KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO- POMOCY- ALBO KOTY NA BRUK..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 19, 2010 14:10 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

annskr pisze:
kociamysza pisze:
Hanulka pisze:
4. Andzelika chora - grypa i temperatura... nadal sama przy kotach...

ehhh, nie ma jak pomóc... tak daleko...

Cholera!

Pani Ewo - prosimy o pomoc przy kotach - ta osoba z Radomska, o któej Pani wspomniała - ideałem byłaby pomoc na kilka dni, póki Angelika się nie pozbiera, jeśli nie da rady, to chociaż raz dziennie, nakarmić, sprzątnąć kuwety - to tak wiele dla Angeliki, a naprawdę to tak niewiele....

ehhh Aniu, żeby jeszcze prosić trzeba było...
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Wto sty 19, 2010 14:25 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

Hanulka pisze:ehhh Aniu, żeby jeszcze prosić trzeba było...

Podanie, trzy zdjęcia, dwa znaczki skarbowe.... :roll:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Wto sty 19, 2010 15:04 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

zapraszam na bazarek filiżanek - wsparcie walki z PP w KAN Radomsko...
viewtopic.php?f=20&t=106466
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Wto sty 19, 2010 18:04 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

OKI pisze:
Hanulka pisze:ehhh Aniu, żeby jeszcze prosić trzeba było...

Podanie, trzy zdjęcia, dwa znaczki skarbowe.... :roll:

Gdyby byla prawdziwa chec pomocy to ta pomoc by juz byla. Bez telefonow, prosb itp.

Pani Prezes Ewa Nawalny (badz viceprezes)

http://bazy.ngo.pl/search/info.asp?id=4 ... daneOgolne

woli raczej skladac deklaracje bez pokrycia. Nie mowie, ze zawsze i wszedzie ale w przypadku Radomska napewno.

Brak pomocy jest o tyle przykry, ze jedna z viceprezesek, jak rowniez jej corka (rzeczniczka Towarzystwa, miau Temida75) mieszkaja w Radomsku, znaja Andzelike, czytaja na tyle czesto forum, ze sa na biezaco. Temida udziela sie pismach kocich, gdyby miala choc odrobine checi i co tu kryc przyzwoitosci sprawa Radomska nabralaby innego wymiaru. Nie wiem o co poszlo na wspomnianej dogomani, niewiele mnie to interesuje, ale Drogie Panie z LTOP badzcie przynajmniej w zgodzie z tym co deklarujecie:

http://www.ltoz.republika.pl/menu.htm

Pomoc zwierzakom nie powinna znac granic.

To tyle w tej sprawie, obiecuje wiecej sie nie wypowiadac.

A wracajac do sedna. Macie jakies pomysly jak pomoc, glownie w temacie lokalu?

Moje starania niestety nie przyniosly skutku, nad czym bardzo boleje. Petycja do miasta?

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Wto sty 19, 2010 18:17 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

Myślę, że do miasta warto uderzyć. Również w innej sprawie.
Tam jest potrzebna koniecznie pomoc wolontariuszy. Jak rozumiem Andżelika nie ma kiedy się tym zająć.
Przydałyby się jakieś choćby plakaty, ulotki - nie wierzę, że w całym Radomsku nie znajdzie się nikt chętny do pomocy. Może jakieś akcje w szkołach? Nawet jak ktoś przyjdzie 1, 2 razy w tygodniu, to już będzie Andżelice lżej.
Z poparciem miasta na pewno byłoby łatwiej... Kasę z urzędu zawsze trudno wyciągnąć, może o taką pomoc będzie łatwiej?

OKI

Post » Wto sty 19, 2010 18:22 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

Plakat i wizytowki o 1% w fazie projektu (ostatnio MD ma roboty po uszy).J

Jak pisalam, probowalam zainteresowac sprawa harcerzy, przykre to ale nie ma odzewu. Z tego co wiem urzad ma gdzies bo maja schronisko.

kociamysza

Post » Wto sty 19, 2010 18:24 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

Znikam, moja rozpuszczona kota domaga sie kolejnej porcji czesanka :)

kociamysza

Post » Wto sty 19, 2010 18:28 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

Skoro w fazie projektu, to może dorzucić, że wolontariusze potrzebni?
Kurcze, kasa, kasa, kasa - jak Andżelika w końcu padnie na nos, to nawet nie będzie jej kto miał wydać :?
Ona już powinna wyleżeć tę grypę, a póki nie ma zastępstwa, to nie ma o czym marzyć. To niebezpieczne przecież.
Tam są ludzie potrzebni równie jak kasa :(
O harcerzach już czytałam :x

OKI

Post » Wto sty 19, 2010 18:53 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

kociamysza pisze:Jak pisalam, probowalam zainteresowac sprawa harcerzy, przykre to ale nie ma odzewu. Z tego co wiem urzad ma gdzies bo maja schronisko.

Co do tego schroniska, to w lokalnej prasie był sobie artykuł że miasto zaproponowało RTOnZowi przejęcie tegoż schroniska, ale póki co nic nie było konkretnie...
A póki co schronisko jest "fajne" - przyjęcie zwierzaka od prywatnej osoby bodaj 150 zł. Rozumiem że chodzi o to żeby nie oddawać łatwo zwierząt bo się znudziły, ale z drugiej strony ten kto chce się pozbyć to i tak się pozbędzie, lasów i wsi w okolicy sporo, rzeka też jest...

Dziewczyny, Rsko ma sporo mediów lokalnych:
http://www.radomsko.pl/cms/cms_info.php?kateg=173&id=21

Takie główne to "Gazeta Radomszczańska": http://www.radomszczanska.pl/ (tygodnik, płatny) i "Po prostu informacje" http://www.poprostu.info.pl (też chyba tygodnik, bezpłatni, żyją z reklam chyba). Może by tam uderzyć z tym poszukiwaniem wolontariuszy, tylko nie wiem - z ogłoszeniem, czy może by spróbować ich zainteresować coby napisali jakiś artykuł?... Nie miałam w życiu kontaktu z prasą, nie wiem jak to się robi :?
No i poza tym jest lokalna telewizja NTL, też może by ich jakoś zainteresować?... http://www.tvntl.pl/

Tylko chyba by trzeba mieć na takie działania zgodę Andżeliki. No i wiedzę od niej jacy ci wolontariusze powinni być (pełnoletni na przykład? - schroniska nieraz tego wymagają chyba... - żeby potem nie było np. roszczeń że kot kogoś pogryzł itp itd...)

Jeszcze ostatnio weszła tam prywatna uczelnia (SWSPiZ z Łodzi), chyba ze studiami dziennymi - nie wiem, może by jakoś do studentów?...
Kicia ? - 09'96 ['] Czarnulka 1.06.97 - 24.12.08 ['] Myszka 26.05.96 - 4.06.11 ['] Mrówcia 05/06'13-13.03.16 ['] Szarusia Agatka ? - 7.02.18 ['] Kicia Liza 04/05'2000 - 29.05.18 ['] Pusia ~'2006/2007? -11.10.22 ['] Bercia ~11'2013 - 25.01.25 ['] Chudzina Mechatka ~2016 - 15.02.2025 ['] Misiu ~05'2012 - 9.06.2025
Taki mały kot; taki wielki brak......

włóczka

Od: Sob kwi 25, 2009 16:43

Post » Wto sty 19, 2010 19:11 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

"Roczny program współpracy m-sta Radomska z organizacjami pozarządowymi oraz innymi podmiotami prowadzącymi działalność pożytku publicznego na rok 2010"
[...]Rozdział IV. Formy współpracy
[...]
Par. 10. 7) użyczanie lub wynajem na preferencyjnych warunkach lokali, budynków komunalnych, pomieszczeń w budynkach użyteczności publicznej,
11) promowanie przez Gminę działalności organizacji pozarządowych i pomoc w tworzeniu ich dobrego wizerunku, [...]

Rozdział VIII. Zadania priorytetowe Gminy dla poszczególnych obszarów współpracy...
[...]
Par. 15.1. Obszar: ochrona środowiska i przyrody
1) edukacja ekologiczna dzieci i młodzieży,
2) przeciwdziałanie bezdomności psów i kotów.
2. Cel realizacji zadania: zmniejszenie populacji psów bezdomnych psów i kotów." [...]

reszta tutaj: http://www.bip.radomsko.pl/res/serwisy/ ... 187044.pdf

Skoro w jeden punkt wrzucają "edukację dzieci i młodzieży" i "zmniejszenie populacji" to chyba nie przez odstrzał? Mam nadzieję :roll:

Włóczka, oczywiście, że bez zgody Andżeliki nic nie można zrobić.
Jeśli chodzi o wolontariat, to dla mnie jest oczywiste, że pełnoletni, lub za pisemną zgodą rodziców, no i dolną granicę też jakąś trzeba wyznaczyć. Nie wiem, jak to się przyjmuje - od 13 lat? Poszukam na stronach o wolontariacie.

OKI

Post » Wto sty 19, 2010 19:16 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

Rozliczenie kilku bazarków na dzień 19.01.2010 r. godz. 19.00

Bazarek Kupujący Przedmiot Wartość Wpłata Przesyłka Konto
Operacja
przepukliny
Zuzi Aga-zgaga Kubeczek kotek 20,-/ 40,-/ 9,50,-/ 30,50

Milka Brzózka Filiżanka sheba 16,-/ 25,50/ 9,50/ 16,-
PearlRain Filiżanka sheba 15,-/ 25,-/ 9,50/ 15,50
BOZENAZWISNIEWA Kubeczek krówka 50.-/ 70,-/ 9,50/ 140,50

KAN BOZENAZWISNIEWA Euphoria x2 70,-/ 80,-/ …../ ........
milu Pas vibroaction 65,-/ 80,-/ 9,50/ 70,50
Razem 273,-

Indywidualna wpłata na rzecz koteczków KAN Radomsko od taizu :1luvu: :1luvu: :1luvu: 300,-

Razem przelew na konto w dniu dzisiejszym: 573,-

poszedł przelew :ok: :ok: :ok:
Ostatnio edytowano Wto sty 19, 2010 19:57 przez Hanulka, łącznie edytowano 1 raz
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Wto sty 19, 2010 19:24 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

Artykuly do gazet i telewizji mam od pewnego czasu prawie gotowe, tzn wymagaja doglaskania. Fakt, zamiast siedziec na forum powinnam to wreszcie skonczyc :)

Bianco, skan obiecalas :)

To co pisze urzad to jedno a co robi to drugie. Z miasta RTOZ dostaje co roku 5000 na sterylizacje a i to trzeba wychodzic.

Proponowali jakis lokal, jedno pomieszczenie, nie mozna tam bylo trzymac chorych kotow.

kociamysza

Post » Wto sty 19, 2010 19:26 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

Tyle co wiem, to RTOZ wg urzedu nie spelnia jakis tam wymogow (specjalistyczny transport, czy cos) by zarzadzac schroniskiem.

kociamysza

Post » Wto sty 19, 2010 19:31 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

kociamysza pisze:Artykuly do gazet i telewizji mam od pewnego czasu prawie gotowe, tzn wymagaja doglaskania. Fakt, zamiast siedziec na forum powinnam to wreszcie skonczyc :)

Bianco, skan obiecalas :)

To co pisze urzad to jedno a co robi to drugie. Z miasta RTOZ dostaje co roku 5000 na sterylizacje a i to trzeba wychodzic.

Proponowali jakis lokal, jedno pomieszczenie, nie mozna tam bylo trzymac chorych kotow.

Wychodzić to trzeba wszystko, co by to nie było. Tu się nie ma co oszukiwać :?
Niech chociaż pomogą w promocji, nagłośnieniu sprawy. Co im szkodzi? Kasę na promocję mają, dorzucają tylko swoje logo, nie ma problemów z rozwieszaniem w instytucjach miejskich itd.
Co piszą, a co robią - to jak wszędzie. Ale sami sobie wpisali takie do zadań, to niech się tego trzymają, bo media to lubią takie rozbieżności :x

OKI

Post » Wto sty 19, 2010 19:37 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

Kociamysza, będzie skan, tylko musi mnie TZ zdalnie pokierować, bo nie umiem tego kombajnu swojego obsłużyć :roll:
UM stosuje spychologie na rzecz schroniska, o którym można by książkę napisać. A wspomniani harcerze, jeśli już się gdzieś udzielą, to właśnie w owym "schronisku".
Co do dolnego limitu wieku ew. wolontariuszy, myślę, że powinien być wyższy, aby nie trzeba było "poprawiać" po takim wolontariuszu. Przy czym wszystkie działania powinna zaaprobować Andżelika.
FORZA!
ITALIA

bianco nero

Od: Czw gru 11, 2008 2:12

[poprzednia][następna]