Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Femka pisze:a moje na wyciąganiu z ludzi tego, czego nie chcą powiedzieć i na zarządzaniu informacją niejawną
(rekruterem jestem)
aga9955 pisze:czy to forum oszalalo??
co Wy wszyscy z tym straszeniem??? jessooo
![]()
Femka pisze:anna57 pisze:Femka pisze:Aquos, zdecyduj się: agent jesteś czy frustrat?
Ja też mam majątek niemierzalny, mam się bać
Femcia, nie strasz ludzi
a bój się, bój
tak mi właśnie zapachniało, bo ci prawdziwi sprawdzacze przede wszystkim gęby na kłódkę trzymająRakea pisze:a za "sprawdzaniem wiarygodności ludzi i ich działań" może się ukrywać pracownik ochrony przedszkola - weryfikuje dowody osobiste z odbieranymi dziećmi![]()
![]()
![]()
![]()
Femka pisze:aga9955 pisze:czy to forum oszalalo??
![]()
no żarciki sytuacyjne, noo
Rakea pisze:Femka pisze:a moje na wyciąganiu z ludzi tego, czego nie chcą powiedzieć i na zarządzaniu informacją niejawną
(rekruterem jestem)
podeślę Ci kiedyś na pw kim ja jestem (:mrgreen: )
a za "sprawdzaniem wiarygodności ludzi i ich działań" może się ukrywać pracownik ochrony przedszkola - weryfikuje dowody osobiste z odbieranymi dziećmi![]()
![]()
![]()
![]()
Femka pisze:aga9955 pisze:czy to forum oszalalo??
![]()
no żarciki sytuacyjne, noo
Femka pisze:tak mi właśnie zapachniało, bo ci prawdziwi sprawdzacze przede wszystkim gęby na kłódkę trzymająRakea pisze:a za "sprawdzaniem wiarygodności ludzi i ich działań" może się ukrywać pracownik ochrony przedszkola - weryfikuje dowody osobiste z odbieranymi dziećmi![]()
![]()
![]()
![]()
Femka pisze:to się ją sprawdzianna57 pisze: Ona nie ma poczucia humoru dziś![]()
Musi do roboty idzie
casica pisze:Rakea pisze:Femka pisze:a moje na wyciąganiu z ludzi tego, czego nie chcą powiedzieć i na zarządzaniu informacją niejawną
(rekruterem jestem)
podeślę Ci kiedyś na pw kim ja jestem (:mrgreen: )
a za "sprawdzaniem wiarygodności ludzi i ich działań" może się ukrywać pracownik ochrony przedszkola - weryfikuje dowody osobiste z odbieranymi dziećmi![]()
![]()
![]()
![]()
Powiedz, powiedz. Może oficerem ABW, albo CBA, albo może CIA.
Chyba nie FSB albo BND?bo trzeba by zawiadomić stosowne służby
![]()
Wątek już od dłuższego czasu jest kuriozalny, nie lepiej go zamknąć?
Zanim wszyscy wszystkich pozwą do sądu, oskarżą o defraudację oraz agenturalność i molestowanie seksualne zwierząt i nieletnich.
Edit: tak mi się ręce trzęsą ze strachu, że literówki zrobiłam
aga9955 pisze:czy to forum oszalalo??
![]()
pixie65 pisze:Rakea pisze:Szanowni forumowicze,
czy macie jakieś konkretne pytania do zainteresowanej czy znowu zaczynaja sie zaczepki?
(ciach)
jestem pewna, że na merytoryczne pytania Bożena odpowie.
przypomnę wszystkim jeszcze, zanim zacznie się zażarta dyskusja:
art. 212 K.k.,
(ciach)
Życzę wszystkim owocnej rozmowy!
Pouczona o odpowiedzialności wymienionym paragrafem ośmielę się jednak zadać pytanie - poniekąd merytoryczne, skoro już temat paragrafów pojawił się w tym wątku.BOZENAZWISNIEWA pisze:O konsekwencjach publicznego piętnowania jakiejkolwiek osoby napisała juz Rakea, bo ja ten paragraf dobrze znam...
Czy zna pani również inne paragrafy?*
Konkretnie - te dotyczące zbiórek publicznych i czy znajomość tych paragrafów mogła mieć wpływ na fakt, że to nie pani osobiście założyła ten wątek a wcześniej - nie pani osobiście zamieszczała apele o pomoc finansową?
Ośmielę się ponadto stwierdzić, że w kontekście tych paragrafów zarówno forumowicze jak i użytkownicy portalu Nasza Klasa, którzy tutaj dotarli - wykazują się głębokim zrozumieniem i szacunkiem dla pani działalności.
W innym wypadku - niewykluczone, że temat ten swój finał znalazłby w zupełnie innym miejscu.
Nie oczekuję tak naprawdę odpowiedzi.
Jako zbędny balast nie będę też już zabierała głosu w tym wątku.
*ZBIÓRKI PUBLICZNE
Publiczne zbieranie pieniędzy i przedmiotów wymaga, poza przypadkami
imiennie wskazanymi w ustawach (zob. rozdział VI i VII pkt 1),
uzyskania pozwolenia organów władzy administracyjnej!
KTO MOŻE UBIEGAĆ SIĘ O POZWOLENIE?
Wg art. 4 ustawy, pozwolenie mogą uzyskać jedynie:
> stowarzyszenia zarejestrowane w Krajowym Rejestrze Sądowym,
> organizacje, posiadające osobowość prawną (np. fundacje),
> komitety, organizowane do przeprowadzenia określonego celu.
Kwestie organizowania zbiórek publicznych reguluje:
> Ustawa z dnia 15 marca 1933 r. o zbiórkach publicznych (Dz. U. z 1933 r., Nr 22,
poz. 162),
> Rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 6 listopada 2003
r. w sprawie sposobów przeprowadzania zbiórek publicznych oraz zakresu kontroli nad
tymi zbiórkami (Dz. U. z 2003 r., Nr 199, poz. 1947),
> Ustawa z dnia 24 kwietnia 2003 r. o działalności pożytku publicznego i o wolontariacie
(Dz. U. z 2003 r., Nr 96, poz. 873 z późn. zm.).
http://www.ngo.pl/files/biblioteka.ngo. ... liczne.pdf
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 685 gości