Sosnowiec K.Chatka-PILNE OGŁOSZENIA STR99

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto sty 12, 2010 1:32 Re: Sosnowiec K. Chatka -kociaczki czekają na pomoc , DT

wyciągaj na dt, najwyżej wydasz właścicielowi... powinien być wdzięczny, że kicia nie siedzi w schronisku...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Wto sty 12, 2010 8:43 Re: Sosnowiec K. Chatka -kociaczki czekają na pomoc , DT

Teresa a czy ten kot był jeszcze w schronie wczoraj? On źle wyglądał jak byłaś ostatnio :cry:

ObrazekObrazek

A czy wogóle zostały jakieś koty z tych które widziałaś jak byłaś ostatnim razem?
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=116684&start=45
http://nadziejanadom.org/
Ludwiczek[']; Kinia[']; Balbinka[']; Kleo ['] - mój kochany miś

Kleo

Od: Sob sty 12, 2008 15:50

Post » Wto sty 12, 2010 11:49 Re: Sosnowiec K. Chatka -kociaczki czekają na pomoc , DT

Berek w Nowym Domku 8O
Obrazek
"z godziny na godzinę jest coraz lepiej :)
rozkłada się a podłodze i się tak turla.....
pierwsze drapanie na drapaczce ma za sobą......:))
przyzwyczaił się już do psa...
a teraz się wyleguje na fotelu...
jak tak dalej pójdzie to kota nie oddamy...
KOT NA MEDAL :D:D"
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Wto sty 12, 2010 11:54 Re: Sosnowiec K. Chatka -kociaczki czekają na pomoc , DT

mar_tika pisze:Dziewczyny dyżury w środę (ranny i wieczorny) są nieobstawione.Jezeli któraś może obastawić dyżur proszę o eske:)

ranny dyżur w środę już obstawiłem Jadzią :D (Jadzia wyraziła zgodę po moich "namowach" :1luvu: )
został jeszcze wieczorny
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Wto sty 12, 2010 12:55 Re: Sosnowiec K. Chatka -kociaczki czekają na pomoc , DT

No więc Alfik po remoncie paszczy.
Kamień wyczyszczony 3 ząbki wyrwane :( .
Ogólnie Alfik zniósł zabieg dobrze, jak go odbierałam wieczorem to jeszcze był nieźle zakręcony.

Bardzo płakał :cry: i się skarżył. Uspokoił się jak wrócił na swoje włości.
Pysia z początku trochę przestraszona nie za bardzo chciała podejsć do Alfika,
a później już wylizywała pyszczek i zasikane łapunie .
Alfinek pomału dochodził do siebie cały czas jednak pomiałkując dawał znać jaki to on biedny :( , a przedewszystkim głodny!!!!!!!
Pomimo że mordki za bardzo nie mógł otworzyć to jak tylko szłam do kuchni to on pędem za mną i aż się trząsł o jedzonko.
No to zmiękłam i dalam mu kapkę jedzenia, ależ byył szczęśliwy.
No i w końcu mogł usnąć.
A nowum takie że usnął u mnie pod kołdrą. A pysia na mnie i na kołdrze :twisted:
Tak więc Alfik dzielnie przetrwał zabieg i dzisiaj ze świeżym acz obolałym pyszczkiem rozpoczoł dzień od od swojego ulubionego zajecia- podgryzania Pysi :1luvu:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto sty 12, 2010 18:16 Re: Sosnowiec K. Chatka -kociaczki czekają na pomoc , DT

Kropeczka13 pisze:Berek w Nowym Domku 8O
Obrazek
"z godziny na godzinę jest coraz lepiej :)
rozkłada się a podłodze i się tak turla.....
pierwsze drapanie na drapaczce ma za sobą......:))
przyzwyczaił się już do psa...
a teraz się wyleguje na fotelu...
jak tak dalej pójdzie to kota nie oddamy...
KOT NA MEDAL :D:D"

super :ok: teraz trzymam kciuki za inne takie domki dla waszych kociastych
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Wto sty 12, 2010 18:24 Re: Sosnowiec K. Chatka -kociaczki czekają na pomoc , DT

Kropeczka13 pisze:
mar_tika pisze:Dziewczyny dyżury w środę (ranny i wieczorny) są nieobstawione.Jezeli któraś może obastawić dyżur proszę o eske:)

ranny dyżur w środę już obstawiłem Jadzią :D (Jadzia wyraziła zgodę po moich "namowach" :1luvu: )
został jeszcze wieczorny

Dzięki wielkie Jadziu :1luvu: Trzymam ogromne kciuki za domek Berka i zdrówko Alfika.

Zwirek na kociarnę dostarczony .Darek dowiózł 60 kg.Proszę oszczędzajcie to ma starczyć na cały miesiąc!!!!
Środa wieczór nieobstawiona!!!

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto sty 12, 2010 18:52 Re: Sosnowiec K. Chatka -kociaczki czekają na pomoc , DT

Wczoraj dojechay na naszą kociarnię
-ok 5 mies kolorowa koteczka.Narazie wesoła ,zdrowa(nie mówiąc o swierzbie w uszach),i bardzo drze mordę w boksie domagając się wypuszczenia
Obrazek
-ok 4-5 mies czarna koteczka w dośc kiepskiej kondycji.Z oczu ma ropny wysięk i masakryczną wodnistą biegunkę.Słaba i apatyczna.Od dziś na antybiotyku
Obrazek
-kocur niemłody.Zęby bez kamienia ,ale widac ze niejedno przeszedł.Infekcja oczu,w dośc dobrej kondycji nieodwodniony ,ale dość apatyczny.Bardzo przypomina mi Tajniaka.Mam nadzieję że nie ma tej choroby na którą On odszedł :(
Obrazek

mar_tika

Post » Wto sty 12, 2010 19:22 Re: Sosnowiec K. Chatka -kociaczki czekają na pomoc , DT

Oj śliczne ale biedne kociaste.
A pseudo ludzie to wredoty :evil:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto sty 12, 2010 20:02 Re: Sosnowiec K. Chatka -kociaczki czekają na pomoc , DT

ten czarno biały to klon mojego Franka, też ma taką nieogoloną brodę :)
Obrazek

patka-p3

Od: Wto kwi 24, 2007 11:54

Post » Wto sty 12, 2010 20:35 Re: Sosnowiec K. Chatka -kociaczki czekają na pomoc , DT

patka-p3 pisze:ten czarno biały to klon mojego Franka, też ma taką nieogoloną brodę :)

Hehe pierwsze słyszę stwierdzenie o nieogolonym kocie :D To mój Adik w ogóle zaniedbany typ, bo nie dość że bordę to i wąsy posiada :wink:
Obrazek

mar_tika

Post » Wto sty 12, 2010 21:07 Re: Sosnowiec K. Chatka -kociaczki czekają na pomoc , DT

mar_tika pisze:
patka-p3 pisze:ten czarno biały to klon mojego Franka, też ma taką nieogoloną brodę :)

Hehe pierwsze słyszę stwierdzenie o nieogolonym kocie :D To mój Adik w ogóle zaniedbany typ, bo nie dość że bordę to i wąsy posiada :wink:
Obrazek

Dalej twierdzę ze jest przepiękny chłopak nietypowe aczkolwiek szarmandzkiej urodzie :1luvu:
MIKUŚ

Post » Wto sty 12, 2010 21:50 Re: Sosnowiec K. Chatka -kociaczki czekają na pomoc , DT

Dziś w Kociej Chatce dzień odwiedzin :D odwiedziła nasze kociaki Kasia i przywiozłą dla nas gadżety do wystawienia na koci bazarek, zostawiłam na ladzie w papierowej torebce :D była Patrycja od Japoneczki i jej siostrzyczki w prezencie przywiozłą kociakom 20 litrów żwirku i 2 opakowania smacznego suchego jedzonka - torby z jedzonkiem zostawiłam na ladzie, była też Marysia obejrzeć nasze kociaki i jutro po pracy zawiozę Królisię na DT do Marysi :D
Basia dla Ciebie przywiozłąm pudełko z arykułami pierwszej pomocy , które dostaliśmy od Majki tak że rozpakuj sobie wszystko tam gdzie powinno być, reszta jest u mnie i będę dowoziła w razie potrzeby, żeby nie zagracać kociarni :D
Kończą nam się puszki z jedzonkiem dla kociaków zostało chyba 8 puszek, postaram się coś w czwartek jak będę jechałą na dyżur kupić, jeśli chodzi o jutrzejszy dyżur wieczorem jak będę zabierała około 17 godziny Królisię to dam kociakom jeść i wyprzątnę kuwety.
Jadziu sorki ale nie wywaliłam dziś śmieci :oops:
Małemu czarnuszkowi wymyłam oczka i pyszczek i zakropiłam oczka, reszta towarzystawa w miarę, biało-czarny kicio wczoraj przywieziony ze schronu mył się dziś dokładnie, za to tri za wszelką cenę chce opuścić boks.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto sty 12, 2010 22:04 Re: Sosnowiec K. Chatka -kociaczki czekają na pomoc , DT

Kleo pisze:Teresa a czy ten kot był jeszcze w schronie wczoraj? On źle wyglądał jak byłaś ostatnio :cry:

ObrazekObrazek

A czy wogóle zostały jakieś koty z tych które widziałaś jak byłaś ostatnim razem?

Asiu tego kociaka już nie ma przy nim w zeszycie gdzie rejestrują kociaki jest adnotacja z adresem, że ktoś go zabrał. Rudego też nie ma ma, ale faktycznie kilka kotów zostało wyadoptowanych w schronie bo przy kilku kotach były adresy ludzi którym zostały wyadoptowane.
Natomiast z biało-biszkoptową kicią kapa nie wydadzą jej :evil: wcześniej odejdzie pewnie :evil: tfu, tfu odpukać :( najwcześniej może w niedzielę albo sobotę. Domyślam się dlaczego, wcześniej ktoś oddał kota, potem dzwonił i dowiadywał się co z kotem, a oni nawet nie wiedzieli co się z nim stało. Jutro po pracy podjadę i zobaczę co się dzieje.
Dzewczyny proszę Was patrzecie w lecznicach i sklepach zoologicznych może ktoś jej szuka, może są jakieś ogłoszenia - kicia jest długowłosa, puchata, biało- kremowa (biszkoptowa), ja jeszcze napiszę na forum na gazecie , przywiozłą ją kobieta która mieszka w okolicach ulicy Plonów to jest Pogoń. Nie wiem może są jakieś strony w internecie gdzie ludzie zamieszczają ogłoszenia o zaginionych zwierzętach trzeba by je przejrzeć, kotka do schroniska zostałąa przywieziona wczoraj 11.01.10r.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro sty 13, 2010 7:50 Re: Sosnowiec K. Chatka -kociaczki czekają na pomoc , DT

witam z rana ....
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

[poprzednia][następna]