Obiecałam, że pokażę ją w miejscu gdzie ludzie patrzą sercem

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 14, 2010 10:01 Re: Obiecałam, że pokażę ją w miejscu gdzie ludzie patrzą sercem

Julia...tyle kotów czeka by ktoś się zakochał...
mam nadzieję, że wszystko się ułoży...
Dajcie znać a po seniora zapraszam do wątku w moim podpisie - seniorzy czekają, tam też jest Dorotka...
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw sty 14, 2010 10:19 Re: Obiecałam, że pokażę ją w miejscu gdzie ludzie patrzą sercem

Magija! wielkie kciuki za adopcję Dorotki :ok: :ok: :ok: .
i mam nadzieję, że Julka zrozumie. krótsz podróż to mniejszy stres dla kota. a kotów takich, jak Dorotka jest wiele, chociaż Dorotka, to wyjątkowa kotka! (se zrymowałam :mrgreen: )
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Czw sty 14, 2010 12:47 Re: Obiecałam, że pokażę ją w miejscu gdzie ludzie patrzą sercem

Bardzo się cieszę Dorotka to super Kocia :kotek: :ok: :ryk:
Obrazek

krzsztof

Od: Nie wrz 27, 2009 15:43

Post » Czw sty 14, 2010 13:09 Re: Obiecałam, że pokażę ją w miejscu gdzie ludzie patrzą sercem

Kciuki za imienniczke! :ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw sty 14, 2010 13:14 Re: Obiecałam, że pokażę ją w miejscu gdzie ludzie patrzą sercem

Tak się cieszę, że Dorotka juz bezpieczna i kochana
Julka na pewno zrozumie :ok: :ok: :ok:

I nie mogę nie wspomnieć bo bardzo potrzebującą domu jest Tika
- 8 lat w schronisku w Koninie, kochana zwyczajna niezwyczajna burasia..
Ag_konin pisze:Tika :(

Obrazek

wątek- http://tiny.pl/hx1b1
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Czw sty 14, 2010 13:16 Re: Obiecałam, że pokażę ją w miejscu gdzie ludzie patrzą sercem

Magda, wiadomo że wybrałaś rozwiązanie najlepsze dla Dorotki, bo to o jej zdrowie tu przede wszystkim chodzi, trzymam mocno kciuki za przeprowadzkę i szybka aklimatyzację i wierzę, że Julka zrozumie.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw sty 14, 2010 14:59 Re: Obiecałam, że pokażę ją w miejscu gdzie ludzie patrzą sercem

Wreszcie na stare lata będzie miała domek, chciało by sie więcej takich zakończeń.
A jakieś fotki z nowego domku będą, albo chociaż słowny przekaz o kici ?

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Czw sty 14, 2010 15:17 Re: Obiecałam, że pokażę ją w miejscu gdzie ludzie patrzą sercem

jasdor pisze:Wreszcie na stare lata będzie miała domek, chciało by sie więcej takich zakończeń.
A jakieś fotki z nowego domku będą, albo chociaż słowny przekaz o kici ?

myślę, że na pewno relacje będą :)
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw sty 14, 2010 17:03 Re: Obiecałam, że pokażę ją w miejscu gdzie ludzie patrzą sercem

Magija pisze:wczoraj po długich rozmowach zadecydowaliśmy, ze Dorotka pojedzie w niedzielę do domu w Łodzi, nie do Julki i zrozumiem, jeśli Julia będzie miała mi za złe.

Zawsze dla mnie jest najważniejsze zdrowie i szczęście kota, ale równie ważne ładne traktowanie ludzi.
Rozumiem, że te długie rozmowy były też z Julką i że nie dowiedziała się, ze zmieniliście decyzję i nie dajecie im kota z tego Twojego wpisu na forum. Bo jesli tak to nie chodzi o to, ze się na Ciebie obrazi, tylko może zrazić się w ogole do reagowania i pomagania kotom w alarmującej sytuacji, jednocześnie wraz z nią ludzie nie piszący, a czytający ten wątek.
Naprawdę sposób traktowania ludzi chcących adoptować kota jest też działaniem pro lub przeciw kotom.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw sty 14, 2010 17:10 Re: Obiecałam, że pokażę ją w miejscu gdzie ludzie patrzą sercem

Powiem szczerze, że nie wiem co powiedzieć. Nie powiem "no trudno", bo nie spłynęło to po mnie jak po kaczce. :cry:
Widzę, tu na forum, wiele kotków, które potrzebują domu, ale tak bardzo urzekła mnie tylko Dorotka!!!
Skoro jest tyle zamieszania z wzięciem kota mieszkającego jakąś większą odległość od nas, więc proszę o informacje o kotach do adopcji, do DS, a nie DT, z okolic Torunia lub Bydgoszczy, najlepiej o kotach młodych, mających nie więcej niż rok.
Mam nadzieję, że jak się zdecydujemy na jakiegoś, to tym razem się nie zawiodę.

Marzeniu, zgadzam się z Tobą w 110% :!:
Julia

Obrazek

julka622

Od: Śro sty 07, 2009 22:28

Post » Czw sty 14, 2010 17:14 Re: Obiecałam, że pokażę ją w miejscu gdzie ludzie patrzą sercem

nie, te długie rozmowy nie odbywały się z Julią, nie, nie dowiedziała się o tym z wpisu w tym wątku

wybrałam opcję lepszą dla kotki, nie zrozumie nigdy nikt, kto nie wahał się rozmawiając z domami chetnymi na stałe zaopiekować się kotem.
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Czw sty 14, 2010 17:17 Re: Obiecałam, że pokażę ją w miejscu gdzie ludzie patrzą sercem

julka622 pisze:Skoro jest tyle zamieszania z wzięciem kota mieszkającego jakąś większą odległość od nas,

Nie, naprawdę odległość nie gra roli. Pomagałam Legnicy i razem wyadoptowałyśmy Maciusia z Legnicy (kolo Wrocławia) do Słupska :!: Teraz już wkrótce jej kocurek Fox będzie jechał z Legnicy pod Warszawę. To naprawdę nie jest taki duży problem i zamieszanie. Można i wiele osob tu na forum o tym bardzo dobrze wie. liczy się dom, a jeśli to jest TEN dom to odległość ma drugorzędne znaczenie. Przynajmniej takie jest moje podejście.
Julka możesz zajrzeć do mojego wątku w banerku oraz na kociarni do moich 5miesięcznych czarnych koteczek. Może pokochasz Nusię (jeśli jedna) bądź Nutkę i Notkę (w dwupaku), a może zaadoptujecie Pumę z mojego wątku? Bardzo, bardzo potrzebuje domu. jeśli chcesz mogę Ci podesłać linki, ale później, bo zaraz wychodzę.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Czw sty 14, 2010 17:19 Re: Obiecałam, że pokażę ją w miejscu gdzie ludzie patrzą sercem

Magija pisze:
wybrałam opcję lepszą dla kotki, nie zrozumie nigdy nikt, kto nie wahał się rozmawiając z domami chetnymi na stałe zaopiekować się kotem.

Ja rozumiem, kilka razy miałam taką sytuację i zawsze kończyła się ona zakoceniem obydwu domków kotami .

Marzenia11

Post » Czw sty 14, 2010 17:25 Re: Obiecałam, że pokażę ją w miejscu gdzie ludzie patrzą sercem

Magija pisze:nie, te długie rozmowy nie odbywały się z Julią, nie, nie dowiedziała się o tym z wpisu w tym wątku

Magdo, szkoda, że nie powiedziałaś mi o tym, że ktoś jeszcze jest zainteresowany adopcją Dorotki. Być może wspólnie zdecydowalibyśmy, że zostanie w Łodzi, a tak zostałam postawiona przed faktem dokonanym.
Julia

Obrazek

julka622

Post » Czw sty 14, 2010 17:35 Re: Obiecałam, że pokażę ją w miejscu gdzie ludzie patrzą sercem

Chcielibyśmy zaadoptować młodą kotkę, tak jak pisałam wcześniej, mającą do roku, lubiącą zabawy z innymi kotami, żywą i energiczną. Fajnie by było gdyby udało się znaleźć szylkretkę, ale nie jest to warunek sine qua non.
No i dobrze by było gdyby była już wysterylizowana.
Czekamy na oferty, hihihi :cat3:
Julia

Obrazek

julka622

[poprzednia][następna]