[Białystok6] prawie zamarznięta Sopelka i "syberyjka" s.55

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 16, 2010 16:57 Re: [Białystok6] prawie zamarznięta Sopelka i "syberyjka" s.55

ellza1 pisze:Myślimy o adopcji tej kiciulki :
viewtopic.php?f=13&t=104151
Na razie nie ma odzewu na moje zapytania, ale tak nieśmiało zagadnę tu wstępnie: może ktoś z Was jeździ czasami do Radomia ?

Elza, przeczytałam o kici i napisałam do :
kmpsekretariat@mazowiecka.policja.gov.pl
przekleiłam zdjęcia, może zajma się - zobaczymy, a kicię zabieraj jeśli możesz - taka biedota, Boże, ze na tych łobuzów zgrozy żadnej nie ma!

bozennak

Od: Pt sie 07, 2009 22:49

Post » Sob sty 16, 2010 17:04 Re: [Białystok6] prawie zamarznięta Sopelka i "syberyjka" s.55

Aga&2 dziękuję za wstawiennictwo na wątku Fifi, mam nadzieję, że się do mnie odezwą założyciele wątku i coś z tego wyjdzie, cudna ta koteńka i biedna taka. A super ludź to jesteś Ty :aniolek: , gdzież mi do Ciebie :D , A Tośka od paru dni okazuje największe dowody miłości: cały czas buziaki mi daje, batranki strzela, oj chyba rujka nadchodzi i ciachać trzeba :mrgreen: , i qpal od kilku dni w kuwecie..., oj cuda, cudeńka się dzieją :mrgreen:

ellza1

Od: Pt kwi 18, 2008 9:14

Post » Sob sty 16, 2010 17:14 Re: [Białystok6] prawie zamarznięta Sopelka i "syberyjka" s.55

bozennak pisze:
przekleiłam zdjęcia, może zajma się - zobaczymy, a kicię zabieraj jeśli możesz - taka biedota, Boże, ze na tych łobuzów zgrozy żadnej nie ma!

Dziękuję !!! O kicię cały czas pytam od momentu jak tylko ją znalazłam na forum, ale nikt się nie odzywa, czekam .... Transport myśle się znajdzie, tu tyle życzliwych osób :D no chociaż do Warszawy, tam już podjadę :D

ellza1

Post » Sob sty 16, 2010 17:45 Re: [Białystok6] prawie zamarznięta Sopelka i "syberyjka" s.55

ellza1 pisze:
bozennak pisze:

Dziękuję !!! O kicię cały czas pytam od momentu jak tylko ją znalazłam na forum, ale nikt się nie odzywa, czekam .... Transport myśle się znajdzie, tu tyle życzliwych osób :D no chociaż do Warszawy, tam już podjadę :D

Ellza, transporty znajdują się nawet z końca Polski ;-) Na forum to chyba nie jest problem.
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Sob sty 16, 2010 20:31 Re: [Białystok6] prawie zamarznięta Sopelka i "syberyjka" s.55

aga&2 postaramy się jutro pojechać do Zwierzaka, to na Białostoczku?To nawet mamy blisko bo my z Dziesięcin. Niestety nie zrobiliśmy zdjęcia od razu i teraz jest bardzo wystraszona i schowała się za pralką w łazience - nasze ją mocno zestresowały - szczególnie Migotka, która ciągle burczy i piszczy.
Tak nam się wydaje, że to kotka, bo ma taką damską buźkę, ale nigdy nie wiadomo...nie udało nam się zajrzeć pod ogonek!
Chyba jest mocno dzika...albo wiele przeszła!

Bym zapomniała - piękne te zdjęcia z dzidziusiem i cichociemnymi;D!Gratulujemy!!!
Migotka i Endi
Obrazek Obrazek

plaulinal

Od: Sob sty 16, 2010 8:57

Post » Nie sty 17, 2010 10:24 Re: [Białystok6] prawie zamarznięta Sopelka i "syberyjka" s.55

Dzwoniłam do schroniska, dziś niedziela nikt nie odbiera, oj a ja myślę o niej cały czas ...

ellza1

Post » Nie sty 17, 2010 10:53 Re: [Białystok6] prawie zamarznięta Sopelka i "syberyjka" s.55

ellza1- trzymam kciuki ,żeby udało się jak najszybciej. :ok:
Obrazek

marzena68

Od: Wto sie 11, 2009 13:58

Post » Nie sty 17, 2010 10:55 Re: [Białystok6] prawie zamarznięta Sopelka i "syberyjka" s.55

Basiczko jak tam Pirania Junior-odmrożone łapki już lepiej?
Obrazek

marzena68

Od: Wto sie 11, 2009 13:58

Post » Nie sty 17, 2010 11:06 Re: [Białystok6] prawie zamarznięta Sopelka i "syberyjka" s.55

Stal się cud i pani karmicielka oprócz tony nerek sypie tez suchy :) Zawsze to kotki pojedzą sobie, bo nerki zamarzały... zresztą mleko też... I sama do tego doszła, więc nie musiałam nic mówić, a trochę się bałam, że w ogóle przestanie dokarmiać, także :ok:
Kotków jest dużo, przychodzą jakieś dwa "nowe", ta jedną koteczkę to chyba na wakacjach z panią Bogusią capnęłyśmy;-), tak mi się wydaje przynajmniej.
Także wiosno przyjdź!, ale bez kociaczków:) :kotek:
Obrazek

Magdulka

Od: Wto wrz 08, 2009 12:40

Post » Nie sty 17, 2010 12:22 Re: [Białystok6] prawie zamarznięta Sopelka i "syberyjka" s.55

plaulinal pisze:aga&2 postaramy się jutro pojechać do Zwierzaka, to na Białostoczku?To nawet mamy blisko bo my z Dziesięcin. Niestety nie zrobiliśmy zdjęcia od razu i teraz jest bardzo wystraszona i schowała się za pralką w łazience - nasze ją mocno zestresowały - szczególnie Migotka, która ciągle burczy i piszczy.
Tak nam się wydaje, że to kotka, bo ma taką damską buźkę, ale nigdy nie wiadomo...nie udało nam się zajrzeć pod ogonek!
Chyba jest mocno dzika...albo wiele przeszła!

Bym zapomniała - piękne te zdjęcia z dzidziusiem i cichociemnymi;D!Gratulujemy!!!

Serdecznie witam, ale czas szybko leci :D Zwierzak jest na ul. Piastowskiej.
Nie sądziłam, ze Migotka nie lubi obcych kotów. U mnie nie miała problemów w kontaktach z moimi rezydentami. Może boi się, że ktoś jeszcze zamieszka w domu i nie starczy miłości dla wszystkich? Co z jej oczkiem, czy pozostało uszkodzone?
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Nie sty 17, 2010 12:34 Re: [Białystok6] prawie zamarznięta Sopelka i "syberyjka" s.55

marzena68 pisze:Basiczko jak tam Pirania Junior-odmrożone łapki już lepiej?

Mała Pirania ,JUNIOR , jest po prostu CUDO, jak zwykle zakochałam się po uszy, nawet rude cudko nie było takie miziaste, uwielbiam przytulać sie do tego footerka....Piranie śpią razem i nawet maluch sie dużym podlizuje (dosłownie :mrgreen: ) jest pełna harmonia, antybiotyk juz zakończyliśmy, teraz jeszcze tylko łapuńcie, ale one niestety nie wyglądają najlepiej, nie bolą już chyba tak mocno jak na początku....jak leci tabun kotów, to żadnego w nim nie brakuje, uwielbiam te ich wieczorne "głupawki", ale najciekawsze jest to, że Junior poczuł się Piranią w momencie przybycia czwartego kota, do tej pory prychał na moje kocury....ale gdy przybyła konkurencja, po pierwszej nocy z nowym kotem rano wkroczyły do sypialni już trzy zbratane Piranie :mrgreen: Marzenko dziękuję Ci za tak wspaniałego kota, szkoda, że tylko na tymczas :roll:
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Nie sty 17, 2010 16:00 Re: [Białystok6] prawie zamarznięta Sopelka i "syberyjka" s.55

A tu mała pirania Basicy w całej okazałości - tylko te łapki takie biedne :(
Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek

plinka

Od: Sob paź 13, 2007 16:03

Post » Nie sty 17, 2010 16:14 Re: [Białystok6] prawie zamarznięta Sopelka i "syberyjka" s.55

Raportu ciąg dalszy:)

Uszka maluchów goją się coraz lepiej, codziennie zakraplam maścią, rano i wieczorem czysczę uszęta, ale obawiam sie o katar, chyba z Bójki przeszło diabelstwo na Maurycego ( to ze słuchowiska radiowej Trójki -"Poszepszyńscy" - czy ktoś wie o czym piszę?:)). Kichał wczoraj, kicha dziś, w sumie nie moge doczekać sie czwartku, co powie pani wet.
Zachwyca i zdumiewa mnie mądrość młodzieży, są takie... spokojne jak na swój wiek i zdaje mi się, że rozumieją co do nich mowię! Zdumiewająca życiowa mądrość. Żeby nie być gołosłowną już donoszę:
-od drugiego dnia SAME załatwiają sie do kuwety, choć były podwórkowe,
-same otwierają sobie drzwiczki transportera gdy te, nie wiedzieć czemu, często się zamyka,
-coraz mniej się mnie boją , ba nawet przychodzą po pieszczoty, a znamy sie tak krótko
-dziś któreś (zapewne Maurycy) pozwolił sobie zaznaczyć teren na łóżku, obsiukując wspomniane, jak i troszkę ściany. Normalnie najpierw się zezłościłam, potem rozczuliłam uważajac to za wyróżnienie, nawet nie pogroziłam palcem:)
-Bójka za każdym razem codziennej toalety zaczyna mruczando, pozwala przekrecać się na plecki (jest mi wygodniej).
-Maurycy bardziej nieufny zwiewający, dziś był masowany, pieszczony na kolanach, całowany zasnął mi na nich, na ok. 20 min.

Wiem , ze to nie tylko objawy mądrości, ale powoli przywiązania i nie wiem jak przeżyję rozstanie.

Zaczynam się zastanawiać, czy... nie zostawić ich u siebie, ale po przebudzeniu z marzeń stwerdzam że niestety nie mogę. Jedyne co mogę , to opiekować sie nimi teraz najlepiej jak umiem, dawać tyle miłości ile w sercu starczy i znaleźć im najleprzy om, a co za tym idzie- dom kochający.

a sie głupia popłakałam
Bezunia (kicia) i Kluska (sunia) to nasze skarbki:) No i wariatka Niuśka vel Mała.

www.wyslijmipocztowke.blox.pl wyślij, podaj dalej!:)

beza

Od: Pt kwi 15, 2005 19:02

Post » Nie sty 17, 2010 16:18 Re: [Białystok6] prawie zamarznięta Sopelka i "syberyjka" s.55

najleprzy

najlepszy miało być:)
Bezunia (kicia) i Kluska (sunia) to nasze skarbki:) No i wariatka Niuśka vel Mała.

www.wyslijmipocztowke.blox.pl wyślij, podaj dalej!:)

beza

Od: Pt kwi 15, 2005 19:02

Post » Nie sty 17, 2010 17:04 Re: [Białystok6] prawie zamarznięta Sopelka i "syberyjka" s.55

plinka pisze:A tu mała pirania Basicy w całej okazałości - tylko te łapki takie biedne :(
Obrazek

Obrazek

Płomyś! :kotek:
Obrazek

Magdulka

Od: Wto wrz 08, 2009 12:40

[poprzednia][następna]