Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
kropkaXL pisze:Dziewczyny-umieśćcie też na morusku-o mojego Brunonka wszystkie zapytania były własnie z moruska!!!
[url=http://tiny.pl/hmrfz][img]http://fotozrzut.pl/zdjecia/a7d2cbe73c.gif[/img][/url]
Gibutkowa pisze:Ogłoszenie dla Barneyka:
"Nazywam się Barney. Mam 8 miesięcy. Mieszkam razem z siostrą w schronisku w Koninie. Kiedyś miałem mamę i mieszkałem w domu ale jacyś ludzie zapakowali mnie i moje rodzeństwo do kartonu i zostawili w jakimś ogródku, daleko od domu. Stamtąd trafiliśmy do schroniska. Byliśmy mali, mieliśmy zaledwie 2 miesiące. Tu w schronisku jest dużo kotków i niektóre są chore. Mieszkamy wszyscy razem w jednym pokoju. Miałem jeszcze dwójkę rodzeństwa ale Pani w schronisku powiedziała że zachorowali i odeszli za Tęczowy Most. Nie wiem gdzie to jest ale chyba daleko bo już więcej ich nie widziałem. Ja miałem zrobione badania i jestem zdrowy ale nikt po mnie tak długo nie przychodzi, a ja czekam i czekam. Pani w schronisku mówi, że chyba już tu zostanę na zawsze... A ja tak kocham Człowieki! Człowieki są takie fajne! Weź mnie do domu ze sobą... proooszęęę... No weź... Nie zajmę Ci dużo miejsca, bo jestem malutki. To jak? Mogę iść z Tobą do domu?"
Barney to ok 8 miesięczny koteczek, kochający ludzi całym swym maleńkim kocim serduszkiem. Kiedy tylko zobaczy człowieka uczepia się go i nie chce puścić... Trafił do schroniska w Koninie z 3 rodzeństwa, niestety dwójka zachorowała i odeszła. W schronisku w Koninie warunki finansowo-bytowe są tragiczne - często brakuje pieniędzy na karmę, a koty zdrowe mieszkają z chorymi, ponieważ nie ma tam izolatki. Opiekunowie zwierząt robią wszystko by zapewnić zwierzętom byt ale ich możliwości są bardzo ograniczone. Na szczęście Barney jest zdrowy - miał robione testy na Felv (białaczkę kocią) i FIV (koci HIV). Był także odrobaczany i odpchlany. Niedługo zostanie zaszczepiony i wykastrowany. Barney jest kotkiem kuwetkowym, nie jest wybredny przy jedzeniu. Jest typowym domowym miziakiem, uwielbia przytulać się do człowieka i być brany na rączki (nie pozwala odłożyć się do klatki i kurczowo trzyma człowieka). Barneyek szuka swojego domu i swojego Człowieka, którego mógłby pokochać całym swoim kocim serduszkiem. Razem z Barneyem w schronisku mieszka jego siostra Betty, która jest jego wierną kopią. Ona również czeka na swojego Człowieka. Chętnie pójdzie do domku razem ze swoim braciszkiem, bo są ze sobą bardzo związani.
Kontakt w sprawie adopcji:
Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt
ul.Gajowa 7A Konin
tel. 0-63 243-80-38
pani Ania 513 434 407
Jeśli trzeba coś zmienić, dodać, odjąć to nie krępujcie się i piszcie
Wieczorem dorzucę jeszcze obrobione zdjęcia, żeby przyciągały wzrok
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016, Google [Bot] i 41 gości