Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Cammi pisze:Z tego co zapamiętałam - a co tam kierowca może pamiętać - to Brzoskwinka to ta w gorszym stanie i w obróżce. Dodatkowo po którymś z zastrzyków kocica ma zacząć jeść - bo z tym u niej krucho.
Cammi pisze:Jak powiedziałam doktorowi, ze to franca to zażyczył sobie żeby Aga (karaluch) była przy tym bo on Olka nie przywiezie. A Agnieszka sobie tym zasłużyła chyba dlatego, że jak przy badaniu kotki Malinki moje niewprawne ręce trzymały buraskę to ni z tego ni z owego zostałam od tak odpowiedzialnego zajęcia fizycznie odsunięta i Aga przejęła kontrolę nad sytuacją. Więc chyba dr. Chwastowiski tak profilaktycznie uznał, że może lepiej mieć fachową pomoc.
karaluch pisze:ogocha pisze:Przy sterylce mojej pierwszej koty pytałam Wetki: "a co z jajnikami?, co jesli nie będzie estrogenów? NIe będzie osteoporozy?" "A wetka: prosze przestać myśleć jak ginekolog. Koty są inne od ludzi. Hormony wydzielane są w sporych ilosciach przez nadnercza..."
Ogocha, dzięki, że to napisałaś. Mnie ktoś o tym powinien codziennie przypominać (a jestem tylko pielęgniarką
Przy odwadnianiu Jerrego domagałam się informacji, czy nie trzeba mu uzupełniać potasu. A okazuje się, że w przeciwieństwie do ludzi koty wcale go nie tracą tak szybko, nawet przy długotrwałym podawaniu Furosemidu ..
Tweety pisze:coś czuję, że do Karalucha porobią się zapisy, jeżeli jej umiejętności dr Chwastowski przyrównuje do tych Pana Olka (jest cudny w tym co robi, Shila umierała o a on jeszcze wpiął jej wenflon chociaż nie było już w co). Może będziemy przywozić Rufina na podanie leków, bo to cała szopka u nas jest z tym
Akima pisze:Kinga złapała 3 koty, zostały 4. Mają około pól roku, dziczą trochę. Psychopata spał a jego zona pomagała bo powiedziala, że mąż te koty kiedyś zabijeJadą teraz do Arwetu bo są chore. Jeden z nich zamiast źrenicy ma jedna wielką czarną plamę. Zostaną tam przez weekend a co potem będziemy się zastanawiać. Kinya pewnie jeszcze dzisiaj założy im wątek, dam znać do wiadomości osób, które się zobowiązywaly do pomocy. Dziękuję
![]()
Zima to podobno czas kiedy wolonatriusze moga złapać oddech. Zabawne...
miszelina pisze:Olek to taki fantastyczny technik z brodą i w okularach. On potrafi zrobić ABSOLUTNIE WSZYSTKOi ma świetne podejście do zwierząt. Działa na nie wyjątkowo uspokajająco.
śFirek miał faktycznie robione badania krwi, jak był na Wielopolu, a ja na urlopie, ale zabij mnie - nie wiem gdzie - chodzi mi po głowie Krakvet na Sanockiej. Jeżeli tak, to powinni mieć je w komputerze. Zabytaj Mjs, ona wtedy z nim chyba była.
karaluch pisze:Tweety pisze:coś czuję, że do Karalucha porobią się zapisy, jeżeli jej umiejętności dr Chwastowski przyrównuje do tych Pana Olka (jest cudny w tym co robi, Shila umierała o a on jeszcze wpiął jej wenflon chociaż nie było już w co). Może będziemy przywozić Rufina na podanie leków, bo to cała szopka u nas jest z tym
Cammi litości, nie siej wrogiej propagandy!!!!
Pan Olek ma niesamowite doświadczenie i umiejętności, a wiedzę też, (jest dyplomowanym ratownikiem medycznym). Ja trochę wiem, czego uczą na ratownictwie i zadną miarą nie można tego przyrównywać do mojego studium medycznego ukończonego w .... no, może nie przed pierwszą wojną światową, ale dawno w każdym razie
A co do sprawności maualnej - ja mogę wam wszystkim pozakładać wenflony jak leci, ale zwierza nie tknę, bo nie potrafię
Więc jeszcze raz proszę o nie tworzenie mitów![]()
Ale jak coś potrafię, to chętnie służę pomocą.
Zowisia pisze:Patka_ pisze:Ja sie juz troszke pogubilam co mamy do wydania:( czy mogyby mi domki podeslac linki do ogloszen to wysle pani, trzeba kuc zelazo poki gorace !
pw poszlo z linkiem
kotka super zwlaszcza jako towarzysz zabaw !
zo
Liwia pisze:miszelina pisze:Olek to taki fantastyczny technik z brodą i w okularach. On potrafi zrobić ABSOLUTNIE WSZYSTKOi ma świetne podejście do zwierząt. Działa na nie wyjątkowo uspokajająco.
śFirek miał faktycznie robione badania krwi, jak był na Wielopolu, a ja na urlopie, ale zabij mnie - nie wiem gdzie - chodzi mi po głowie Krakvet na Sanockiej. Jeżeli tak, to powinni mieć je w komputerze. Zabytaj Mjs, ona wtedy z nim chyba była.
Z zachwytem to szczerze radzę uważać. I patrzeć Olkowi na ręce![]()
Leone - zależy, niektóre do pół roku nawet.
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510, Paula05 i 62 gości