Dziewczyny!!!
Już piszę wszystko po kolei...
Właściciele są w stanie zaszczepić kotkę najwcześniej w przyszłym tygodniu, jednak nie są przekonani do podróży Tequili do Warszawy i sterylki zaraz po przyjeździe kotki. Zgodzili się jednak na oddanie kotki na tymczas (wcześniej obiecywali, że pomieszka u nich do momentu znalezienia domu stałego

).
Mam też dobrą wiadomość
Znalazłam dom tymczasowy w Tarnowskich Górach. Plus jest taki, że kotkę ominie długa i stresująca podróż do Warszawy.
Kotka zamieszka u starszej Pani, która nie ma innych kotów, ma 2 psy, ale to już starsze i spokojne pieski.
Nie było mnie wczoraj na forum, ponieważ pojechałam "sprawdzić" ten domek tymczasowy. Pani ma dom, Tilka będzie miała swój pokój, do którego psy nie będą miały wstępu. Gdy kotka się zaklimatyzuje i pozna z pieskami to do jej dyspozycji będzie cały dom.
Co Wy na to dziewczyny?
Uważam, że to dobre miejsce dla niej. Długo rozmawiałam z Panią, uprzedziłam, że nie wiem jak długo kotka u niej pomieszka. Ciężko o dom stały dla dorosłego kota. W między czasie kotka zostanie na spokojnie zaszczepiona i wysterylizowana, a ponieważ będzie miała swój pokój to będzie mogła spokojnie dojść do siebie.
Problemem nie będzie również transport, pojadę po kotkę i zawiozę ją do domu tymczasowego. Z transportem do Warszawy miałabym problem, w tygodniu wracam późno z pracy, a w weekend jestem na dyżurze w schronisku.
Czekam na wiadomość od opiekunów Tequili. Gdy z nimi rozmawiałam to są zdecydowani na oddanie kotki, nie chcą już jej, a ich znajomi strasznie narzekają.
Nie rozumiem tego

Co zrobić...
Domek już czeka, także w najbliższych dniach kotka przyjedzie do TG. Nie ma tam innych kotów, psy są zdrowe i szczepione, także zaszczepimy ją na spokojnie już w TG. Kotka będzie mieszkać 10 min ode mnie, także łatwiej mi będzie o jej zdjęcia i relacje z tego co u niej słychać. Służę transportem jeśli chodzi o szczepienie i sterylkę, także jest dobrze.
Mam nadzieję, że to DUUUŻY krok Tilki w jej drodze do nowego domku

PS Gdy tylko się odezwą napiszę