P-ń - UMP spotkanie w sprawie kociarni

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 14, 2010 13:47 Re: P-ń - UMP spotkanie w sprawie kociarni

och uderz w stół a nozyce sie odezwa :)

kto by pomyślał iz tak delikatnna wypowiedzia wywolam taka burza w szklance wody.

Jesli to było pisane do mnie (bo w pewnym momencie niestety pogubiłam sie do kogo skierowany tak naprawde był ten post) to za nic przepraszac nie będę, osoby które mnie znają wiedza iz jestem osobą prawdomówna i nigdy kłamstwa sie nie dopuscilam. Wiec za prawde przepraszac tym bardziej nie bede.
Jesli taka wola spotkamy sie z pelnomocniekiem prawnym, aczkolwiek radze powaznie sie zastanowic nad tym krokiem by nie zrobic czasem sobie niechcacy przykrej niespodzianki ;)

to by bylo na tyle.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Czw sty 14, 2010 15:39 Re: P-ń - wtorek 19 UMP spotkanie w sprawie kociarni

marinella pisze:
Duża von Focha pisze:Nadto proponuję, aby fundacje wysłały do pani Kretkowskiej maila z informacją nt. ich działalności, to jest z linkiem na stronę i paroma słowami o sobie :D Czasy, gdy pani Kretkowska żyła w nieświadomości dotyczącej ich istnienia bezpowrotnie minęły :D

a jaki jest mail pani Kretkowskiej?

edit
to ta Pani?
http://bip.city.poznan.pl/bip/public/bi ... 3&kd_id=2/

Kasia Kretkowska?
Robiliśmy jej z moim ex kampanię w wyborach samorządowych :lol: Świat jest mały, a Poznań jest jak sadzawka wręcz..
W następnych wyborach zapewne też przejdzie, więc warto zacieśnić współpracę - to do pozostałych fundacji było.

A swoją drogą - to jedyna osoba w RMP, która w ogóle ma czas i ochotę na zajmowanie się takimi sprawami.
No, chyba, ze w nastepnych wyborach zostanę radną, to będzie nas więcej :mrgreen:
"Idiotów jest niewielu, ale są tak sprytnie rozstawieni, że trafiasz na nich na każdym kroku."

mircea

Od: Śro lip 13, 2005 0:59

Post » Czw sty 14, 2010 15:54 Re: P-ń - UMP spotkanie w sprawie kociarni

mircea pisze:No, chyba, ze w nastepnych wyborach zostanę radną, to będzie nas więcej :mrgreen:

A będziesz kandydować? :wink: Ja tam na razie nie mam swojego kandydata, więc kto wie, na kogo oddam swój głos :wink:

Ale dwie prokocie osoby w całej RM to i tak strasznie mało :(

A co do Poznania, to ja bym powiedziała, że to nawet nie sadzawka, a kałuża raczej - ilość miejsc i okazji, gdzie można spotkać kogoś znajomego - zatrważająca :strach:

Duża von Focha

Od: Śro kwi 29, 2009 14:04

Post » Czw sty 14, 2010 17:05 Re: P-ń - wtorek 19 UMP spotkanie w sprawie kociarni

mircea pisze:Kasia Kretkowska?
Robiliśmy jej z moim ex kampanię w wyborach samorządowych :lol: Świat jest mały, a Poznań jest jak sadzawka wręcz..

no świat jest mały mircea :)
no to trzymam kciuki za te wybory, na Ciebie pójdę :)

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Czw sty 14, 2010 17:05 Re: P-ń - UMP spotkanie w sprawie kociarni

Zostaję tu. Podoba mi się coraz bardziej... :twisted:

A mogę być bezstronnym świadkiem przez jeden przypadek... :twisted:

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Czw sty 14, 2010 20:57 Re: P-ń - UMP spotkanie w sprawie kociarni

ewazgr pisze:. Pani prezes nigdy nie chwaliła się swoimi dokonaniami, a tylko w ubiegłym roku wykastrowała około 1000 zwierząt. W tej chwili realizuje wyjątkowy program kastracji suk wiejskich, koncentrując wszystkie swe działania na tym problemie. .

8O 8O 8O
jestem pełna podziwu, serio.

czy można prosić o szczegóły akcji? Na stronie Zwierzęta i my niestety nie znalazłam na czym ten program polega.
Oczywiście jesli to nie tajemnica chciałabym zapytać jakie zwierzaki się kwalifikują do programu? Gdzie można przeprowadzić zabieg kastracji oferowany przez ZIM? Kto zawozi zwierzaka na zabieg i dba o niego po kastracji?
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Od: Nie wrz 04, 2005 21:24

Post » Czw sty 14, 2010 21:07 Re: P-ń - UMP spotkanie w sprawie kociarni

marinella pisze:czy można prosić o szczegóły akcji? Na stronie Zwierzęta i my niestety nie znalazłam na czym ten program polega.
Oczywiście jesli to nie tajemnica chciałabym zapytać jakie zwierzaki się kwalifikują do programu? Gdzie można przeprowadzić zabieg kastracji oferowany przez ZIM? Kto zawozi zwierzaka na zabieg i dba o niego po kastracji?

... i co się potem z tymi psami dzieje? Są wypuszczane? Trafiają do schroniska, przytuliska, azylu, szuka się im domów?
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw sty 14, 2010 21:13 Re: P-ń - UMP spotkanie w sprawie kociarni

Avian pisze:
marinella pisze:czy można prosić o szczegóły akcji? Na stronie Zwierzęta i my niestety nie znalazłam na czym ten program polega.

... i co się potem z tymi psami dzieje? Są wypuszczane? Trafiają do schroniska, przytuliska, azylu, szuka się im domów?

jak to suki wiejskie to rozumiem że brane z gospodarstw na katracje i odwożone do gospodarzy.
mam nadzieje że rozmowa na temat bud, lańcuchow itp okolicznosci opiekowanaia sie psami i kotami gospodarskimi też była.
bo potrzebna jest bardzo znając realia polskiej wsi

edit - ten program to dzis jest realizowany, mam nadzieje ze z powodzeniem
te 1000 zwierząt pewnie trafiło z powrotem tam skad przyszlo
Ostatnio edytowano Czw sty 14, 2010 21:20 przez dalia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Czw sty 14, 2010 21:20 Re: P-ń - UMP spotkanie w sprawie kociarni

czyli zwierzaki mają opiekunów. Czy każda osoba z wielkopolski może sie zgłosić z psem do kastracji ? takim blokowym pieskom ZIM tez udziela wsparcia czy tylko tym z gospodarstw wiejskich? czy kastruje sie tylko suki czy psy równiez ? A co z kotami ?
Ostatnio edytowano Czw sty 14, 2010 22:30 przez marinella, łącznie edytowano 1 raz
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Post » Czw sty 14, 2010 21:21 Re: P-ń - UMP spotkanie w sprawie kociarni

marinella pisze:czyli zwierzaki mają opiekunów. Czy każda osoba z wielkopolski może sie zgłosić z psem do kastracji ? takim blokowym psom ZIM tez udziela wsparcia czy tylko tym z gospodarstw wiejskich? czy kastruje sie tylko suki czy psy równiez ? A co z kotami ?

Marinella to moje przypuszczenia że z gospodarstw
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Czw sty 14, 2010 21:34 Re: P-ń - UMP spotkanie w sprawie kociarni

bardzo jestem ciekawa tej akcji bo wyniki naprawdę imponujące
ale w internecie za duzo nie znalazłam

Zwierzęta i My mają duzo wolontariuszy?
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Post » Czw sty 14, 2010 21:42 Re: P-ń - UMP spotkanie w sprawie kociarni

marinella pisze:bardzo jestem ciekawa tej akcji bo wyniki naprawdę imponujące
ale w internecie za duzo nie znalazłam

Zwierzęta i My mają duzo wolontariuszy?

Zważywszy na to, że jak wynika z powyższych wpisów jak i również wiadomości znanych mi z innych źródeł, Honorata nieraz musiała się posiłkować pomocą forumowiczów albo innych osób zaangażowanych w pomoc kotom to chyba nie :?

Ja osobiście żadnego nie znam.

Duża von Focha

Od: Śro kwi 29, 2009 14:04

Post » Czw sty 14, 2010 21:51 Re: P-ń - UMP spotkanie w sprawie kociarni

to tym bardziej mnie ciekawi jak ta akcja jest przeprowadzana
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Post » Czw sty 14, 2010 22:51 Re: P-ń - UMP spotkanie w sprawie kociarni

oprocz Honoraty z ktora mialam bezposredni kontakt i ktora wlasciwie jezdzila na kazda akcje pomocowa rzeczonej fundacji nie znam nikogo z wolontariuszy i nigdy nie mialam z nikim wiecej kontaktu oprocz bezposredniego z pania prezes. Pani prezes w zamian za moja ofreowana pomoc w sanepidzie zaproponowala mi uspienie 30 kociat w roznym wieku ,ktore w ramach interwencji mialy byc zabrane pani M. Na co oczywiscie sie nie zgodzilam i mam na okolicznosc tej rozmowy swiadkow.
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Czw sty 14, 2010 22:58 Re: P-ń - UMP spotkanie w sprawie kociarni

Ach, w sumie skoro już pytam to pytam dalej..... ( o ile ktoś zechce odpowiedzieć )

Interesują mnie następujące sprawy:
- gdzie oszkalowano radną, bo nie widzę (chyba że chodzi żarcik o photoshopie )
- nie widzę wielkiej szkody dla powstania kociarni - jeszcze nie powstała, a już sa winni niepowodzenia? podyskutowano o kwestiach administacyjnych, wyrażono kilka wątpliwości...

W żaden sposób nie komentowaliśmy ani nie wyrażaliśmy opinii na temat osób oraz ich aktywności ( z jakiegokolwiek zakresu- ani krytycznych, ani pochwalnych, tym bardziej, że nie znamy Pań występujących anonimowo na forum i nie mieliśmy z nimi jakiegokolwiek kontaktu; zawsze popieraliśmy wszelkie inicjatywy dążące do poprawy dobrostanu zwierząt- bezdomnych i dziko żyjących), w tym pani Honoraty. Nie my pomawialiśmy, tworzyliśmy zarzuty. Żądanie sprostowania i przeprosin od osób, które zszargały nasze dobre imię, jest naszym jedynym wystąpieniem na tym forum i pozostaje aktualnym. Nie zamierzamy włączać się w jakiekolwiek dyskusje czy zajmować dłużej sprawą- od tego są sądy. Ubolewać możemy jedynie, że wypowiedzi forumowiczów zaszkodziły już inicjatywie powstania kociarni i uniemożliwiły współpracę przy jej tworzeniu. Kociarni powinno powstać jak najwięcej- zachęcamy do podjęcia działań podobnych jak nasze. Na pomoc zwierzętom nikt nie ma monopolu. Ubolewać należy nad faktem, że osoby o tak wspaniałych dokonaniach jak praca twórców Fundacji „Zwierzęta i my”, zostały skrzywdzone i podano informacje nieprawdziwe na temat nich samych oraz działań Fundacji. Nie znamy Pań z forum, ale mamy możliwość śledzić inicjatywy (a w niektórych- nawet uczestniczyć) pani Prezes, która sama, absolutnie bezinteresownie, za swe pieniądze PRYWATNE rozpoczęła kastracje kotów miejskich i pomagała im na długi czas przed tym, nim zaczęło to robić miasto czy ukonstytuowała się którakolwiek z organizacji przytaczanych w opiniach. Pani prezes nigdy nie chwaliła się swoimi dokonaniami, a tylko w ubiegłym roku wykastrowała około 1000 zwierząt. W tej chwili realizuje wyjątkowy program kastracji suk wiejskich, koncentrując wszystkie swe działania na tym problemie. Bardzo nam przykro również, że jedyna Radna, która poświęciła mnóstwo czasu i sił na wsparcie inicjatywy, została za to oszkalowana. W ten sposób osoba całkowicie przychylna kociarni, umożliwiająca nam dostęp do Urzędu Miasta i oddająca swoje wystąpienia na Radzie Miasta, zawsze dysponująca czasem i inicjująca spotkania opiekunów zwierząt, zamiast słów wdzięczności usłyszała pomówienia. Prosimy o uświadomienie sobie, że kociarnia poznańska to nie inicjatywa polityczna, ani walka o urojone wpływy i zaszczyty, nie okazja do rozdawania „stołków” (trudno nawet wyobrazić sobie „intratne” posady pielęgniarzy kotów, jest to groteskowe wykrzywienie idei społecznej i społecznikowskiej), a „władza nad kotami bezdomnymi” wprowadza klimat Mrożkowski. Ataki na nasze osoby są irracjonalne i przerażające- tym bardziej, że dokonywane przez osoby anonimowe, a godzą w ideę pomocy zwierzętom. To ostatni komentarz z naszej strony na tym forum, nie mamy czasu na jałowe i absurdalne pseudodyskusje, nie zamierzamy tez nikogo obrażać czy oceniać czyichś działań. Do Pań-autorek pomówień, zwróci się nasz pełnomocnik prawny.

Szkoda jesli nikt tej dyskusji nie podejmie , bo nasuwa się kilka pytań:
Co z "Kocim projektem", zainicjowanym przez p.Zgrabczyńską i ZiM? Jakie były efekty tej akcji? (rok 2004)
http://poznan.gazeta.pl/poznan/1,36037,1939514.html

Co z Fundacją Irbis? (rok 2005)
http://poznan.gazeta.pl/poznan/1,53201,2690417.html
Bo poza tym, że przyznała Zgrabczyńskiej grant na badania http://www.wkn.h2.pl/ZZS/e_Innadzialaln ... BCZY%D1SKA
nie wiem nic o jej działalności.
Czy ta fundacja jeszcze istnieje?

Ktoś odpowie czy to niewygodne pytania ?
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

[poprzednia][następna]