Sosnowiec K.Chatka-PILNE OGŁOSZENIA STR99

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 17, 2010 9:45 Re: Sosnowiec K. Chatka -kociaczki czekają na pomoc , DT

małe biedactwo :(
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Nie sty 17, 2010 15:42 Re: Sosnowiec K. Chatka -kociaczki czekają na pomoc , DT

Oj ale wieści o tym psiaczku.
Tfuuuuu ............właściciele sami będą się smażyć ..............mam nadzieję.
A ja dzisiaj na dyżurku nie mogłam się odkleić od tej oto panny :1luvu:
Obrazek
Boże jaka to chudzinka drobniutka, a jak się wtulała i mruczała no normalnie nie mogłam z powrotem wsadzić do boksu.
I tak sobie siedzialyśmy z godzinkę. Mala jest cudna :1luvu: :1luvu: :1luvu:

I z dobrych wieści wydalam dzisiaj naszą dziką dziczkę do DS. Warunki powinny być odpowiednie, bo piwnica w domku jednorodzinnym z wyjściem przez okienko. Dzielnica spokojna. Jedzonko i kuweta zapewnione, byle tylko mała się zadomowiła i po otworzeniu okienka (wiem wiem okienko to min. 3 tyg. zamknięte będzie) nie prysła.
Domek może być rozwojowy co do kociów oczywiście :wink:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Nie sty 17, 2010 15:58 Re: Sosnowiec K. Chatka -kociaczki czekają na pomoc , DT

Na innym wątku, również toczyła sie rozmowa nt. tego okrutnie cierpiacego psa i własnie przeczytałam to:

Ja może wiem również niewiele, niemniej wiem to, że pies (który był po konsultacji weterynaryjnej, której konkluzja była taka, iż ma szanse na dobre życie!) miał znaleźć się w Krakowie. Osoby, która miała go przygarnąć i zając się nim, nawet nie powiadomiono, że został uśpiony. Dowiedziała się po fakcie, późnym wieczorem w piątek, gdy tymczasem pies miał w sobotę zostać do niej przewieziony i wszystko było ustawione. Tak się nie robi - niezależenie od tego jaki jest stan zwierzęcia.

Wydaje mi sie, ze chyba jednak ktos za szybko podjął decyzje o uśpieniu psa, dlaczego nie dano mu szansy jesli tak szybko znalazł się ktos kto chciał go ratować !? :roll:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Nie sty 17, 2010 19:32 Re: Sosnowiec K. Chatka -kociaczki czekają na pomoc , DT

Do góry Kocia Chatko 8) :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Nie sty 17, 2010 19:53 Re: Sosnowiec K. Chatka -kociaczki czekają na pomoc , DT

do góry wieczorową porą ...
Obrazek

Madziula

Post » Nie sty 17, 2010 23:00 Re: Sosnowiec K. Chatka -kociaczki czekają na pomoc , DT

Ci oto Państwo pojechali dziś do Nowego wymarzonego domciu.
RAZEM DO LEKARZA WETERYNARII :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

I jestem z tego tytułu zajebiście szczęśliwa....... 8)

Trzymajcie się skarbeczki - zwłaszcza Moja ukochana Zahirko :(

:arrow: 1) ZACHIR 2 lata /kotka/ AMPUTACJA PRAWEJ PRZEDNIEJ ŁAPKI. :arrow: 2) GRAFI 6 miesięcy - KASTROWANY - kiedyś dzik DZIŚ PRZYLEPA :wink:
ObrazekObrazek
MIKUŚ

Post » Pon sty 18, 2010 7:41 Re: Sosnowiec K. Chatka -kociaczki czekają na pomoc , DT

bardzo dobre wieści z rańca :ok:
do góry kocia chatko :) :1luvu:
Obrazek

Madziula

Post » Pon sty 18, 2010 7:55 Re: Sosnowiec K. Chatka -kociaczki czekają na pomoc , DT

No super wieści :D
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon sty 18, 2010 8:48 Re: Sosnowiec K. Chatka -kociaczki czekają na pomoc , DT

U mnie niestety smutek z każdego kąta wieje.
Dziś w nocy odszedł mały czarnulek[*][*]
No i domek Petry wycofał się z adopcji.Pani wzięła kota od kolezanki która wyjezdża za granicę.Moze i dobrze ,ale myślałam że kochana dzika Pietrucha w końcu bedzie miała swoje wymarzone miejsce na ziemi:(

Zamówiłam 10 szczepionek przeciwko grzybicy.Zrobmy zapas ponieważ od grudnia w hurtowniach byly braki wiec chyba dobrze się zabezpieczyć ,tym bardziej że w schronie oprócz Fipa mamy i grzyba :roll:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon sty 18, 2010 8:57 Re: Sosnowiec K. Chatka -kociaczki czekają na pomoc , DT

mar_tika pisze:U mnie niestety smutek z każdego kąta wieje.
Dziś w nocy odszedł mały czarnulek[*][*]
No i domek Petry wycofał się z adopcji.Pani wzięła kota od kolezanki która wyjezdża za granicę.Moze i dobrze ,ale myślałam że kochana dzika Pietrucha w końcu bedzie miała swoje wymarzone miejsce na ziemi:(

strasznie mi przykro
Obrazek

Madziula

Post » Pon sty 18, 2010 9:10 Re: Sosnowiec K. Chatka -kociaczki czekają na pomoc , DT

Maluszku [*]

kasiunia773

Od: Nie sty 11, 2009 18:55

Post » Pon sty 18, 2010 16:05 Re: Sosnowiec K. Chatka -kociaczki czekają na pomoc , DT

Do góry Kocia Chatko , tak to już bywa że radosne wieści przeplatane są smutnymi :roll: .

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Pon sty 18, 2010 20:30 Re: Sosnowiec K. Chatka -kociaczki czekają na pomoc , DT

Przepraszam ale nie na temat - pilnie szukam domu tymczasowego dla 2 suczek, rodzeństwa, 2 miesiecznych, moze byc odpłatnie. Suczki nie szczepione jeszcze. tel. 501 245 892
Obrazek

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pon sty 18, 2010 21:22 Re: Sosnowiec K. Chatka -kociaczki czekają na pomoc , DT

Obrazek

Małą Triśkę przywiozłam dziś po południu do siebie, najpóźniej do końca tygodnia wyprowadzi sie do Dorotki :) cholera jedna mała nie chce jeśc sama ale convalescensa przez strzykawę wcina, tak że powolutku co godzinkę co póltorej ładuję jej odpowiednią dawkę, antybiotyk podany, uszy wyczyszczone, ale słaba to oana nie jest - z czyszczeniem uszu nieźle się musiałam nabiadolić :)

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon sty 18, 2010 21:47 Re: Sosnowiec K. Chatka -kociaczki czekają na pomoc , DT

Dziś po pracy byłam w schronisku, przywiozłam dwa dorosłe kociaki tego oto chyba kawalera, w schronisku już był grubo ze co najmnie 2 tygodnie przed świętami, druga kicia tez jest mniej więcej tak samo bo mam ich stare zdjęcia jeszcze ze schroniska.
To chyba kawaler
Obrazek
A to na 100% dziewczyna
Obrazek
Niestety w shronisku przybyły dwa nowe kociaki przywiozła je pod koniec tamtego tygodnia jakaś karmicielka z bloku - nie wiem jakiej płci jedno czarne, dtuga krówka biało-czarna obydwa dorodne wypasione bardzo wystraszone, siedzą przytulone do sibie w koszyczku.
W drugiej budzie kociaki , które już były jak byłam w poprzednim tygodniu dwa buraski i takie jedno cudo - młode może 6 miesięcy oto ono
Obrazek
Mamy jakieś chętne tymczasy dla tych kociastych?

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

[poprzednia][następna]