ufff znalazłam wyszukiwarka jest nawet niezła
Biszkopt - wychodzi każdemu absolutnie każdemu

4 jajka miksujemy na puch ze szklanką cukru
po zmiksowaniu dosypujemy szklankę mąki zwykłej w której jest 4 łyżki mąki ziemniaczanej i 1 łyżeczka proszku do pieczenia
oraz 2-3 łyżki oleju,mieszamy delikatnie ale energicznie wylewamy do nasmarowanej blachy i wstawiamy do zimnego piekarnika nastawiając temperaturę na 180C mniej więcej pół godziny do 40 minut aż patyczek będzie suchy - można otwierać piekarnik ciasto i tak nie opadnie
życzę smacznego
żeby był kakaowy podmieniam mąkę na kakao około 3 łyżek
natomiast krem
to serek waniliowy 200gr
zmiksowany z masłem i to nie prawdziwym tylko mixem zambrowskim
choć ja robiłam z prawdziwym
najpierw masło ucieramy potem po łyżce dodajemy serek
składniki w pokojowej temperaturze powinny być
można dosłodzić choć nie trzeba
gdyby się zważył nie ma problemu
stawiamy garnek z odrobiną wody na gazie
miskę z kremem na tym (ale ma nie dotykać wody)
mieszamy chwilkę i cudownie się składniki łączą
