Moderator: Moderatorzy
miszelina pisze:Kolczyki złote za wywoławczą poproszę![]()
A jaki rozmiar ma ten pierścionek z kompletu nr 11? Chodzi mi o obwód palca, nie średnicę (słaba jestem z matematyki).
lidka_park pisze:miszelina pisze:Kolczyki złote za wywoławczą poproszę![]()
A jaki rozmiar ma ten pierścionek z kompletu nr 11? Chodzi mi o obwód palca, nie średnicę (słaba jestem z matematyki).
cioteczko,w tym komplecie pierścionek ma średnice 18 mm, ale obwód nie za bardzo wiem jak mam zmierzyć, bo wychodzi mi 6 cmjak przymierzałam u siebie, to jest to chyba rozmiar 12
![]()
wymieniłam pare fotek, siedziałam ponad godzine z aparatem ale się udało![]()
cioteczko miszelino, bardzo dziękujemy![]()
kolczyki złote - nr 8 - miszelina za 70zł
panikota pisze:Średnica 18 mm to rozmiar 17, ale pozostaje pytanie na ile dokładnie to 18 mm zostało zmierzone, rozmiar pierścionka zmienia się co ok 0,33 mm, zatem minimalny błąd pomiaru średnicy, o który nietrudno może zaburzyć rozmiar nawet o kilka rozmiarów.
lidka_park pisze:panikota pisze:Średnica 18 mm to rozmiar 17, ale pozostaje pytanie na ile dokładnie to 18 mm zostało zmierzone, rozmiar pierścionka zmienia się co ok 0,33 mm, zatem minimalny błąd pomiaru średnicy, o który nietrudno może zaburzyć rozmiar nawet o kilka rozmiarów.
Pierścionek mierzyłam linijką...![]()
miszelinko, w jakim wieku jest siostrzenica?
miszelina pisze:lidka_park pisze:panikota pisze:Średnica 18 mm to rozmiar 17, ale pozostaje pytanie na ile dokładnie to 18 mm zostało zmierzone, rozmiar pierścionka zmienia się co ok 0,33 mm, zatem minimalny błąd pomiaru średnicy, o który nietrudno może zaburzyć rozmiar nawet o kilka rozmiarów.
Pierścionek mierzyłam linijką...![]()
miszelinko, w jakim wieku jest siostrzenica?
Chrześnica
14 lat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości