"Zatrudnię dorosłego kota do pracy" - W-wa

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sty 18, 2010 14:44 "Zatrudnię dorosłego kota do pracy" - W-wa

Znalezione w necie, a dnia dzisiejszego. Żadnych szczegółów nie znam, ale może ktoś będzie chciał skorzystać:

Kochani kociarze,
szukam dorosłego, dzielnego kota do pracy na uczelni, zapewniamy posiłki i możliwość przemierzania przestrzeni naszego Uniwersytetu oraz opiekę medyczną.
Wymagamy wykastrowania i minimalnej chęci straszenia myszy.
Potrzebne jest też, by był odważny, tj. by wypuszczony w nowym miejscu nie uciekł w panice przed siebie, tylko się zadomowił.
Nie będzie miał kontaktu z psami ani z dziećmi, tylko dorośli ludzie, choć studenci czasem dość mocno hałasują...
Czekam na Waszą pomoc - tel do pracy (0-22) 56-18-933 od 7.30 do 15.30, kom: 503-072-151

------------------------------------------------------------

On nie ma tych myszy łapać, on ma robić na nich WRAŻENIE :)
A jak zrobi wrażenie to poumierają same ze strachu.
Acha - teren kampusu jest duży i ogrodzony, więc pędzące samochody nie wchodzą w grę.

------------------------------------------------------------

Nie dla każdego - na pewno, ale dla kociego twardziela, który już z niejednej dziury mysz wyciągnął. Jasne, że dla domowego pieszczocha taka praca to powód do pulpetacji serca, ale wiem, że wielu z Was zajmuje się adopcją kotów podwórzowych, dla których własny duży i w miarę spokojny teren, jedzenie, spanie zawsze pod dachem, życzliwi opiekunowie, lekarz i absolutna nietykalność osobista to naprawdę odmiana na lepsze.

Wiele instytucji ma swoje służbowe koty, które dobrze się mają.

Rozumiem, że niektórzy z Was mogą poczuć się zaniepokojeni taką adopcją, ale my na prawdę potrzebujemy tego kota i liczę, że jest gdzieś kot z uniwersyteckimi ambicjami, który będzie potrzebował nas.
Ostatnio edytowano Pon sty 18, 2010 17:35 przez yammayca, łącznie edytowano 1 raz

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Pon sty 18, 2010 17:22 Re: "Zatrudnię dorosłego kota do pracy" - W-wa

Podbije bo idea fajna.

elzak3

Od: Pon lis 19, 2007 11:31

Post » Pon sty 18, 2010 18:10 Re: "Zatrudnię dorosłego kota do pracy" - W-wa

A mogłyby być dwa? Mam dwa dorosłe zdrowe wysterylizowane tymczasy, Fredzia i Bazylkę (zwaną też mamuśką, bo odchowała najpierw swoje, a potem, już po sterylizacji, całkiem obce maluszki);szukam im lokum już bardzo długo. Niestety, koty są z lekka dzikawe, tzn. nie przepadają za bliskim towarzystwem człowieka, zwłaszcza kotka. No i na początek to terytorium musiałoby być raczej ograniczone, żeby przywykły do miejsca. Koty są mocno zżyte, razem łatwiej byłoby im przystosować się do nowej sytuacji.
Obrazek

Fredzio to bardzo sympatyczny kot, pełen sprzeczności.
Oswojony, a dziki; wścibski i nieśmiały, kontaktowy i niedotykalski.
Fred nie miał szczęścia i nadal mieszka w lecznicy, swobodnie porusza się w obecności człowieka, ale na próbę podejścia reaguje ucieczką. Co nie przeszkadza mu jeść z ręki Obserwuje wszystko co się dzieje w lecznicy, bardzo lubi inne koty, jest wręcz przyjacielski i nie rozumie gdy jakiś na niego prycha. Potrafi siedzieć na biurku w zasięgu ręki, byle nie wyciągniętej w jego kierunku. Gdy weźmie się go na ręce, nie jest zachwycony, ale nie panikuje. Jeśli trafi do domku, oswoi się do reszty, trzeba tylko cierpliwości i stałego kontaktu z człowiekiem.
Idealny byłby domek z innym kotem-miziakiem, żeby miał przykład.

Mamuśka - kotka baaardzo podobna do Fredzia, ale tak nieśmiała, że trudno ją sfotografować. Nie lgnie do kontaktu z człowiekiem. Potrzebny jej tylko dach nad głową i pełna miska. Sterylizowana.
Obrazek nareszcie się udało

Obrazek

viewtopic.php?f=13&t=101304&hilit=koty+z+p%C5%82ocka
Ostatnio edytowano Pon sty 18, 2010 18:17 przez dokota, łącznie edytowano 1 raz

dokota

Od: Śro lip 16, 2008 21:42

Post » Pon sty 18, 2010 18:15 Re: "Zatrudnię dorosłego kota do pracy" - W-wa

Dakota, ja zrozumiałam, że trzeba zadzwonić i rozmawiać, yammayca tylko przepisała ogłoszenie z netu.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pon sty 18, 2010 18:19 Re: "Zatrudnię dorosłego kota do pracy" - W-wa

No tak, dzięki

dokota

Od: Śro lip 16, 2008 21:42

Post » Pon sty 18, 2010 20:19 Re: "Zatrudnię dorosłego kota do pracy" - W-wa

Dwa koty skuteczniej odstraszą myszy niż jeden, a przy okazji będą wsparciem dla siebie nawzajem. Pomysł fajny - koty będą miały dach nad głową, jedzonko, ciepło, nietykalność osobistą, życzliwość wokół, dużo swobody, opiekę weterynaryjną :lol: A co do myszy - najedzone koty lubią się bawić, a ganianie myszy to świetna zabawa dla futrzaków :lol:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pon sty 18, 2010 20:45 Re: "Zatrudnię dorosłego kota do pracy" - W-wa

wygląda na to, ze kot/y miałyby tam dobrze :ok: :ok:

moni_f

Od: Pt sie 08, 2008 19:59

Post » Wto sty 19, 2010 0:06 Re: "Zatrudnię dorosłego kota do pracy" - W-wa

Fantastyczna propozycja - muszę się zastanowić, czy mojego stałego tymczasa Allana nie zgłosić :mrgreen: Tylko jeden problem mam :roll: Allan myszy na oczy nie widział :lol:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Wto sty 19, 2010 11:38 Re: "Zatrudnię dorosłego kota do pracy" - W-wa

Czy może ktoś odpowiedział osobiście na to ogłoszenie na podane w nim namiary?
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Wto sty 19, 2010 12:15 Re: "Zatrudnię dorosłego kota do pracy" - W-wa

Też jestem ciekawa, miałabym takie dwie kandydatki do pracy :roll:
Półdzikie, ale przyzwyczajone do człowieka i karmienia, odłowione z magazynu, w którym nie mogły zostać :roll:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Wto sty 19, 2010 12:18 Re: "Zatrudnię dorosłego kota do pracy" - W-wa

Ja to się bardziej obawiam, jak zauwazyła słusznie jedna osoba...co z kotem jak się kierownik tej placówki zmieni?
Czy umowa jest w stanie zagwarantowac mu dalsza pracę?Czy może na bruk.....
Obrazek[b]

becia_73

Post » Wto sty 19, 2010 12:25 Re: "Zatrudnię dorosłego kota do pracy" - W-wa

Trzeba by było to ustalić :roll:
Ale takie ryzyko jest chyba przy każdej adopcji - coś się zmieni, a to dziecko, a to alergia, wyjazdy i inne takie...

A dla takich kocic jak moje to jest szansa, też miały olbrzymi teren do wyłącznej dyspozycji i opiekę człowieka, same sobie nie poradzą, a już wiem, że zamknięcie b. źle na nie działa :(

OKI

Post » Wto sty 19, 2010 12:41 Re: "Zatrudnię dorosłego kota do pracy" - W-wa

No niby tak, ale jak rodzina zaadoptuje zwierza to jednak co innego. No chyba,że kota zaadoptuje " na swoje konto" ta osoba co umiesciła ogłoszenie.
Może jednak ktoś się odezwie,kto na żywo rozmawiał z ogłoszeniodawcą :wink:
Obrazek[b]

becia_73

Post » Wto sty 19, 2010 12:51 Re: "Zatrudnię dorosłego kota do pracy" - W-wa

Ja sobie inaczej nie wyobrażam, musi być ktoś konkretny odpowiedzialny :wink:
Jak się trochę pozbieram w sobie, to może przekręcę :roll:
Chociaż fajnie było by mieć sznurek do oryginalnego ogłoszenia :oops:

OKI

Post » Wto sty 19, 2010 12:58 Re: "Zatrudnię dorosłego kota do pracy" - W-wa

No tym bardziej,ze pewnie tam juz zatrudnili specjalną osobę ,żeby opanowała tę lawine telefonów :ryk:
Obrazek[b]

becia_73

[następna]