówkę :twisted:

oooo, to jest coś :ok: chyba coraz bardziej powszechna u nas, co? :? albo specjalnie tę kupę zapasożytowali, żeby każdy sobie znalazł coś dla siebie? :mrgreen:

Georg-inia

Post » Śro sty 20, 2010 11:46 Re: Kefir & Morfeusz - cooolkobranie!

każdy coś znalazł, to taka loteria "każdy los wygrywa" :ryk:
Obrazek

czarno-czarni

Post » Śro sty 20, 2010 12:25 Re: Kefir & Morfeusz - cooolkobranie!

Petka-P1 pisze:Jak ja wam zazdroszczę.
Też bym chciała się po uczyć i może czegoś nowego dowiedzieć...może nie koniecznie w temacie co znaleziono w kupie, ale gdzieś bym pochodziła mądrych ludzi posłuchać.
Z kasą ostatnio jednak krucho i na szkoły, ani kursy nie mogę sobie teraz pozwolić.

Wiele szkół policealnych ma darmowe kierunki dwuletnie

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Śro sty 20, 2010 13:43 Re: Kefir & Morfeusz - cooolkobranie!

ewung pisze:
Petka-P1 pisze:Jak ja wam zazdroszczę.

Wiele szkół policealnych ma darmowe kierunki dwuletnie

Też o nich myślałam. Na podyplomówkę żadną mnie nie stać. MBA mi się marzy.
Brakuje mi jednak zajęć. Zawsze się czegoś można dowiedzieć.
Ostatnio edytowano Śro sty 20, 2010 15:10 przez Petka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

[poprzednia][następna]